karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tu się tylko wbiję z negatywem na oko 9 dzień po owu. Czyli dupa.
A o połogu i rodzinie kiedy indziej. Muszę napisać do hr jak wygląda powrót do pracy za miesiąc i ze od razu biorę zaległy urlop...16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Andzia2519 wrote:Ja tu się tylko wbiję z negatywem na oko 9 dzień po owu. Czyli dupa.
A o połogu i rodzinie kiedy indziej. Muszę napisać do hr jak wygląda powrót do pracy za miesiąc i ze od razu biorę zaległy urlop...
9 dpo na oko, czyli równie dobrze może być 8, czyli jeszcze nic straconego! Na spokojnie, trzeba czekać i testować. Ja w ciąży miałam pozytywny test ciążowy dopiero coś koło 11-12dpo. Nie u każdej kobiety i nie zawsze zagniezdzenie będzie tak wczesne żeby 9 dpo wylapac już hcg w moczu. Trzymam kciuki! 🤞🍀 -
Andzia2519 wrote:Ja tu się tylko wbiję z negatywem na oko 9 dzień po owu. Czyli dupa.
A o połogu i rodzinie kiedy indziej. Muszę napisać do hr jak wygląda powrót do pracy za miesiąc i ze od razu biorę zaległy urlop...
Jeszcze jest szansa, u mnie 9dpo rano było totalnie biało, po południu cień cienia. Jakbym testowała tylko rankiem, to dopiero 10dpo bym kreskę zobaczyła -
@Andzia2519 Przykro mi
Może właśnie jeszcze za wcześnie i wyjdzie na weekend chociaż cień cienia. Trzymam kciuki 🤞🏼
Ja też jakoś na weekend będę robić, może nam dopisze szczęście obu 🍀👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
@Andzia ja też miałam wrócić do pracy, też już byłam po rozmowach w HRach, ba nawet pojechałam do firmy się już pokazać, pogadać z kierownikiem 😆 dwa tygodnie później pozytywny test ciążowy 🥳 i dopiero na urlopie wypoczynkowym przeszłam sobie na L4 (hehe, odebrałam jeszcze wczasy pod gruszą 😎😎💸💸💸). Takze trzymam kciuki, żeby u Ciebie był podobny finał jak u mnie 😘😘😘
-
Andzia ja też kciuków jeszcze nie puszczam ☘️
Wiecie co jestem załamana, bo gdzieś z 2-3 tygodnie temu miałam kleszcza i teraz przez weekend zrobiło mi się zaczerwienie, które sobie rośnie. Na razie nie wygląda jak typowy rumień, ale dostałam antybiotyk na miesiąc 😭 Gdzie ja tego unikam jak ognia a teraz nie mam wyjścia, więc chyba starania na razie musimy odłożyć. W sumie aktualnie i tak nie mamy jak się starać, bo mój organizm strajkuje 😆Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
@Wenka Przechodziłam boreliozę i te antybiotyki tak mi zniszczyły wątrobę przeokropnie,że pierwszy raz widziałam tak niskie wyniki krwi 🫣🫣 U mnie najpierw wyszedł na nadgarstku takie kółko a potem na nodze. Jeśli możesz to proś lekarza o lekki antybiotyk żeby sprawdzić może uda się takim wyleczyć. U mnie pierwszy był mocny i było ciężko strasznie a potem rozmawiałam z dermatologiem i zmieniła na lżejszy.👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
💊 Niedoczynność tarczycy -
Dzięki Nadziejka, zawsze dobrze posłuchać kogoś, kto przez to przechodził. Mam lekki antybiotyk ze względu na kp, zobaczymy. Przeraża mnie ta wątroba, bo po cholestazie z pierwszej ciąży lekarze mówili, że mogę mieć z nią problem. No i faktycznie próby wątrobowe wychodzą mi różnie.
Nadziejka231 lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Ej, która z was mówiła że jej się libido na poczateczku ciazy ruszyło? Nigdy przed okresem tak nie miałam, przed poprzednia ciąża chyba też nie, więc się nie nastawiam... Ale wow.
Albo to skutki uboczne dziecka w żłobku16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Andzia. Oby to był ten objaw 🤞
Ja się szczęśliwie melduję w pierwszym dniu okresu. 14 tygodni po porodzie. Moje ciało działa jak w zegarku bo po pierwszym porodzie dostałam pierwszy okres 4 dni później. 🙈20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
luty 2025 - tęczowy H. 🩵 -
Andzia oby to był objaw ciąży 😁 Będziesz jeszcze testować? Zazdro tego libido, u mnie po poronieniu szoruje po dnie.
Annikana ekspresowo przyszła ta 🐒 Niesamowite jak bardzo jest to indywidualne, u każdej inaczej.
U mnie znowu jakieś plamienie... Nigdy wcześniej nie miałam plamień 🤷Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Hej dziewczyny, jakiś czas temu odezwałam się tutaj, ale jako, że okresu wtedy jeszcze nie miałam,ani z obserwacji nic nie wskazywało na zbliżającą się owu to nie odzywałam się,czasami podczytywalam Was🥰
Mam też dwóch chłopców w domu, więc jest co robić 😁
Ostatnio już na obserwacji widziałam, że jest owu, jutro miałam testować,ale dziś przyszedł okres 🙃
Więc teraz już włączam się aktywniej w wątek (oby!)
Dziś rano powiedziałam do męża, że dziwnie tak po ponad dwóch latach znów mieć okres (wcześniej miałam 2 razy po pierwszej ciąży), a ten na to: załatwię Ci, że zaraz znów go nie będziesz mieć 🤣edka85, Nadziejka231, Agni97, annikana lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Nadziejka231 wrote:@Wenka a jak u Ciebie sytuacja? Był już okres?
A Ty jak się czujesz przed testowaniem?Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
O, Kasia, witaj znowu 😁 Czyli jednak pewna decyzja o trzecim 😉
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
@Kasiastaraczka powodzenia w takim razie🍀
@Wenka jejumoże w końcu przyjdzie ehh. No ja jutro zamierzam testować to będzie równo 14 dpo i tak mi się wydaje, że się udało. Nie chce zapeszać ale widzę, już objawy (tak mi się wydaje😂).
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
💊 Niedoczynność tarczycy