X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test ciążowy? W marcu był mój pierwszy okres i w sumie nie wiem jak długo będzie cykl, owu podobno była 14 marca. Następny okres mi pokazuje 8. lub 11. kwietnia więc też różnie.

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Sunday92 Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Hejka. Dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test ciążowy? W marcu był mój pierwszy okres i w sumie nie wiem jak długo będzie cykl, owu podobno była 14 marca. Następny okres mi pokazuje 8. lub 11. kwietnia więc też różnie.
    U mnie była też taka sytuacja pierwszy okres 02.11., a test zrobilam 01.12. Beta to było bodajże 18. Ciąża jest około 5-7 dni młodsza niż wynika z om, wiec tak się przesunęła owu (ale ponieważ terminu się nie zmienia poniżej tygodnia, to dziecko cały czas jest ciut mniejsze, starszy syn na połówkowych był na 97%, a teraz mlody w brzuchu jest na 30%, co mnie trochę martwi, ale lekarz mówi, że po wielkości mozdzku dziecka widać, że po prostu ciąża mlodsza)

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

preg.png
    👶2023
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:

Jeżeli owulację faktycznie miałaś 14 marca, to już na pewno wyjdzie Ci pozytywny test ciążowy (nawet po południu, oczywiście jeżeli doszło do zapłodnienia) byłoby to 21dpo. Jeżeli test jest negatywny, a okresu dalej nie ma, tzn że owulacja albo wystąpiła w innym terminie, albo jej jeszcze nie miałaś :)

Trzymam kciuki za pozytywny test, ale nie zniechęcaj się, jak będzie negatywny. Ja dalej mam nieregularne cykle, choć okres mam od 2 miesiąca po porodzie, czyli już od roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 15:03

Namisa lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙

02.2025 💔 (8/9 tydz.)

wciąż kp 🤱
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to dzisiaj mały sukces 🥳 wyłapałam pik, więc teraz tylko oczekiwanie na owulację i wzrost temperatury, a potem testowanie w połowie kwietnia :D

Wenka, Nadziejka231, eM 🌺 lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙

02.2025 💔 (8/9 tydz.)

wciąż kp 🤱
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak odstawiałyście Maluchy od piersi, ale tak totalnie totalnie, bez dawania w zamian innego mleka, to ile trwał czas ustabilizowania się snu Malucha? 😩

U nas Synek jest jeszcze Malutki, bo skończy dopiero 13 miesięcy, ale postanowiliśmy go odcycusiować przed żłobkiem, a niestety będąc już w drugiej ciąży to też był dla mnie spory wydatek energetyczny.

Generalnie Malutki nie domaga się jakoś bardzo piersi, ale budzi się duuużo razy i często w drugiej połowie nocy wgl nie daje się odłożyć do łóżka, ale śpi na mnie.. wcześniej też się budził sporo, no ale spał z nami, więc za każdym razem dostawał cyca. Ja chodzę już jak zombie, bo pół nocy śpię w fotelu. To dopiero pierwsze dni, ale nie wiem, kiedy mogę się spodziewać jakiejś poprawy 😩😩😩

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️

nadal kp 🤱🏻

preg.png
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Jeżeli owulację faktycznie miałaś 14 marca, to już na pewno wyjdzie Ci pozytywny test ciążowy (nawet po południu, oczywiście jeżeli doszło do zapłodnienia) byłoby to 21dpo. Jeżeli test jest negatywny, a okresu dalej nie ma, tzn że owulacja albo wystąpiła w innym terminie, albo jej jeszcze nie miałaś :)

Trzymam kciuki za pozytywny test, ale nie zniechęcaj się, jak będzie negatywny. Ja dalej mam nieregularne cykle, choć okres mam od 2 miesiąca po porodzie, czyli już od roku :)

Właśnie owulacji nie mam potwierdzonych a testy robiłam, objawów owulacyjnych było dużo ale wiem że, jedna z Was pisała mi że to może być tak że mogło nie być jej pomimo objawów. Temperatura też nie jest jakaś wybitnie wysoka więc już sama nie wiem czy coś z tego może być. Ja przed ciążą miałam okropnie nieregularne cykle- trwały 29-40 dni więc cud że zaszłam szybko 😅 Dziękuję za wsparcie 🥰

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka przede wszystkim zobaczymy kiedy będzie owu, ja to bym nawet chciała od razu, ale nie chcę też robić z siebie wariata przed nowym fajnym lekarzem 😛

Delfi kciuki za ten cykl ☘️

Agni mój synek zaczął normalnie spać dopiero po miesiącu, ale nie sugeruj się, każdy dzieciaczek inny. No i miał wtedy 20 miesięcy. A teraz znowu często się budzi...

Agni97, Delfi lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Edka przede wszystkim zobaczymy kiedy będzie owu, ja to bym nawet chciała od razu, ale nie chcę też robić z siebie wariata przed nowym fajnym lekarzem 😛
    A jak zajdziesz od razu w tym cyklu w ciążę, to co ci zrobi? Nakrzyczy na ciebie za to? Obrazi się? 🙂

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A jak zajdziesz od razu w tym cyklu w ciążę, to co ci zrobi? Nakrzyczy na ciebie za to? Obrazi się? 🙂
    Haha, no nie, w końcu bierze kasę 😛
    Jak widać nie do końca mnie przekonała, że trzeba czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 21:11

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Wrazluwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Dziewczyny, jak odstawiałyście Maluchy od piersi, ale tak totalnie totalnie, bez dawania w zamian innego mleka, to ile trwał czas ustabilizowania się snu Malucha? 😩

U nas Synek jest jeszcze Malutki, bo skończy dopiero 13 miesięcy, ale postanowiliśmy go odcycusiować przed żłobkiem, a niestety będąc już w drugiej ciąży to też był dla mnie spory wydatek energetyczny.

Generalnie Malutki nie domaga się jakoś bardzo piersi, ale budzi się duuużo razy i często w drugiej połowie nocy wgl nie daje się odłożyć do łóżka, ale śpi na mnie.. wcześniej też się budził sporo, no ale spał z nami, więc za każdym razem dostawał cyca. Ja chodzę już jak zombie, bo pół nocy śpię w fotelu. To dopiero pierwsze dni, ale nie wiem, kiedy mogę się spodziewać jakiejś poprawy 😩😩😩

Ech tak mi przykro :( wiem z czym się mierzysz. Przy okazji odstawienia od piersi przenieśliście malucha do jego pokoiku ?

Ja też jakoś tak zastanawiam się i zbieram do odstawienia mojej Zuzi (mają podobny wiek) ale tak się zmagam z tymi emocjami że ech. Trochę też nie chce. Tak rozmawiałam z mężem że może w maju spróbować … żeby tydzień nie brał nocek w pracy i żeby był. Ale też myślę czy jednak nie zostawić wspolspania żeby spała dalej z nami tylko już bardziej z tatą niż obok mnie. Nie wiem… :(

31.12.2023 👰‍♀️🤵‍♂️
    03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
    zostań ze mną kwiatuszku 🌺
    05.07.2023 Beta 40,3 🥹
    10.07.2023 Beta 493 🥹
    20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
    10.08.23 2,4 cm człowieczka :)))
    26.10.2023 Całe 320g miłości :)

Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm

age.png

2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrazluwa wrote:
    Ech tak mi przykro :( wiem z czym się mierzysz. Przy okazji odstawienia od piersi przenieśliście malucha do jego pokoiku ?

Ja też jakoś tak zastanawiam się i zbieram do odstawienia mojej Zuzi (mają podobny wiek) ale tak się zmagam z tymi emocjami że ech. Trochę też nie chce. Tak rozmawiałam z mężem że może w maju spróbować … żeby tydzień nie brał nocek w pracy i żeby był. Ale też myślę czy jednak nie zostawić wspolspania żeby spała dalej z nami tylko już bardziej z tatą niż obok mnie. Nie wiem… :(
    Tak.. właśnie poszliśmy za ciosem I przenieśliśmy go do jego pokoju. Z jednej strony to jest o tyle dobre, że jak muszę wstać i iść to się rozbudzę trochę, bo jakby spał z nami to ciężko pewnie byłoby mi się zwlec i go nosić.. u nas właśnie o dziwo cyca się nie domaga, ale potrafi budzić się co chwilę.. czasami go odłożę, położę się w łóżku i już słyszę, że znowu płacze.. a od 3 robi się jazda , bo wgl nie chce dać się odłożyć i kończy się spaniem na mnie w fotelu :/

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️

nadal kp 🤱🏻

preg.png
‹‹ 428 429 430 431 432
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ