karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
@Wrazluwa Wiesz co u mnie testy owu się nie sprawdziły
Robię od 10dc i piku brak, najwięcej miałam 0,23. Jak pisałam miałam objawów że ho ho więc jestem pewna na 90% że była ta owulacja. Czekam na testowanie więc zobaczymy czy coś z tego wyniknie 🤞🏼 Gdzieś babeczka pisała, że może być taka owulacja, że nie wykrywa test owu ale na tyle duża żeby jednak ten pęcherzyk pękł. Nie wiem czy przypadkiem wątku nie ma na ten temat 😉
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
No ciekawa jestem ja mam świra od objawów teraz i tej niejasności co to moje ciało procesuje teraz.
No nic może ta małpa w końcu przyjdzie.
Nadziejka231 dobrze że już cykl jest, miesiączka zaraz się ustabilizuje ale już masz jakieś punkty odniesienia, także, zapewne zaraz będzie po sprawie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 20:08
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Wiem co czujesz ale chyba najlepszym rozwiązaniem jest czas
Ja też jestem mega niecierpliwa i bym chciała żeby w końcu się udało ale z drugiej strony okres dopiero wrócił więc też nie mogę się spodziewać fajerwerków 🥲 Organizm dopiero stabilizuje hormony dlatego mamy tyle objawów.
Wrazluwa lubi tę wiadomość
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Dokładnie tak. Ale zamierzam zapisać się na kwietniowy wątek a co mi tam :p31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
Wrażluwa, jedziemy na tym samym wózku 🙈 też czekam na @. Młody skończył 13 miesięcy, a tu ani widu, ani słychu.😬 Co jakiś czas czuje jajniki, kreski na testach owi się pojawiają, ale no to tylko takie wyrzuty hormonu. Zaczęłam dodatkowo do testów mierzyć w marcu temperaturę, żeby mieć jakikolwiek pogląd, no i owulacji nie było na pewno. Także czekam dalej 😁
Wrazluwa lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
@Em🌺 Piona ! :p chociaż ja po dzisiejszym wieczorze z moją panną mam tak - żadnych dzieci przez najbliższe 100 lat!! Tak mi dała popalić.
U bratowej po 10 miesiącach mówi że ma taki płodny śluz teraz że poezja i wszystkie objawy owu. Ale oni nie chcą kolejnego dziecka .
Boziu też bym mierzyła temperaturę ale jakby jeszcze kolejna czynność to chyba za dużo dla mnie :p a mierzysz w ustach ? Ja mam jakoś nadzieję tak jak dziewczyny pisały tutaj że może w czerwcu mi przyjdzie miesiączka … chociaż od 3 dni tak mnie boli brzuch miesiaczkowo że ciekawa jestem co tam się dzieje … endometrium mega cienkie było… i zastanawiam się czy jakieś cuda tam się teraz wyrabiają.
może te magiczne 2 lata od ostatniej miesiączki sprawia że już będzie ten okres ?to u ciebie w maju może wkoncu ?
A dużo karmisz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 21:47
eM 🌺 lubi tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
Wrazluwa wrote:może te magiczne 2 lata od ostatniej miesiączki sprawia że już będzie ten okres ?
U mnie pierwsza miesiączka przyszła dokładnie (co do dnia) 2 lata po pozytywnym teście ciążowym 😁 I owulacja była wtedy prawie że tego samego dnia, co wtedy w cyklu zakończonym ciążąMagia!
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
@Wrazluwa Łącze się w bólu jeśli chodzi o dziecko 😵💫 w nocy wisi na cycu praktycznie non stop. Mąż też był ostatnio na drugiej zmianie i praktycznie 2 ostatnie godziny do położenia spać dziecka płakała. Bunt i zęby w połączeniu to ooo matko 🫣 jeździmy na holajnodze - zaczęła gryźć rączki od hulajnogi, ja nie pozwalam więc płacz, czytamy książki z tymi wypustkami sylilkonowymi to ona się nachyla i je gryzie.👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Wrazluwa, ja sama się sobie dziwię, że ja podjelam decyzję o tym, żeby mieć dzieci rok po roku 🤪 chcoiaz no nie wyjdzie tak, ale myśli takie były. O trójce zawsze mówiliśmy, ale nigdy rok po roku 😂 no i w sumie tak wypowiedziałam te słowa, że nigdy, to może taką miały moc, że teraz się spełniaja 😅
Tak, mierze w ustach. Ogólnie to ten sen przerywany dobrze nie wpływa, ale no jakiś pogląd mam dodając inne objawy mogę cokolwiek sobie zobrazować. Na razie śluzu płodnego brak, tempretura słaba, testy negatywne, więc wszystko się składa na to, że owulacji nie ma.
Tak, u mnie ostatnia miesiączka w maju, więc już stosunkowo blisko, zobaczymy 😁
Ja karmię w nocy głównie. W dzień raz/dwa. Ale karmię tak już od jakichś dwóch miesięcy 🙈 i nic się nie zmieniło 🙈👦2020
👼2022
👦luty 2024
Wiecie co, czekam na @ miała być 2 dni temu i no kurcze niby uwazalismy żeby przeczekać jeden cykl ale czy jest możliwe żeby owulacja była 28 dnia cyklu jak widziałam objawy, śluz, bolące jajniki 6 dni wcześniej? Raczej niemożliwe żeby tak późno. A może owulacji wcale nie było i sobie poczekam na tego tasiemca. Na testowanie raczej za wcześnie. To czekanie jest najgorsze 🤦🏼♀️
-
hej @Wenka zaglądasz tu do nas? Co u Ciebie? Jak się czujesz? Myślę o Tobie co jakiś czas 😓❤️
Wenka lubi tę wiadomość
-
Nadziejka231 wrote:@Truskawkowykompot A jak długie masz cykle? To chyba trochę późno na owulację nawet patrząc, że miałabyś cykl 40 dniowy.
Ale też myślę że to późno 28 dc. Może źle zaobserwowałam i owulacji jednak wcale nie było, w ciągu roku miewam też jeden taki długi cykl ponad 50 dni i z niego owulacji nie ma, może trafił się teraz taki. Tak już bym chciała dostać tę małpę... -
Truskawkowykompot wrote:No właśnie przed porodem cykle były 40-44 dni i owulacje były bo mam z nich dwójkę dzieci 🙈 ale po porodzie pierwszym i drugim już były krótsze max 35 dni.
Ale też myślę że to późno 28 dc. Może źle zaobserwowałam i owulacji jednak wcale nie było, w ciągu roku miewam też jeden taki długi cykl ponad 50 dni i z niego owulacji nie ma, może trafił się teraz taki. Tak już bym chciała dostać tę małpę...
Wydaję mi się że to może być ten jeden z tych Twoich dłuższy cykli jak piszesz, że już były podobne. To zostało tylko czekać na 🐒👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Agni97 wrote:hej @Wenka zaglądasz tu do nas? Co u Ciebie? Jak się czujesz? Myślę o Tobie co jakiś czas 😓❤️
Dalej ciężko mi się z tym pogodzić, ale już jest dużo lepiej. Beta w ciągu pięciu dni spadła z 6000 do 800. Czekam teraz na czwartkową wizytę i kompletnie nie wiem co dalej.
A jak Ty się czujesz? Kiedy następna wizyta?Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka wrote:Zaglądam, zaglądam, miło, że o mnie myślisz ☺️
Dalej ciężko mi się z tym pogodzić, ale już jest dużo lepiej. Beta w ciągu pięciu dni spadła z 6000 do 800. Czekam teraz na czwartkową wizytę i kompletnie nie wiem co dalej.
A jak Ty się czujesz? Kiedy następna wizyta?
Ja zdecydowanie lepiej przechodziłam pierwszą ciążę. Ostatnio często mi niedobrze i to niezależnie od pory dnia, czasami mi słabo, że muszę przysiąść. Dużo mieliśmy też emocji związanych ze żłobkiem. Ostatecznie zmieniamy na inny, ale niestety rozstanie ze strony pani dyrektor nie było za bardzo eleganckie i kosztowało mnie to dużo nerwów. W nowym żłobku zapowiada się dobrze, ruszamy od maja. I chyba ten miesiąc przed żłobkiem wykorzystamy na odcycusiowanie 🙈😶🌫️ więc trochę też jestem przerażona. 🙈Wenka lubi tę wiadomość
-
Wenka, tak jak Agni napisała, pozwól sobie na te emocje. Pozwól sobie to przeżyć tak, jak potrzebujesz. Będzie lepiej. Nie teraz. Ale będzie. Blizna zostanie na zawsze, ale nie będzie już boleć. Przytulam 🫂🫂🫂
Wenka lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
Część dziewczynyOd jakiegoś czasu Was podczytuję, jak znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej zabłąkanej duszy, to chętnie do Was dołączę i potowarzyszę Wam w staraniach o kolejne maleństwo
Sama staram się o drugie dziecko, mam 13 miesięcznego synka, którego karmię jeszcze piersią. Wiadomo, trochę to utrudnia, ale mam to szczęście, że okres mi już wrócił, mam go dość regularnie (ostatnio 29-34 dni, wcześniej pierwsze cykle po porodzie nawet do 50 dni). Obecnie wypatruję owulacji.
@Wrazluwa, pamiętam Cię z wątku w 2023, miło widzieć znajome nicki, tak samo jak eM
@Wenka, mocno trzymałam za Ciebie kciuki, mam nadzieję, że szybko będziesz miała możliwość ponownie cieszyć się z ciąży, tak byś mogła spełnić swoje marzenie o małej różnicy wiekueM 🌺, Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
02.2024 synek 💙
02.2025 💔 (8/9 tydz.)
wciąż kp 🤱 -
Cześć @delfi, fajnie że jesteś i fajnie że masz już cykle
kiedy się spodziewasz owu?
@wenka, przykro mi, że przechodzisz przez stratę. Musi minąć trochę czasu, zanim pewne doświadczenia i uczucia się ułożą. 😥🥺🥺🥺Wenka lubi tę wiadomość
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi