X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś testa. Zobaczyłam dziś II piękne kreski 11 dpo. Jestem taka happy :) to był 4 cs odkąd @ wróciła. Trzymam za Was moooocno kciukasy :*

farmaceutka77, Casjopea, smeg, Annie1981 lubią tę wiadomość

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaczuszka wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś testa. Zobaczyłam dziś II piękne kreski 11 dpo. Jestem taka happy :) to był 4 cs odkąd @ wróciła. Trzymam za Was moooocno kciukasy :*
    Kocham takie wiadomosci ♡♡♡ jakies specjalne objawy?:)

Casjopea...tez mam dzis juz lekkie zalamanie, bo tempka lekko spadla, poprzednio jak mialam tako wzrost i niby owulke, to.wlasnie zaczela w tym dniu spadac i doopa. Ciekawa jestem jaka bede miala dluga fl.
    Takie problemy trzeciego świata :D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkaczuszka wrote:
    Gratulacje!!! <3 Jak się czujesz??
    Ach i znowu powiało nadzieją.. To też mój czwarty cykl. Człowiek to jednak umie wykończyć sam siebie :p
    A dzisiaj w nocy śniły mi się ryby i już zdążyłam znaleźć w necie, że wg sennika u kobiet może to oznaczać ciążę :D

smeg lubi tę wiadomość

• smeg Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do pracy, trzymajcie kciuki! :D te 7 godzin to będzie nasze najdłuższe rozstanie w życiu :( ale z tego wszystkiego aż dostałam rozciągliwego śluzu :D

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Gratulacje!!! <3 Jak się czujesz??
    Ach i znowu powiało nadzieją.. To też mój czwarty cykl. Człowiek to jednak umie wykończyć sam siebie :p
    A dzisiaj w nocy śniły mi się ryby i już zdążyłam znaleźć w necie, że wg sennika u kobiet może to oznaczać ciążę :D
    Mi sie przed moja premierowa owulacja snily dwie kreski xD

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 5 listopada 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Idę do pracy, trzymajcie kciuki! :D te 7 godzin to będzie nasze najdłuższe rozstanie w życiu :( ale z tego wszystkiego aż dostałam rozciągliwego śluzu :D
    Wykorzystaj ten sluz xD tzn chlopa :D

Ja na razie chodze na 4h ale od grudnia na 8h :(

smeg lubi tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Trzymamy! Daj znać jak powrót do pracy.
    Haha zrób test owu, może się powoli wszystkie synchronizujemy :D

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystkie na raz w ciazy, ale by bylo;D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać wizyty jutrzejszej aczkolwiek oczywiście się boję, że rozwieja się moje ciążowe nadzieje. Ale jeśli się nie rozwieja, a wiadomo też, że tak wcześnie na pewno się nie potwierdza to chyba zaniosę jajo z niecierpliwości :D

• kkaczuszka Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że praktycznie nie miałam objawów w przeciwieństwie do poprzedniej ciąży. Delikatne mdłości i zgaga to wszytstko i czasem jajnik zakuje.Brak bólu piersi, brzucha. Ja już w tym cyklu wzięłam trochę na luz bo 3 poprzednie za bardzo się nakręcałam. Najlepsze jest to ze moja siostra kilka dni temu dowiedziała się że też jest w ciąży :) pół roku starali się o dzidziusia. Życzę wam również w najbliższym czasie pięknych II kresek <3

smeg, Casjopea, farmaceutka77, Annie1981, karolinams lubią tę wiadomość

• smeg Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kkaczuszka dla Ciebie i siostry! :) super, że maluszki będą Wam razem rosły :D zarażaj nas tutaj też, obyśmy się spotkały na fioletowej stronie :)

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :) Będziecie razem przeżywać ciążę, a i maluszki będą się razem chowały. Super :)

Smeg jak w pracy?

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Smeg jak tam praca?:)

Mnie dzis cmi jak na okres, pewnie dooopa z moja fl...

xnw4krnt7935gj3w.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka, ale wiesz przecież że ćmienie na okres to też objaw ciąży :P

W pracy spoko, od razu musiałam iść z laptopem do naprawy, bo przez rok leżenia się popsuł :D i dostanę nówkę sztukę :) ogólnie bardzo szybko mija czas, jestem na 6 godzin, a minęło jak 2! Fajnie się spotkać ze starymi znajomymi i pogadać z kimś, ubrać się i pomalować. Miałam nadzieje co prawda, że coś się zmieni na lepsze w organizacji, a jest wciąż ten sam burdel :P martwię się też o córkę - jestem dopiero w autobusie do domu, ale mąż mówił że nadal był problem żeby została z nianią :( mam nadzieję że nie przepłakała całego dnia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 15:14

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png

Wysłany: 5 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Farmaceutka, ale wiesz przecież że ćmienie na okres to też objaw ciąży :P

W pracy spoko, od razu musiałam iść z laptopem do naprawy, bo przez rok leżenia się popsuł :D i dostanę nówkę sztukę :) ogólnie bardzo szybko mija czas, jestem na 6 godzin, a minęło jak 2! Fajnie się spotkać ze starymi znajomymi i pogadać z kimś, ubrać się i pomalować. Miałam nadzieje co prawda, że coś się zmieni na lepsze w organizacji, a jest wciąż ten sam burdel :P martwię się też o córkę - jestem dopiero w autobusie do domu, ale mąż mówił że nadal był problem żeby została z nianią :( mam nadzieję że nie przepłakała całego dnia :(
    U mnie jest troche latwiej,bo jest opiekunka i babcia, to dziecko sie nie boi :)

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loo dzis spadla jeszcze bardziej...przekonanie mnie opuszcza...

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka. Gratulacje! :)

Podziwiam Was za powroty do pracy, ja nie potrafię mojej zostawić.

U mnie owu wczoraj albo przed wczoraj, także po mału zaczynam czas odliczania, choć w tym cyklu niewielkie nadzieje z uwagi na wyniki męża. Nadzieja jednak zawsze jest, więc zobaczymy co z tego wyjdzie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • smeg Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że macie takie wczesne owulacje, u mnie już 20 dc i nadal czekam...

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to czysty przypadek :D

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba po moich nadziejach, aczkolwiek gin była nad wyraz zadowolona, więc i mi się udzieliło ;) Po pierwsze to nie widać nawet śladu po nacięciu krocza, a byłam nacięta mocno i ch..wo zszyta. Wywinieta śluzówka na zewnątrz i takie tam. Jakoś to się szczęśliwie rozeszło :D Druga sprawa to mam piękne endometrium i mówi, że cykl na pewno ruszył i w pół roku powinien się unormowac. A na jajnikach mam wszystko: ciałko żółte, torbiel oraz wzrastający pęcherzyk :p Plus 1cm mięśniak w macicy. Także mam przyjść od razu po okresie, a jak go nie dostanę przez tę torbiel to za miesiąc, półtora i da mi coś na pęknięcie. Ale mówi, że jest szansa, że sama pęknie..

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ