karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wenka wrote:No dobra 🤭
Różnica u mnie między drugim a trzecim też 14 miesięcy
Super sprawa!
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
Natt.yo. wrote:Cześć dziewczyny
jestem mamą Mikołaja (z sierpniowego wątku 2023) który zaraz skończy 11 miesięcy. Okres mi wrócił w listopadzie, ale jest jeszcze nieregularny, jestem kp a Mikołaj srednio lubi normlane jedzenie, wiec cyc jest czesto 😀 W Maju wracam do pracy, więc postanowiliśmy z mężem że nie staramy sie jakos bardzo( testy owulacyjne itd ) tylko do kwietnia się nie zabezpieczamy, jak się uda to super jak nie to wracam do pracy i staramy się jak minimum rok popracuje. No i w niedziele czułam się mega słabo, bolała mnie głowa i poszłam na drzemkę z Mikołajem, co nigdy mi się nie zdarza, wieczorem zobaczyłam różowe plamienie No to stwierdziłam że okres, no ale to tak się niby rozkręcało niby nie, zdecydowanie mniej tej krwi było niż zazwyczaj przy okresie, brzuch mnie w ogóle nie boli, nie ma też żadnych skrzepów, zawsze przez pierwsze dwie noce się ze mnie lało a tu praktycznie nic, no i teraz wieczorem to już tylko lekko różowo na papierze. A to dopiero 3 dzień gdzie zazwyczaj okres trwa 6 dni u mnie. Nie wiem czy robić jakieś nadzieje, mężowi już powiedziałam że mam okres, testów też nie mam żadnych w domu i nie wiem co tu robić 🤔🙈😀
Ps. Gratulacje Wenka! ❤️ -
Agni97 wrote:ja Was tutaj Dziewczyny podczytywałam, czasem coś podpytałam i chciałam Wam dać znać, że udało się! Wczoraj zobaczyłam dwie kreski, mimo kp, gdzie myślałam, że u mnie karmiąc będzie to niemożliwe 🥹 staram się podchodzić z chłodną głową, bo jeszcze wiele może się zdarzyć, ale daje nadzieję innym takim jak ja 🙈❤️🩹
Miłego dnia Dziewczyny!Agni97 lubi tę wiadomość
-
Agni97 wrote:ja Was tutaj Dziewczyny podczytywałam, czasem coś podpytałam i chciałam Wam dać znać, że udało się! Wczoraj zobaczyłam dwie kreski, mimo kp, gdzie myślałam, że u mnie karmiąc będzie to niemożliwe 🥹 staram się podchodzić z chłodną głową, bo jeszcze wiele może się zdarzyć, ale daje nadzieję innym takim jak ja 🙈❤️🩹
Miłego dnia Dziewczyny!trzymam kciuki za bezproblemową ciążę 🤞
Agni97 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczyny! ❤️ moja lekarka już ostatnio mi mówiła, że „taka moja uroda”, że jak karmie piersią to w ciążę nie zajdę 🥲 mam tylko nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z grudnia z cb.
Nie wiem też co zrobić z pracą, bo za 2,5 tygodnia kończy mi się macierzyński, ostatnio nawet byłam w pracy i dogadywałam wstępny termin powrotu 😅🙈 przy końcówce macierzyńskiego przy dobrych wiatrach tak naprawdę dopiero zobaczymy, czy bije serduszko, więc mam totalnie zagwozdkę jak podejść do tematu pracy. Raczej nie chcę mówić na tym etapie, gdzie jeszcze nic niewiadomo, a z kolei nie chcę im mydlić długo oczu, że wracam. Z kolei powrót na 2/3 miesiące też uważam, że jest bez sensu ze strony pracodawcy 🤷🏻♀️👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Agni97 wrote:Dziękuję Dziewczyny! ❤️ moja lekarka już ostatnio mi mówiła, że „taka moja uroda”, że jak karmie piersią to w ciążę nie zajdę 🥲 mam tylko nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z grudnia z cb.
Nie wiem też co zrobić z pracą, bo za 2,5 tygodnia kończy mi się macierzyński, ostatnio nawet byłam w pracy i dogadywałam wstępny termin powrotu 😅🙈 przy końcówce macierzyńskiego przy dobrych wiatrach tak naprawdę dopiero zobaczymy, czy bije serduszko, więc mam totalnie zagwozdkę jak podejść do tematu pracy. Raczej nie chcę mówić na tym etapie, gdzie jeszcze nic niewiadomo, a z kolei nie chcę im mydlić długo oczu, że wracam. Z kolei powrót na 2/3 miesiące też uważam, że jest bez sensu ze strony pracodawcy 🤷🏻♀️ -
Sunday_92 wrote:A nie masz urlopu zaległego do wykorzystania po macierzyńskim? To by Ci wydłużyło czas na decyzję o przynajmniej kilka tygodni. Taki powrót na dwa, trzy miesiące ma średni sens, ja teraz przepracowałam pół roku i jestem na zwolnieniu. Wiem, że pewnie średnio się podoba mojej Managerce taki obrót sprawy, no ale cóż 🤷🏻♀️👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Agni97 wrote:Taaak, jasne że mam zaległy i taki był plan tak czy siak, żeby częściowo go wykorzystać i wrócić pod koniec kwietnia. Ale wiesz skoro wystawię wniosek urlopowy na jakiś określony czas, to pracodawca będzie się wtedy mnie spodziewał, a też chcę być fair i mu dać znać, że jednak nie wrócę. Zwłaszcza, że jest dziewczyna na zastępstwo za mnie i w maju też kończy się jej umowa. Ale tak jak mówisz, pewnie w trakcie już urlopu wypoczynkowego go poinformuję na spokojnie, co i jak. Mam nadzieję, że będzie człowiekiem 🙃
-
Sunday_92 wrote:Spokojnie, myślę, że jak dasz znać za miesiąc a zastępstwo jest i tak do maja to nikt się nie obrazi. Myślę, że bardziej by byli źli gdyby zrobili Ci badania, ponowne szkolenie itp. a np. Za miesiąc byś poszła na L4 (bo wiadomo w ciąży też możemy planować np. pracę do końca, a różnie bywa i nie wszystko zależy od nas). Ja bym pewnie na Twoim miejscu póki nie ma potwierdzonego ❤️ jeszcze nic pracodawcy nie wspominała, chyba, że macie jakiś super kontakt.
Dziękuję za porady, doceniam naprawdę! ❤️ zwlaszcza, ze jesteście bardziej doświadczone 😊Sunday_92 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Agni97 wrote:No właśnie też raczej sobie tego nie wyobrażam, żeby go informować na tym etapie. Nie pamiętam już, w którym tygodniu widoczne będzie serduszko. 6 tydzień?
Dziękuję za porady, doceniam naprawdę! ❤️ zwlaszcza, ze jesteście bardziej doświadczone 😊Agni97 lubi tę wiadomość
-
Miłego dnia Dziewczyny!
Bardzo bardzo Ci gratuluję!!! I trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrzeA przy okazji mam pytanie, udało się zupełnie naturalnie, czy z udziałem ovitrelle? (pamiętam z wcześniejszych postów, że przyjmowałas).
-