karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test ciążowy? W marcu był mój pierwszy okres i w sumie nie wiem jak długo będzie cykl, owu podobno była 14 marca. Następny okres mi pokazuje 8. lub 11. kwietnia więc też różnie.👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Nadziejka231 wrote:Hejka. Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test ciążowy? W marcu był mój pierwszy okres i w sumie nie wiem jak długo będzie cykl, owu podobno była 14 marca. Następny okres mi pokazuje 8. lub 11. kwietnia więc też różnie.
Nadziejka231 lubi tę wiadomość
-
Nadziejka231 wrote:Hejka. Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test ciążowy? W marcu był mój pierwszy okres i w sumie nie wiem jak długo będzie cykl, owu podobno była 14 marca. Następny okres mi pokazuje 8. lub 11. kwietnia więc też różnie.
Jeżeli owulację faktycznie miałaś 14 marca, to już na pewno wyjdzie Ci pozytywny test ciążowy (nawet po południu, oczywiście jeżeli doszło do zapłodnienia) byłoby to 21dpo. Jeżeli test jest negatywny, a okresu dalej nie ma, tzn że owulacja albo wystąpiła w innym terminie, albo jej jeszcze nie miałaś
Trzymam kciuki za pozytywny test, ale nie zniechęcaj się, jak będzie negatywny. Ja dalej mam nieregularne cykle, choć okres mam od 2 miesiąca po porodzie, czyli już od rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 15:03
Namisa lubi tę wiadomość
02.2024 synek 💙
02.2025 💔 (8/9 tydz.)
wciąż kp 🤱 -
Dziewczyny, jak odstawiałyście Maluchy od piersi, ale tak totalnie totalnie, bez dawania w zamian innego mleka, to ile trwał czas ustabilizowania się snu Malucha? 😩
U nas Synek jest jeszcze Malutki, bo skończy dopiero 13 miesięcy, ale postanowiliśmy go odcycusiować przed żłobkiem, a niestety będąc już w drugiej ciąży to też był dla mnie spory wydatek energetyczny.
Generalnie Malutki nie domaga się jakoś bardzo piersi, ale budzi się duuużo razy i często w drugiej połowie nocy wgl nie daje się odłożyć do łóżka, ale śpi na mnie.. wcześniej też się budził sporo, no ale spał z nami, więc za każdym razem dostawał cyca. Ja chodzę już jak zombie, bo pół nocy śpię w fotelu. To dopiero pierwsze dni, ale nie wiem, kiedy mogę się spodziewać jakiejś poprawy 😩😩😩 -
Delfi wrote:Jeżeli owulację faktycznie miałaś 14 marca, to już na pewno wyjdzie Ci pozytywny test ciążowy (nawet po południu, oczywiście jeżeli doszło do zapłodnienia) byłoby to 21dpo. Jeżeli test jest negatywny, a okresu dalej nie ma, tzn że owulacja albo wystąpiła w innym terminie, albo jej jeszcze nie miałaś
Trzymam kciuki za pozytywny test, ale nie zniechęcaj się, jak będzie negatywny. Ja dalej mam nieregularne cykle, choć okres mam od 2 miesiąca po porodzie, czyli już od roku
Właśnie owulacji nie mam potwierdzonych a testy robiłam, objawów owulacyjnych było dużo ale wiem że, jedna z Was pisała mi że to może być tak że mogło nie być jej pomimo objawów. Temperatura też nie jest jakaś wybitnie wysoka więc już sama nie wiem czy coś z tego może być. Ja przed ciążą miałam okropnie nieregularne cykle- trwały 29-40 dni więc cud że zaszłam szybko 😅 Dziękuję za wsparcie 🥰👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Edka przede wszystkim zobaczymy kiedy będzie owu, ja to bym nawet chciała od razu, ale nie chcę też robić z siebie wariata przed nowym fajnym lekarzem 😛
Delfi kciuki za ten cykl ☘️
Agni mój synek zaczął normalnie spać dopiero po miesiącu, ale nie sugeruj się, każdy dzieciaczek inny. No i miał wtedy 20 miesięcy. A teraz znowu często się budzi...Agni97, Delfi lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka wrote:Edka przede wszystkim zobaczymy kiedy będzie owu, ja to bym nawet chciała od razu, ale nie chcę też robić z siebie wariata przed nowym fajnym lekarzem 😛
-
edka85 wrote:A jak zajdziesz od razu w tym cyklu w ciążę, to co ci zrobi? Nakrzyczy na ciebie za to? Obrazi się? 🙂
Jak widać nie do końca mnie przekonała, że trzeba czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 21:11
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Agni97 wrote:Dziewczyny, jak odstawiałyście Maluchy od piersi, ale tak totalnie totalnie, bez dawania w zamian innego mleka, to ile trwał czas ustabilizowania się snu Malucha? 😩
U nas Synek jest jeszcze Malutki, bo skończy dopiero 13 miesięcy, ale postanowiliśmy go odcycusiować przed żłobkiem, a niestety będąc już w drugiej ciąży to też był dla mnie spory wydatek energetyczny.
Generalnie Malutki nie domaga się jakoś bardzo piersi, ale budzi się duuużo razy i często w drugiej połowie nocy wgl nie daje się odłożyć do łóżka, ale śpi na mnie.. wcześniej też się budził sporo, no ale spał z nami, więc za każdym razem dostawał cyca. Ja chodzę już jak zombie, bo pół nocy śpię w fotelu. To dopiero pierwsze dni, ale nie wiem, kiedy mogę się spodziewać jakiejś poprawy 😩😩😩
Ech tak mi przykrowiem z czym się mierzysz. Przy okazji odstawienia od piersi przenieśliście malucha do jego pokoiku ?
Ja też jakoś tak zastanawiam się i zbieram do odstawienia mojej Zuzi (mają podobny wiek) ale tak się zmagam z tymi emocjami że ech. Trochę też nie chce. Tak rozmawiałam z mężem że może w maju spróbować … żeby tydzień nie brał nocek w pracy i żeby był. Ale też myślę czy jednak nie zostawić wspolspania żeby spała dalej z nami tylko już bardziej z tatą niż obok mnie. Nie wiem…31.12.2023 👰♀️🤵♂️
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Wrazluwa wrote:Ech tak mi przykro
wiem z czym się mierzysz. Przy okazji odstawienia od piersi przenieśliście malucha do jego pokoiku ?
Ja też jakoś tak zastanawiam się i zbieram do odstawienia mojej Zuzi (mają podobny wiek) ale tak się zmagam z tymi emocjami że ech. Trochę też nie chce. Tak rozmawiałam z mężem że może w maju spróbować … żeby tydzień nie brał nocek w pracy i żeby był. Ale też myślę czy jednak nie zostawić wspolspania żeby spała dalej z nami tylko już bardziej z tatą niż obok mnie. Nie wiem… -