WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni gratulacje!😍🥰 Spokojnej ciąży! Jak mają zastępstwo to myślę że na luzie możesz dać im znać później i nie będzie problemu, bo nie będą musieli na szybko nikogo szukać, osoba już przeszkolona i zaznajomiona z pracowymi tematami jest na miejscu. Ty się niczym nie stresuj, wykorzystaj urlop i skup na sobie, a w pracy daj znać jakoś w kwietniu.

Edka masz jeszcze trochę czasu, może akurat zaskoczy i się uda! ☺️ Odnośnie pracy rozumiem Twoje dylematy, duzo niewiadomych. Też mam trochę inne,- ale podobne w związku z moim powrotem, a raczej rozpoczęciem nowej pracy. Pozostaje wierzyć że życie się nam poukłada dokładnie tak jak powinno 🍀

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka ja w pierwszej ciąży to totalnie żadnej bety ani nic, jeden test ciążowy i do widzenia 😆 no ale wtedy udało się w pierwszym cyklu 🥲🙈 chciałabym mieć głowę z tamtego czasu, żeby tak nie wariować…
    Jeszcze co do pracy to właśnie ta osoba na zastępstwo ma umowę do maja, więc pewnie też chcieliby wiedzieć jak z nią rozmawiać, bo póki co, jeśli miałabym wrócić nie ma dla niej miejsca 🙈 z tego co się dowiedziałam też od przyjaciółki to nawet ta osoba też nie jest chętna, żeby zostać. Ja chyba po prostu jestem taką osobą, która się przejmuje i jest „obowiązkowa”. W pierwszej ciąży też chodziłam dość długo, gdzie wszyscy znajomi i przyjaciółki mówili, że oni to by zaraz na początku szli, a ja tak nie potrafiłam. Teraz myślałam, że ta ciąża trafi nam się ciut wcześniej, że właśnie zdążę na spokojnie poinformować przed deklaracjami powrotu, a tu upsss 😅 Kropek miał inne plany ❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Agni już tobie gratulowalam na wątku miesięcznym. Cieszę się bardzo, że mimo złych rokowań tego cyklu, jednak zaskoczyło i kropek jest 😍❤️
    Dajecie tu dziewczyny nadzieję, że jednak jest szansa zajście w ciążę będąc kp 😅 ja zakupiłam zapas testów i po całym lutym regularnych starań dzisiaj sobie sportowo siknelam z rana, ale no cóż niespodzianki nie było, biel vizira 😊
    Także lecimy z marcem.

Angi, co do pracy. Ja zakończyłam macierzyński i właśnie jestem od kilku dni na urlopie wypoczynkowym. Też nie informowałam o swoich planach na 3 dziecko. Z tym, że ja wracam od września jak młody donzlobka, aprzez wakacje planuje być na wychowawczym. Ale jak bym była w twojej sytuacji, to na spokojnie przeszłabym na wypoczynkowy nic nie mówiąc o ciąży. Pójdziesz na wizytę, jak będzie serduszko, wszytsko okej, to weźmiesz L4. Tak jak dziewczyny pisały, jest zastępstwo za ciebie, więc na spokojnie. 😊

Agni97 lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Agni już tobie gratulowalam na wątku miesięcznym. Cieszę się bardzo, że mimo złych rokowań tego cyklu, jednak zaskoczyło i kropek jest 😍❤️
    Dajecie tu dziewczyny nadzieję, że jednak jest szansa zajście w ciążę będąc kp 😅 ja zakupiłam zapas testów i po całym lutym regularnych starań dzisiaj sobie sportowo siknelam z rana, ale no cóż niespodzianki nie było, biel vizira 😊
    Także lecimy z marcem.

Angi, co do pracy. Ja zakończyłam macierzyński i właśnie jestem od kilku dni na urlopie wypoczynkowym. Też nie informowałam o swoich planach na 3 dziecko. Z tym, że ja wracam od września jak młody donzlobka, aprzez wakacje planuje być na wychowawczym. Ale jak bym była w twojej sytuacji, to na spokojnie przeszłabym na wypoczynkowy nic nie mówiąc o ciąży. Pójdziesz na wizytę, jak będzie serduszko, wszytsko okej, to weźmiesz L4. Tak jak dziewczyny pisały, jest zastępstwo za ciebie, więc na spokojnie. 😊
    Dziękuję ❤️ to jest najrozsądniejsze rozwiązanie. To też jest korpo, więc nikt mi nie wręczy orderu pracownika roku 😆 niektórzy właśnie potrafią się totalnie nie przejmować i w tej sytuacji też muszę myśleć o sobie i Kropku ❤️ mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🤞🍀

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i oczywiście przytulam za biel 🫂 jak widać Kropki potrafią nas zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie, więc mam nadzieję, że u Ciebie wkrótce też zaskoczy! Może nawet wychowawczy nie będzie potrzebny 🤞❤️

eM 🌺 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kobiety naprawdę mamy trudno pogodzić pracę z macierzyństwem.
    Ja już teraz poszłam na L4, mimo że oczekiwania były, że popracuje dłużej. Niemniej, wyszła mi już cukrzyca ciążowa, wisi widmo niewydolnej szyjki i do tego nie chciałam żeby Gucio co chwilę coś przynosił ze żłobka 🦠 wiem, że tak serio to nikt nie będzie pamiętał czy pracowałam do lutego czy do maja, a dłużej nawet w najoptymistycznjejszym scenariuszu bym nie pociągnęła.
    Ale wiadomo jak to jest, kompa i telefonu służbowego jeszcze nie oddałam i ostatnio zauważyłam zaproszenie na spotkanie w Atlancie latem - w ubiegłym roku się nie załapałam, bo było w maju i byłam jeszcze na macierzyńskim, teraz się nie złapie, bo i tak w trzecim trymestrze bym nie mogła polecieć, a mocno na to czekałam i gdzieś tam serduszko zakłuło. Mężczyźni jednak mają zawodowo łatwiej.

Agni97 lubi tę wiadomość

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    My kobiety naprawdę mamy trudno pogodzić pracę z macierzyństwem.
    Ja już teraz poszłam na L4, mimo że oczekiwania były, że popracuje dłużej. Niemniej, wyszła mi już cukrzyca ciążowa, wisi widmo niewydolnej szyjki i do tego nie chciałam żeby Gucio co chwilę coś przynosił ze żłobka 🦠 wiem, że tak serio to nikt nie będzie pamiętał czy pracowałam do lutego czy do maja, a dłużej nawet w najoptymistycznjejszym scenariuszu bym nie pociągnęła.
    Ale wiadomo jak to jest, kompa i telefonu służbowego jeszcze nie oddałam i ostatnio zauważyłam zaproszenie na spotkanie w Atlancie latem - w ubiegłym roku się nie załapałam, bo było w maju i byłam jeszcze na macierzyńskim, teraz się nie złapie, bo i tak w trzecim trymestrze bym nie mogła polecieć, a mocno na to czekałam i gdzieś tam serduszko zakłuło. Mężczyźni jednak mają zawodowo łatwiej.
    To prawda. A jeszcze jak człowiek gdzieś myśli o jakimś awansie, podwyżce to już wgl, czasami trzeba się nagimnastykować 🙈 ja w sumie naprawdę już myślałam, że wrócę do pracy i z jednej strony trochę mi żal, a z drugiej bardzo chciałam małą różnicę wieku i baaaardzo się cieszę ❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-3243.png
    mamy przyrost 🥹❤️
    Myślicie, że robić jeszcze betę po weekendzie? Czy odpuścić?

Monk@, eM 🌺, Namisa, Vilka, Wenka, Loki lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni, pięknie 🤩 moim zdaniem nie ma co, ale na Twoim miejscu pewnie bym zrobiła 🤣

Agni97 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni, ogromnie Ci gratuluję! ❤️❤️❤️

Agni97 lubi tę wiadomość

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Agni, pięknie 🤩 moim zdaniem nie ma co, ale na Twoim miejscu pewnie bym zrobiła 🤣
    haha, uwielbiam 🤣 no ja się cieszę, że skończyły mi się już testy ciążowe to chociaż tym nie będę siebie katowac 😆 w weekend i tak mnie nie ma w domu, więc dopiero po weekendzie mogłabym zrobić 😅

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3243.png
    mamy przyrost 🥹❤️

Ja bym robiła 😁😁 gratulacje

Agni97 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3243.png
    mamy przyrost 🥹❤️

Pięknie! 😍 Ja bym już nie robila, przyrost jest i to sie liczy a jakby kolejny byl mniejszy to moglabys sie martwic niepotrzebnie.

A odnośnie pracy to zgadzam sie, kobiety są i juz raczej bedą duzo bardziej obciazone pod tym wzgledem :/

Z jednej strony dużo jest w Polsce udogodnien dla rodziców dzieci w kontekście pracy - godzina na karmienie, opieka na dziecko, możliwość pracy zdalnej (jesli sie da), oświadczenie pracownika opiekującego się dzieckiem do lat 4 - no generalnie w naszym kraju jest to systemowo rozwiązane nawet spoko. Z drugiej strony od kobiet się oczekuje niemożliwego - mamy rodzic dzieci bo kryzys demograficzny, ale jednoczesnie byc pracownikiem miesiaca, absolutnie nie chodzić na l4 bo ciąża to nie choroba, a potem z chorym dzieckiem też nie, bo robimy problem pracodawcy. No tak się nie da wszędzie na sto procent. Mezczyzni/ojcowie są "nieco" mniej biologicznie obciazeni sprowadzaniem życia na ten świat, nie muszą za bardzo planowac życia zawodowego pod ciążę. No ale póki co jeszcze za kobietę żaden nie urodził więc pracodawcy muszą się z tym liczyć 🙃

Agni97 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Agni, ogromnie Ci gratuluję! ❤️❤️❤️
    Dziękuję ❤️🥹

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Pięknie! 😍 Ja bym już nie robila, przyrost jest i to sie liczy a jakby kolejny byl mniejszy to moglabys sie martwic niepotrzebnie.

A odnośnie pracy to zgadzam sie, kobiety są i juz raczej bedą duzo bardziej obciazone pod tym wzgledem :/

Z jednej strony dużo jest w Polsce udogodnien dla rodziców dzieci w kontekście pracy - godzina na karmienie, opieka na dziecko, możliwość pracy zdalnej (jesli sie da), oświadczenie pracownika opiekującego się dzieckiem do lat 4 - no generalnie w naszym kraju jest to systemowo rozwiązane nawet spoko. Z drugiej strony od kobiet się oczekuje niemożliwego - mamy rodzic dzieci bo kryzys demograficzny, ale jednoczesnie byc pracownikiem miesiaca, absolutnie nie chodzić na l4 bo ciąża to nie choroba, a potem z chorym dzieckiem też nie, bo robimy problem pracodawcy. No tak się nie da wszędzie na sto procent. Mezczyzni/ojcowie są "nieco" mniej biologicznie obciazeni sprowadzaniem życia na ten świat, nie muszą za bardzo planowac życia zawodowego pod ciążę. No ale póki co jeszcze za kobietę żaden nie urodził więc pracodawcy muszą się z tym liczyć 🙃
    Taaak, ja też generalnie doceniam jak to w Polsce wygląda, bo mam znajomych z innych krajów i niestety nie jest tak kolorowo. Wgl opcja wzięcia l4 w ciąży w zasadzie od samego początku to też super opcja i jeszcze płatne 100%! Ale tak jak mówisz, mężczyźni i tak mają łatwiej, to nie oni usłyszą pytanie czy ma Pan dzieci, czy planuje, bo dla pracodawcy jest to niekorzystne rozwiązanie 🙃 całe szczęście ja nie usłyszałam takich pytań, ale wiem, że się zdarzają.. dużo też zależy od kierownika i firmy. U mnie firma niby w porządku, w wielu kwestiach PRO, ale za to kierownik np. co do podwyżek to się zachowuje jakby swoje pieniądze rozdawał 😅

Namisa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze co do stresowania to właśnie się cieszę, że dzisiaj wysikałam ostatni test, bo też już rozkminialam czy ciemnieją 🙈 także przemyślę do poniedziałku co z ta betą 🙈

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agni, wszystko wygląda na ten moment super ❤️ ja bym pewnie jeszcze jedną betę zrobiła ;)

@Namisa, 100 racja. W Pl jest naprawdę ok, mam porównanie chociażby ze Stanami z którymi pracuje, L4 ciążowe nie istnieje, urlop macierzyński też nie (chyba że pracodawca da).
    Ale to prawda, właściwie nie da się być super pracownikiem mając małe dziecko, opieka, bo choroby itp., niestety ten poziom absencji jest dużo wyższy wśród młodych matek.
    No i niestety opieka żłobkowa w Polsce to tez trudna sprawa. My długo szukaliśmy żłobka, wybraliśmy niby najlepszy w okolicy, ale nie byliśmy do końca zadowoleni. Teraz dla Gucia będziemy szukać przedszkola od 3 rż., no ale u młodszego temat żłobka powróci. Chyba jednak będziemy celować w placówki montessori lub waldorfskie, niestety to wiąże się z dowożeniem około 15km, coś za coś.

Agni97, Namisa lubią tę wiadomość

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    @Agni, wszystko wygląda na ten moment super ❤️ ja bym pewnie jeszcze jedną betę zrobiła ;)

@Namisa, 100 racja. W Pl jest naprawdę ok, mam porównanie chociażby ze Stanami z którymi pracuje, L4 ciążowe nie istnieje, urlop macierzyński też nie (chyba że pracodawca da).
    Ale to prawda, właściwie nie da się być super pracownikiem mając małe dziecko, opieka, bo choroby itp., niestety ten poziom absencji jest dużo wyższy wśród młodych matek.
    No i niestety opieka żłobkowa w Polsce to tez trudna sprawa. My długo szukaliśmy żłobka, wybraliśmy niby najlepszy w okolicy, ale nie byliśmy do końca zadowoleni. Teraz dla Gucia będziemy szukać przedszkola od 3 rż., no ale u młodszego temat żłobka powróci. Chyba jednak będziemy celować w placówki montessori lub waldorfskie, niestety to wiąże się z dowożeniem około 15km, coś za coś.
    Pewnie się skuszę na tę betę w poniedziałek 😅 mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 🤞
    U nas temat żłobka przed nami, ale już bardzo się stresuje, bo tak naprawdę ciężko zweryfikować w 100% czy dobrze się trafiło.. niestety taki mały Bombelek niewiele mi powie, wiadomo mogę go obserwować jak się zachowuje, ale nadal ciężko stwierdzić jak wygląda jego dzień w żłobku i wgl.. mam coraz większe dylematy z tym związane 😕 ciężko też tak naprawdę nie mając kogoś z podobnym podejściem do naszego, znaleźć polecenia takich żłobków. Bo jeden będzie szczęśliwy, że ma gdzie oddać dziecko, a drugi w tym ja będzie zwracał uwagę na wiele aspektów, w tym na wyżywienie (z czym u mnie w mieście mam wrażenie jest mega problem w żłobkach), po spędzanie czasu też tego na świeżym powietrzu, itd. 😩

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Jak już wiecie to córka od miesiąca jest bez cycka, co udało się samoistnie i naturalnie. Przenieśliśmy ją do jej pokoju, ma tam dwuosobową fajną niską kanapę, ale na razie muszę spać z nią, po zasypia tylko przy mnie przytulona albo jak czytamy bajeczki. Niestety nie mogę spać z mężem w sypialni choć bardzo bym chciała, bo ona się często budzi w nocy, z jękiem albo z płaczem, uśnie dopiero jak ją przytulę albo będę do niej coś mówić. Nie jest zainteresowana żadnymi pluszakami Ani przytulankami które mogłyby jej mnie rekompensować. Co zrobić? Czekać wciąż aż zacznie przysypiać noce? Zaczynam się martwić co będzie jak urodzi się córeczka w lipcu, będziemy mieć dostawkę w sypialni i ja tam będę musiała spędzać noce. Nie chcę żeby się okazało że starsza córka znowu wyląduje w naszej sypialni a mąż będzie musiał iść do jej pokoju bo się nie pomieścimy wszyscy. Chcę żeby ona już została w swoim pokoju

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka, to nic dziwnego, że mała ma problem z samodzielnym spaniem w innym pokoju. Ona jednak ma półtora roku, jest naprawdę mała i jeszcze potrzebuje bliskości. Mój prawie 3letni syn potrafi się budzić w nocy i przychodzić do mojego łóżka. Tego nie unikniesz. Oczywiście, są dzieci, które podobno od urodzenia mogą spać same w pokoju i nie zawracają głowy rodzicom, ale to jakaś ekstremalna rzadkość. Żadnymi zabawkami, przytulankami nie zastąpisz siebie. I z moimi starszakami tak było. Pamietam, że jak urodziło się drugie dziecko, to przez długi czas byliśmy z mężem "podzieleni", tzn ja spałam z niemowlakiem, a on w drugim pokoju ze starszakiem. Jest to poświęcenie, ale jednak bardzo pożyteczne. Nie popsuło to jakoś naszego związku, a przynajmniej każdy z nas była w miarę wyspany.

Monk@, Namisa, Vilka, Wenka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ