karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Staramsieodrugie wrote:Dziewczyny,
Wiem że to wróżenie z fusów. Ale mniej więcej chciałabym odpowiedzi od Was. Ile czasu przy zmniejszeniu karmien do 1/2 na dobre wrocil okres?
Mi wrócił jakoś 2 tygodnie po tym jak chwilowo usunęliśmy wieczorne karmienie, nie mieliśmy wtedy też dziennych, a w nocy zostały jakieś 3. Teraz z kolei bywa że mamy milion karmień na dobę - a bo choroba, a bo taki nastrój 😅 A miesiączka jest raczej regularnie. Więc w tamtym czasie może i częstotliwość kp miała znaczenie, teraz już wiecej karmien nie zatrzymuje mi cyklu, ewentualnie wydłuża fazę folikularna/skraca lutealną. -
u mnie wrócił po 5 miesiącach po porodzie, mimo że mamy raczej sporo karmień. pierwszy cykl był krótki, ale później już regularne.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
12.2024 ciąża biochemiczna?
4 cs 💉Ovitrelle ❌
5 cs 💉Ovitrelle ⏳
17.02. wizyta, czy pękł pęcherzyk -
Mi okres wrócił dopiero po 17 miesiącach przy całkowitym odstawieniu nocnych karmień i tylko kilku dziennych.
-
A jeszcze z kolei napiszę w kwestii starań o drugiego bobasa, to u nas od 5 cykli intensywnych starań nadal nic z tego, mimo że okres wrócił w sierpniu i cykle są regularne 🤷🏻♀️👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
4 cs 💉Ovitrelle ❌
5 cs 💉Ovitrelle ⏳
Agni97 wrote:A jeszcze z kolei napiszę w kwestii starań o drugiego bobasa, to u nas od 5 cykli intensywnych starań nadal nic z tego, mimo że okres wrócił w sierpniu i cykle są regularne 🤷🏻♀️
U mnie miesiączka wróciła po 17 miesiącach, w tym pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i to z częstotliwością współżycia z 4 razy na cykl (my stwierdziliśmy, że na luzie, dajemy sobie rok na starania, skoro wcześniej nam to zajęło dwa lata 🤷🏻♀️), także czasem i tak bywa (a naprawdę o pierwszą ciążę staraliśmy się prawie dwa lata, suplementy, leczenie w klinice niepłodności, inseminacje, histeroskopia, planowane ivf i w końcu naturalna niespodzianka), trochę mam wrażenie, że życie lubi zaskakiwać.Loki, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:No i w sumie to dobrze pokazuje, że to trochę wszystko loteria i trudno przewidzieć kiedy u kogo zaskoczy, szybki powrót miesiączki niekoniecznie oznacza rychłą ciążę.
U mnie miesiączka wróciła po 17 miesiącach, w tym pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i to z częstotliwością współżycia z 4 razy na cykl (my stwierdziliśmy, że na luzie, dajemy sobie rok na starania, skoro wcześniej nam to zajęło dwa lata 🤷🏻♀️), także czasem i tak bywa (a naprawdę o pierwszą ciążę staraliśmy się prawie dwa lata, suplementy, leczenie w klinice niepłodności, inseminacje, histeroskopia, planowane ivf i w końcu naturalna niespodzianka), trochę mam wrażenie, że życie lubi zaskakiwać.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
4 cs 💉Ovitrelle ❌
5 cs 💉Ovitrelle ⏳
U mnie po 14 miesiącach, karmiłam bez większych zmian, bo dzieć ma cycoholizm.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -