X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet
    Postów: 10203 5350

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    FT4- 1,04
    no a normy ? ;)

    Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Em11 Autorytet
    Postów: 1004 418

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no a normy ? ;)
    Dla FT4 norma to 0,70-1,48 mam 1,04
    TSH norma to 0,3500-4,9400 mam 1,3455

    Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Em11 Autorytet
    Postów: 1004 418

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze coś innego powinnam sprawdzić.

    Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Gaduaaa Autorytet
    Postów: 10203 5350

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Dla FT4 norma to 0,70-1,48 mam 1,04
    TSH norma to 0,3500-4,9400 mam 1,3455
    wygląda okey, wyniki w porządku...
    prolaktyna jest bardzo czuła na stres... aktywność fizyczną.. sex.. może coś spowodowało że podskoczyła lekko...
    ale nie powinnaś brać euthyroxu bo masz wyniki w porządku.. dopiero możesz sobie je popsuć.. może lepiej poradź się innego, dobrego endokrynologa

    Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet
    Postów: 10203 5350

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Może jeszcze coś innego powinnam sprawdzić.
    lh? fsh ? może prolaktynę po obciążeniu mtc ... może jest czynnościowa ..

    Em11 lubi tę wiadomość

    Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Em11 Autorytet
    Postów: 1004 418

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tylko pół tabletki dziennie, w przyszłym miesiącu jeszcze raz zrobię badania i zobaczymy co wyjdzie.

    Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Caro Autorytet
    Postów: 3620 3948

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias i Karola trzymam mooooocno kciuki za Was ClowePanienki ;-) Zapowiada się naprawdę cudownie u Was!

    Yoselyn masz wyniki? :-)

    Em również na Twoim miejscu skonsultowałabym ten Euthyrox z endo. Bo to gin Ci przepisał tak? Na problemy z prolaktyną bierze się Dostinex albo Bromergon itp. Nie chcemy się tu wymądrzać ale pomóc :-)

    Karolina2787, Anusias lubią tę wiadomość

    początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Em11 Autorytet
    Postów: 1004 418

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Anusias i Karola trzymam mooooocno kciuki za Was ClowePanienki ;-) Zapowiada się naprawdę cudownie u Was!

    Yoselyn masz wyniki? :-)

    Em również na Twoim miejscu skonsultowałabym ten Euthyrox z endo. Bo to gin Ci przepisał tak? Na problemy z prolaktyną bierze się Dostinex albo Bromergon itp. Nie chcemy się tu wymądrzać ale pomóc :-)
    Tak, ginekolog.

    Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Caro Autorytet
    Postów: 3620 3948

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Tak, ginekolog.

    Kochana to przejdź się do endokrynologa. Ja chodziłam osobno do endo i osobno do gina. Jak kiedyś znalazłam endo-gina w jednej osobie to była to pomyłka hehe :-P

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 19:27

    Em11 lubi tę wiadomość

    początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Em11 Autorytet
    Postów: 1004 418

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, dzięki dziewczyny! W sumie biorę euthyrox od 2 tygodni, po raz pierwszy odczuwałam kłucia w okolicy jajników i się cieszyłam że to na owulację, teraz jestem tydzień przed @ i nadal odczuwał kłucie także może ten lek już namieszał w moim organizmie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 19:33

    Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Gaduaaa Autorytet
    Postów: 10203 5350

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em11 wrote:
    Biorę tylko pół tabletki dziennie, w przyszłym miesiącu jeszcze raz zrobię badania i zobaczymy co wyjdzie.
    tabletki ale z jakiej dawki? z 25mg? czyli 12,5?
    a byłaś u endo? kto Ci to wypisał..
    jak długo żyję i chodzę po endo tak pierwszy raz widzę taką opcje

    Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Em11 Autorytet
    Postów: 1004 418

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tabletki ale z jakiej dawki? z 25mg? czyli 12,5?
    a byłaś u endo? kto Ci to wypisał..
    jak długo żyję i chodzę po endo tak pierwszy raz widzę taką opcje

    Nie byłam na endo. Ginekolog. 25mg

    Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
    - 04.09-punkcja
    - 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
    - 19.09 - beta :(
    - 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
    - 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
    - 2019 na świat przyszła nasza córka
    - czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14965 18888

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wynik dzisiaj to 190 mIU/ml

    nie za malo troszke przyroslo? sprawdzlam i niby mieszcze sie w normie ale wiecie.. juz mam schize ze za malo

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Caro Autorytet
    Postów: 3620 3948

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Moj wynik dzisiaj to 190 mIU/ml

    nie za malo troszke przyroslo? sprawdzlam i niby mieszcze sie w normie ale wiecie.. juz mam schize ze za malo

    A pierwsza jaka była? Bo nie pamiętam :-P

    początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet
    Postów: 3620 3948

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, już sprawdziłam :-) 60.
    No to ładny przyrost! Nie przejmuj się na zapas :* Wizyte u gina kiedy planujesz?

    Aaaa! I suwaczek <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 20:19

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn jest przyrost jest i jest pięknie! Oby tak dalej musi być dobrze kochana :D Gratki

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14965 18888

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Dobra, już sprawdziłam :-) 60.
    No to ładny przyrost! Nie przejmuj się na zapas :* Wizyte u gina kiedy planujesz?

    Aaaa! I suwaczek <3

    wizyte mam w czwartek.. w srode chce jeszcze raz zrobic bete :) wiem ze nic nie bedzie jeszcze widac na usg ale chce isc po l4 i po recepty na leki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 22:08

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • myszkaka Autorytet
    Postów: 961 853

    Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, ja też bym prosiła o zetknięcie, bo dziewczyny pisały, że będziesz się orientować. Zapisałam się do endo na czwartek, mam nadzieję że leki szybko pomogą :-( dziś 24dc i dostałam plamienia :-/ mega mi się od sierpnia wszystko rozregulowało.
    myszkaka wrote:
    Dziewczyny,

    mam już wyniki, 22dc.

    TSH 3,200 µIU/ml 0,270 4,200 N

    FT3 2,75 pg/ml 2,00 4,40 N

    FT4 1,17 ng/dl 0,93 1,70 N

    anty-TPO 232,00 IU/ml 0,00 34,00 H

    anty-TG 33,60 IU/ml 0,00 115,00 N

    Progesteron 10,70 ng/ml
    faza pęcherzykowa: 0,057- 0,893 ng/ml
    faza owulacyjna: 0,121 - 12,0 ng/ml
    faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml

    Prolaktyna 545 mIU/l 102,00 496,00 H

    Prolaktyna po MCP 10023 mIU/l

    f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z samego rana dzień dobry ;-)

    Karolina super ze clo zadziałało teraz tylko nic jak czekać na dwie krechy:-P
    Yoselyn gratuluję:-):-) wszystko będzie dobrze ! <3

    Gadu miło Cie widzieć i czytać:-P Zawsze będziesz nasza specjalistka od interpretacji hormonów szczególnie tych tarczycowych :-P
    Jak się czujesz ?

    Karola co do mnie nie wiem jak to badanie się dokładnie nazywa ale to było robione przez normalne usg zbadał powiedział teraz zrobimy przepływy zmienił nasadke coś tam poklikal na usg i badał
    Od tygodnia pije siemie lniane wyczytalam że działa na miesniaki a z racji tej że do laparo daleko próbuje co się da zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc

    Yoselyn82, Gaduaaa, Karolina2787 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki jak tam dzionek?

    Ona fajnie że jesteś :-) dzisiaj się dowiem jak bardzo zadziałało clo a co do siemienia lnianego to jest bardzo zdrowe sama jem ziarenka w śniadankach czsasem, co do kisielu z niego to jednak wolę olej w kapsułkach ;-)

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ