"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Wszem i wobec informuję, że w końcu wczoraj późnym wieczorem zakończyliśmy odświeżanie mieszkania!
Nawet sama z wałkiem walczyłam, bo wiedziałam, że małż wróci późno i znowu nam się przesunie w czasie. Nadrobiłam, małż dokończył, trochę posprzątałam i usiadłam taka szczęśliwa, że to się w końcu skończyło że aż nie pamiętam kiedy usnęłam.
Dziś trzeba tak ostatecznie posprzątać i witaj normalności!
Magdzia - powodzenia na wizycie, daj nam znać
Caro - super, że się uspokoiło. Z tym odbieraniem urody przy dziewczynce to bujda... Ja niby mam chłopca a wyglądam tak fatalnie, że nikt mi nie wierzy, że chłopak.
magdzia26, Posok82 lubią tę wiadomość
32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
calanthe wrote:Tak w ogóle witam wszystkich z rana i tym razem z herbatką a nie kawą, postanowiłam ograniczyć jej spożycie max do jednej dziennie albo i wcale
Caro do pracy wracam po świętach, ale powiem Ci że bezpieczniej czułabym się w domu na L4 spokój, cisza i w ogóle bez nerwów. No, mniejsza o pracę, ważny groszek Będę rozmawiać z ginem, żeby wypisał mi zwolnienie, a z tym raczej nie powinno być problemu
A powiem Ci, że idź na to L4, idź. Należy Ci się, a co sobie odpoczniesz i wyciszysz to Twoje Akurat jak umówisz się do gina w przyszły czwartek lub piątek to będzie napewno już coś widaćcalanthe lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Samara czyli nie ma co wierzyć Hehe. Remont zakończony? Noo to gratuluję! Teraz tylko resztę poszykować i na spokojnie czekać na Stasia Torba spakowana?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Samara czyli nie ma co wierzyć Hehe. Remont zakończony? Noo to gratuluję! Teraz tylko resztę poszykować i na spokojnie czekać na Stasia Torba spakowana?
Nie, torba czekała na koniec remontu, bo wszędzie stało pełno gratów. Mam tylko przygotowaną kosmetyczkę. Zejde dziś do piwnicy po walizkę i coś już tam zacznę wrzucać.32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
-
Caro- dokładnie tak, rocznik 90-ALE! czuje się na mniej A Wy dziewczyny, które roczniki ?
Samara- gratuluje skończenia remontu- u mnie ciągnie się od listopada...
Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Ja 86
No Samara super ze remont zakończony
Calanthe idź na l4 nawet się nie zastanawiaj nie ma się co zameczac w pracy
A dzisiaj dodatkowo mój m ma urodziny mam nadzieję że piękne zdjęcie fasolki mu dam w prezenciecalanthe lubi tę wiadomość
-
calanthe wrote:Samara fajnie, że skończone teraz ta przyjemniejsza część i to co najlepsze - urządzanie bo chyba pokoik dla małego Wam został, o ile czegoś nie przeoczyłam
Śnieżka to na ile się czujesz?
No w zasadzie na 30 m nie poszalejemy, trochę przemeblowaliśmy i znalazło sięmiejsce na łóżeczko i dodatkową komodę. Po świętach się tym zajmiemy.
Ja rocznik 8932 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
-
To ja 88 i też się czuję na mniej. Jak pomyślę, to za czasów w liceum wydawało mi się, że ludzie koło 30 to już tacy poważni i ustatkowani, dzieci i w ogóle. No my ustatkowani to może i jesteśmy, ale poważni na pewno nie A potrzeba posiadania dzieci też dopiero niedawno przyszła, bo małżeństwem jesteśmy już prawie 4 lata.
Byłam w luxmedzie po skierowanie na usg tarczycy, żeby znowu prywatnie nie płacić, termin 15 maja, oczywiście w środku dnia i na drugim końcu Warszawy. Ech. -
Magdzia, Caro, Calanthe dziękuję za odpowiedzi :*
calanthe wrote:Powiem tak, jeśli jest skok temperatury to jest tzw. szczyt śluzu. Jest to ostatni dzień bardzo płodnego śluzu czyli, rozciągliwy jak białko kurzego jaja, przejrzysty, bywa ślisko i mokro. Od tego czasu przez najbliższe 3 dni powinna wystąpić owulacja, ale do zapłodnienia może dojść jeszcze przed skokiem temperatury, bo plemniki potrafią przeżyć bardzo długo, mówią że 3, 5 a nawet 7 dni
Samą owulację poprzedzają 3 niższe temperatury od samego skoku, ale owulacja może nastąpić również przed wzrostem tempki (bywa że i coś ok 5-3 dni przed skokiem), co za tym idzie serduszkowanie zaczynać jak tylko pojawią się dni płodne
Chyba nic nie pokręciłam i mam nadzieję, że coś to pomoże.
Jeśli prowadzisz wykres udostępnij będzie łatwiej coś zaradzić
Jeśli chodzi o ten śluz płodny to własnie u mnie od pół roku z nim słabo, dlatego się zastanawiałam czy po samej tempce można poznać.
Słuchajcie, a jak ja się np. dziś obudziłam 5:20 bo miałam straszne parcie na pęcherz i bym nie usnęła bez pójścia do toalety to wpisać temperaturę o tej 5:20 (zawsze mierzę 6:20), czy tą 6:20? Bo się dość znacznie różniły. Jedna 36,37, a druga 36,67. Uznałam że wpiszę pierwszą, no bo w sumie kolejna to już nie była taka całkiem spoczynkowa.
A tu wykres
https://ovufriend.pl/graph/ca9d9d3c124e0dfe3160b7da0ec9353d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 12:14
-
Na poprawę śluzu polecam siemię lniane i olej z wiesiołka...co do tempki myślę że ta z 5:20 jest bardziej miarodajna chociaż i tak chyba zaznaczylabym ja żeby owu nie brało jej pod uwage...
calanthe, myszkaka lubią tę wiadomość
-
Dobra, mam wykres
Cykle właśnie też od pół roku nie są regularne, kiedyś miałam 28-29, a teraz 24-39
No ale może leki mi to trochę wyprostują. Mam od 18dc brać luteinę przez 10 dni.
Pół roku temu po samym śluzie wiedziałam kiedy mam owu, a teraz takie klocki
Z tym mierzeniem temperatury to trochę ciężko, bo ja prawie codziennie w nocy muszę wstawać do toalety. Jeśli mąż się kładzie w okolicach 1 w nocy to wtedy zawszę się budzę i korzystam, ale jeśli mnie nie obudzi to właśnie rano mam pobudkę tak z godzinę przed budzikiem i ciężko. Tak samo w weekendy trochę mi szkoda się budzić o 6:20 -
Muszkaka mi ostatnio pani endo poleciła OVARIN podobno wspomaga, reguluje itp. Są to witaminy- ale jak zawsze jednemu pomoże drugiemu nie oraz cena dość spora bo zapłaciłam 52 zł na miesiąc.
Samara- podziwiam, że na 30 m wszystko zmieściłaś. Ja mam 60m i nadal nic mi się nie mieści, wszystko rozwalone i tak w kółko .....
A czy jest tu ktoś ze Śląska może :>Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce...