karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wenka wrote:Są wyniki:
beta 991 mIU/ml
prog 10,73 ng/ml
Dzisiaj nie zauważyłam już plamienia, ale ten prog nie powala.
Ja i Edka miałyśmy takie progi w naszych ciążach, obie szczęśliwie donoszone 😊 Jesli chcesz to oczywiście możesz skonsultkwać z lekarzem dla spokoju w głowie i ewentualnie włączyć Luteinę, ale prog powyżej 10 jest w porządku 🫶 A beta już wysoko, nie ma sensu pewnie badać już przyrostu bo powyżej tysiaca zwalnia.Wenka lubi tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Namisa wrote:Ja i Edka miałyśmy takie progi w naszych ciążach, obie szczęśliwie donoszone 😊 Jesli chcesz to oczywiście możesz skonsultkwać z lekarzem dla spokoju w głowie i ewentualnie włączyć Luteinę, ale prog powyżej 10 jest w porządku 🫶 A beta już wysoko, nie ma sensu pewnie badać już przyrostu bo powyżej tysiaca zwalnia.
Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:A dziewczyny robicie miesiąc przerwy w staraniach żeby wskoczyć na nowy rok, czy grudniowe też wam pasuje? Wiem, trochę kontrowersyjny temat, jak ktoś się stara kilka lat to nie wybrzydza w temacie , kiedy będzie to będzie, ale pytam całkowicie luźno, proszę się o to nie burzyć ❤️
Ja przestałam karmić, młoda zaraz skończy rok i będziemy się starać od kwietnia jakby się udało w tym roku to będzie 2 lata różnicy. Trochę przeraża mnie wizja bycia znowu w ciąży i porodu, a z drugiej strony to moje wielkie Marzenie 🥹
Ja w takim kontekście raczej nie myślałam o planowaniu miesiąca porodu, ale ogólnie preferowałybym wiosne/wczesne lato 😁 Z tym że to bardziej pod kątem ominięcia sezonu chorobowego w okresie noworodkowym + możliwość leżenia z noworodkiem na kocu na łonie natury i duzej ilosci dlugich spacerów z wozkiem, super to wspominam 😊 No i plus tez taki ze jeszcze nie jest turbo gorąco i ta końcówka ciąży nie daje się tak we znaki przez upały. No dla mnie to top moment na poród, wiec starania najlepiej końcówka lata/wczesna jesień 😁 Ale dobry moment też od wielu innych czynników zależy, więc ostatecznie to i tak mało ważne się pewnie okazuje😅15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Monk@ wrote:A ja czekam na malucha! Jutro prawdopodobnie podłączą mi oksytocynę, trzymajcie kciuki 🤩
Monk@ lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml prog 23,40 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
@Monk@ kciuki za dobry poród 🤞
@Wenka, trzymam kciuki za pierwszą wizytę, szybko zleci do 20.03. 🤞Wenka, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:A ja czekam na malucha! Jutro prawdopodobnie podłączą mi oksytocynę, trzymajcie kciuki 🤩
Gratuluję wszystkim dziewczynom, którym udało sie ostatnio zajść w ciążę i mocno kibicuję wszystkim tym, które dalej się starają, marzą i planują - doczekacie się ❤️ ja karmiąc piersią starałam się rok i dopiero się udało a już za chwilę i ja się rozpakuje pewnie z synkiemchciałabym już urodzić serio …
Dostałam zielone światło do Domu Narodzin na Żelaznej w Warszawie, rodziłam tam córkę i mam nadzieję że i tym razem się uda, zobaczymy co będzie - czekamy 🙏Agni97, Monk@, Wenka, Namisa lubią tę wiadomość
-
Tak, ja miałam prog w okolicach 10-12ng i bez suplementacji wszystko było ok. Myślę, że taki poziom może być z powodu pierwszej owulki, która zazwyczaj nie jest jakaś super jakościowo. Właśnie mi taki niski prog wypadł jak zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po porodzie - zupełnie jak u ciebie Wenka, więc o nic się nie martw.
Monko, koniecznie dawaj znać jak rozwija się sytuacja. Kurcze, wy już rodzicie, a ja jeszcze nawet nie zaczełam ciąży 😄Monk@, Wenka lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:
Monko, koniecznie dawaj znać jak rozwija się sytuacja. Kurcze, wy już rodzicie, a ja jeszcze nawet nie zaczełam ciąży 😄
To teraz będziemy zwalniać brzuchymoże się załapiesz ❤️ życzę Ci tego !
Monk@ lubi tę wiadomość
-
Truskawkowykompot, ja tak jak i dziewczyny wyżej, nie robię przerwy. Co ma być to będzie. 😊
Wenka, piękna beta ❤️ będzie dobrze. Nie ma co też się stresować na zapas. Beta rośnie i to najważniejsze. ❤️ Może tak być, że lekarz na wizycie włączy zapobiegawczo progesteron.
Monka 😭😭😭 czekamy na wieści 🤞❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:59
👦2020
👼2022
👦2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
BillieJean wrote:To teraz będziemy zwalniać brzuchy
może się załapiesz ❤️ życzę Ci tego !
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -