X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, ja też mam niedoczynność i Hashimoto. Przy robieniu bety zawsze też robiłam badanie tarczycy. Tazke tak jak dizewczyny już napisały, ja bym przebadała po prostu.
    Masz możliwość kontaktu telefonicznego ze swoim endokrynologiem, czy ginekologiem? Wtedy zawsze można telepordade, bądź droga meilowa się porozumieć. Bo to kwestia tyko ustalenia dawki leków w razie czego.
    Na wizytę polecam iść właśnie ok 7/8 tygodnia, żeby mieć pewność, że już będzie serduszko 😊

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 24 maja, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam znaczne skoki tsh na początku ciąży dlatego jak tylko ujrzałam dwie kreski zbadałam betę i hormony tarczycy i jeszcze zanim się umówiłam do ginekologa (a mój jest też endokrynologiem) dzwoniłam do niego mówiąc jaki wynik i ustalał jaką dawkę euthyroxu od tej pory zażywać, później dopiero była wizyta (ok 6-7tydz)

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 25 maja, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @eM🌺 Właśnie nie wiem czy mój Endo ma jeszcze teleporady ale jutro zadzwonie i spróbuję wszystko ogarnąć.
    @BillieJean Kurde, to nie będę odkładać. Będę dzwonić jutro 😄

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie trochę przerastać ta sytuacja. 64dc... Wczoraj skończyło mi się to plamienie, w sumie trwało 6 dni, w drugim i czwartym dniu była jakaś minimalna ilość świeżej krwi, no ale okresem ciężko to nazwać. No i odkąd zaczęło się to plamienie, to znowu czuję lekki dyskomfort przy karmieniu. Trafiła mi się wtedy jakaś owulka z przypadku, a teraz będę się tak bujać z "cyklem".

Nadziejka robiłaś wtedy jakieś testy na boleriozę?

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, może spróbuj suplementacje ovarinen. Pomaga to wyregulować cykl. Ja zawsze tak robiłam jak mi zależało na powrocie normalnych cyklów po porodzie.

Wenka lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • annikana Autorytet

Wysłany: 28 maja, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, podpisuje się pod rekomendacjami Edki. Ja czasami myślę, że to ovarin sprawił, że zachodzę w ciążę, a już szczególnie w tę pierwszą 🙈 chociaż teraz stosuje po prostu inozytol i witaminę B, wychodzi dużo taniej, a efekt ten sam, z tego co czytałam.

Wenka lubi tę wiadomość

20.06.23 - 5 cs - ⏸️
    marzec 2023 - wymarzona R. 🩷

4.11.23 - 2 cs - ⏸️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 24 - 2 cs - ⏸️
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, gratulacje!
    Ja się bujam z okresem, ale przepięknym po 29 dniach cyklu. Następna owu wypada pi razy oko na romantycznym wyjeździe z mężem... :) może to znak.
    Będzie co będzie, mam czas do sierpnia, żeby wpadło L4

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś od miesiąca piję sobie inozytol 🙃 Zostało mi sporo opakowania fertistimu na granicy daty ważności, a potem kupiłam jakiś inny i tak sobie piję, ale na razie nie widzę efektów 🤷

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • naburmuszona Znajoma

Wysłany: 28 maja, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam z waszego polecenia Ovarin i wrócił mi okres po ciąży więc żywię teraz duże nadzieje na owulację w tym cyklu :)

annikana, Wenka lubią tę wiadomość

👩30 🧔30 👶🏼1 🐶1 🐤5

👶🏼 marzec 2024, poród CC
    🤱🏼 kp nocne
    ❤️‍🔥 starania o rodzeństwo od marca 2025
    💊 PCOS
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nadal czekała na pierwszą @ po porodzie to wrzuciłabym na luz, bo po pierwszym czekałam 14,5 miesiąca. No ale kurde przecież płodność wróciła na chwilkę 😛 Trochę mnie to wkurza. Jeszcze liczę, że ruszy jak młoda uspokoi się, jak wyjdą jej kolejne zębole, bo tragicznie teraz śpi. Chodzę jak zombie, to może dlatego organizm nie może zatrybić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 22:54

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    Jeju, gratulacje!
    Ja się bujam z okresem, ale przepięknym po 29 dniach cyklu. Następna owu wypada pi razy oko na romantycznym wyjeździe z mężem... :) może to znak.
    Będzie co będzie, mam czas do sierpnia, żeby wpadło L4
    Masz jeszcze trochę czasu ;) Udanego wyjazdu!

Ja nie chcę sobie narzucać terminu, ale jak wykorzystam zaległy urlop, to gdzieś na przełomie października/listopada musiałabym wrócić do pracy. Nie wykluczam jeszcze wychowawczego do końca roku, bo chyba nie będzie miał kto zostać z córką, a żłobek nie wchodzi w grę.

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Masz jeszcze trochę czasu ;) Udanego wyjazdu!

Ja nie chcę sobie narzucać terminu, ale jak wykorzystam zaległy urlop, to gdzieś na przełomie października/listopada musiałabym wrócić do pracy. Nie wykluczam jeszcze wychowawczego do końca roku, bo chyba nie będzie miał kto zostać z córką, a żłobek nie wchodzi w grę.

U nas zlobek działa póki co bez drzemki (3h luzu w ciągu dnia, jakie to piekne), bo na drzemke musi być cyc. Ale do pracy na pewno nie wracam, więc też jak coś rozważę wychowawczy na chwilę. Jakbym wróciła, to bym musiała zmienić pracę, bo bym zjadła tych ludzi xd

annikana lubi tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 29 maja, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka, ale Cię wymęczy ten cykl…
    Widzę, że pojawiły się tu polecanki Ovarinu. Ja w pierwszej ciąży w udanym cyklu też stosowałam, w kwietniu wystarczyło, że kupiłam i już zobaczyłam dwie kreski, nawet tabletki nie zdążyłam wziąć 😅 😂 Ale ogólnie też polecam, mi poleciła znajoma, która miała problemy z zajściem w ciążę, jej polecił dobry ginekolog.

annikana, Wenka lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 29 maja, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem mamą trójki cudownych dzieciaków, marzy mi się czwarte…ale sporo z mężem się zagapiliśmy,bo pomiędzy drugim,a trzecim dziecięciem mamy aż 10 lat różnicy…no i żeby to ostatnie nie było tym „prawie” jedynakiem jak dwójka starszych z domu wyfrunie byłoby cudownie. Tylko mój wiek już woła o pośpiech - właśnie skończyłam 42 lata. Właśnie widziałam że powyżej pojawił się temat supli. Co polecicie podczas kp? Córa najmłodsza ma roczek,jeszcze nie chce rezygnować z karmienia. Okres regularny miałam już od 4 miesięcy po porodzie,a pierwszy pojawił się już 7 tygodni po (i nie było to krwawienie poporodowe-gin potwierdził). Owulacje czuję dość mocno,ale na razie ciąży brak 🫣 zbadałam podstawowe hormony w 3 dc, choć wiem że to totalnie nie miarodajne podczas kp i prolaktyna wyszła aż 53. Niby przy kp to dobry wynik,ale chyba jednak jakbym chciała zajść w ciążę jeszcze to jest zdecydowanie za wysoka…Spotkałyście się może z podobną sytuacją? Czy przy kp można coś brać na to? Wczoraj wizyta u gina potwierdziła,że wszystko jest ok i że mam się niczym nie przejmować tylko działać. Ale zauważyłam,że słabo taki randomowy lekarz przejmuje się pacjentkami.
    Rozpisałam się na początek-wybaczcie!

Wspaniałego dnia!

Wenka lubi tę wiadomość

age.png
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Wenka, że teraz odpowiadam ale ostatnio nie mam w co ręce włożyć dosłownie 🤣 Testy na boreliozę miałam i to dość często bo tam jest kilka parametrów żeby się zgadzały a pamiętam że jeden miałam na granicy więc te badania były częste. Później jakoś chyba co pół roku sprawdzałam tak mi się wydaje ale to było parę lat temu więc tak średnio pamiętam 😅 Współczuję takiego długiego cyklu ale może i lepiej że tak jest jak ten antybiotyk teraz musisz włączyć.

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jeśli pozwolicie, będę Was podczytywac i dołączę do wspólnych starań o rodzeństwo.
    Minęło 10 miesięcy od porodu, jestem mamą KPI. Właśnie skończyłam mój pierwszy cykl, oczywiście przydlugawy, no i, co niestety było moją przypadłością, znowu przyplątała mi się ciąża biochemiczna :(
    Póki co umówiłam się do ginekologa, zarówno pierwsza jak i druga miesiączka po porodzie były baaardzo baaardzo skąpe, szczególnie ta teraz. Obstawiam więc, że może nie tylko moja immunologia jest problemem, ale też hormony się rozjechały. Cóż, sprawdzimy :)

Trzymam kciuki za każdą z Was :*

Kapa, Wenka, Namisa lubią tę wiadomość

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta. Ja mimo, że już w sumie nie należę do grona kp, 15 maja nakarmiliśmy się ostatni raz ❣️ to będę do was zaglądać ❤️ nie wiem, czy zakonczenie karmienia, czy tylko przypadek, ale dzisiaj zaczelam swój pierwszy cykl po porodzie.🩸 Po 2 latach od ostatniej miesiączki 🙈

Delfi, Nadziejka231, Agni97, Roxie_eS, Wenka, annikana, Namisa lubią tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 30 maja, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @eM🌺 Wspaniała wiadomość 😍 To trzymam kciuki, żeby to był Twój pierwszy i ostatni okres a potem znów dłuuuga przerwa 🤞🏼Polecam testy owu robić odrazu po zakończeniu 🩸 żeby obczaić wgl kiedy owulacja - u mnie to pomogło 😉 Też pewnie czerwiec/lipiec będę odstawiać małą ale jakoś się boje tego strasznie 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 19:05

eM 🌺 lubi tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Cześć dziewczęta. Ja mimo, że już w sumie nie należę do grona kp, 15 maja nakarmiliśmy się ostatni raz ❣️ to będę do was zaglądać ❤️ nie wiem, czy zakonczenie karmienia, czy tylko przypadek, ale dzisiaj zaczelam swój pierwszy cykl po porodzie.🩸 Po 2 latach od ostatniej miesiączki 🙈
    ja też już nie jestem KP (tęsknię!!! już czekam na córcię 🩷), ale nadal do Was zaglądam ❤️ i za każdą trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Roxie_eS, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 30 maja, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, fajnie, że dołączacie. Powodzenia ☘️

eM mimo, że już nie jesteś kp, to nie uciekaj od nas! Fajnie, że wróciła Ci płodność. W końcu wiesz na czym stoisz 😁

Widzę, że ovarin działa cuda 😂 Jak skończę swój inozytol, to zamówię. Ja wczoraj jeszcze trochę plamiłam 🤦 Nie chce się to skończyć ani rozkręcić, zaczynam się trochę martwić czy to normalne.

eM 🌺, Agatekk lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ