X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    No dobra 🤭

IMG-20250224-164344.jpg
    Gratulacje! Miałam tak samo za każdym razem z tymi owulakami :D Różnica u mnie między drugim a trzecim też 14 miesięcy :) Super sprawa!

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt.yo. wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem mamą Mikołaja (z sierpniowego wątku 2023) który zaraz skończy 11 miesięcy. Okres mi wrócił w listopadzie, ale jest jeszcze nieregularny, jestem kp a Mikołaj srednio lubi normlane jedzenie, wiec cyc jest czesto 😀 W Maju wracam do pracy, więc postanowiliśmy z mężem że nie staramy sie jakos bardzo( testy owulacyjne itd ) tylko do kwietnia się nie zabezpieczamy, jak się uda to super jak nie to wracam do pracy i staramy się jak minimum rok popracuje. No i w niedziele czułam się mega słabo, bolała mnie głowa i poszłam na drzemkę z Mikołajem, co nigdy mi się nie zdarza, wieczorem zobaczyłam różowe plamienie No to stwierdziłam że okres, no ale to tak się niby rozkręcało niby nie, zdecydowanie mniej tej krwi było niż zazwyczaj przy okresie, brzuch mnie w ogóle nie boli, nie ma też żadnych skrzepów, zawsze przez pierwsze dwie noce się ze mnie lało a tu praktycznie nic, no i teraz wieczorem to już tylko lekko różowo na papierze. A to dopiero 3 dzień gdzie zazwyczaj okres trwa 6 dni u mnie. Nie wiem czy robić jakieś nadzieje, mężowi już powiedziałam że mam okres, testów też nie mam żadnych w domu i nie wiem co tu robić 🤔🙈😀

Ps. Gratulacje Wenka! ❤️
    Tylko test kupić i sprawdzić, my Ci nie wywróżymy 🔮 daj znać :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    ja Was tutaj Dziewczyny podczytywałam, czasem coś podpytałam i chciałam Wam dać znać, że udało się! Wczoraj zobaczyłam dwie kreski, mimo kp, gdzie myślałam, że u mnie karmiąc będzie to niemożliwe 🥹 staram się podchodzić z chłodną głową, bo jeszcze wiele może się zdarzyć, ale daje nadzieję innym takim jak ja 🙈❤️‍🩹
    Miłego dnia Dziewczyny!
    Pewnie, że możliwe! Też myślałam, że u nas to więcej zajmie, tym bardziej, że mój starszak to cycoholik, a jednak się udało i za chwilę będę witać drugiego brzdąca 🥹 trzymam kciuki 🤞🏼

Agni97 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    ja Was tutaj Dziewczyny podczytywałam, czasem coś podpytałam i chciałam Wam dać znać, że udało się! Wczoraj zobaczyłam dwie kreski, mimo kp, gdzie myślałam, że u mnie karmiąc będzie to niemożliwe 🥹 staram się podchodzić z chłodną głową, bo jeszcze wiele może się zdarzyć, ale daje nadzieję innym takim jak ja 🙈❤️‍🩹
    Miłego dnia Dziewczyny!
    Gratulacje ❤️ owocny ten luty, w końcu miesiąc miłości ;) trzymam kciuki za bezproblemową ciążę 🤞

Agni97 lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny! ❤️ moja lekarka już ostatnio mi mówiła, że „taka moja uroda”, że jak karmie piersią to w ciążę nie zajdę 🥲 mam tylko nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z grudnia z cb.
    Nie wiem też co zrobić z pracą, bo za 2,5 tygodnia kończy mi się macierzyński, ostatnio nawet byłam w pracy i dogadywałam wstępny termin powrotu 😅🙈 przy końcówce macierzyńskiego przy dobrych wiatrach tak naprawdę dopiero zobaczymy, czy bije serduszko, więc mam totalnie zagwozdkę jak podejść do tematu pracy. Raczej nie chcę mówić na tym etapie, gdzie jeszcze nic niewiadomo, a z kolei nie chcę im mydlić długo oczu, że wracam. Z kolei powrót na 2/3 miesiące też uważam, że jest bez sensu ze strony pracodawcy 🤷🏻‍♀️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Dziękuję Dziewczyny! ❤️ moja lekarka już ostatnio mi mówiła, że „taka moja uroda”, że jak karmie piersią to w ciążę nie zajdę 🥲 mam tylko nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z grudnia z cb.
    Nie wiem też co zrobić z pracą, bo za 2,5 tygodnia kończy mi się macierzyński, ostatnio nawet byłam w pracy i dogadywałam wstępny termin powrotu 😅🙈 przy końcówce macierzyńskiego przy dobrych wiatrach tak naprawdę dopiero zobaczymy, czy bije serduszko, więc mam totalnie zagwozdkę jak podejść do tematu pracy. Raczej nie chcę mówić na tym etapie, gdzie jeszcze nic niewiadomo, a z kolei nie chcę im mydlić długo oczu, że wracam. Z kolei powrót na 2/3 miesiące też uważam, że jest bez sensu ze strony pracodawcy 🤷🏻‍♀️
    A nie masz urlopu zaległego do wykorzystania po macierzyńskim? To by Ci wydłużyło czas na decyzję o przynajmniej kilka tygodni. Taki powrót na dwa, trzy miesiące ma średni sens, ja teraz przepracowałam pół roku i jestem na zwolnieniu. Wiem, że pewnie średnio się podoba mojej Managerce taki obrót sprawy, no ale cóż 🤷🏻‍♀️

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    A nie masz urlopu zaległego do wykorzystania po macierzyńskim? To by Ci wydłużyło czas na decyzję o przynajmniej kilka tygodni. Taki powrót na dwa, trzy miesiące ma średni sens, ja teraz przepracowałam pół roku i jestem na zwolnieniu. Wiem, że pewnie średnio się podoba mojej Managerce taki obrót sprawy, no ale cóż 🤷🏻‍♀️
    Taaak, jasne że mam zaległy i taki był plan tak czy siak, żeby częściowo go wykorzystać i wrócić pod koniec kwietnia. Ale wiesz skoro wystawię wniosek urlopowy na jakiś określony czas, to pracodawca będzie się wtedy mnie spodziewał, a też chcę być fair i mu dać znać, że jednak nie wrócę. Zwłaszcza, że jest dziewczyna na zastępstwo za mnie i w maju też kończy się jej umowa. Ale tak jak mówisz, pewnie w trakcie już urlopu wypoczynkowego go poinformuję na spokojnie, co i jak. Mam nadzieję, że będzie człowiekiem 🙃

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Taaak, jasne że mam zaległy i taki był plan tak czy siak, żeby częściowo go wykorzystać i wrócić pod koniec kwietnia. Ale wiesz skoro wystawię wniosek urlopowy na jakiś określony czas, to pracodawca będzie się wtedy mnie spodziewał, a też chcę być fair i mu dać znać, że jednak nie wrócę. Zwłaszcza, że jest dziewczyna na zastępstwo za mnie i w maju też kończy się jej umowa. Ale tak jak mówisz, pewnie w trakcie już urlopu wypoczynkowego go poinformuję na spokojnie, co i jak. Mam nadzieję, że będzie człowiekiem 🙃
    Spokojnie, myślę, że jak dasz znać za miesiąc a zastępstwo jest i tak do maja to nikt się nie obrazi. Myślę, że bardziej by byli źli gdyby zrobili Ci badania, ponowne szkolenie itp. a np. Za miesiąc byś poszła na L4 (bo wiadomo w ciąży też możemy planować np. pracę do końca, a różnie bywa i nie wszystko zależy od nas). Ja bym pewnie na Twoim miejscu póki nie ma potwierdzonego ❤️ jeszcze nic pracodawcy nie wspominała, chyba, że macie jakiś super kontakt.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Spokojnie, myślę, że jak dasz znać za miesiąc a zastępstwo jest i tak do maja to nikt się nie obrazi. Myślę, że bardziej by byli źli gdyby zrobili Ci badania, ponowne szkolenie itp. a np. Za miesiąc byś poszła na L4 (bo wiadomo w ciąży też możemy planować np. pracę do końca, a różnie bywa i nie wszystko zależy od nas). Ja bym pewnie na Twoim miejscu póki nie ma potwierdzonego ❤️ jeszcze nic pracodawcy nie wspominała, chyba, że macie jakiś super kontakt.
    No właśnie też raczej sobie tego nie wyobrażam, żeby go informować na tym etapie. Nie pamiętam już, w którym tygodniu widoczne będzie serduszko. 6 tydzień?
    Dziękuję za porady, doceniam naprawdę! ❤️ zwlaszcza, ze jesteście bardziej doświadczone 😊

Sunday_92 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No właśnie też raczej sobie tego nie wyobrażam, żeby go informować na tym etapie. Nie pamiętam już, w którym tygodniu widoczne będzie serduszko. 6 tydzień?
    Dziękuję za porady, doceniam naprawdę! ❤️ zwlaszcza, ze jesteście bardziej doświadczone 😊
    Tak około 6stego, u mnie teraz była wizyta 6+3 i było widoczne:)

Agni97 lubi tę wiadomość

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
  • Karolcia19 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Miłego dnia Dziewczyny!

Bardzo bardzo Ci gratuluję!!! I trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze :) A przy okazji mam pytanie, udało się zupełnie naturalnie, czy z udziałem ovitrelle? (pamiętam z wcześniejszych postów, że przyjmowałas).

‹‹ 405 406 407 408 409
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ