WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Hej Dziewczynki! Dawno mnie tu nie było. We wrześniu 2024 zostałam mamą po raz trzeci (i po raz pierwszy mamą dziewczynki!). No i wlasnie...gdzieś tam z tyłu głowy pojawia mi się od czasu do czasu myśl o czwartym szczęściu...choć zapieralam się wczesniej, że będzie max troje dzieci 😅 Póki co rozeznaje. :D Postaram się Was szybko nadrobić, bo postów sporo :D
    Oooo tak, pamiętam Cię 😄 No proszę - masz między drugim a trzecim dzieckiem taką samą różnicę, jak ja między trzecim i czwartym, czyli 14 miesięcy ☺️ Da się przeżyć, prawda? Chodzi ci po głowie myśl o kolejnym? To pewnie niedługo będzie już cię ta myśl prześladować 😄 Ja tak miałam rok temu i teraz sama zobacz - staram się o piąte 😛

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się na luzaku, ale korzystam też z wsparcia :D Mój Mąż pracuje, a ja jestem aktualnie z cała trójka w domu, mam 3 razy w tygodniu pomoc niani przy chłopcach i od czasu do czasu (szczególnie w weekendy) pomaga mi moja mama - przede wszystkim z gotowaniem :) Ja w zasadzie całymi dniami bawię się z maluchami 😅

No właśnie z tym czwartym jeszcze nie wiem...pojawia się momentami taka myśl, ale z drugiej strony nie jest to już ta sama iskra, którą czułam marząc o drugiej i trzeciej ciąży. Może mam jakąś blokadę. Trochę obawiam się tez co by w pracy powiedzieli na kolejną ciążę 🙈

A u Ciebie chęć na 5 przyszła tak po prostu ? Czy marzyliscie o piątce? Ja zawsze mówiłam, że chce mieć troje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 23:27

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Farfalla, ja Cię pamiętam 😁 Zaszłaś w ciążę chwilę po mnie. My też myślimy już o kolejnym 🤭

Dzięki za rady odnośnie tych zębów, jakoś przetrwałam i co? Jeden dziad wylazł, dwie noce spała elegancko i znowu tragedia, więc chyba czeka mnie powtórka z rozrywki 🥴

Ja teoretycznie 14dpo, okresu nie ma, ciąży raczej też nie. Nie ukrywam, że tego się spodziewałam, bo po pierwszej ciąży też miałam kilka razy takie podejścia do owu, strasznie bolały mnie wtedy brodawki przy karmieniu, a @ potem nie było. Trzasnęłam sobie przed chwilą owulaka, bo ciążowych brak na stanie i wyszedł jakby pik? Szyjka nisko, zamknięta... Nie wiem o co to chodzi.

IMG-20250223-124937.jpg

Namisa lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Hej Farfalla, ja Cię pamiętam 😁 Zaszłaś w ciążę chwilę po mnie. My też myślimy już o kolejnym 🤭

Dzięki za rady odnośnie tych zębów, jakoś przetrwałam i co? Jeden dziad wylazł, dwie noce spała elegancko i znowu tragedia, więc chyba czeka mnie powtórka z rozrywki 🥴

Ja teoretycznie 14dpo, okresu nie ma, ciąży raczej też nie. Nie ukrywam, że tego się spodziewałam, bo po pierwszej ciąży też miałam kilka razy takie podejścia do owu, strasznie bolały mnie wtedy brodawki przy karmieniu, a @ potem nie było. Trzasnęłam sobie przed chwilą owulaka, bo ciążowych brak na stanie i wyszedł jakby pik? Szyjka nisko, zamknięta... Nie wiem o co to chodzi.

IMG-20250223-124937.jpg

Wenka wiesz, pozytywne owulaki wychodzą też w ciąży 😏 U mnie najpierw wyszedł owulak wyjątkowo ciemny po owulacji, a dopiero potem ciążowy 😁 Ja bym na Twoim miejscu zatestowala już obowiązkowo 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 16:01

Wenka lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kiedyś czytałam o pozytywnych owulakach w ciąży 😅, ale nie wydaje mi się, żeby to była ciąża.
    Muszę jutro jechać po test 😁

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Wenka, może jednak los zadecydował, że już czas na kolejnego brzdąca 😄 Skoro jesteś 14dpo, a owulak pozytywny, to coś może być na rzeczy 😉 Dziwię się, że jeszcze nie znalazłeś całodobowej apteki i nie kupiłaś testu 😛

Farfalla, nie od razu chciałam piąte. Ta myśl powoli kiełkowała.

Wenka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam 🙈, najbliższa całodobowa była pół godziny drogi od nas i odpuściłam. Ciekawe czy w ogóle dzisiaj dam radę gdzieś podjechać.

edka85 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Sprawdzałam 🙈, najbliższa całodobowa była pół godziny drogi od nas i odpuściłam. Ciekawe czy w ogóle dzisiaj dam radę gdzieś podjechać.
    No nie gadaj. Dla chcącego nic trudnego 😛

Namisa, Wenka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, ja też wyczuwam ciążę 😍 czekamy na rozwój sytuacji 🤭

Wenka lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranyyy to jest niesamowite ile objawów ciążowych można sobie wkręcić w jeden dzień 🙈 Jadę do apteki 😁

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra 🤭

IMG-20250224-164344.jpg

Namisa, Sunday_92, eM 🌺, edka85, Agni97, farfalla92, Monk@, ChocoMonster, Kania_czubajka, Loki lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    No dobra 🤭

IMG-20250224-164344.jpg

Tak żem czuła!😆 Gratulacje, jesteś w ciąży! 🥹 Jak ci z tą myślą?😊

Wenka lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    No dobra 🤭

IMG-20250224-164344.jpg
    Aaa co za wiadomość Wenka! ❤️

Wenka lubi tę wiadomość

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka! Ogromne gratulacje ❤️ krecha jak się patrzy! Zasiej nam tu trochę tej ciąży 😍

Wenka lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Wenka, normalnie jakbyś w totka trafiła 😄 Pierwsza owu i to jeszcze dwa czy trzy dni przed ♥️ 😁

Będziesz miała między dziećmi taką małą różnicę 14 miesięcy tak jak u mnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 19:23

Wenka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dzięki dziewczyny 😘 na razie nieśmiało, ale przesyłam wiruski, zarażajcie się! 🦠🦠🦠
    Ciągle nie mogę uwierzyć w to, że udało się od strzała. Na razie bierzemy to na spokojnie, jeszcze dużo może się wydarzyć. Generalnie miałam Wam pisać, że żałuję, że się wstrzymaliśmy ze staraniami, a tu proszę 🤭
    Edka to wyższa matematyka, ale wyszło mi prawie równe 14 miesięcy 😁 więc będzie jak u Ciebie.

Namisa, eM 🌺, edka85, Agni97, Sunday_92 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, gratulacje! Tylko po Twoje kreski tutaj wpadłam i proszę 🤩

Wenka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Natt.yo. Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem mamą Mikołaja (z sierpniowego wątku 2023) który zaraz skończy 11 miesięcy. Okres mi wrócił w listopadzie, ale jest jeszcze nieregularny, jestem kp a Mikołaj srednio lubi normlane jedzenie, wiec cyc jest czesto 😀 W Maju wracam do pracy, więc postanowiliśmy z mężem że nie staramy sie jakos bardzo( testy owulacyjne itd ) tylko do kwietnia się nie zabezpieczamy, jak się uda to super jak nie to wracam do pracy i staramy się jak minimum rok popracuje. No i w niedziele czułam się mega słabo, bolała mnie głowa i poszłam na drzemkę z Mikołajem, co nigdy mi się nie zdarza, wieczorem zobaczyłam różowe plamienie No to stwierdziłam że okres, no ale to tak się niby rozkręcało niby nie, zdecydowanie mniej tej krwi było niż zazwyczaj przy okresie, brzuch mnie w ogóle nie boli, nie ma też żadnych skrzepów, zawsze przez pierwsze dwie noce się ze mnie lało a tu praktycznie nic, no i teraz wieczorem to już tylko lekko różowo na papierze. A to dopiero 3 dzień gdzie zazwyczaj okres trwa 6 dni u mnie. Nie wiem czy robić jakieś nadzieje, mężowi już powiedziałam że mam okres, testów też nie mam żadnych w domu i nie wiem co tu robić 🤔🙈😀

Ps. Gratulacje Wenka! ❤️

Wenka lubi tę wiadomość

👩- 24lat 🧑- 27lat
    - endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
    - 20.08.2022 💒
    - starania od września 2022

- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
    - 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
    - 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️

- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt.yo. wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem mamą Mikołaja (z sierpniowego wątku 2023) który zaraz skończy 11 miesięcy. Okres mi wrócił w listopadzie, ale jest jeszcze nieregularny, jestem kp a Mikołaj srednio lubi normlane jedzenie, wiec cyc jest czesto 😀 W Maju wracam do pracy, więc postanowiliśmy z mężem że nie staramy sie jakos bardzo( testy owulacyjne itd ) tylko do kwietnia się nie zabezpieczamy, jak się uda to super jak nie to wracam do pracy i staramy się jak minimum rok popracuje. No i w niedziele czułam się mega słabo, bolała mnie głowa i poszłam na drzemkę z Mikołajem, co nigdy mi się nie zdarza, wieczorem zobaczyłam różowe plamienie No to stwierdziłam że okres, no ale to tak się niby rozkręcało niby nie, zdecydowanie mniej tej krwi było niż zazwyczaj przy okresie, brzuch mnie w ogóle nie boli, nie ma też żadnych skrzepów, zawsze przez pierwsze dwie noce się ze mnie lało a tu praktycznie nic, no i teraz wieczorem to już tylko lekko różowo na papierze. A to dopiero 3 dzień gdzie zazwyczaj okres trwa 6 dni u mnie. Nie wiem czy robić jakieś nadzieje, mężowi już powiedziałam że mam okres, testów też nie mam żadnych w domu i nie wiem co tu robić 🤔🙈😀

Ps. Gratulacje Wenka! ❤️
    Kupić test i wtedy będzie jasność :)

Monk@, Wenka lubią tę wiadomość

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Was tutaj Dziewczyny podczytywałam, czasem coś podpytałam i chciałam Wam dać znać, że udało się! Wczoraj zobaczyłam dwie kreski, mimo kp, gdzie myślałam, że u mnie karmiąc będzie to niemożliwe 🥹 staram się podchodzić z chłodną głową, bo jeszcze wiele może się zdarzyć, ale daje nadzieję innym takim jak ja 🙈❤️‍🩹
    Miłego dnia Dziewczyny!

Monk@, edka85, Karolcia19, Namisa, Wenka, Loki, eM 🌺, Kania_czubajka lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ