karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
O, widzę, że nasze grono się powiększa A my się wakacjujemy i ani mi w głowie teraz testy owulacyjne czy sprawdzanie szyjki. Okres trwał prawie 6 dni, więc nawet dłużej niż przed porodem, co daje nadzieję na poprawne endo
A tak z innej beki to moja mała nigdy mi nie spała tak dobrze jak tutaj. Mamy w pokoju łóżeczko turystyczne, śpi w nim bez problemu, a w nocy póki co budzi się tylko raz! Gdzie w domu potrafiła 4 i więcej. Także pierwsze co robimy w domu to wstawiamy jej takie łóżeczko. Jednak dostawka jest chyba po prostu za mała... Tutaj w nocy lata po całym wyrku, a w dostawce ledwo co się może przekręcić.smeg, Alxawl lubią tę wiadomość
-
A jaką macie dostawkę? My mieliśmy taką wielkości gondoli i córka wyrosła z niej po 4 miesiącach, ale jest bardzo duża. Teraz mamy do naszego materaca dostawiony zwykły materac łóżeczkowy, ale i tak rzadko tam spi. Do zwykłego łóżeczka nie umiem jej odkładać, usypia na rękach i wazy 13 kilo teraz na urlopie próbowałam do turystycznego, bo w domu nie mamy, ale się wybudzała.
A ja chyba mam pierwszą @ :o tzn na razie jakieś plamienie, ale się rozkręca.farmaceutka77 lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Chyba pisanie tu przyniosło mi szczęście
Na zdjeciu wczorajszy i przedwczorajszy test
https://zapodaj.net/2b23f13265436.jpg.html
Beta z wczoraj 59 , ale na razie staram się nie nakręcać za bardzo bo to teoretycznie 3 dni przed okresem...
Trzymajcie kciukismeg, farmaceutka77, Natalia1988 lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Na razie sie nigdzie nie wybieram
Kiedyś już przeszłam poronienie w 10tc także wiem że od 2 kresek do isg a potem do porodu jest dłuuuga i bardzo stresująca droga...
A z ciekawostek napiszę że nie robiłam teraz żadnych testów owulacyjnych ani nie mierzylam temperatury (chyba ze pomiar na czole bezdotykowym termometrem sie liczy ) a pierwszym objawem ciąży jest infekcja grzybicza , właściwie po tej infekcji bylam bardziej przekonana do ciąży niż po zrobieniu testu bo ja infekcje grzybicze mam tylko w czasie ciąży i każda moja ciąża sie od tego zaczynała.
Dziś idę do lekarza po leki na tą infekcję to od razu dopytam czy coś jeszcze mam ekstra brać z uwagi na kpMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl. Wejscie smoka
Gratulacje, piękne kreseczki
Sobren. A badałaś prolaktynę? Jeżeli tylko spekulujesz, to tak nie musi być. Ja karmię wiele razy dziennie a mam piękne owulację z pękającym pęcherzykiem, także to nie reguła
Dostałam zwolnienie od lekarza, więc nie muszę na razie wracać do pracy po macierzyńskim, który już się skończył, także kamień z serca. Zamierzam ciągnąć je jak najdłużej i w tym czasie zajść w kolejną ciążę
Alxawl, smeg, farmaceutka77 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Alxawl wrote:Chyba pisanie tu przyniosło mi szczęście
Beta z wczoraj 59 , ale na razie staram się nie nakręcać za bardzo bo to teoretycznie 3 dni przed okresem...
Trzymajcie kciuki -
smeg wrote:A jaką macie dostawkę? My mieliśmy taką wielkości gondoli i córka wyrosła z niej po 4 miesiącach, ale jest bardzo duża. Teraz mamy do naszego materaca dostawiony zwykły materac łóżeczkowy, ale i tak rzadko tam spi. Do zwykłego łóżeczka nie umiem jej odkładać, usypia na rękach i wazy 13 kilo teraz na urlopie próbowałam do turystycznego, bo w domu nie mamy, ale się wybudzała.
A ja chyba mam pierwszą @ :o tzn na razie jakieś plamienie, ale się rozkręca.
A u mnie doopa:D -
Alxawl wrote:Chyba pisanie tu przyniosło mi szczęście
Trzymajcie kciuki
Gratulacje!!! Ślij wiruski -
Dziękuję
Chociaż na razie nie wierzę że tak szybko się udało.
Byłam u lekarza , potwierdził infekcję , dostałam jak zwykle nystatyne i luteinę pod język.
Dziś termin @ więc z tej okazji zrobiłam test tescowy o czułości 25 i dalej widać kreskę tamte różowe były o czułości 10
https://zapodaj.net/bf75770f5607d.jpg.html
Na usg się umówiłam za miesiąc. Na razie jestem pełna obaw czy się uda, czy karmienie mi nie zaszkodzi...Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
kkaczuszka wrote:Gratuluję Alxawl oby wszystko bylo dobrze. Jak długo się staralas?
Smeg wreszcie coś się dzieje możesz monitorować swoje cyklefarmaceutka77, kkaczuszka lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl wrote:Dziękuję
Chociaż na razie nie wierzę że tak szybko się udało.
Byłam u lekarza , potwierdził infekcję , dostałam jak zwykle nystatyne i luteinę pod język.
Dziś termin @ więc z tej okazji zrobiłam test tescowy o czułości 25 i dalej widać kreskę tamte różowe były o czułości 10
https://zapodaj.net/bf75770f5607d.jpg.html
Na usg się umówiłam za miesiąc. Na razie jestem pełna obaw czy się uda, czy karmienie mi nie zaszkodzi...smeg, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Alxawl wrote:Tak na poważnie staraliśmy się od września. Jestem po cc , więc mimo że chciałam się starać od razu kilka miesięcy po porodzie to nie mogłam. Pod koniec wakacji byłam u lekarza, miałam usg okolic blizny + dopochwowe i stwierdził że można zacząć starania około września - października [/QUOT
Wow ale szybko wam poszło dajesz nadzieje . U nas 4 cykl starań. Trochę mniej karmimy. Mam nadzieję że ten będzie szczęśliwy