karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Staramsieodrugie wrote:Dziewczyny,
Wiem że to wróżenie z fusów. Ale mniej więcej chciałabym odpowiedzi od Was. Ile czasu przy zmniejszeniu karmien do 1/2 na dobre wrocil okres?
Mi wrócił jakoś 2 tygodnie po tym jak chwilowo usunęliśmy wieczorne karmienie, nie mieliśmy wtedy też dziennych, a w nocy zostały jakieś 3. Teraz z kolei bywa że mamy milion karmień na dobę - a bo choroba, a bo taki nastrój 😅 A miesiączka jest raczej regularnie. Więc w tamtym czasie może i częstotliwość kp miała znaczenie, teraz już wiecej karmien nie zatrzymuje mi cyklu, ewentualnie wydłuża fazę folikularna/skraca lutealną.15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
u mnie wrócił po 5 miesiącach po porodzie, mimo że mamy raczej sporo karmień. pierwszy cykl był krótki, ale później już regularne.
-
nick nieaktualny
-
A jeszcze z kolei napiszę w kwestii starań o drugiego bobasa, to u nas od 5 cykli intensywnych starań nadal nic z tego, mimo że okres wrócił w sierpniu i cykle są regularne 🤷🏻♀️
-
nick nieaktualnyAgni97 wrote:A jeszcze z kolei napiszę w kwestii starań o drugiego bobasa, to u nas od 5 cykli intensywnych starań nadal nic z tego, mimo że okres wrócił w sierpniu i cykle są regularne 🤷🏻♀️
U mnie miesiączka wróciła po 17 miesiącach, w tym pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i to z częstotliwością współżycia z 4 razy na cykl (my stwierdziliśmy, że na luzie, dajemy sobie rok na starania, skoro wcześniej nam to zajęło dwa lata 🤷🏻♀️), także czasem i tak bywa (a naprawdę o pierwszą ciążę staraliśmy się prawie dwa lata, suplementy, leczenie w klinice niepłodności, inseminacje, histeroskopia, planowane ivf i w końcu naturalna niespodzianka), trochę mam wrażenie, że życie lubi zaskakiwać.Loki, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:No i w sumie to dobrze pokazuje, że to trochę wszystko loteria i trudno przewidzieć kiedy u kogo zaskoczy, szybki powrót miesiączki niekoniecznie oznacza rychłą ciążę.
U mnie miesiączka wróciła po 17 miesiącach, w tym pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i to z częstotliwością współżycia z 4 razy na cykl (my stwierdziliśmy, że na luzie, dajemy sobie rok na starania, skoro wcześniej nam to zajęło dwa lata 🤷🏻♀️), także czasem i tak bywa (a naprawdę o pierwszą ciążę staraliśmy się prawie dwa lata, suplementy, leczenie w klinice niepłodności, inseminacje, histeroskopia, planowane ivf i w końcu naturalna niespodzianka), trochę mam wrażenie, że życie lubi zaskakiwać. -
U mnie po 14 miesiącach, karmiłam bez większych zmian, bo dzieć ma cycoholizm.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Dziewczyny, u mnie niestety biochemiczna. Od poniedziałku kreska nie ściemniała, nadal jest słaba, a już na etapie 15 dpo powinna być gruba (zwłaszcza że test był pozytywny od 9 dpo). Ja wiem, że tylko beta prawdę powie, ale jestem już na tyle doświadczona poprzednimi ciążami, że wiem jak powinny ciemnieć testy 😉 A skoro od 3 dni kreska się nie zmienia na tym sam teście i o tej samej porze, to znaczy, że beta nie rośnie. Czekam zatem na @ i zaczynam od nowa 🙄
-
nick nieaktualny
-
Przykro mi edka, ale tak jak pisze sunday coś się zaczęło dziać więc może już być tylko lepiej!
Moja córka już od ponad tygodnia jest bez cycka całkowicie. Cud się zdarzył. Odkąd nic nie ciągnie w końcu przestały mnie boleć sutki i można je normalnie dotknąć, w ogóle to powiększył mi się dość mocno biust. I to tak nagle właśnie po odstawieniu jej. Udaje się ją usypiać albo na rękach wieczorem, raz się udało na leżąco jak czytałam jej bajki wczoraj jak jej dawałam całuski w czoło, nosek i w oczko.😀 Tylko że budzi się po nocach, nie wiem czy ma już jakieś lęki nocne, bo dzisiaj to się rzucała po łóżku, jak się obudzi to mocno się do mnie przytula. Cieszy mnie to że już nie chce cyca, Ale męczy niesamowicie to że jest tyle nocnych pobudek. Co ciekawe, ostatnie noce są takie kiepskie, bo tuż po odstawieniu czyli ponad tydzień temu to pierwsze trzy noce były super, budziła się może raz czy dwa razy. Nie wiem tłumaczę to sobie że może to jest ten słynny regres snu 18 miesiąca albo może rzeczywiście ma te lęki nocne. Jakie macie z tym doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 11:12
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Edka, bardzo mi przykro 😢 niemniej mam nadzieję, że za chwilę już się uda 💪🏼
Vilka, rozmawiałam niedawno z psychologiem dziecięcym i mówiła mi babeczka, że to taki etap właśnie, że u dzieci się pojawiają leki nocne, więc nie przejmuj się tym
No i super, że udało Ci się bezboleśnie odstawić małąu nas nie wyszło odstawienie, ale ogólnie bardzo mało już synek je. Nawet bardziej chce się przytulać do piersi, a ostatnio je oglądać 😂
Vilka lubi tę wiadomość
-
Przytulam😘😘😘
edka85 wrote:Dziewczyny, u mnie niestety biochemiczna. Od poniedziałku kreska nie ściemniała, nadal jest słaba, a już na etapie 15 dpo powinna być gruba (zwłaszcza że test był pozytywny od 9 dpo). Ja wiem, że tylko beta prawdę powie, ale jestem już na tyle doświadczona poprzednimi ciążami, że wiem jak powinny ciemnieć testy 😉 A skoro od 3 dni kreska się nie zmienia na tym sam teście i o tej samej porze, to znaczy, że beta nie rośnie. Czekam zatem na @ i zaczynam od nowa 🙄Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Dotychczas raz w życiu miałam biochem, w 2021r., przed trzecim dzieckiem. Wtedy w prawidłową ciążę zaszłam 5 cykli później. Co tu dużo mówić - zdarza się. A gdybym nie była taka niecierpliwa, to mogłabym uznać, że po prostu spóźnia mi się @ 😁 Nie ma co rozpamiętywać, następnym razem już musi być dobrze. Czekam teraz na małpiszona, może niedługo będzie, bo mam już plamienia.
-
No i dziś dostałam @ 🤷
Loki lubi tę wiadomość