X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!:* kocham te testy, u mnie z corka pokazaly cien juz 7dpo;)

Dzis u mnie 8dpo i nic nie ma:)

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea Masz jakies objawy?:)
    Teraz to zarazaj:D
    Szkoda ze nie prowadzisz wykresu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:52

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dzieje z tym ovu? Tez tak macie, ze wyświetla Wam sie calkiem inny wykres zamiast Waszego??

smeg lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!! ;* a mówiłam że miałaś owu :D zarażaj nas, żebyśmy same nie zostały w tym wątku :D niezła krecha jak na10 dpo :)

Farmaceutka, a może przestawiłas widok na któryś z Twoich poprzednich cykli?

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż teraz widzę ze u mnie w ogóle zniknął wykres :/ są tylko objawy zaznaczone, nie ma tempki. Chyba coś zmieniają, bo wygląd inny, może zaraz naprawią.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , nie ja widzialam jakis ciazowy wykres :o
    Ale jak wpisalam jakies swoje objawybto wrocil moj:)

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, może to znak :D

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png

Wysłany: 9 listopada 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obrazilabym sie :D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    Casjopea Masz jakies objawy?:)
    Teraz to zarazaj:D
    Szkoda ze nie prowadzisz wykresu ;)
    Absolutne ZERO objawów :D Wczoraj zaśmiałam się, że niekarmiacy sutek mi się jakiś ciemny zrobił, ale nie powiazalam tego z ciążą :p Jedyne co to posrane sny od kilku dni. Takie naprawdę posrane :D W pierwszej ciąży miałam tak samo.
    A tak to cisza.. Mleko jest, mała ciągnie chętnie. Jestem oczywiście pełna obaw, ale po całym piątku nerwosraczki i wydaniu 5 dych na dodatkowe testy powoli dochodzę do siebie :D

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• renka53 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje gratuluje

Grudzień 2015 poronienie
    Styczeń 2016ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
    Październik 2016 ciąża biochemiczna
    Listopad cud
    27 lipca2017 Synek jest z nami
    Listopad 2018 ciąża biochemicZna

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Absolutne ZERO objawów :D Wczoraj zaśmiałam się, że niekarmiacy sutek mi się jakiś ciemny zrobił, ale nie powiazalam tego z ciążą :p Jedyne co to posrane sny od kilku dni. Takie naprawdę posrane :D W pierwszej ciąży miałam tak samo.
    A tak to cisza.. Mleko jest, mała ciągnie chętnie. Jestem oczywiście pełna obaw, ale po całym piątku nerwosraczki i wydaniu 5 dych na dodatkowe testy powoli dochodzę do siebie :D
    Najgorsze jest to czekanie :D
    No wlasnie u mnie tez zero, nic, null :D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Trzymajcie za mnie kciuki, a ja wysyłam ciążowe wiruski!!!!!

farmaceutka77, smeg, Annie1981 lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Dziękuję dziewczyny :) Trzymajcie za mnie kciuki, a ja wysyłam ciążowe wiruski!!!!!
    I tak sobie na spokojnie sikalas od dzis, czy tez zaczelas wczesniej?:P

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Gratuluję ciąży! Też poproszę wiruska :)
    Jestem mamą roczniaka (skończył 7.11), teraz jestem w trzecim cyklu starań, drugi CHYBA z owulacją, chyba bo w tym miesiącu nie robiłam testów owu, nie monitoruję temperatury bo to u mnie na ten moment bez sensu, z resztą nigdy się u mnie szczególnie nie sprawdzało.
    Syn kp, cycuś na całego, sporo je w nocy i nad ranem (w sumie 4-5 razy), w dzień tylko na drzemkę i do spania, nie mam serca go odstawiać, mam też aktualnie 3 znajome kp w ciąży, dzieciaki również listopadowe, najbardziej zaawansowana jest już na półmetku, a dwie już zaczęły drugi trymestr.
    Obecnie jestem w 23dc, kusi mnie strasznie zrobienie testu, ale poczekam jeszcze. W pierwszej ciąży krecha pojawiła się w 30dc, blada, ale wcześniej nie testowałam.

Co do samopoczucia to standardowe dla drugiej fazy cyklu, z tym że widzę sporo kremowego śluzu, niezbyt gęstego, no i to daje mi iskierkę nadziei bo tak też było przy pierwszej ciąży. Słyszałyście o takich przypadkach? Ja oczywiście jak typowy Polak szukam podciągnięcia teorii do swojego przypadku :D

smeg lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farmaceutka77 wrote:
    I tak sobie na spokojnie sikalas od dzis, czy tez zaczelas wczesniej?:P
    A od dziś :D Wcześniej siknelam jakoś tak bardzo sensownie z 5 dni po owu, wynik oczywisty ;) Po wizycie u gina nie robiłam już nic xD

• Holibka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea kciuki zaciśnięte!

Casjopea lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png

Wysłany: 10 listopada 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 9dpo i jedna krecha, nawet zarysu drugiej! Z córką juz mialam baaardzo fajnego bladziocha. No mam wnerwa, nie wiem czy bardziej na siebie czy na te testy.

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka, u mnie w pierwszej ciąży 11 dpo była biel, a dopiero w 12 cień ;)

Cześć Holibka :) całkiem szybko Ci wróciły cykle, zazdroszczę! To dobrze wróży :) co do kremowego śluzu, to w poprzednim cyklu też mnie zalewał, aż myślałam ze jestem w ciąży mimo braku @ po porodzie, ale właśnie tydzień później przyszła :P więc nie wiem czy to nie jest po prostu jeden s objawów drugiej fazy cyklu. Wczoraj też przyszła jakaś fala kremowego śluzu, ale temperatura nadal nie skoczyła, więc już nic nie kumam :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea moje Gratulacje :* robi się nas ciraz więcej ...

Wysłany: 10 listopada 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Farmaceutka, u mnie w pierwszej ciąży 11 dpo była biel, a dopiero w 12 cień ;)

Cześć Holibka :) całkiem szybko Ci wróciły cykle, zazdroszczę! To dobrze wróży :) co do kremowego śluzu, to w poprzednim cyklu też mnie zalewał, aż myślałam ze jestem w ciąży mimo braku @ po porodzie, ale właśnie tydzień później przyszła :P więc nie wiem czy to nie jest po prostu jeden s objawów drugiej fazy cyklu. Wczoraj też przyszła jakaś fala kremowego śluzu, ale temperatura nadal nie skoczyła, więc już nic nie kumam :P
    Dajesz nadzieję:) u mnie pmn to byl kremowy sluz:) teraz mam taki mleczny nie za gęsty nie za rzadki:D

xnw4krnt7935gj3w.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ