X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczynki! Dawno mnie tu nie było. We wrześniu 2024 zostałam mamą po raz trzeci (i po raz pierwszy mamą dziewczynki!). No i wlasnie...gdzieś tam z tyłu głowy pojawia mi się od czasu do czasu myśl o czwartym szczęściu...choć zapieralam się wczesniej, że będzie max troje dzieci 😅 Póki co rozeznaje. :D Postaram się Was szybko nadrobić, bo postów sporo :D
    Oooo tak, pamiętam Cię 😄 No proszę - masz między drugim a trzecim dzieckiem taką samą różnicę, jak ja między trzecim i czwartym, czyli 14 miesięcy ☺️ Da się przeżyć, prawda? Chodzi ci po głowie myśl o kolejnym? To pewnie niedługo będzie już cię ta myśl prześladować 😄 Ja tak miałam rok temu i teraz sama zobacz - staram się o piąte 😛

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się na luzaku, ale korzystam też z wsparcia :D Mój Mąż pracuje, a ja jestem aktualnie z cała trójka w domu, mam 3 razy w tygodniu pomoc niani przy chłopcach i od czasu do czasu (szczególnie w weekendy) pomaga mi moja mama - przede wszystkim z gotowaniem :) Ja w zasadzie całymi dniami bawię się z maluchami 😅

No właśnie z tym czwartym jeszcze nie wiem...pojawia się momentami taka myśl, ale z drugiej strony nie jest to już ta sama iskra, którą czułam marząc o drugiej i trzeciej ciąży. Może mam jakąś blokadę. Trochę obawiam się tez co by w pracy powiedzieli na kolejną ciążę 🙈

A u Ciebie chęć na 5 przyszła tak po prostu ? Czy marzyliscie o piątce? Ja zawsze mówiłam, że chce mieć troje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 23:27

08.2021 <3
    07.2023 <3

Starania o 3 dzieciątko <3

12.2023 - 1cs

06.1.2024 - II kreski!
    08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
    10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
    11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
    19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem! <3
    08.2.2024 - Wizyta
    07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka <3
‹‹ 404 405 406 407 408
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ