X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Pierwszą mam dopiero 20 marca...

Też intensywne dwa dni mieliśmy, ale to było baaaaardzo delikatne plamienie. Prawie niezauważalne.
    Kurczę, to się wyczekasz :/
    Mam nadzieję, że to właśnie plamienie związane z dalszą implantacją 🤞

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml prog 23,40 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Kurczę, to się wyczekasz :/
    Mam nadzieję, że to właśnie plamienie związane z dalszą implantacją 🤞
    W zasadzie teraz już nic nie ma...
    No nic, coś się zadziało, więc jednak skoczę jutro zrobić badania.
    A Ty się już umówiłaś na pierwszą wizytę?

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    W zasadzie teraz już nic nie ma...
    No nic, coś się zadziało, więc jednak skoczę jutro zrobić badania.
    A Ty się już umówiłaś na pierwszą wizytę?
    Szczerze mówiąc jeszcze nie, ale to dlatego, że nie ma terminów do babeczki, do której chciałabym iść 🙈 byłam u niej właśnie na kontroli, czy pękł pęcherzyk, byłam pierwszy raz i tak mi przypasowała! A jest 4 minuty ode mnie i jeszcze na Medicover (gdzie wcześniej jeździłam prywatnie i to 70 km, ale ostatnio się zawiodłam), więc poluję na terminy. Ona akurat przyjmuje w środy, więc jak się uda to chciałabym 12 marca iść 🤞tuż przed roczkiem mojego Synka 🥹🥹🥹 a jak się nie uda to niej dostać wtedy, to na samo potwierdzenie pójdę pewnie do kogoś innego, a jakieś dalsze wizyty mam do niej już umówione 😊

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Szczerze mówiąc jeszcze nie, ale to dlatego, że nie ma terminów do babeczki, do której chciałabym iść 🙈 byłam u niej właśnie na kontroli, czy pękł pęcherzyk, byłam pierwszy raz i tak mi przypasowała! A jest 4 minuty ode mnie i jeszcze na Medicover (gdzie wcześniej jeździłam prywatnie i to 70 km, ale ostatnio się zawiodłam), więc poluję na terminy. Ona akurat przyjmuje w środy, więc jak się uda to chciałabym 12 marca iść 🤞tuż przed roczkiem mojego Synka 🥹🥹🥹 a jak się nie uda to niej dostać wtedy, to na samo potwierdzenie pójdę pewnie do kogoś innego, a jakieś dalsze wizyty mam do niej już umówione 😊
    Oo to mega fajnie Ci się trafiło. Nie dość, że na Medicover, to jeszcze tak blisko. Ciężko znaleźć fajnego lekarza. Jak nie trafisz terminu, to faktycznie na samo potwierdzenie możesz iść do innego. Mój przyjmuje w czwartki, chciałam iść 13 marca, ale już nie miał terminów. Uznałam, że już ten jeden tydzień więcej jakoś wytrzymam.

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Oo to mega fajnie Ci się trafiło. Nie dość, że na Medicover, to jeszcze tak blisko. Ciężko znaleźć fajnego lekarza. Jak nie trafisz terminu, to faktycznie na samo potwierdzenie możesz iść do innego. Mój przyjmuje w czwartki, chciałam iść 13 marca, ale już nie miał terminów. Uznałam, że już ten jeden tydzień więcej jakoś wytrzymam.
    No w sumie prawda. Gdyby się zwolniło tydzień później to też pewnie bym przebolała 😊 daj znać jak będziesz po badaniach jakie wyniki! I oby do wizyty szybko zleciało 🤞

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemalże w każdej ciąży miałam w terminie @ plamienia jasnoróżowe/czerwone nawet do 3 dni i wszystko było ok. Pamiętam jak za pierwszym razem byłam tym faktem przerażona i pobiegłam zbadać proga. A tam okazało się, że wynosił on prawie 30ng 😄

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, Edka to właśnie mój pierwszy raz, kiedy plamię więc polecę sprawdzić 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 22:19

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Truskawkowykompot Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny robicie miesiąc przerwy w staraniach żeby wskoczyć na nowy rok, czy grudniowe też wam pasuje? Wiem, trochę kontrowersyjny temat, jak ktoś się stara kilka lat to nie wybrzydza w temacie , kiedy będzie to będzie, ale pytam całkowicie luźno, proszę się o to nie burzyć ❤️

Ja przestałam karmić, młoda zaraz skończy rok i będziemy się starać od kwietnia jakby się udało w tym roku to będzie 2 lata różnicy. Trochę przeraża mnie wizja bycia znowu w ciąży i porodu, a z drugiej strony to moje wielkie Marzenie 🥹

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    A dziewczyny robicie miesiąc przerwy w staraniach żeby wskoczyć na nowy rok, czy grudniowe też wam pasuje? Wiem, trochę kontrowersyjny temat, jak ktoś się stara kilka lat to nie wybrzydza w temacie , kiedy będzie to będzie, ale pytam całkowicie luźno, proszę się o to nie burzyć ❤️

Ja przestałam karmić, młoda zaraz skończy rok i będziemy się starać od kwietnia jakby się udało w tym roku to będzie 2 lata różnicy. Trochę przeraża mnie wizja bycia znowu w ciąży i porodu, a z drugiej strony to moje wielkie Marzenie 🥹
    A co jest nie tak z urodzinami w grudniu? Nigdy o czymś takim nie słyszałam 😂 a jak będzie termin na styczeń lub luty a się urodzi wcześniak to co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:45

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021
  • Wenka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

Ja jestem z grudnia i nie narzekam 😛

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dzisiaj zbadać tę betę, ale wymiękłam. Pojechałam szybko na drzemce Małego (czy chociażby przez cały weekend potrafił spać bez obudzenia po 1,5h, a jak matka tylko wyszła to obudził się po 30 minutach? Owszem 🙃😆). Wzięłam numerek, 13 osób (!) przede mną. Mówię dobra to jadę ogarnąć zakupy, pojechałam do jednego sklepu, wracam sprawdzić numerki, jeszcze 8 osób przede mną. To jadę do jeszcze jednego i wracam a tam jeszcze 4 osoby. Siedziałam tam z 15 minut i ja nie wiem o co dzisiaj chodziło w tej diagnostyce, ale nic się nie ruszyło. Więc wkurzona pojechałam do domu, bo mąż dał znać, że Mały już się obudził 🥲
    W tym momencie bym odpuściła już tę betę, ale wykupiłam ją online 😆😵‍💫 świetnie

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

Mi wręcz zależało, żeby rocznikowo był między dziećmi rok. Zawsze z mężem rozmawialiśmy, że fajnie mieć dzieci z wiosennych miesięcy, ale nigdy bym nie układała pod to starań 😆 teraz prawdopodobnie będzie październikowe/listopadowe, więc wiosenne miesiące mocno 🤣

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    A co jest nie tak z urodzinami w grudniu? Nigdy o czymś takim nie słyszałam 😂
    Bo jak z grudnia, to będzie najmłodszy w klasie, a jak ze stycznia, to najstarszy 😄

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Bo jak z grudnia, to będzie najmłodszy w klasie, a jak ze stycznia, to najstarszy 😄
    No właśnie, to praktycznie rok, wiadomo że potem ta różnica się zaciera. Ja mam dwójkę z początku roku, ale córkę karmiłam ponad 10 miesięcy i owulacji raczej nie było więc no cóż, nie udało się mieć rok różnicy, a tak chciałam na koniec lata lub początek jesieni, ehh.
    Odstawiłam cycka całkiem i w tym cyklu widziałam śluz i okres przyszedł po 30 dniach a nie 60 jak było przy KP, może i była owu teraz ale nie wstrzelilismy się. I teraz nie wiem czy świadomie starać się na grudzień czy poczekać miesiąc,ale chyba poczekamy.

• Sunday_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Aha, nie pomyślałabym, że to ma znaczenie, dzieci się i tak różnie rozwijają więc co za różnica w jakim miesiącu urodzone 🤷🏻‍♀️ ja jestem z lutego, ale poszłam do szkoły w wieku 6 lat więc i tak byłam najmłodsza w klasie, ale z pewnością nie odstawałam od rówieśników.

preg.png
    01.12.24 ⏸️❤️🙏
    Project baby #2 - start 11.2024
    age.png
    👶06.2023
    06.10.22 ⏸️❤️🙏
    08.22 histeroskopia - stan zapalny endo
    IUI 07.22 👎
    IUI 05.22 👎
    IUI 04.22👎
    Project baby #1 - start 02.2021

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday_92 wrote:
    Aha, nie pomyślałabym, że to ma znaczenie, dzieci się i tak różnie rozwijają więc co za różnica w jakim miesiącu urodzone 🤷🏻‍♀️ ja jestem z lutego, ale poszłam do szkoły w wieku 6 lat więc i tak byłam najmłodsza w klasie, ale z pewnością nie odstawałam od rówieśników.
    No wiadomo, dzieci są różne 🙂 Zresztą planować to sobie można a ten na górze i tak wie wszystko najlepiej.

• Monk@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    miałam dzisiaj zbadać tę betę, ale wymiękłam. Pojechałam szybko na drzemce Małego (czy chociażby przez cały weekend potrafił spać bez obudzenia po 1,5h, a jak matka tylko wyszła to obudził się po 30 minutach? Owszem 🙃😆). Wzięłam numerek, 13 osób (!) przede mną. Mówię dobra to jadę ogarnąć zakupy, pojechałam do jednego sklepu, wracam sprawdzić numerki, jeszcze 8 osób przede mną. To jadę do jeszcze jednego i wracam a tam jeszcze 4 osoby. Siedziałam tam z 15 minut i ja nie wiem o co dzisiaj chodziło w tej diagnostyce, ale nic się nie ruszyło. Więc wkurzona pojechałam do domu, bo mąż dał znać, że Mały już się obudził 🥲
    W tym momencie bym odpuściła już tę betę, ale wykupiłam ją online 😆😵‍💫 świetnie
    Masz 14 dni na rezygnację i Ci zwrócą kasę :)

Agni97 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Masz 14 dni na rezygnację i Ci zwrócą kasę :)
    Oooooo! Dziękuję 🫶🫶🫶 chyba tak zrobię! Odpuszczę już tę betę, liczę, że wszystko będzie dobrze 🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

nadal kp 🤱🏻
‹‹ 409 410 411 412 413
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ