X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia jest już z nami 🥰🥰 55cm 3600g
    Drugi poród. Pierwszy trwał 6h.
    Wieczorem były lekkie skurcze ale pojedyncze, poszłam spać o 23 i przed 2 Obudziły mnie już regularne co ok 7 min. Wiedząc że akcja może się rozpędzić szybciej drugim razem obudziłam męża i ruszyliśmy do szpitala. Byliśmy tu przed 3 w nocy. Zbadał mnie lekarzz rozwarcie 3cm. Sala porodowa, ktg. Skurcze słabo się rozkręcały, a nawet wyciszały. Zauważyłam że im więcej się ruszam chodzę, bujam na piłce tym lepiej, bo się pojawiały. Rozwarcie koło 8 rano ledwo 4 cm więc decyzja o przebiciu pęcherza. Potem prysznic, ciągły ruch i skurcze się rozkręcały. Dość szybko. Po dwóch godzinach od przebicia było już 8cm rozwarcia i dosłownie po kilku mocnych już parte. Do tego momentu byłam w pozycji stojącej i wbijalam zęby w męża 😀 opierając się na nim i na łóżku. No a do parcia już mnie położna położyła bo mówiła że tak będzie lepiej kontrolować sytuację. Od początku mówiłam i prosiłam że chce uniknąć nacinania. Udało się ale trochę pękło przy nacięciu z pierwszego porodu więc parę szwów jest. Samych partych miałam kilka ale ogólnie malutka sama sobie doskonale radziła z przechodzeniem przez kanał rodny więc tylko miałam jej pomagać. No i od razu mi ją dali na piersi. Teraz leżymy odpoczywamy śpimy :)
    Ogólnie drugi poród szybszy łatwiejszy ale za to po urodzeniu łożyska skurcze obkurczające macicę nieprzyjemne bardzo...
    Dziękuję wam za słowa wsparcia ❤️

Sunday92, Agni97, Nadziejka231, BillieJean, Namisa, Kasiastaraczka, annikana, Delfi, Wenka, edka85, Kropka6, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Sunday92 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wieczorem były lekkie skurcze ale pojedyncze, poszłam spać o 23 i przed 2 Obudziły mnie już regularne co ok 7 min. Wiedząc że akcja może się rozpędzić szybciej drugim razem obudziłam męża i ruszyliśmy do szpitala. Byliśmy tu przed 3 w nocy. Zbadał mnie lekarzz rozwarcie 3cm. Sala porodowa, ktg. Skurcze słabo się rozkręcały, a nawet wyciszały. Zauważyłam że im więcej się ruszam chodzę, bujam na piłce tym lepiej, bo się pojawiały. Rozwarcie koło 8 rano ledwo 4 cm więc decyzja o przebiciu pęcherza. Potem prysznic, ciągły ruch i skurcze się rozkręcały. Dość szybko. Po dwóch godzinach od przebicia było już 8cm rozwarcia i dosłownie po kilku mocnych już parte. Do tego momentu byłam w pozycji stojącej i wbijalam zęby w męża 😀 opierając się na nim i na łóżku. No a do parcia już mnie położna położyła bo mówiła że tak będzie lepiej kontrolować sytuację. Od początku mówiłam i prosiłam że chce uniknąć nacinania. Udało się ale trochę pękło przy nacięciu z pierwszego porodu więc parę szwów jest. Samych partych miałam kilka ale ogólnie malutka sama sobie doskonale radziła z przechodzeniem przez kanał rodny więc tylko miałam jej pomagać. No i od razu mi ją dali na piersi. Teraz leżymy odpoczywamy śpimy :)
    Ogólnie drugi poród szybszy łatwiejszy ale za to po urodzeniu łożyska skurcze obkurczające macicę nieprzyjemne bardzo...
    Ogromne gratulacje Vilka!
    Wspaniałego poznawania się i udanej mlecznej drogi ❤️

preg.png
    👶06.2023 G. 💙
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Wspaniale, że jesteście już razem 😍 cieszę się, że ten poród był dla Ciebie łatwiejszy ❤️ gratulacje 😘 zdrówka dla Was, korzystajcie z tego wspólnego czasu, przytulajcie się ile wlezie 😘

PS no i przepiękne imię 🤭 u nas też będzie Gabi 🍓❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka - cudownie ! Gratulujemy i witamy Gabrysię na świecie ❤️ teraz odpoczywaj Dzielna Mamo :)

Kasiu gratuluję i trzymam mocno kciuki za spokojna ciążę :)

Edka - Antosia ❤️ czy mi się wydaje czy wszystkie Wasze dzieci mają imiona na A? :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka gratuluję dzielna mamo! 🥹❤️ Witamy Gabrysię 😍 To teraz tulcie się, poznawajcie i odpoczywajcie 🫶 Spokojnego połogu ❤️

Edka hej Antosiu! 🩷🥹
    Kasia gratulacje! 🍀❤️ Za dobry przyrost bety🤞 Spokojnej ciąży dla ciebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 19:35

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 🥰

Vilka gratulacje ❤️

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień dobrych wiadomości!

Vilka, ogromnie gratuluję! Cudownie, że pięknie przeżyłaś ten poród. Odpoczywajcie!

Kasia, gratulacje!

Ależ takie wiadomości podbudowują. ❤️

20.06.23 - 5 cs - ⏸️
    marzec 2023 - wymarzona R. 🩷

4.11.23 - 2 cs - ⏸️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 24 - 2 cs - ⏸️
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:

Gratuluję ❤️

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje ♥️ Spokojnej ciąży!

Edka no hej Antosiu 🥰 Cudowne są te fotki 😁

Vilka gratulacje 😍 Odpoczywajcie i wszystkiego dobrego dla Was!

Dziewczyny bardzo ładne imiona wybraliście.
    Dzień dobrych wiadomości, oby tak dalej!

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chłopaka Gabrysia, więc oczywiście polecam to imię 😁

Billie, tak, wszystkie dziewczynki na A 😄

annikana, Kasiastaraczka, Agni97, Wenka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 5 lipca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś beta 322, progesteron 23 🥰

Agni97, Sunday92, Delfi, Wenka, edka85, annikana, Namisa, Vilka, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no i super! Teraz termin będziesz miała marzec?

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 5 lipca, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kasia, no i super! Teraz termin będziesz miała marzec?
    Tak🙂 z moich obliczeń wychodzi 7.3

Vilka lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka Gratulacje!

Nadziejka, Delfi, Kasiastaraczka, edka rośnijcie zdrowo, przesyłam dużo siły szczególnie przy tych upałach…

Co do terminu porodu to ja miałam 2 możliwe dni kiedy nastąpiło zapłodnienie i miałam potwierdzoną owulację monitoringiem i testami.
    Termin z miesiączki (29) był 4 dni później niż ten z 1 usg prenatalnego (25), 266 dni ciąży liczone od dnia zapłodnienia dawało 24 lub 26 września.
    Zaczęłam rodzić 26 wieczorem. Wpisany mam termin z om, ale był ustalony wspólnie właśnie żeby mieć zapas.

Ja chyba w trakcie płodnych, także będę zdawać relację za 2 tyg jak się czuję😅 póki co dopadła mnie jakaś infekcja - gardło i uszy😔 zauważyłam nawet że mam mniej mleka… myślę żeby się wspomóc słodem ze słoika.

Wenka, nie oszczędza Cię przyroda ostatnio:/ masz dobre wsparcie dla organizmu w walce z chorobą, czy może chciałabyś porady? Miałam boreliozę jako 7latka, teraz moja mama choruje od jakiegoś czasu.

Billie, też planujemy dla dziewczynki imię A.

Nadziejka231, Delfi lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Sunday92 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @edka, chyba znak żeby jeszcze się na 6 zdecydować:)

@kasiastaraczka - gratulacje! ❤️

@Agni, uh już połowa za Tobą!

Kasiastaraczka, Agni97 lubią tę wiadomość

preg.png
    👶06.2023 G. 💙
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    Eh, weź mi nic nie mów 😄 A byłam pewna, że na piątym skończę, ale nawet mój własny facet coś zaczął wspominać niby żartem o możliwości podjęcia kolejnej próby stworzenia chłopca 😛 No ale wiecie...to i tak jest tylko 50% szans i przecież znów może być dziewczyna 😄

annikana, Namisa lubią tę wiadomość

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Sunday92 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Eh, weź mi nic nie mów 😄 A byłam pewna, że na piątym skończę, ale nawet mój własny facet coś zaczął wspominać niby żartem o możliwości podjęcia kolejnej próby stworzenia chłopca 😛 No ale wiecie...to i tak jest tylko 50% szans i przecież znów może być dziewczyna 😄
    Haha, nam z tyłu głowy chodzi trzecie z tego powodu, ale obstawiam, że byłby trzeci muszkieter, chociaż trzech synów też fajnie 😅

Kasiastaraczka, annikana lubią tę wiadomość

preg.png
    👶06.2023 G. 💙

Wysłany: 6 lipca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    Haha, nam z tyłu głowy chodzi trzecie z tego powodu, ale obstawiam, że byłby trzeci muszkieter, chociaż trzech synów też fajnie 😅
    Ha ha, ciekawe kto u nas będzie, czy trzeci muszkieter czy królewna 😁

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:

@kasiastaraczka - gratulacje! ❤️

@Agni, uh już połowa za Tobą!

Taaaak! Zleciało strasznie! 😱

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 💐 dawno się odzywałam bo jakoś szybko płynie ostatnio to życie. Dzisiaj wieczorem zamierzamy z mężem zacząć odstawiać córeczkę, boje się strasznie co to się będzie działo 🫣 Zostały karmienia nocne i do zasypiania na noc. Planuje to wszystko za jednym zamachem usunąć, na drzemkę jak usuwaliśmy karmienie to łatwo poszło a było to już pół roku temu więc może się uda szybko zejść z karmień. Czy może któraś z Was sama się zajmowała dzieckiem w nocy i na usypianie? Chodzi mi o to że większość to ojciec się zajmuje a mama w innym pokoju śpi ale nie wiem czy to nie większy stres jeszcze ze mnie nie będzie 🥺 Czuję że to jest ten dobry moment w szczególności że ciąża też mnie trochę męczy ostatnio. Jeśli chodzi o dzidzie to ładnie się rozwija,wyniki badań w normie. Czekam na prenatalne 22 lipca i nowe zdjęcia bobaska 😍 Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku, ruszamy ten wątek bo coś zaczął obumierać ostatnio 😉

Delfi, Kasiastaraczka, edka85 lubią tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
‹‹ 451 452 453 454 455
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ