Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    U mnie prawdziwy potop.. No masakra jakaś! Takiego okresu to ja jeszcze nie miałam :/ Także cóż.. Nowy cykl, nowe nadzieje ;) Zaczęłam znów łykac wiesiołek i jedyne o czym teraz myślę to nasz poniedziałkowy przelot samolotem z małą :D
    Zaraz do Ciebie dołączę!:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Zaraz do Ciebie dołączę!:)
    Niech moc będzie z Tobą :p To będzie który Twój okres po porodzie?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1988 wrote:
    W UK nie można sobie pójść i prywatnie zrobić bety?
    .
    Nic nie można sobie zrobić prywatnie, bo tu brak laboratoriów. Są tylko takie online, że przysyłają zestaw i trzeba sobie samemu krew pobrać z palca. Raz to zrobiłam i nigdy więcej. Męczyłam się z tym godzinę.

U mnie OF w końcu prawidłowo wyznaczył owu, więc dziś 3dpo i pozostaje czekanie.

smeg lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 12 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Niech moc będzie z Tobą :p To będzie który Twój okres po porodzie?
    Pierwszy xD jestem dziewicą w tym temacie xD

smeg lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś w nocy bolał brzuch typowo miesiączkowo i dalej lekko doskwierają mi te sutki, ale beta wyszła negatywna, a progesteron 2,66 nmol/l (0,83 ng/ml). Więc już nic nie kumam, myślałam że @ się zbliża, a tu wychodzi że to faza okołoowulacyjna :P nawet jakiś pseudo śluz się pojawił. Z tej okazji kupiłam konto premium i odświeżylam wykres :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:53

Casjopea lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)

Wysłany: 12 października 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Mnie dziś w nocy bolał brzuch typowo miesiączkowo i dalej lekko doskwierają mi te sutki, ale beta wyszła negatywna, a progesteron 2,66 nmol/l (0,83 ng/ml). Więc już nic nie kumam, myślałam że @ się zbliża, a tu wychodzi że to faza okołoowulacyjna :P nawet jakiś pseudo śluz się pojawił. Z tej okazji kupiłam konto premium i odświeżylam wykres :D
    U mnie owulaki nie maja juz drugiejbkreski, wiec wyglada to jak w drugiej fazie cyklu, bo wtedy lh spada nisko. Ale kolezanka od npr mi mowila ze te plamienia mogly byc @ bo endo moglo byc takie cienkie, ze nie mialo sie co zluszczac. Bo tempka spadla a ja dalej nie mam @, nic juz nie kumam :o

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin też ostatnio mówił, że tak może być przy cienkim endo. Może faktycznie tak u Ciebie jest. Może będziesz jak mamakropka, za kolejnym razem się uda :D

A u mnie może jednak progesteron zdążył już spaść i też przyjdzie @... uświadomiłam sobie że przecież maksymalny jest w 7 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 19:35

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak się czyta to powiem Wam, że dosyć zabawne są te nasze cykle :D Nie znasz dnia, ani godziny

Wysłany: 13 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Jak tak się czyta to powiem Wam, że dosyć zabawne są te nasze cykle :D Nie znasz dnia, ani godziny
    Dokladnie! Jestem tego swietnym przykladem! Dzis temperatura skoczyla do gory, szyjka poszybowala razem z nią. Na @ sie nie zbiera a test negatywny. I o co tu kurde chodzi?

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Dokladnie! Jestem tego swietnym przykladem! Dzis temperatura skoczyla do gory, szyjka poszybowala razem z nią. Na @ sie nie zbiera a test negatywny. I o co tu kurde chodzi?
    Ha, dobre pytanie!

Ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką mojej mamy, która jest zarówno ginekologiem, jak i stomatologiem :D i powiedziała mi, że jest duża szansa, że zaczyna mi się wszystko normowac, ale karmiąc piersią nie można być niczego pewnym.
    Moja ciocia zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po porodzie karmiąc wyłącznie piersią.. I weź tu bądź mądry.

Wysłany: 14 października 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ha, dobre pytanie!

Ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką mojej mamy, która jest zarówno ginekologiem, jak i stomatologiem :D i powiedziała mi, że jest duża szansa, że zaczyna mi się wszystko normowac, ale karmiąc piersią nie można być niczego pewnym.
    Moja ciocia zaszła w drugą ciążę 3 miesiące po porodzie karmiąc wyłącznie piersią.. I weź tu bądź mądry.
    Ostatnio czytalam na fb , ze kobietka zaszla 2 tyg po pologu :D

U mnie cykl bezmiesiaczkowy jak u mamykropka :D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 14 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy kp i starające się o kolejnego maluszka. Ja karmię 14 mies. córcię, okres wrócił 11 mies. po porodzie (przytyłam z 3-4 kg i chyba ten bilans energ się poprawił). Jestem w trakcie 4 cyklu po porodzie. Mierzę temp i według niej pierwszy cykl miałam bezowulacyjny trwał 31 dni, drugi owulacyjny też 31 dni a trzeci owulacyjny 36 dni. Śluzu płodnego jak na lekarstwo bólu owulacyjnego też brak gdzie przed ciążą miałam zawsze te objawy. U was też się tak pozmieniało w cyklach? Trzymam kciuki za dwie kreski na teście i za kobitki u których brak @ oby szybko zawitała :)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka. Jesteś dla nas zagadką ;)

Kkaczuszka. U mnie cykle podobne jak przed porodem. Ból owulacyjny nadal występuje.
    Witaj i życzę powodzenia :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 15 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Annie1981 mam nadzieję że wszystko się ustabilizuje. Wybieram się do ginekologa w tym miesiącu zobaczymy co tam się u mnie dzieje. Tobie również życzę powodzenia mam nadzieję że będziemy miały prezent na święta :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• smeg Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kkaczuszka :) fajnie masz, że masz chociaż okres, ja próbuję przytyć od dłuższego czasu i się nie udaje :P trzymam kciuki żeby coś się zadziało :) może poczytaj o niepokalanku na uregulowanie cykli.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png

Wysłany: 16 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tyciem nie mam problemu, ale @ nie widac ;D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 16 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Smeg. Właśnie pije napar z niepokalanka , owocu niepokalanka. Tetaz piję 3 cykl zobaczymy co będzie się działo w tym cyklu, może coś zadziała. I chyba wybiorę się niedługo do gina niech zobaczy co się tam u mnie się dzieje :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Można dołączyć? :)
    Synek w listopadzie skończy rok , 6 miesięcy karmiłam wyłącznie piersią, teraz rozszerzamy dietę ale wciąż dostaje moje mleko.
    A tu już by się kolejnego bobasa chciało <3
    Pozdrawiam starające się :*

smeg lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • smeg Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Alxawl :) fajnie że ktoś dołącza, bo długo już bylysmy same w kilka dziewczyn :D może coś się zacznie dziać w wątku :) który to Twój cykl po porodzie?

Ja już straciłam nadzieje, wkurzylam się i odpuściłam :P nie chce mi się brać witamin, zmuszam się do mierzenia temperatury. Szykuje się do powrotu do pracy od 5 listopada i z jednej strony jestem przerażona, ale z drugiej nie mogę się doczekać wyjścia z domu :D

Alxawl lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam 5.11.17 i mimo wyłącznego kp okres wrócił 28.02.2018, mało tego był regularny do 29-36 dni :o . Tak, sama też byłam w szoku. Jestem po cc więc wcześniej tak naprawdę się nie staraliśmy, dopiero od września działamy ;)

smeg lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ