X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 23 maja, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, kciuki za jutro 🤞i podziwiam, że tak długo wytrzymałaś z testowaniem :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny udało się 😍😍😍😍😍😍😍😭
    Mąż się obudził i mówi ciul z jutrem dawaj patrzymy hahah jak przy tamtej dzidzi też bladzioch. 13dpo i powtórzymy na dzień matki jak 2 lata temu ,🥰

https://ibb.co/zWzBLqbN

edka85, Agni97, Wenka, eM 🌺, Delfi, Truskawkowykompot, annikana, BillieJean, Namisa, Kapa, Vilka, Sunday92, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, wow ! 🤩🤩🤩
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej🥰 taak😁
    Wow,a u Ciebie już drugi trymestr,jak się czujesz?
    Jak zawsze dobrze. Ja to jestem stworzona do ciąży i rodzenia 😆 Nie odczuwam w zasadzie nic, zupełnie jakbym nie była w ciąży 😁

Nadziejka231, annikana, BillieJean, Namisa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ale super!!! Ogromne gratulacje 😍

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ale bosko!!!! Super 😍😍😍😍😍

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziecie mieć równo dwa lata różnicy ❤️

A po jakich objawach sadziłaś, że się udało? 🤭

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka! Cudownie ❤️ gratulacje 😍

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻

Wysłany: 23 maja, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Jezu dziewczyny udało się 😍😍😍😍😍😍😍😭
    Mąż się obudził i mówi ciul z jutrem dawaj patrzymy hahah jak przy tamtej dzidzi też bladzioch. 13dpo i powtórzymy na dzień matki jak 2 lata temu ,🥰

https://ibb.co/zWzBLqbN

Jaka cudowna wiadomość, gratuluję ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 10:49

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Truskawkowykompot Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka gratuluję ❤️❤️❤️

Dziewczyny, jak wywołać śluz? Co zrobić żeby on był? Kurcze jakoś tak go nie widzę u siebie. Kiedyś miałam go tyle, że pływać można było, bieliznę zmieniałam po 3-4 razy dziennie w okolicach owu a teraz mam tak sucho. Nie wiem czy to z wiekiem tego śluzu ubywa? Czy ja słabo się odżywiam, ale staram się jeść zdrowo, nie pije kawy, czarnej herbaty, alko, jem owoce i warzywa, a może za mało pije wody?

• annikana Autorytet

Wysłany: 23 maja, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, ależ cudowne wieści! Gratulacje! Niesamowite jak historia zatoczyła koło ❤️

Truskawkowykompot, ja widzę poprawę po wiesiołku, próbowałaś?

Nadziejka231, Truskawkowykompot lubią tę wiadomość

20.06.23 - 5 cs - ⏸️
    marzec 2023 - wymarzona R. 🩷

4.11.23 - 2 cs - ⏸️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 24 - 2 cs - ⏸️
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 23 maja, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 😍🥰
    @Agni97 Tak ! Udało się właśnie tak jak chciałam 🥹😍najwyraźniejszy objaw to taki że do tej pory mam ogromne ilości śluzu takiego Ala płodny i nie zmieniał się jak zawsze przed okresem na taki gęsty i mało rozciągliwy. Po pierwszych dniach od owulacji było mi okropnie zimno aż do tego stopnia, że miałam dreszcze. Po myciu piżamka szlafrok, ciepłe skarpety i też chodziłam spać ubrana co u mnie jest odwrotnie zawsze haha Plus były nitki krwi ale nic się nie rozkręciło w stronę okresu. Nie chciałam zapeszać ale czułam że się coś dzieje haha Z kolei teraz zaczął mi się trądzik i im dłużej czekałam na testowanie to tym więcej sobie znalazłam wymówek że jednak się nie udało 😵‍💫

Truskawkowykompot, Agni97, Wenka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Truskawkowykompot Koleżanka

Wysłany: 23 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Nadziejka, ależ cudowne wieści! Gratulacje! Niesamowite jak historia zatoczyła koło ❤️

Truskawkowykompot, ja widzę poprawę po wiesiołku, próbowałaś?
    Trzeba będzie spróbować, a możesz polecić jakiś konkretny i jak to dawkować?

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 23 maja, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka ! Cudownie! Gratulacje 🥳 to nie jest wcale bladzioch :))) piękne kreski !

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 23 maja, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka gratulacje!!😍 Piekna kreska, milo popatrzec 😊 Duzo spokoju i bezproblemowej ciąży🍀
    Truskawkowykompot wrote:

Dziewczyny, jak wywołać śluz? Co zrobić żeby on był? Kurcze jakoś tak go nie widzę u siebie. Kiedyś miałam go tyle, że pływać można było, bieliznę zmieniałam po 3-4 razy dziennie w okolicach owu a teraz mam tak sucho. Nie wiem czy to z wiekiem tego śluzu ubywa? Czy ja słabo się odżywiam, ale staram się jeść zdrowo, nie pije kawy, czarnej herbaty, alko, jem owoce i warzywa, a może za mało pije wody?

Ja bym się zastanowiła najpierw czy są regularne owulacje dobrej jakości, a jeśli są to czy badasz śluz tylko zewnętrznie czy też wewnętrznie. Bywa że płodnego śluzu na zewnątrz nie widać, a w środku wokół szyjki jest go mnóstwo - i to wystarcza do zaplodnienia. Zaczęłabym od dokładnego wyznaczenia owulacji, potwierdzenia jej (np metoda objawowo-termiczna + badanie progesteron 7 dpo), do tego sprawdzenie sluzu w okresie okoloowulacyjnym bliżej szyjki i jeśli faktycznie go nie ma to wtedy bym poszukała przyczyny i rozwiazan. Za produkcje sluzu odpowiadaja estrogeny więc warto zweryfikowac ich poziom, często przy niskim poziomie brakuje nawilżenia. Chyba że faktycznie nie ma owulacji - to wtedy trzeba poszukać przyczyny glebiej i wytoczyć większe działa, bo bez owulacji nie bedzie sluzu bo i po co. Takimi pierwszymi z brzegu sposobami na poprawę sluzu jest np siemię lniane, dużo wody, l-arginina, odpowiednia ilość tłuszczu w diecie (omega 3, witamina E), czy ten wspomniany wiesolek chociażby.

• Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy szłyście na pierwszą wizytę po pozytywnym teście? I kiedy do endo już po potwierdzeniu u ginekologu? Wizytę u Endo mam 18 czerwca i nie wiem czy się spieszyć na już zmieniać termin czy to nie będzie jednak tak późno :/

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 24 maja, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Dziewczyny, kiedy szłyście na pierwszą wizytę po pozytywnym teście? I kiedy do endo już po potwierdzeniu u ginekologu? Wizytę u Endo mam 18 czerwca i nie wiem czy się spieszyć na już zmieniać termin czy to nie będzie jednak tak późno :/

Ja szłam, jak miałam 6+6 według owulacji, bo chciałam już iść na serduszko. Licz sobie dzisiaj jako 4+0 i oblicz, kiedy byś chciała iść :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 24 maja, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:

Ja szłam końcówką 5 tygodnia, więc jakoś niespełna 2 tygodnie po pozytywnym teście. Teraz bym poszła jeszcze tydzień później, bo wtedy nie było jeszcze serduszka. No ale ja nie lecze się u endo. A u ciebie jest problem z tarczycą? Możesz zrobic badania i pójść do endo jeszcze przed wizytą u ginekologa i po prostu poinformować o ciąży, ewentualnie przynieść podkładkę w postaci beta hcg.

• Wenka Autorytet

Wysłany: 24 maja, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz umawiałam 7+3, ostatecznie przez plamienia poszłam dwa tygodnie wcześniej. W pierwszej ciąży byłam 8+5. Tylko ja raczej wolę poczekać i iść później 😉

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 24 maja, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Ja szłam końcówką 5 tygodnia, więc jakoś niespełna 2 tygodnie po pozytywnym teście. Teraz bym poszła jeszcze tydzień później, bo wtedy nie było jeszcze serduszka. No ale ja nie lecze się u endo. A u ciebie jest problem z tarczycą? Możesz zrobic badania i pójść do endo jeszcze przed wizytą u ginekologa i po prostu poinformować o ciąży, ewentualnie przynieść podkładkę w postaci beta hcg.

Tak. U mnie niedoczynność tarczycy i właśnie nie wiem czy sobie pozwolić iść normalnie 18, czy jednak odrazu walić na alarm do endo. Właśnie u mnie sprawa wygląda tak, że u mnie do endo dostaje się po wizycie odrazu termin następnej. A jak będę przyspieszać to muszę przyjść normalnie do niej w środę i powiedzieć że taka sytuacja i dopiero ona da mi wizytę w następnym tygodniu i będę mogła się zapisać bo nie zobaczy mnie w systemie jak jestem zapisana. Z kolei moja gin przyjmuje tylko w czwartki i ja już sobie obmyśliłam chytry plan że pójdę do niej z rana na czczo i odrazu zrobię badania od niej i Endo ale ciul wie czy dam radę.

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Sunday92 Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, gratulacje!

Ja pierwsza wizytę w obu ciążach miałam w 6tc, w obu przypadkach była już widoczna akcja serca.

Ja bym na Twoim miejscu zrobiła po prostu badania tarczycowe i już z wynikami poszła na wizytę (chyba że chodzisz na NFZ i chcesz też badania na NFZ, ja akurat chodzę prywatnie).

preg.png
    👶06.2023 G. 💙
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ