Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będą świeże wiruski:D ja juz pracuje od 1.10 :) ale zdalnie pracowalam juz od lipca:)
    Codziennie walczę ze soba, bo mi tak szkoda mojego bąbelka zostawiac...

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę, że nasze grono się powiększa :D A my się wakacjujemy i ani mi w głowie teraz testy owulacyjne czy sprawdzanie szyjki. Okres trwał prawie 6 dni, więc nawet dłużej niż przed porodem, co daje nadzieję na poprawne endo ;)

A tak z innej beki to moja mała nigdy mi nie spała tak dobrze jak tutaj. Mamy w pokoju łóżeczko turystyczne, śpi w nim bez problemu, a w nocy póki co budzi się tylko raz! Gdzie w domu potrafiła 4 i więcej. Także pierwsze co robimy w domu to wstawiamy jej takie łóżeczko. Jednak dostawka jest chyba po prostu za mała... Tutaj w nocy lata po całym wyrku, a w dostawce ledwo co się może przekręcić.

smeg, Alxawl lubią tę wiadomość

• smeg Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką macie dostawkę? My mieliśmy taką wielkości gondoli i córka wyrosła z niej po 4 miesiącach, ale jest bardzo duża. Teraz mamy do naszego materaca dostawiony zwykły materac łóżeczkowy, ale i tak rzadko tam spi. Do zwykłego łóżeczka nie umiem jej odkładać, usypia na rękach i wazy 13 kilo :D teraz na urlopie próbowałam do turystycznego, bo w domu nie mamy, ale się wybudzała.

A ja chyba mam pierwszą @ :o tzn na razie jakieś plamienie, ale się rozkręca.

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pisanie tu przyniosło mi szczęście ;)
    Na zdjeciu wczorajszy i przedwczorajszy test
    https://zapodaj.net/2b23f13265436.jpg.html

Beta z wczoraj 59 , ale na razie staram się nie nakręcać za bardzo bo to teoretycznie 3 dni przed okresem...
    Trzymajcie kciuki :)

smeg, farmaceutka77, Natalia1988 lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • smeg Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :) to sobie z nami nie popisałaś za dużo :D rozsyłaj nam teraz wiruski i zarażaj! :)

Alxawl lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie sie nigdzie nie wybieram ;)
    Kiedyś już przeszłam poronienie w 10tc także wiem że od 2 kresek do isg a potem do porodu jest dłuuuga i bardzo stresująca droga...

A z ciekawostek napiszę że nie robiłam teraz żadnych testów owulacyjnych ani nie mierzylam temperatury (chyba ze pomiar na czole bezdotykowym termometrem sie liczy ;) ) a pierwszym objawem ciąży jest infekcja grzybicza , właściwie po tej infekcji bylam bardziej przekonana do ciąży niż po zrobieniu testu bo ja infekcje grzybicze mam tylko w czasie ciąży i każda moja ciąża sie od tego zaczynała.
    Dziś idę do lekarza po leki na tą infekcję to od razu dopytam czy coś jeszcze mam ekstra brać z uwagi na kp

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • sobren Nowa

Wysłany: 18 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl GRATULUJE. Ja to bardzo bym chciał być w drugiej ciąży, ale mam takie wrażenie ze jak nie odstawie od piersi malucha to nie zajdę ze względu na dużą prolaktynę.

Alxawl lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl. Wejscie smoka :)
    Gratulacje, piękne kreseczki :)

Sobren. A badałaś prolaktynę? Jeżeli tylko spekulujesz, to tak nie musi być. Ja karmię wiele razy dziennie a mam piękne owulację z pękającym pęcherzykiem, także to nie reguła ;)

Dostałam zwolnienie od lekarza, więc nie muszę na razie wracać do pracy po macierzyńskim, który już się skończył, także kamień z serca. Zamierzam ciągnąć je jak najdłużej i w tym czasie zajść w kolejną ciążę ;)

Alxawl, smeg, farmaceutka77 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 18 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:

Beta z wczoraj 59 , ale na razie staram się nie nakręcać za bardzo bo to teoretycznie 3 dni przed okresem...
    Gratulacje!!!! Zarazaj, zarazaj!!;*

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 18 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    A jaką macie dostawkę? My mieliśmy taką wielkości gondoli i córka wyrosła z niej po 4 miesiącach, ale jest bardzo duża. Teraz mamy do naszego materaca dostawiony zwykły materac łóżeczkowy, ale i tak rzadko tam spi. Do zwykłego łóżeczka nie umiem jej odkładać, usypia na rękach i wazy 13 kilo :D teraz na urlopie próbowałam do turystycznego, bo w domu nie mamy, ale się wybudzała.

A ja chyba mam pierwszą @ :o tzn na razie jakieś plamienie, ale się rozkręca.
    Dzieje sie!
    A u mnie doopa:D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 18 października 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Alxawl oby wszystko bylo dobrze. Jak długo się staralas?

Smeg wreszcie coś się dzieje możesz monitorować swoje cykle :)

smeg lubi tę wiadomość

• Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:

Gratulacje!!! Ślij wiruski :-)

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)
    Chociaż na razie nie wierzę że tak szybko się udało.
    Byłam u lekarza , potwierdził infekcję , dostałam jak zwykle nystatyne i luteinę pod język.
    Dziś termin @ więc z tej okazji zrobiłam test tescowy o czułości 25 i dalej widać kreskę :) tamte różowe były o czułości 10
    https://zapodaj.net/bf75770f5607d.jpg.html

Na usg się umówiłam za miesiąc. Na razie jestem pełna obaw czy się uda, czy karmienie mi nie zaszkodzi...

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaczuszka wrote:
    Gratuluję Alxawl oby wszystko bylo dobrze. Jak długo się staralas?

Smeg wreszcie coś się dzieje możesz monitorować swoje cykle :)
    Tak na poważnie staraliśmy się od września. Jestem po cc , więc mimo że chciałam się starać od razu kilka miesięcy po porodzie to nie mogłam. Pod koniec wakacji byłam u lekarza, miałam usg okolic blizny + dopochwowe i stwierdził że można zacząć starania około września - października ;)

farmaceutka77, kkaczuszka lubią tę wiadomość

11.2011
    11.2017
    06.2019

Wysłany: 19 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    Dziękuję :)
    Chociaż na razie nie wierzę że tak szybko się udało.
    Byłam u lekarza , potwierdził infekcję , dostałam jak zwykle nystatyne i luteinę pod język.
    Dziś termin @ więc z tej okazji zrobiłam test tescowy o czułości 25 i dalej widać kreskę :) tamte różowe były o czułości 10
    https://zapodaj.net/bf75770f5607d.jpg.html

Na usg się umówiłam za miesiąc. Na razie jestem pełna obaw czy się uda, czy karmienie mi nie zaszkodzi...
    Karmienie nie szkodzi:) polecam grupe na facebooku karmienie w ciazy i tandemie :)

smeg, Annie1981 lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 19 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    Tak na poważnie staraliśmy się od września. Jestem po cc , więc mimo że chciałam się starać od razu kilka miesięcy po porodzie to nie mogłam. Pod koniec wakacji byłam u lekarza, miałam usg okolic blizny + dopochwowe i stwierdził że można zacząć starania około września - października ;)[/QUOT

Wow ale szybko wam poszło dajesz nadzieje :). U nas 4 cykl starań. Trochę mniej karmimy. Mam nadzieję że ten będzie szczęśliwy ;)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie coś mocno wilgotno, aż za bardzo jak na 9-10 dc. Może jajniki oszalały na wakacjach od bardzo, BARDZO dodatniego bilansu energetycznego i teraz dla odmiany pierwsza faza cyklu będzie u mnie za krótka :D

smeg lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl piękne kreseczki! Z całego serca gratuluję :)

Smeg no właśnie dostawę mamy też małą. Póki była na równi z naszym łóżkiem to mała tego nie odczuwała, bo kulala się do nas, ale teraz faktycznie jest za mała. Po powrocie remont ;)

Wysłany: 20 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moja dostawka, to swietny stojak na pampersy xD

xnw4krnt7935gj3w.png
  • sobren Nowa

Wysłany: 20 października 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś znajoma powiedziała mi że jak sie chce zajść w ciążę karmiąc piersią to najlepiej zminimalizować karmienie nocą bo to najbardziej wpływa. co o tym sądzicie?

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ