karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
@Andzia2519 trzymam kciuki za pozytywne wieści i aby z tą infekcją nic się nie rozkręciło !!
@agni97 tak dopytuje bo sama się będę szykowała i próbuje się psychicznie nastawić na to noszenie w środku nocyAndzia2519, Agni97 lubią tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
@Agni97, powodzenia z odstawieniem. Ja młodego odstawiłam od karmien nocnych najpierw, potem od dziennych. Nigdy go nie nosiliśmy, odstawiałam jak już budził się w nocy tylko raz, oferowałam wodę, przytulanki i szybko poszło. Teraz już dość długo przesypia noce (20 do 7:30), no ale spi z nami i coraz trudniej nam go eksmitowac, a czas nagli. Wychodzi mu ostatnia piątka i jak już wyjdzie to biorę się za to na poważnie, bo we 4 nie damy rady w jednej sypialni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 12:54
-
Agni97 wrote:Dziewczyny, jak odstawiałyście Maluchy od piersi, ale tak totalnie totalnie, bez dawania w zamian innego mleka, to ile trwał czas ustabilizowania się snu Malucha? 😩
U nas Synek jest jeszcze Malutki, bo skończy dopiero 13 miesięcy, ale postanowiliśmy go odcycusiować przed żłobkiem, a niestety będąc już w drugiej ciąży to też był dla mnie spory wydatek energetyczny.
Generalnie Malutki nie domaga się jakoś bardzo piersi, ale budzi się duuużo razy i często w drugiej połowie nocy wgl nie daje się odłożyć do łóżka, ale śpi na mnie.. wcześniej też się budził sporo, no ale spał z nami, więc za każdym razem dostawał cyca. Ja chodzę już jak zombie, bo pół nocy śpię w fotelu. To dopiero pierwsze dni, ale nie wiem, kiedy mogę się spodziewać jakiejś poprawy 😩😩😩
I jak u was to odstawienie? 🙂
To na pewno kwestia indywidualna. U nas przy pierwszym synku pierwsze dni były najgorsze, potem powoli to wszystko się stabilizowało. Nie pamiętam dokładnie ile trwało to częste budzenie się, ale na pewno pierwszy miesiąc był taki trudniejszy.👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Dziękuję Dziewczyny przede wszystkim za wsparcie ❤️
Chyba za szybko poszliśmy o dwa kroki. To, że chcieliśmy go od razu przenieść do jego pokoju to było chyba za dużo. Dwie nocki teraz spał z nami i naprawdę niebo a ziemia. Jeśli chodzi o samo odstawienie, to uważam, że naprawdę jest super! Nie domaga się cyca, czasem mu się przypomni to chce się dobierać do koszulki, ale wiecie jednak to jest niespełna 13miesieczny chłopiec, więc myślę, że jest łatwiej niż z takim starszym. My poszliśmy właśnie za ciosem i od razu całkowicie go odstawiliśmy i w sumie dobrze wyszło. Jak śpi z nami to nie budzi się już aż tak często, ale jednak nadal, no ale halo to dopiero tydzień ❤️ wierzę, że będzie coraz lepiej! Cieszę się, że w nocy czasem się napiję wody, czasem się przytuli i to wystarczy, czasem trzeba wstać i go pobujać, ale myślę, że jesteśmy na dobrej drodze ❤️ problem pewnie będzie znowu z przeniesieniem do pokoju, ale na razie o tym staram się nie myśleć 🙈Nadziejka231, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Dawno się odzywałam ale czytałam Wasze posty a szczególnie odstawianie od piersi bo sama chce odstawić córkę ale na razie idą jej 4 zęby na raz ( i to trójki i czwórki 😵💫) więc czekam aż się to uspokoi i będę działać. Już to sobie w głowie przepracowałam i uważam, że jestem gotowa a córka też już powoli zaczyna rozumieć bliskość niż tylko cyc (przytulasy, dziubki), sama nawet z siebie przychodzi więc uważam, że damy radę 💪🏼 Gratuluję @Agni97 wytrwałości pomimo mniejszych sił w ciąży 😀 U mnie dzisiaj niestety negatywny test ciążowy 😔 mam jeszcze nadzieję na to, że jest za wcześnie i dodatkowo mocz popołudniowy. W piątek podobno 🐒 więc wszystko przesądzi jak się zjawi, najgorsze jest to, że sama po sobie nie czuje się ani na okres ani na ciążę. Te wszystkie objawy to jak się chce mam wrażenie można podciągnąć pod coś 🫣 męczą mnie ostatnie bóle głowy i to takie aż pod migreny więc nie jest kolorowo. Przepraszam, że tak długo ale chyba tego potrzebowałam. Mam nadzieję, że u Was lepiej 😌
Agni97, Namisa lubią tę wiadomość
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Nadziejka231 wrote:Cześć dziewczyny. Dawno się odzywałam ale czytałam Wasze posty a szczególnie odstawianie od piersi bo sama chce odstawić córkę ale na razie idą jej 4 zęby na raz ( i to trójki i czwórki 😵💫) więc czekam aż się to uspokoi i będę działać. Już to sobie w głowie przepracowałam i uważam, że jestem gotowa a córka też już powoli zaczyna rozumieć bliskość niż tylko cyc (przytulasy, dziubki), sama nawet z siebie przychodzi więc uważam, że damy radę 💪🏼 Gratuluję @Agni97 wytrwałości pomimo mniejszych sił w ciąży 😀 U mnie dzisiaj niestety negatywny test ciążowy 😔 mam jeszcze nadzieję na to, że jest za wcześnie i dodatkowo mocz popołudniowy. W piątek podobno 🐒 więc wszystko przesądzi jak się zjawi, najgorsze jest to, że sama po sobie nie czuje się ani na okres ani na ciążę. Te wszystkie objawy to jak się chce mam wrażenie można podciągnąć pod coś 🫣 męczą mnie ostatnie bóle głowy i to takie aż pod migreny więc nie jest kolorowo. Przepraszam, że tak długo ale chyba tego potrzebowałam. Mam nadzieję, że u Was lepiej 😌
Też mnie ostatnio strasznie głową boli, ostatnie 2 popołudnia na lekach jestem16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Cześć dziewczyny!
Trochę tutaj się nie odzywałam, ale w dużym skrócie musiałam po grudniowej stracie oczyścić głowę.
Jest już lepiej o wiele, do starań oficjalnie wracamy od kwietnia, ale już teraz czekam na wolnym strzelcu.
Ponad tydzień temu odstawiłam Ninkę od piersi. Całość trwała 3 tygodnie, kolejno najpierw w dzień, potem drzemki i spanie na noc, a na koniec karmienie nocne. Kilka dni po zakończeniu pojawiły się bóle jednej piersi, więc delikatnie ściągałam pokarm pod prysznicem, wjechała szałwia… no i lipa. Jest tylko gorzej. Pierś jest grudkowata, boli przy dotyku. Zastanawiam się, czy któraś z Was może coś podpowiedzieć? Czy myślicie, że Ibuprom może tu pomóc (żeby nie doszło do zapalenia?). Plus minus jestem 3/4 dpo - więc też w razie wu nie powinien jeszcze zaszkodzić? -
Idawoll, ja miałam tak samo.
Działałam tak jak zawsze przy zapaleniu piersi, ciepły okład, ściągnięcie do uczucia ulgi i na koniec zimny okład. Plus przeciwzapalne właśnie. Na tym etapie Ibuprom jak najbardziej możesz wziąć 🙂👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -