karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wenka, bardzo mi przykro
Przytulam Cię mocno do serca. Zaufaj naturze i Panu Bogu. Czasem tak się dzieje, my nie rozumiemy tego, ale to co nas spotyka zawsze ma sens i jest potrzebne z jakiegoś powodu.
Edka85 - myślę, że będziemy się starać, choć nie w najbliższym cyklu, bo poród wypadałoby na święta. No chyba, że się stanie, bo to nigdy nie wiadomo. Mój 1,5 roczny synek ostatnio powtarza, że chce jeszcze trzy bobo 😅Wenka lubi tę wiadomość
08.2021
07.2023
09.2024
4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️ -
Tak Edka masz rację, beta musiała jeszcze trochę rosnąć. Zobaczymy co będzie, lekarz jednak się odezwał i powiedział mi, że powinnam się zgłosić do szpitala. Na razie poczekam, córka nie chce pić mm, przecież jej nie zagłodzimy, a odciągać mleka nie umiem.Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
No wiesz, w szpitalu mogą ci zaproponować tylko zabieg albo podanie tabletek. Ja bym jednak wolała poczekać na samoistny rozwój zdarzeń.
Farfalla, a jednak! A nie mówiłam, że ta myśl nie da ci spokoju? Kropla drąży skałę... 😉Wenka lubi tę wiadomość
-
Lekarz mówił, że jak to będzie trwało za długo, to może dojść do zapalenia i będę miała problem żeby jeszcze kiedyś zajść w ciążę. Ale kontaktowałam się też z drugą ginką i mam do niej przyjść w przyszłym tygodniu a za kilka dni sprawdzić betę. Także na razie czekam w domu 😁Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka przytulam i również boleję nad Twoją stratą 😣
I nieśmiało chciałam powiedzieć, że dziś w nocy urodziłam do wody syna Jana, 3200g i 55cm. Mamy się dobrze. Jeszcze nie dowierzam, trzyma mnie adrenalina. Niby drugi poród był szybszy ale wcale nie było mi łatwiej, były momenty zwątpienia jak to w porodzie. Zawsze marzyłam żeby urodzić w wodzie.
Pozdrawiam Was wszystkie ❤️Idawoll, Wenka, farfalla92, Agni97, Namisa, Sunday92, Monk@, edka85, Nadziejka231, Vilka, eM 🌺 lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022
🩵Syn 03.2025 -
BillieJean wrote:Wenka przytulam i również boleję nad Twoją stratą 😣
I nieśmiało chciałam powiedzieć, że dziś w nocy urodziłam do wody syna Jana, 3200g i 55cm. Mamy się dobrze. Jeszcze nie dowierzam, trzyma mnie adrenalina. Niby drugi poród był szybszy ale wcale nie było mi łatwiej, były momenty zwątpienia jak to w porodzie. Zawsze marzyłam żeby urodzić w wodzie.
Pozdrawiam Was wszystkie ❤️
Odpoczywajcie ❤️BillieJean lubi tę wiadomość
-
Wenka wrote:Lekarz mówił, że jak to będzie trwało za długo, to może dojść do zapalenia i będę miała problem żeby jeszcze kiedyś zajść w ciążę. Ale kontaktowałam się też z drugą ginką i mam do niej przyjść w przyszłym tygodniu a za kilka dni sprawdzić betę. Także na razie czekam w domu 😁
Wenka lubi tę wiadomość
-
Trochę Was nie odwiedzałam, bo miałam problemy z kontem, więc po prostu zrobilam nowe.
@Wenka, bardzo mi przykro, trzymam kciuki żeby w Waszym życiu szybko pojawiła się 🌈
@BilleJean, gratulacje ❤️
@Edka, trzymam kciuki za wizytę 01.04.
@Agni, super, że już zobaczyliście ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 14:21
Agni97, Wenka, edka85, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Wenka wrote:Tak Edka masz rację, beta musiała jeszcze trochę rosnąć. Zobaczymy co będzie, lekarz jednak się odezwał i powiedział mi, że powinnam się zgłosić do szpitala. Na razie poczekam, córka nie chce pić mm, przecież jej nie zagłodzimy, a odciągać mleka nie umiem.
Różne zdania mają lekarze na ten temat, mój mówił mi wtedy że on poleca w takiej sytuacji postawe wyczekującą. Ja wtedy pojechałam do szpitala ostatecznie, miałam wywoływane poronienie tabletkami, a potem kolejnego dnia usg, na którym stwierdzono że coś zostało jeszcze i miałam robione łyżeczkowanie. Wtedy pamietam że chciałam jak najszybciej być po wszystkim i ta decyzja o szpitalu była tym powodowana. Dziś w takiej sytuacji (zeby uniknac bolesnego wywolywania + lyzeczkowania) chyba wolałabym trochę poczekać i dać się temu naturalnie rozkręcić, jednocześnie badając regularnie CRP domowymi testami, żeby monitorować marker ewentualnego stanu zapalnego. Ale kazda decyzja w takiej sytuacji jest dobra, jeśli jest twoja 🫶
Co do starań po łyżeczkowaniu - ja odczekałam akurat jeden pełny cykl i w kolejnym już się udało.Wenka lubi tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Gratuluje synka! 💗 Byłaś super dzielna!! 😍🥹 Wyobraź sobie że dzisiaj w nocy śniło mi się że urodziłam malucha do wody 🤩 jakieś dobre wibracje mi przesłałaś chyba wirtualnie 😁 Wszystkiego dobrego dla was!BillieJean lubi tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
U nas drugi poród też o wiele szybszy, ale również trudniejszy. Łącznie z płaczem, że nie dam rady. Jednak u mnie dziecię było sporo większe i to był chyba mój największy problem.
Cieszcie się sobą i wracajcie szybko do domu ☺️BillieJean lubi tę wiadomość
-
BillieJean gratulacje!
Wenka przytulam trzymaj się ❤️Wenka, BillieJean lubią tę wiadomość
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta
23.04 prenatalne III trym.
-
Billie, wspaniała wiadomość ☺️ Niech sw.Jozef opiekuje się tym dzieckiem przez całe jego życie. Skoro urodziłaś w nocy, to byl już wtorek, czy jeszcze poniedziałek? Bo wiesz...Dziś Zwiastowanie 😉
Wenka, ja w takich sytuacjach też zawsze czułam ulgę, bo wiedziałam, że wreszcie mam czysta kartę i mogę zacząć od nowa.Wenka lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Billie, wspaniała wiadomość ☺️ Niech sw.Jozef opiekuje się tym dzieckiem przez całe jego życie. Skoro urodziłaś w nocy, to byl już wtorek, czy jeszcze poniedziałek? Bo wiesz...Dziś Zwiastowanie 😉
Wenka, ja w takich sytuacjach też zawsze czułam ulgę, bo wiedziałam, że wreszcie mam czysta kartę i mogę zacząć od nowa.
Tak był już wtorekDzień Zwiastowania i Świętości Życia !
Wenka całe szczęście, że zaczęło sie samo, to na pewno lepiej dla Ciebie, unikniesz szpitala. Organizm wie co robi. Też kiedyś doświadczyłam poronienia samoistnego. Jeszcze będzie pięknie !Wenka lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022
🩵Syn 03.2025 -
BillieJean wrote:Tak był już wtorek
Dzień Zwiastowania i Świętości Życia !
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzień dobry! Można do Was nieśmiało dołączyć?
Na starania to u nas oczywiście zdecydowanie za wcześnie bo tyle co skończyłam wczoraj etap połogu 🙈, ale podjęliśmy z mężem decyzję, że (przynajmniej póki co), zaufamy trochę losowi i zobaczymy co przyniesie. Jeszcze muszę poczekać na ostateczne zielone światło od ginekologa, no ale i tak na razie nie spodziewam sie powrotu miesiączki i płodności więc tak dołączam do Was żeby w tych Waszych staraniach Was wspierać, a przy okazji "przygotować się" do swoich.
Tu z nami dwulatka 🩷 i niespełna dwumiesięczniak 🩵, a gdzieś tam nad nami nasza mała H. 🩷, która poczęła się, gdy byłam kpi ze starszą córka (kp nam niestety nie wyszło). Kiedyś myśleliśmy o dwójce dzieci, ale odkąd pojawiła się córka to jakoś tak myśli zaczęły uciekać w stronę trójki...Namisa, Nadziejka231, Agni97, eM 🌺, Wenka lubią tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
luty 2025 - tęczowy H. 🩵 -
Dziewczyny, proszę zerknijcie na wykres i pomóżcie odnaleźć owulację 😅 Robię testy owu ale wszystkie negatywne, 23 miałam mdłości i silny ból głowy a z kolei 24 ból lewego jajnika i tkliwe piersi. Owulacja wg.Flo dzisiaj a na Ovufriend była na jutro (przez wpisanie ból jajnika zmieniło się na owulację 24). Śluz jest praktycznie cały czas taki sam na moje oko ale wczoraj wydawało mi się że było go więcej niż zwykle.
Załączam jeszcze wykres z Flo: https://ibb.co/MDYJB3BQ👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy