X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poprzednio wrócił jakoś 2-3 tygodnie po tym, jak poszłam do pracy. Miałam wtedy stałe dłuższe przerwy w ciągu dnia, a w nocy dalej było milion karmień.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramsieodrugie wrote:
    Dziewczyny,
    Wiem że to wróżenie z fusów. Ale mniej więcej chciałabym odpowiedzi od Was. Ile czasu przy zmniejszeniu karmien do 1/2 na dobre wrocil okres?

Mi wrócił jakoś 2 tygodnie po tym jak chwilowo usunęliśmy wieczorne karmienie, nie mieliśmy wtedy też dziennych, a w nocy zostały jakieś 3. Teraz z kolei bywa że mamy milion karmień na dobę - a bo choroba, a bo taki nastrój 😅 A miesiączka jest raczej regularnie. Więc w tamtym czasie może i częstotliwość kp miała znaczenie, teraz już wiecej karmien nie zatrzymuje mi cyklu, ewentualnie wydłuża fazę folikularna/skraca lutealną.

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pierwszym synku, mimo że karmilam tylko w nocy okres nie powrócił 🤷

👦2020
    👼2022
    👦2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wrócił po 5 miesiącach po porodzie, mimo że mamy raczej sporo karmień. pierwszy cykl był krótki, ale później już regularne.

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ⏳

17.02. wizyta, czy pękł pęcherzyk
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi okres wrócił dopiero po 17 miesiącach przy całkowitym odstawieniu nocnych karmień i tylko kilku dziennych.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
    👩92'🧔90'
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z kolei napiszę w kwestii starań o drugiego bobasa, to u nas od 5 cykli intensywnych starań nadal nic z tego, mimo że okres wrócił w sierpniu i cykle są regularne 🤷🏻‍♀️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ⏳

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    A jeszcze z kolei napiszę w kwestii starań o drugiego bobasa, to u nas od 5 cykli intensywnych starań nadal nic z tego, mimo że okres wrócił w sierpniu i cykle są regularne 🤷🏻‍♀️
    No i w sumie to dobrze pokazuje, że to trochę wszystko loteria i trudno przewidzieć kiedy u kogo zaskoczy, szybki powrót miesiączki niekoniecznie oznacza rychłą ciążę.

U mnie miesiączka wróciła po 17 miesiącach, w tym pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i to z częstotliwością współżycia z 4 razy na cykl (my stwierdziliśmy, że na luzie, dajemy sobie rok na starania, skoro wcześniej nam to zajęło dwa lata 🤷🏻‍♀️), także czasem i tak bywa (a naprawdę o pierwszą ciążę staraliśmy się prawie dwa lata, suplementy, leczenie w klinice niepłodności, inseminacje, histeroskopia, planowane ivf i w końcu naturalna niespodzianka), trochę mam wrażenie, że życie lubi zaskakiwać.

Loki, eM 🌺 lubią tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
    👩92'🧔90'
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przewidzisz, u każdego co innego.
    Jak widać po moim przypadku, nawet po każdej kolejnej ciąży może być totalnie inaczej.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Agni97 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    No i w sumie to dobrze pokazuje, że to trochę wszystko loteria i trudno przewidzieć kiedy u kogo zaskoczy, szybki powrót miesiączki niekoniecznie oznacza rychłą ciążę.

U mnie miesiączka wróciła po 17 miesiącach, w tym pierwszym cyklu zaszłam w ciążę i to z częstotliwością współżycia z 4 razy na cykl (my stwierdziliśmy, że na luzie, dajemy sobie rok na starania, skoro wcześniej nam to zajęło dwa lata 🤷🏻‍♀️), także czasem i tak bywa (a naprawdę o pierwszą ciążę staraliśmy się prawie dwa lata, suplementy, leczenie w klinice niepłodności, inseminacje, histeroskopia, planowane ivf i w końcu naturalna niespodzianka), trochę mam wrażenie, że życie lubi zaskakiwać.
    Dokładnie, dlatego po to napisałam, że to że przyjdzie okres nie oznacza wcale, że od razu zajdzie się w ciążę 🤷🏻‍♀️ u nas możliwe, że czynnikiem jest karmienie. chyba najgorsze cykle psychicznie za mną ;)

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

4 cs 💉Ovitrelle ❌
    5 cs 💉Ovitrelle ⏳

• Loki Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po 14 miesiącach, karmiłam bez większych zmian, bo dzieć ma cycoholizm.

Starania od 01.2020
    2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
    3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
    Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
    Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka!
‹‹ 402 403 404 405 406
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ