X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrazluwa wrote:
    Cześć @delfi, fajnie że jesteś i fajnie że masz już cykle :) kiedy się spodziewasz owu?

Właśnie ciężko mi stwierdzić, tak obstawiam do tygodnia (kierując się poprzednimi cyklami). Robię testy, mierzę temperaturę, miałam wrażenie już 3 dni temu, że organizm będzie podejmował próbę owulacji, no ale niestety dalej czekam :D

02.2024 synek 💙

02.2025 💔 (8/9 tydz.)

wciąż kp 🤱
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Wiecie co, czekam na @ miała być 2 dni temu i no kurcze niby uwazalismy żeby przeczekać jeden cykl ale czy jest możliwe żeby owulacja była 28 dnia cyklu jak widziałam objawy, śluz, bolące jajniki 6 dni wcześniej? Raczej niemożliwe żeby tak późno. A może owulacji wcale nie było i sobie poczekam na tego tasiemca. Na testowanie raczej za wcześnie. To czekanie jest najgorsze 🤦🏼‍♀️

Jest to jak najbardziej możliwe, ja teraz mam owulacje około 24-26 dnia cyklu ale poczatkowo zdarzało się że i po 30 dniu cyklu ją wylapywalam. Dziś 20dc, dalej jej nie bylo, dopiero dziś aczynam bardziej odczuwac oznaki płodności, odczucie wilgotnosci itp., więc tak z 5 dni jeszcze pewnie minimum do owu 🤔
    Czasem jest tak że organizm przygotowuje się do owulacji wcześniej, ale coś w danym momencie przeszkodzi (niewyspanie, stres, więcej karmien=wyższa prolaktyna itp) i faza folikularna wydłuży się o kilka dni albo i wiecej. W takiej sytuacji prawdę powie tylko regularnie mierzona temperatura albi monitoring cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 16:08

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 31 marca, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam pojęcia, że tyle osób mi kibicuje ☺️ Fajnie tu z Wami być ❤️

Delfi widzę po stopce, że niedawno też Cię spotkało to co mnie 🫂

Ja to byle do czwartkowej wizyty a potem to chyba pozostaje czekać na owulke. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać w takiej sytuacji. Rozumiem, że początek krwawienia liczę jako 1dc?

Agni powodzenia w odcyckowaniu, będzie dobrze. Ja córkę też chciałabym odstawić jakoś po roczku. Na pewno szybciej niż synka, 20 miesięcy karmienia to już było dla mnie bardzo długo.

Namisa lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:

Ja to byle do czwartkowej wizyty a potem to chyba pozostaje czekać na owulke. Kompletnie nie wiem czego się spodziewać w takiej sytuacji. Rozumiem, że początek krwawienia liczę jako 1dc?

Tak, pierwszy dzien intensywnego krwawienia to pierwszy dzień cykli. Poszperałam w starych wykresach i znalazłam mój cykl po poronieniu, beta była podobna jak u ciebie więc mozesz podpatrzec, będziesz miała pogląd jak to może wyglądać. Krwawilam/plamilam mniej więcej 2 tygodnie, z tym że byłam po łyżeczkowaniu. Około 10-15 dni po zakończeniu plamień miałam już pierwsza owulację - tu akurat bazując na wykresie wydaje się że apka trochę za wcześnie ja wyznaczyła, pewnie była kilka dni później. Wtedy w ciążę nie zaszłam, ale w kolejnym cyklu już udało się szczęśliwie zajsc w zdrowa ciążę ☺️ Czego Ci najmocniej życzę ❤️🍀

Screenshot-20250331-173853-TTC-Ovu-Friend.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 17:40

Wenka lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 31 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Namisa 🥰 Zawsze fajnie podpatrzeć jak to wyglądało u innych. Ciekawe czy kp może coś teraz namieszać. Jak zaszłam w ciążę to jeszcze nawet nie rozszerzałam córce diety. Teraz już nawet sporo je innych rzeczy, ale za to częściej budzi się w nocy 🙄

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 31 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Nie miałam pojęcia, że tyle osób mi kibicuje ☺️ Fajnie tu z Wami być ❤️

Delfi widzę po stopce, że niedawno też Cię spotkało to co mnie 🫂

Agni powodzenia w odcyckowaniu, będzie dobrze. Ja córkę też chciałabym odstawić jakoś po roczku. Na pewno szybciej niż synka, 20 miesięcy karmienia to już było dla mnie bardzo długo.

Staram się widzieć pozytywy, lepiej na wczesnym etapie, niż dużo później. To teraz walczymy dalej już o szczęśliwie zakończone ciąże (też chciałabym małą różnicę wieku) :)
    U mnie owulacja była w 23 od pierwszego dnia poronienia, czyli ok 2 tygodnie po ustaniu krwawień. Widzę, że podobnie, jak Namisa.

Co do karmienia, niestety może mieszać. Ja mam wrażenie, że mój organizm szykował się do owulacji, ale nie doszło do niej, dalej czekam. Tak jak Namisa wspomniała, prolaktyna lub inne czynniki.

Wenka lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙

02.2025 💔 (8/9 tydz.)

wciąż kp 🤱
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi masz rację, ja to nawet serduszka nie zobaczyłam. Na późniejszym etapie byłoby już bardzo ciężko. Trzeba iść dalej. My dzisiaj zasadziliśmy brzozy, miało być po jednej dla każdego, więc zamiast 4, kupiliśmy 5. Będziemy mieć w ogrodzie mały zagajnik, mam nadzieję, że niedługo dosadzimy kolejną.
    U mnie od wczoraj już dużo mniejsze krwawienie, momentami nie ma zupełnie nic, jutro mija tydzień. Na razie głównie myślę o tym, żeby udało się samoistnie i żebym nie musiała iść do szpitala.

Ja też miałam wtedy kilka podejść do owu, co jakiś czas pobolewały mnie brodawki przy karmieniu, aż przyszedł dzień, że ciężko było mi karmić i wtedy wyszedł pozytywny owulak. Liczę na to, że tym razem też zadziała ten mój radar owulkowy. Chociaż nie wiem czy będziemy się starać od razu. Tak czy siak dobrze wiedzieć, kiedy będzie owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 20:19

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Wrazluwa Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was podczytuje dziewczyny i myślę że dobrze wiedzieć czego się mogę spodziewać, chociaż u mnie tej owu nie było to czuję że organizm się zbiera, że coś się dzieje i zawsze czuję że coś się dzieje jak mam mniej karmień…. A potem córa dosiada cyca i jazda, cisza 🤫 ale w końcu coś się zbierze :)

31.12.2023 👰‍♀️🤵‍♂️
    03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
    zostań ze mną kwiatuszku 🌺
    05.07.2023 Beta 40,3 🥹
    10.07.2023 Beta 493 🥹
    20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
    10.08.23 2,4 cm człowieczka :)))
    26.10.2023 Całe 320g miłości :)

Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm

age.png

2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi
  • Truskawkowykompot Znajoma

Wysłany: 1 kwietnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Jest to jak najbardziej możliwe, ja teraz mam owulacje około 24-26 dnia cyklu ale poczatkowo zdarzało się że i po 30 dniu cyklu ją wylapywalam. Dziś 20dc, dalej jej nie bylo, dopiero dziś aczynam bardziej odczuwac oznaki płodności, odczucie wilgotnosci itp., więc tak z 5 dni jeszcze pewnie minimum do owu 🤔
    Czasem jest tak że organizm przygotowuje się do owulacji wcześniej, ale coś w danym momencie przeszkodzi (niewyspanie, stres, więcej karmien=wyższa prolaktyna itp) i faza folikularna wydłuży się o kilka dni albo i wiecej. W takiej sytuacji prawdę powie tylko regularnie mierzona temperatura albi monitoring cyklu.
    Czekam wciąż na @,jak nie przyjdzie do soboty to zrobię test...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuję, że na pokładzie dzidziuś 5mm z bijącym sercem 122 fhr 🤩
    4c3df74a25edb.jpghttps://zapodaj.net/plik-9ye9hTn8f0

Idawoll, Nadziejka231, Agni97, Truskawkowykompot, Wrazluwa, Wenka, Delfi, oloska, Sunday92, farfalla92, Namisa, BillieJean, eM 🌺, Loki lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Wspaniała wiadomość 😍😍😍 oby wszystko było dobrze! Zdrówka dla Ciebie i okruszka 🥰

edka85 lubi tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Wrazluwa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Gratulacje 🥳 rośnijcie zdrowo ❤️

edka85 lubi tę wiadomość

31.12.2023 👰‍♀️🤵‍♂️
    03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
    zostań ze mną kwiatuszku 🌺
    05.07.2023 Beta 40,3 🥹
    10.07.2023 Beta 493 🥹
    20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
    10.08.23 2,4 cm człowieczka :)))
    26.10.2023 Całe 320g miłości :)

Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm

age.png

2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka nawet nie masz pojęcia jak się cieszę! 😍
    Gratulacje, rośnijcie zdrowo!!! ❤️

edka85 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Sunday92 Debiutantka

Wysłany: 1 kwietnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wspaniałą wiadomość 😍 rośnijcie zdrowo ❤️

edka85 lubi tę wiadomość

preg.png
    👶2023
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:

Cudowne wieści!! ❤️ Rośnijcie zdrowo 🥰
    Twój przypadek to jest dla mnie wzór i motywacja na kiedyś - że można nie robić bet, nie badać przyrostów, nie brać Duphastonów i Lutein, tylko spokojnie czekać do wizyty serduszkowej 😍 Może mi się kiedyś uda wykazać taką cierpliwością :D

edka85 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Cudowne wieści!! ❤️ Rośnijcie zdrowo 🥰
    Twój przypadek to jest dla mnie wzór i motywacja na kiedyś - że można nie robić bet, nie badać przyrostów, nie brać Duphastonów i Lutein, tylko spokojnie czekać do wizyty serduszkowej 😍 Może mi się kiedyś uda wykazać taką cierpliwością :D
    Bo przecież i tak nie masz wpływu na przebieg ciąży. Bez względu na to, czy będziesz kontrolować betę czy nie.
    Ale powiem Wam, że zaraz po wizycie wstąpiłam do alabu, żeby zrobić sobie pamiątkową betę i proga 😄 Chciałam zobaczyć, co mi wyjdzie na tym etapie, już po stwierdzeniu ♥️. Czekam jeszcze na wynik.

BillieJean, Namisa, Wenka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Edka nawet nie masz pojęcia jak się cieszę! 😍
    Gratulacje, rośnijcie zdrowo!!! ❤️
    Wenka, lada moment i ty wrócisz na fiolet! Ja też miałam nieudaną ciążę przed tą obecną. Zresztą sama pamiętasz...Tak więc i twoja kolejna będzie prawidłowa. Rób testy i czekamy na twoją owulke.

Wenka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kochana gratulacje ! Cudowna wiadomość, Bóg wysłuchał Twoich modlitw :) życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka i lekkiej ciąży :) to chyba będziemy mieć jeszcze dzieci z tego samego roku ? Pewnie termin w grudniu ?

edka85 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, ogromne gratulacje 🥺 rosnijcie zdrowo ❤️

edka85 lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Kochana gratulacje ! Cudowna wiadomość, Bóg wysłuchał Twoich modlitw :) życzę dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka i lekkiej ciąży :) to chyba będziemy mieć jeszcze dzieci z tego samego roku ? Pewnie termin w grudniu ?
    W listopadzie 😉

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
‹‹ 427 428 429 430 431
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ