karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadziejka231 wrote:Dziewczyny, proszę zerknijcie na wykres i pomóżcie odnaleźć owulację 😅 Robię testy owu ale wszystkie negatywne, 23 miałam mdłości i silny ból głowy a z kolei 24 ból lewego jajnika i tkliwe piersi. Owulacja wg.Flo dzisiaj a na Ovufriend była na jutro (przez wpisanie ból jajnika zmieniło się na owulację 24). Śluz jest praktycznie cały czas taki sam na moje oko ale wczoraj wydawało mi się że było go więcej niż zwykle.
Załączam jeszcze wykres z Flo: https://ibb.co/MDYJB3BQ
Na podstawie tego wykresu jeszcze nie można wyznaczyć owulacji - mozna to zrobić dopiero po 3 wyzszych temperaturach od 6 poprzednich, dzisiaj na wykresie jest dopiero pierwszy taki "wyższy" dzień. Jeśli jutro temperatura będzie niższa niż dzisiejsza to znaczy ze najprawdopodobniej jesteś jeszcze przed owulacją, trzeba obserwowac dalej.
Jeśli natomiast kolejne 2 pomiary będą wyższe - można przypuszczać że owulacja byla jakoś w okolicy pierwszego wzrostu temp, czyli w takiej sytuacji możliwe że dziśTyle można ocenić przynajmniej na podstawie samej temperatury, a należy zestawić jeszcze śluz jako drugi parametr płodności. Badasz go tylko na zewnątrz? Jesli nie widzisz dużej różnicy to polecam badać go w środku, zabrać to co znajduje się tuż przy szyjce - tam jest go najwięcej i najłatwiej się rozeznać 😁
Nadziejka231, Monk@ lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
annikana wrote:Dziewczyny, dzień dobry! Można do Was nieśmiało dołączyć?
Na starania to u nas oczywiście zdecydowanie za wcześnie bo tyle co skończyłam wczoraj etap połogu 🙈, ale podjęliśmy z mężem decyzję, że (przynajmniej póki co), zaufamy trochę losowi i zobaczymy co przyniesie. Jeszcze muszę poczekać na ostateczne zielone światło od ginekologa, no ale i tak na razie nie spodziewam sie powrotu miesiączki i płodności więc tak dołączam do Was żeby w tych Waszych staraniach Was wspierać, a przy okazji "przygotować się" do swoich.
Tu z nami dwulatka 🩷 i niespełna dwumiesięczniak 🩵, a gdzieś tam nad nami nasza mała H. 🩷, która poczęła się, gdy byłam kpi ze starszą córka (kp nam niestety nie wyszło). Kiedyś myśleliśmy o dwójce dzieci, ale odkąd pojawiła się córka to jakoś tak myśli zaczęły uciekać w stronę trójki...
Cześć, rozgość się! 😚 Trzymam kciuki za to żeby udało się w najlepszym dla Was momencie 🍀annikana lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny, ostatnio tutaj byłam chyba na początku stycznia, pełną werwy i chęci starania się o drugiego maluszka, ale że jestem kp, moja mała jest cycocholikiem i dojechało mnie macierzyństwo to odpuściłam i się wycofałam bo totalnie miesiączki nie widać ani słychać i żadnego punktu odbicia nie miałam 😌. Minęło trochę czasu, mała skończyła roczek, ja dalej jestem kp cycocholiczki
i miesiączki nie ma
.
Byłam kilka dni temu u ginekologa żeby sprawdzić co tam się dzieje w środku i powiedział mi, żebym nie czekała na miesiączkę bo endometrium jest cieniutkie. Ale za to piękne równe jajniki, pęcherzyki ładne widać że pracują i są potencjalne owulacje i ciąże. No ale właśnie … teraz totalnie nie potrafię przewidzieć kiedy ta owulacja ? I teraz pytanie z gatunku podstawowych a nie zadałam lekarzowi … czy tych owu może być kilka czy to będzie jedna ? Trochę przeraża mnie myśl na temat tej harówki 3-4 razy w tygodniu :p w każdym razie lekarz powiedział że kwestia czasu kiedy będę w kolejnej ciąży i żebym obserwowała swoje ciało… i totalnie nie wiem jak to rozpoznać… kiedyś był cykl, miesiączka, dni płodne, śluz łatwo było mi poczuć zmiany i wyczuć że jajnik kłuje a teraz? Nic, każdy ból cokolwiek interpretuje jako owu … ale testy tego nie potwierdzają robię je losowo … dzisiaj też np czuję że mam takie skurcze macicy delikatne jak na miesiaczke… ale to wszystko, test LH negatywny…. ? Może też niepoprawnie je robię i to ma wpływ.
Edka pamiętam jak w styczniu pisałaś i marzyłaś o kolejnej ciąży… i ona już jest 🥰 gratulacje 🥰
BillieJean piękny poród 🥰 moje marzenie 💭 i ciekawe bo jakieś 2 tygodnie temu też miałam piękny sen że urodziłam dziecko w basenie, w wodzie i to był taki piękny porod 🥰 ach.BillieJean lubi tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Wrazluwa, ja też po każdym porodzie intensywnie reagowałam na każdy ewentualny objaw owu, ale dopiero jak testy zaczęły mi ciemniec, to wiedziałam, że coś zaczyna się dziać. I zazwyczaj udawało mi się w ten sposób wyłapać pierwszą owu - właśnie mając pik na teście. Potem tylko sprawdziłam, czy był skok temp. Nawet jeśli nie prowadziłam wcześniej pomiarów temperatury, to wiem, że jeśli u mnie przekracza 36,7 to ja bank jest to templa drugiej fazy. Dlatego dla mnie najbardziej wiarygodne są testy.
Nadziejka, moim zdaniem nie było jeszcze owu. Musisz się uzbroić jeszcze w cierpliwość 😉 Pamiętam, jak w tych pierwszych miesiącach po porodzie czekałam i czekałam na tą owu, a ona mimo stosu objawów nie pojawiała się. U mnie takim wyznacznikiem, że już jest blisko, były tylko testy. Akurat tu mnie nie zawiodły (w przeciwieństwie do organizmu, który wysyłał mi czasem różne fałszywe sygnały). -
edka85 wrote:Wrazluwa, ja też po każdym porodzie intensywnie reagowałam na każdy ewentualny objaw owu, ale dopiero jak testy zaczęły mi ciemniec, to wiedziałam, że coś zaczyna się dziać. I zazwyczaj udawało mi się w ten sposób wyłapać pierwszą owu - właśnie mając pik na teście. Potem tylko sprawdziłam, czy był skok temp. Nawet jeśli nie prowadziłam wcześniej pomiarów temperatury, to wiem, że jeśli u mnie przekracza 36,7 to ja bank jest to templa drugiej fazy. Dlatego dla mnie najbardziej wiarygodne są testy.
Nadziejka, moim zdaniem nie było jeszcze owu. Musisz się uzbroić jeszcze w cierpliwość 😉 Pamiętam, jak w tych pierwszych miesiącach po porodzie czekałam i czekałam na tą owu, a ona mimo stosu objawów nie pojawiała się. U mnie takim wyznacznikiem, że już jest blisko, były tylko testy. Akurat tu mnie nie zawiodły (w przeciwieństwie do organizmu, który wysyłał mi czasem różne fałszywe sygnały).
Edka a mierzyłaś sobie temperaturę codziennie rano? Kurcze zastanawiam się czy nie pójść tą drogą tak ja mówisz, tylko czy kp i wspolspanie i przebudzanie się córeczki nie zaburzy wyniku ?
A testy najlepiej robić o stałej porze? Wiem że najlepiej 2h po piciu…31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
Wrazluwa wrote:Byłam kilka dni temu u ginekologa żeby sprawdzić co tam się dzieje w środku i powiedział mi, żebym nie czekała na miesiączkę bo endometrium jest cieniutkie. Ale za to piękne równe jajniki, pęcherzyki ładne widać że pracują i są potencjalne owulacje i ciąże. No ale właśnie … teraz totalnie nie potrafię przewidzieć kiedy ta owulacja ? I teraz pytanie z gatunku podstawowych a nie zadałam lekarzowi … czy tych owu może być kilka czy to będzie jedna ? Trochę przeraża mnie myśl na temat tej harówki 3-4 razy w tygodniu :p w każdym razie lekarz powiedział że kwestia czasu kiedy będę w kolejnej ciąży i żebym obserwowała swoje ciało… i totalnie nie wiem jak to rozpoznać… kiedyś był cykl, miesiączka, dni płodne, śluz łatwo było mi poczuć zmiany i wyczuć że jajnik kłuje a teraz? Nic, każdy ból cokolwiek interpretuje jako owu … ale testy tego nie potwierdzają robię je losowo … dzisiaj też np czuję że mam takie skurcze macicy delikatne jak na miesiaczke… ale to wszystko, test LH negatywny…. ? Może też niepoprawnie je robię i to ma wpływ.
Tak z opisu to myślę że trochę się nie zrozumieliście z lekarzem 🤔 Jeśli endometrium jest cienkie (pewnie kolo 2 mm), to znaczy najpewniej że estrogeny są nisko i do owulacji jeszcze nie dochodzi (pik LH poprzedza pik estrogenu). Jest jakaś minimalna szansa (ale to jest sytuacja bardzo rzadka) że po owulacji endometrium nie ulega złuszczeniu na zewnątrz w postaci miesiączki, tylko wchłania się w środku. Może się tak dziać np. gdy owulacja jest słaba, endo slabo reaguje i powiększa się tylko odrobine. Ale zakładałabym bardziej prawdopodobną wersję wydarzeń - jeszcze nie było pierwszej owulacji, pęcherzyki są w gotowości ale żaden dominujący - lekarz mogl dac taki skrot myślowy ze potencjalne owulacje są, bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy akurat jakiś ruszy do boju, wiec zaproponowal regularne starania zeby sie w to wstrzelicPrzynajmniej taka jest moja hipoteza 😁
W ogole u mnie było identycznie na badaniu tuż po roczku synka- pęcherzyki piękne, zwarte i gotowe, a endometrium bieda 2 mm. Za 2 miesiące jakoś miałam pierwsza owulację, a potem pierwsza miesiączkę 😉
I miałam identyczne odczucia jak ty - że po porodzie to nic nie ogarniam z tą obserwacja. No i właśnie- bo trochę nie było czego obserwowac na pewnym etapie, bo nie było cyklu. Raz taki śluz, raz taki, raz temp w górę, raz w dół, raz test owu trochę ciemneijszy, zaraz znowu blady. Wkurzało mnie to okrutnie😆 Ale gdy już faktycznie zaczynałam czuć że coś się dzieje (a organizm robil takich podejsc z 5 xD) to zaczynałam mierzyć temperaturę- i tym sposobem wylapalam pierwszy wzrost i wiedziałam że @ za rogiem. A teraz jak cykl wrócił to powiem szczerze że jeszcze nigdy te objawy płodności nie były dla mnie tak czytelne, temp mierze tylko z przyzwyczajenia 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 05:55
Wrazluwa wrote:Edka a mierzyłaś sobie temperaturę codziennie rano? Kurcze zastanawiam się czy nie pójść tą drogą tak ja mówisz, tylko czy kp i wspolspanie i przebudzanie się córeczki nie zaburzy wyniku ?
A testy najlepiej robić o stałej porze? Wiem że najlepiej 2h po piciu… -
Dzięki dziewczyny Namisa ale rzetelnie mi to wytłumaczyłaś
i to się pokrywa z tym co mówił lekarz :p dobrze że napisane to będę mogła do tego wrócić a nie wymyślać
.
No nic będę obserwować i jeszcze poczekam żeby za szybko się nie zmęczyć hahaha
Edka a jak wtedy z napojami ? Piciem? Ja piję sporo wody i lubię kawę, nie zaburzy to wyniku ???ograniczasz płyny?
Namisa lubi tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
Wrazluwa wrote:Cześć dziewczyny, ostatnio tutaj byłam chyba na początku stycznia, pełną werwy i chęci starania się o drugiego maluszka, ale że jestem kp, moja mała jest cycocholikiem i dojechało mnie macierzyństwo to odpuściłam i się wycofałam bo totalnie miesiączki nie widać ani słychać i żadnego punktu odbicia nie miałam 😌. Minęło trochę czasu, mała skończyła roczek, ja dalej jestem kp cycocholiczki
i miesiączki nie ma
.
Byłam kilka dni temu u ginekologa żeby sprawdzić co tam się dzieje w środku i powiedział mi, żebym nie czekała na miesiączkę bo endometrium jest cieniutkie. Ale za to piękne równe jajniki, pęcherzyki ładne widać że pracują i są potencjalne owulacje i ciąże. No ale właśnie … teraz totalnie nie potrafię przewidzieć kiedy ta owulacja ? I teraz pytanie z gatunku podstawowych a nie zadałam lekarzowi … czy tych owu może być kilka czy to będzie jedna ? Trochę przeraża mnie myśl na temat tej harówki 3-4 razy w tygodniu :p w każdym razie lekarz powiedział że kwestia czasu kiedy będę w kolejnej ciąży i żebym obserwowała swoje ciało… i totalnie nie wiem jak to rozpoznać… kiedyś był cykl, miesiączka, dni płodne, śluz łatwo było mi poczuć zmiany i wyczuć że jajnik kłuje a teraz? Nic, każdy ból cokolwiek interpretuje jako owu … ale testy tego nie potwierdzają robię je losowo … dzisiaj też np czuję że mam takie skurcze macicy delikatne jak na miesiaczke… ale to wszystko, test LH negatywny…. ? Może też niepoprawnie je robię i to ma wpływ.
Edka pamiętam jak w styczniu pisałaś i marzyłaś o kolejnej ciąży… i ona już jest 🥰 gratulacje 🥰
BillieJean piękny poród 🥰 moje marzenie 💭 i ciekawe bo jakieś 2 tygodnie temu też miałam piękny sen że urodziłam dziecko w basenie, w wodzie i to był taki piękny porod 🥰 ach.
Hejka. Mam podobną sytuację z tym, że córka ze styczniaOkres wrócił dopiero w marcu a dalej karmię kp. Mierzyłam temperaturę w poprzednim cyklu a miałam dosłownie góry i doliny tak skakała 🤣 Testy owulacyjne też robiłam z tym, że wiadomo bez okresu to tak jak mi się wydawało po śluzie że to już (LH największe 0,7 🫣). Polecam czekać na okres bo jednak to daje sporo punktów odniesienia w jakim momencie cyklu się jest. W tym momencie u mnie organizm dawał mi miliooon znaków, że trwała owulacja a z tego co dziewczyny pisały najprawdopodobniej jej nie było. Dzisiaj z kolei LH wyniosło 0,23 😍 cieszę się jak głupi do sera bo najwięcej miałam 0,17 a to już mi daje duże nadzieje, że owu przede mną. Temperaturą samą bym się samą nie kierowała bo to różnie jest. Śluz z kolei w tym cyklu po okresie też się zmienił (jest go więcej i zmienia się konsystencja) patrząc po poprzednim cyklu. Życzę Ci powiedzenia i dużo cierpliwosci, niedawno byłam tam gdzie Ty więc wiem co mówię 😂
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Nadziejka231 wrote:Hejka. Mam podobną sytuację z tym, że córka ze stycznia
Okres wrócił dopiero w marcu a dalej karmię kp. Mierzyłam temperaturę w poprzednim cyklu a miałam dosłownie góry i doliny tak skakała 🤣 Testy owulacyjne też robiłam z tym, że wiadomo bez okresu to tak jak mi się wydawało po śluzie że to już (LH największe 0,7 🫣). Polecam czekać na okres bo jednak to daje sporo punktów odniesienia w jakim momencie cyklu się jest. W tym momencie u mnie organizm dawał mi miliooon znaków, że trwała owulacja a z tego co dziewczyny pisały najprawdopodobniej jej nie było. Dzisiaj z kolei LH wyniosło 0,23 😍 cieszę się jak głupi do sera bo najwięcej miałam 0,17 a to już mi daje duże nadzieje, że owu przede mną. Temperaturą samą bym się samą nie kierowała bo to różnie jest. Śluz z kolei w tym cyklu po okresie też się zmienił (jest go więcej i zmienia się konsystencja) patrząc po poprzednim cyklu. Życzę Ci powiedzenia i dużo cierpliwosci, niedawno byłam tam gdzie Ty więc wiem co mówię 😂
O dzięki ci za tą wypowiedźciekawe czy u mnie wróci miesiączka za 2 miesiące w końcu czy jeszcze nie… ale właśnie od poniedziałku czuję że coś się dzieje miałam tkliwy brzuch, dzisiaj czuję takie wyraźne skurcze w macicy czasem jajnik coś zakuje … wieczorem zaczął mnie bolec krzyż jak na okres xD a tu ani widu ani słychu zrobiłam test … nic blada kreska …
Żadnego śluzu nic… a nic :p no szkoda że tak nic nie wiadomo :p
Czyli rozumiem że jesteś teraz w pierwszym cyklu po przerwie na karmienie ?
Nadziejka231 lubi tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
@Wrazluwa Tak jest
jakby okres przyszedł za miesiąc to bym miała przerwę 2 lata równo od niego haha Szczerze to u mnie tyle teraz mam objawów owulacyjnych widac, że organizm jeszcze się normuje. Przed ciążą nie miałam mdłości, bólów jajnika, tkliwych piersi przed owulacją wcale 🫣 miałam praktycznie bezobjawowo a teraz też jakieś plamienie mi wyskoczyło przed chwilą 😵💫 mam nadzieję że to nie kolejny okres 🫠. Jak często karmisz dziecinkę? Do kiedy zamierzasz karmić? Moja to tylko w nocy ale teraz jej na raz wychodzą dwie pary zębów i potrafi wisieć non stop .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 21:29
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
@nadziejka231 to u mnie 2 lata będzie 8 czerwca
mam nadzieję że to już ten czas kiedy ta małpa przyjdzie co by ułatwić życie
ale mocne masz te objawy rzeczywiście, teraz to śmiało można stosować NPR :p i za dużo wysiłku nie trzeba :p ale okres chyba się normuje też ileś czasu prawda ?
Ja karmię córeczkę sporo, ona dużo jest na piersi - czasem aby być bo tak a czasami je. W nocy też karmie bardzo często. Ale sporo jest takiego ciumkania w dodatku mała jest na pełnej samoobsłudzepod koniec jej roczku już czułam się tak dojechana psychicznie, taka byłam zmęczona kp ze marzyłam żeby dotrwać do roku i odstawić
a teraz mysle ze no dobra jeszcze pół roku
a może i w ogóle do smaoodstawienia. Jakoś szkoda mi jej :p ale nie wiem czy dam radę
.
U nas też zęby idą … i to chyba dolne 3 albo 4 bo ma takie białe perłynapuchnięte
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
Wrazluwa wrote:marzyłam żeby dotrwać do roku i odstawić
a teraz mysle ze no dobra jeszcze pół roku
a może i w ogóle do smaoodstawienia. Jakoś szkoda mi jej :p ale nie wiem czy dam radę
Brzmi to dla mnie tak znajomo jakbym sama to napisała 😅 Poczatkowo zakładałam przynajmniej rok, koło roczku miałam kryzys i byłam zmęczona tym kp, potem byly jakies redukcje i mówiłam że do 16 miesiąca odstawiam, a dziś... Karmię dalej 😁 I rozważam do samoodstawienia, choć jeszcze tak jestem 50:50. Kusi mnie w tym fakt pozytywnego wpływu na zdrowie + kwestia tego że nie trzeba będzie przechodzić przez odstawienie 😆 Odkąd poszłam do pracy tego czasu z dzieckiem jest tak duzo mniej, że zwyczajnie szkoda mi tego wyjątkowego rodzaju bliskości które nam daje kp. Ale to pisze po przespanej w całości nocy, bo synek już coraz częściej ma 0 przebudzeń i cycowych potrzeb nocnych. A jak miał kryzysowy czas i nie chciał się odklejać w nocy od cyca jak noworodek to wiadomo, miałam inne myśli 🫠 Widzę że to kp mu dużo spokoju daje, bo to jest piwrwsza rzecz która chce robić gdy wrócę do domu - a kiedy w nim byłam prawie stale to już nie mieliśmy dziennych kp. Wiec to taki wentyl bezpieczeństwa dla niego 😊15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Namisa - no właśnie coś pięknego i wyjątkowego, ja w okolicach stycznia miałam silne negatywne uczucia aż miałam ochote odrzucić małą bo byłam tak przemęczona w dodatku ona wykręcała mi piersi no kosmos był, ale jakoś to przetrwałam chociaż niezła sieczka
ja na szczęście jeszcze mam trochę czasu w domu, mam luz z posiłkami bo rzeczywiście nie robię sobie presji że musi jeść tyle i tyle tylko, ok zje co zje resztę doje ewentualnie na piersi.
U ciebie już prawie 2 lata, kiedy mały zaczął przesypiać noce i zredukowaliście dzienne karmienia ?31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
@Wrazluwa U małej właśnie idą i trójki i czwórki na dole 😵💫 już trochę zębów jej wyszło ale nigdy nie miała takiej masakry jak teraz takie dosłownie góry ma z fioletową żyłą, strasznie to wygląda. Ja na początku chciałam karmić do dwóch lat skończonych (zanim urodziłam) później jak urodziłam chciałam starać się o drugie żeby była mała różnica wieku ale życie zweryfikowało. W tej chwili nie mam żadnego określonego planu kiedy skończę ale jak się uda zajść w ciążę to bym chciała ją odstawić tak maksymalnie do szóstego miesiąca bo nie chce sobie dokładać stresów jak będzie już się robiło "ciężko". Wczoraj trafiłam na okazję i kupiłam z mężem używane łóżko domek (sam stelaż) już te większe 180x90 za 170 zł i trochę zapragnęłam żeby już sama spała w łóżku bez cyca (obecnie śpimy we trójkę w jednym). Najbardziej mnie przeraża fakt samego usypiania bez cyca bo w dzień to ją noszę a wieczorem chyba też tak będzie trzeba zrobić
W nocy jako tako wystarczy ją przytulić i pobujać biodrem i zasypia- oczywiście jak jest zdrowa i bez idących zębów 😂
@Namisa Kiedy można się spodziewać samoodstawienia? 🤪 Super by było jakby sama zdecydowała że już koniec cyca 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 11:14
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
@Nadziejka231 chyba nie znasz dnia ani godziny
Ale miałam dokładnie tak samo, zanim urodziłam Zuzię miałam 2-3 lata różnicy, żeby na spokojnie wszystko się wyciszyło ułożyło :p Ale jak się urodziła to miałam takie… Boże ja chcę jeszcze jedno już zaraz xD właśnie żeby była mała różnicaAle moje ciało chyba wie co będzie dla mnie łaskawsze
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
@Wrazluwa Też sobie tak tłumacze, że tak miało być teraz będzie lepszy moment
Poprostu niedane mi było mieć dziecko z różnych pór roku haha będzie dwójka zimowych jak się uda 😂
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Wrazluwa wrote:Namisa - no właśnie coś pięknego i wyjątkowego, ja w okolicach stycznia miałam silne negatywne uczucia aż miałam ochote odrzucić małą bo byłam tak przemęczona w dodatku ona wykręcała mi piersi no kosmos był, ale jakoś to przetrwałam chociaż niezła sieczka
ja na szczęście jeszcze mam trochę czasu w domu, mam luz z posiłkami bo rzeczywiście nie robię sobie presji że musi jeść tyle i tyle tylko, ok zje co zje resztę doje ewentualnie na piersi.
U ciebie już prawie 2 lata, kiedy mały zaczął przesypiać noce i zredukowaliście dzienne karmienia ?
Taak, u nas koło roczku była faza na celowe gryzienie i śmianie się z mojej reakcji 🙃 trwało to prawie 2 miesiące, aż sama się dziwię że przetrwałam.
A co do przesypiania nocy to takie przespane od deski do deski, totalnie bez cyca to stosunkowa nowosc - jakoś w lutym chyba pierwszy raz się pojawiła, czyli w okolicach 20 miesięca. Wcześniej przez jakiś czas miewał jedna pobudkę w okolicach godziny 23 i jedna koło 5 rano. Wspolspimy więc to były pobudki na zasadzie jęku przez sen, samoobsluga i do spania - ale go slyszalam. Oczywiscie każde z tych etapów stopniowej minimalizacji wybudzeń było przerywane okresami zintensyfikowanego cycania - wpadał taki tydzień gdzie budził się i po 5 razy albo w ogóle nie chciał wypuścić sutka z buzi. No i na pewno takie noce jeszcze przed nami 😆 Ale jak już większość jest super to da się przeżyć 😁
A co do redukcji karmien w dzien jest sinusoida - jak miał 1,5 roku to nic w dzień nie jadł, a odkąd poszłam do pracy to już to jest najwaznkejszy punkt dnia 😆 Ale lepsze to niż w nocy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 12:59
Namisa odpowiadałam ci i widzę ze nie ma mojej odpowiedzi
Dobrze wiedzieć jaka droga przede mną jeszcze być. Ale fakt widzę to jak wszystko mija… ekhm łezka w oku.
Od 3 dni boli mnie brzuch, tak miesiaczkowo, mam wrażenie takich skurczy w macicy, raz mnie zakuł jajnik prawy a raz bolało w krzyżu. Testy ph ujemne…
Czyżby miesiączka ? Ciekawe czy może pojawić się bez owulki?31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi