karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, jesteście super 😚
No tak bywa, zwykła statystyka. Prawdę mówiąc @ opóźniła mi się tylko o 3 dni, więc gdyby nie ta nadgorliwość z testami, to można by uznać to za normalny cykl z lekkim poślizgiem terminu @.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:No i dziś dostałam @ 🤷Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Dziewczyny, ktore testy owu polecicie? Postanowilam sie pobawic w kolejnym cyklu.Starania od 01.2020
2021 /2022 Przewlekle zapalenie endometrium, usuniety polip
3 histeroskopie, biopsja, 2 antybiotykoterapie
Pazdziernik 2022 planowane IUI, zamiast tego niespodzianka i 2 kreski
Termin: czerwiec 2023, bedzie coreczka! -
Owulacyjne robiłam z domowego laboratorium.
Mały update mojej ex cycoholiczkiZaraz mina dwa tygodnie jak nie usypia na cycku ani w ogóle już nie dostaje. Moje cycki odżyły, dosłownie! Nie bolą mnie sutki w dotyku, piersi się fajnie powiększyły. Już myślałam że w tej ciąży się nie powiększa. Po odstawieniu córka usypiała na rękach, bałam się że tak będzie, u taty nie chce byc, u mnie brzuch coraz większy, sił mniej. Ale od dobrych paru wieczorów usypia obok mnie w łóżku przytulona jak jej daje całuski albo czytam bajki. Naprawdę się udało...
Monk@, Wenka, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam easy@home, ale nie mam dużego doświadczenia w testach owu. Jak nie mogłam się doczekać @ po pierwszym porodzie, to używałam też horienów i domowego laboratorium. Ale pik udało mi się złapać na easy@home, więc już zostałam przy tych.
Villa gratulacje 😁 już połowa? Rany cudze ciąże tak szybko lecą 🤭
Dziewczyny doradzicie co się u Was sprawdzało przy zębach? Córka przechodzi to tragicznie i nic nie działa, zwariuję jak to będzie tak wyglądać 🥴 Jeszcze starszakowi idą piątki, ale on to na luzie.Vilka lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka wrote:
Dziewczyny doradzicie co się u Was sprawdzało przy zębach? Córka przechodzi to tragicznie i nic nie działa, zwariuję jak to będzie tak wyglądać 🥴 Jeszcze starszakowi idą piątki, ale on to na luzie.
Camilia coś chyba działała i jak już było źle to paracetamol jednak robil robote. Ostatnio podawałam przy czwórkach, teraz piątki tez juz wychodzą na luzie więc uff.
Wenka lubi tę wiadomość
-
A właśnie jak z tymi piątkami u waszych starszych dzieci? Czy już wychodziły na luzie czy dalej były przeboje? U nas najgorzej było z siekaczami... A zostały nam właśnie tylko piątki
-
Vilka, super wieści! Pięknie wam poszło. Możesz być z siebie i córy dumna 😍
Co do ząbkowania, wiem, że od niedawna ma różne opinie, ale ja przy straszaku używałam Dentinoxu i teraz przy młodszym jak widać było, że działa go bolą też. Plus jak była tempretura to przeciwbólowe. A na noc podawałam przeciwbólowe i ten żel zapobiegawczo, żeby się młodzież nie męczyła.
Starszy synek przechodził tragicznie piątki. Bolała go szyja, miał powiększone węzły chłonne. Był dzień, że nie schodził minz rąk, bo nie mógł ruszyć szyją z bólu. A i też przy 5tkach skarżył się na bol brzucha. Raz myslalam, że wylądujemy na sorze, bo zwijal się z bólu. No dla mnie przy starszaku piątki były najgorsze. Ale to zależy od dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 22:16
👦2020
👼2022
👦2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Vilka wrote:A właśnie jak z tymi piątkami u waszych starszych dzieci? Czy już wychodziły na luzie czy dalej były przeboje? U nas najgorzej było z siekaczami... A zostały nam właśnie tylko piątki
U nas bylo z zębami tak w kratke - najgorzej chyba bylo jak w 6mż wychodziły mu na raz górne jedynki i dwójki, to byly święta więc dodatkowo przebodzcowanie wjechało, a potem się jeszcze na domiar złego rozchorował 🥲 Na dolne dwojki zero reakcji, dolne jedynki raczej też luz. Potem dramatyczne były czwórki, bardzo płakał tak w ciagu dnia z bólu. A trójki już spoko. Teraz piątek jeszcze wszystkich nie mamy ale też luz, trochę więcej pobudek w nocy i tyle. Nie mam pojęcia od czego to zależy 😬 Typowalabym że im większy ząb i więcej na raz tym gorzej, no ale piątka jest przecież wielka. Może też kwestia co się dzieje dodatkowo i naklada - jakieś skoki, choroby, szczepienia itp. -
U nas chyba najgorzej jak na raz wychodziły trójki i czwórki - byliśmy wtedy w Turcji, młody miał biegunkę i lekka gorączkę, nie wiadomo w końcu czy od zębów czy czegoś innego, ale było widać, że źle się czuje, z 3 dni i przeszło.
Teraz ma dwie piątki, dwie jeszcze przed nami, znosi raczej ok, chociaż znowu mieliśmy taka dziwna akcje, że dostał gorączkę (39.5C) bez innych objawów, miał testy (covid,brać, grypa, adeno, metapneumo, badanie moczu) i nic. Przeszło samo po dwóch dniach i lekarka zwaliła na zęby. U nas też wysypka i sucha skóra, bo strasznie się ślini. -
Namisa wrote:Camilia coś chyba działała i jak już było źle to paracetamol jednak robil robote.
U nas dwa pierwsze zęby (dolne jedynki) były najgorsze, potem jakoś szło. Piątek nie ma, ostatnio wydawało mi się, że coś wychodzi, ale już do paszczy nie mam jak zajrzeć -