X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak Edka napisała. To jeszcze maluszek. Zakończył się jeden etap -kp, cos co Mała znała od początku swojego życia. Teraz też tej bliskości potrzebuje nie mniej, niż podczas karmienia. Powoli, z czasem na pewno te nocki będą wyglądały inaczej. Ale też potrzeba czasu. Ja że wszystkich dzieci, które znam, to żadne nie spało samo w pokoju przez całą noc, tylko do pewnego wieku tak czy siak lądowały w łóżku u rodziców.
    Moj starszy syn ma 4,5 i przychodzi do naszego łóżka prawie codziennie w nocy. Suma summarum śpimy w 4 każdej nocy.🙈
    To wszystko chwikowe i kiedyś minie. Być może na chwile trzeba będzie się podzielić i tata będzie właśnie musiał spać z córeczką przez pierwsze tygodnie po porodzie. A może jak masz możliwość to warto już angażować tatę? Żeby próbował to on do Małej w nocy pójść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:00

Monk@ lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka myślę podobnie jak dziewczyny, to jest totalna norma że mała szuka bliskości 😊 Nie realizuje jej już przez kp ale dalej dosc nierealistyczne byloby oczekiwać że zacznie przesypiać sama noce bez najmniejszych podobudek - pewnie tak się zdarza, ale zwykle dzieci potrzebują jeszcze trochę wsparcia. Rozumiem ze martwisz się o to jak to będzie, tez bym pewnie to analizowała. Ale na spokojnie wszystko wyjdzie w praniu gdy urodzi się wam drugi maluch, wtedy część twojej uwagi zostanie sila rzeczy bardziej przekierowana na noworodka i może tata bedzie bardziej mógł przejąć te nocne uspokajanie starszej? Na pewno warto probowac 🫶
    To tez nie będzie trwało w nieskończoność, z miesiąca na miesiąc dużo się zmienia i coś co dziś wydaje się trudne lub niemożliwe za chwilę okaże się nową normą. Ja miałam takie obawy przed usypianiem przez tatę - a dziś idzie mu to niejednokrotnie lepiej niż mi, mają swój rytuał i choć czasem pojawia się trochę płaczu za mamą to ostatecznie udaje się mu to nawet szybciej niż mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 23:26

Monk@ lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się podpisuję pod tym, co piszą dziewczyny. Akurat dzisiaj czytałam o tym, że dzieci są tak genetycznie zaprogramowane, że się budzą częściej, niż dorośli, żeby sprawdzić, czy mama jest oboju, a więc i przetrwać.
    Mogę dla pocieszenia dodać, że macie jeszcze sporo czasu. U nas jakoś przed drugimi urodzinami syn zaczął przesypiać noce, co prawda w naszym łóżku i czasem się budzi z krzykiem czy szuka mnie i wystarczy, że mu powiem, że jestem i śpi dalej, ale są i noce w pełni przespane. Może i u Was bliżej drugich urodzin będzie łatwiej. Ale też proponuję zaangażować do tego tatę.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 407 408 409 410 411
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ