"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja.
Pogoda taka sobie, ale przynajmniej nie pada. Jutro już ma być pięknie bo słonko i 21 stopni.
Trochę mam zważony humor, bo wczoraj się z małżem pokłóciłam o to nieszczęsne odświeżanie mieszkania. W ogóle się do tego nie kwapi. Jakbyśmy mieli jeszcze kilka miesięcy czasu. A tu przecież trzeba jakąś wyprawkę zacząć kompletować, a w remonty nie chciałam tego sprowadzać... Zobaczymy, jak w sobotę nie zacznie to pakuje się i jade do moich rodziców i zostawie mu tylko kartke, że wrócę jak będzie pomalowane. Może zmądrzeje.
ladybag, magdzia26 lubią tę wiadomość
32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Samara wrote:Witam się i ja.
Pogoda taka sobie, ale przynajmniej nie pada. Jutro już ma być pięknie bo słonko i 21 stopni.
Trochę mam zważony humor, bo wczoraj się z małżem pokłóciłam o to nieszczęsne odświeżanie mieszkania. W ogóle się do tego nie kwapi. Jakbyśmy mieli jeszcze kilka miesięcy czasu. A tu przecież trzeba jakąś wyprawkę zacząć kompletować, a w remonty nie chciałam tego sprowadzać... Zobaczymy, jak w sobotę nie zacznie to pakuje się i jade do moich rodziców i zostawie mu tylko kartke, że wrócę jak będzie pomalowane. Może zmądrzeje.Samara lubi tę wiadomość
-
Posok82 wrote:Oblatanie bardzo szybko przyjdzie i sama sie zdziwisz jak wszystko musi zagrac w naszych organizmach aby zajsc w ciaze i tak jak chyba pisalas to az niemozliwe ze jest tyle wpadek
Najgorzej, że jak tak się tym nakręcam, czytam itp to ochota na przytulanie mniejsza i próbuję inicjować bo wiem że czas, ale jestem zdecydowanie mniej pobudzona niż zanim to wszystko było takie zaplanowane -
Cześć Dziewczyny, pytanie do tych, które brały Clo, czy to normalne że ja już po owulacji, która była w okolicach zeszłego weekend 9 zastrzyk pregnyl) w sobotę do dziś mnie łupią jajniki Dziś 16 dc a mma 27 dniowekilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url] -
Anusias wrote:Cześć Dziewczyny, pytanie do tych, które brały Clo, czy to normalne że ja już po owulacji, która była w okolicach zeszłego weekend 9 zastrzyk pregnyl) w sobotę do dziś mnie łupią jajniki Dziś 16 dc a mma 27 dniowe
Szczerze mówiąc to mi wszystko się po owu wyciszało, ale wiesz, każda z nas jest inna.
A byłaś u gin po pregnylu sprawdzić czy pęcherzyk pękł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 14:24
04-04-2016 [*] 8 tyd.
-
nick nieaktualnyLadybag tak masz rację bez stresu bo to nie pomaga. Postaram się
Caro mam nadzieję że ten jeden super plemnik się znajdzie i zadziała już w tym cyklu
Posok "moja" Zosie też usypiają wyboje hehe dzieciaki chyba lubią jak je porządnie wytrzęsie hihi
Posok82 lubi tę wiadomość
-
myszkaka wrote:Najgorzej, że jak tak się tym nakręcam, czytam itp to ochota na przytulanie mniejsza i próbuję inicjować bo wiem że czas, ale jestem zdecydowanie mniej pobudzona niż zanim to wszystko było takie zaplanowane
-
Tak Samara, byłam i w poniedziałek już go nie było. Dziś jest czwartek a ja sie zwijam z bólu i zastanawiam się, czy to normalne, bo w większości czytałam, że właśnie w okolicach owulacji kłucie a później spokój...kilka cykli na dupku
HSG drożne
[/url] -
Anusias wrote:Tak Samara, byłam i w poniedziałek już go nie było. Dziś jest czwartek a ja sie zwijam z bólu i zastanawiam się, czy to normalne, bo w większości czytałam, że właśnie w okolicach owulacji kłucie a później spokój...
Może po prostu taka wrażliwa jesteś na ten lek i być może większość z tych negatywnych skutków Cię dopada
A próbowałaś się kontakcić z gin czy się tym niepokoić? -
ladybag wrote:Może po prostu taka wrażliwa jesteś na ten lek i być może większość z tych negatywnych skutków Cię dopada
A próbowałaś się kontakcić z gin czy się tym niepokoić?
Możliwe ladybag, duphaston i Cleo też źle zniosłam. Nie mam bezpośredniego numeru do ginki i wolę do niej nie dzwonić bo mnie wkurza Ona jest dobra w leczeniu ale w komunikacji to masakra. Długo by opowiadać np. trzeba zadawać pytania pielęgniarce a ona je przekazuje do ginki i tak głuchy telefon Ale jak po weekendzie mi nie przejdzie to zadzwonię do przychodni gdzie przyjmuje, bo tak mnie boli jakbym miała zaraz dostać silny @ a do niego przecież daleko...kilka cykli na dupku
HSG drożne
[/url] -
Anusias wrote:Tak Samara, byłam i w poniedziałek już go nie było. Dziś jest czwartek a ja sie zwijam z bólu i zastanawiam się, czy to normalne, bo w większości czytałam, że właśnie w okolicach owulacji kłucie a później spokój...
A w którym dniu po owu jesteś? Bo tak patrze na moje wykresy z clo i od 4 / 5 dpo miałam bóle jajcorów i jak na @ ( w obu szczęśliwych cyklach)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 16:06
ladybag lubi tę wiadomość
04-04-2016 [*] 8 tyd.
-
Wyszłam właśnie od ginekologa, zdenerwowałam się jak mu powiedziałam, że już mija pół roku i się nie udaje, że mam te plamienia i bóle piersi i okres nieregularny od czasu ciąży biochemicznej to mnie zbadał i dał skierowanie tylko na prolaktynę i prolaktynę po obciążeniu. Później spytał czy się staramy.. No lol, przecież mu powiedziałam że tak!! I czy wspolzyjemy bez zabezpieczenia, no kretyn. Jak spytałam o inne hormony to powiedział że jestem zdrową kobietą i on nie widzi podstaw. No faktycznie, chyba to widzi po oczach skoro nie zlecił innych badań.
-
Samara wrote:A w którym dniu po owu jesteś? Bo tak patrze na moje wykresy z clo i od 4 / 5 dpo miałam bóle jajcorów i jak na @ ( w obu szczęśliwych cyklach)
Owulka była prawdopodobnie w sobotę, dokładnie nie wiem bo w sobotę to wypadło. Pregnyl właśnie w ten dzień dostałam, więc powiedzmy, że 4 - 5 dni po owulce i co jest najdziwniejsze to w trakcie owulki nie miałam takich bóli jak teraz. Aż mi prze na pęcherz. Dajesz mi nadzieję, że to nie ból nadaremny. A ile dni po pregnylu robiłaś test? I robiłaś z krwi, czy z moczu?kilka cykli na dupku
HSG drożne
[/url] -
Myszkaka chodzisz na nfz do lekarza, czy prywatnie? Jeśli mogę zapytać ile masz lat. Wiele z nas tu robiła wiele badań sama z siebie, jeśli chesz mogę Ci podac listę jaką mi poradzono do zrobienia. Nie przejmuj się, tylko weź sprawy w swoje ręce a najlepiej zmień lekarza...Ja mam dziwną ginkę, ale jest dobra w leczeniu i konkretna w działaniu. A od jednego usłyszałam, ze moje TSH powyżej normy jest...w NORMIE :)Hee, od razu zmieniłam doktora Tej u której jestem wprost powiedziałam że mam 34 lata i staram się już rok i bardzo zależy mi na czasie, który goni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 16:44
magdzia26 lubi tę wiadomość
kilka cykli na dupku
HSG drożne
[/url] -
Kaloliko oby nie było potrzeby poprawiania już czegokolwiek ani u Ciebie ani u Twego malza no po prostu aby było to tak bardzo niepotrzebne jak HSG u mnie ja czekam z utęsknieniem aż dolaczys do mnie :*
Yoselyn ehhh wiem co czujesz ale mam nadzieję że jednak @ Cię zaskoczy i postanowi nie przyjść
Sniezko czyli to wszystko na razie jeszcze na etapie badań więc życzę Ci żeby żadna z poważnych diagnoz się nie potwierdziła ale pamiętaj że co by nie było to i z chora tarczyca i z PCOS można zajść w ciąże :*
Posok ahhh pamiętam te pierwsze spacerki z wózkiem jak sei z mężem "zabijalismy" o to kto ma pchać wózek
Myszkaka mój mąż brał fertil man ale trochę za drogo wychodziło więc przerzucilismy się na pareton, wit C, wit E, wit D, kwas foliowy, magnez,
Caro super ze jest poprawa noi niech plamienia już nie wracają abyś mogła w pełni bezstresowo korzystać z uroków ciąży :*Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj mam dzień wku***a wybrałam się parę spraw po zalatwiac i myślałam że się rozplacze najpierw babki przy składaniu podania o przyjęcie mojego synka do przedszkola stwierdzily że nie ma sensu nawet podania zostawiać bo mieszkamy poza granicą Miasta więc go nie przyjmą i koniec, później byłam wyprosic luteine w aptece (zgodnie z zaleceniem ginka receptę doniose po wyzycie) babka oczywiście stwierdziła że nie może mi sprzedać itp...tak mnie wkurzyla że aż miałam łzy w oczach a na koniec robiąc zakupy w markecie kasjerce tak się spieszylo że popchnela moje zakupy, wywalila je i mleko wypadajac roztrzaskalo się z hukiem na podlodze...ehhh
-
Anusias wrote:Owulka była prawdopodobnie w sobotę, dokładnie nie wiem bo w sobotę to wypadło. Pregnyl właśnie w ten dzień dostałam, więc powiedzmy, że 4 - 5 dni po owulce i co jest najdziwniejsze to w trakcie owulki nie miałam takich bóli jak teraz. Aż mi prze na pęcherz. Dajesz mi nadzieję, że to nie ból nadaremny. A ile dni po pregnylu robiłaś test? I robiłaś z krwi, czy z moczu?
Sikańca robiłam w 12 dpo, czyli tak jak miałam termin @. U mnie pregnyl czy nie pregnyl @ zawsze wypadała w 28 dc. Wiadomo, że może się to przełożyć.
Jak miałam dwie krechy to leciałam na bete.
Trzymam kciuki.
Magdzia26 - jakby co ja mam lutkę, mogę podesłać.magdzia26 lubi tę wiadomość
04-04-2016 [*] 8 tyd.
-
Samara wrote:Sikańca robiłam w 12 dpo, czyli tak jak miałam termin @. U mnie pregnyl czy nie pregnyl @ zawsze wypadała w 28 dc. Wiadomo, że może się to przełożyć.
Jak miałam dwie krechy to leciałam na bete.
Trzymam kciuki.
Magdzia26 - jakby co ja mam lutkę, mogę podesłać.
To ja mam jak w zegarku cykle 27 dni. Zobaczymykilka cykli na dupku
HSG drożne
[/url]