"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
calanthe wrote:Faktycznie spora rozbieżność 24-39 i ciężko powiedzieć co i jak... Jeno co to żeby wykres był miarodajny musiałabyś raczej mierzyć tempke o stałej porze. Miewasz jeszcze jakieś objawy mogące wskazywać na zbliżającą się owu?
Na chwilę obecną tak jak radzi Magdzia spróbować siemię lniane i pić dużo wody, może śluz się poprawi aaa i moje zalecenie, dużo serduszkować niech wióry lecą!
Niestety nie miałam nigdy innych objawów niż śluz, a teraz i on jakby go nie było. Ale myślę, że dzięki temu że się przebadałam i mam leki to się poprawi
No w zasadzie w tygodniu po okresie to serduszkujemy co drugi dzień Czasem dwa dni pod rząd. Chociaż też mi się wydaje, że przez podwyższoną prolaktynę miałam mniejszą ochotę, ale liczę na to że bromergon pomoże
Mój mąż jest ze Śląska, jedziemy na Święta w tym roku. -
siema ja was z krzaczorów podczytuję ostatnio młody jest marudny więc chyba zaczynam padać na pysk a wiecie że jutro minie miesiąc od porodu - nie mogę uwierzyć że to już tyle
Gratuluję nowych ciąż i witam nowe koleżanki
calanthe lubi tę wiadomość
-
Jeju Posok to już miesiąc? A nie wiem, czemu mi się wkręciło, że z tydzień.
My ogólnie mamy bardzo minimalistyczne podejście do wyposażania mieszkania więc większego problemu nie było. Mamy co prawda kupiony dom, ale nie planujemy w nim mieszkać, ponieważ obecnie zajmują go moi teściowie, wiec zamiast tych 200 m wolę swoje 30 m + święty spokój.
W przyszłym roku planujemy sprzedać mieszkanie i zacząć budować nasz mały domek. Jakoś przepękamy. Wszystkich też uprzedziliśmy, że żadnych pierdół nie mają nam kupować, bo nie mamy na nie miejsca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 15:41
Posok82 lubi tę wiadomość
32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
nick nieaktualnyWitam z rana
Posok gratulacje jak to zlecialo! Jak się czuje młoda mama ? jak dzidzia ?
Samara mam podobnie 30 m ciasne ale przytulne tyle że u mnie graciarnia:-P chciałabym wszystko a mieszkanie za małe- jednak wszystko przedemna i zmiana ciągle w planach
Caro no ja ogólnie to mogę nie jeść słodyczy:-P i w sumie od zawsze tak miałam ale nutella to już inna bajka
Karolina 4 dni do testu trzymam kciuki
Słyszeliście o kalendarzu ksiezycowym? Mówią że księżyc to symbol płodności, sprawdziłam według jakiejś tam teorii i Cholera wszystko się zgodzilo przynajmniej na ten miesiąc a mianowicie sprawdzanie sobie swoją datę urodzenia w kalendarzu ksiezycowym ile dni wtedy było do nowiu czy pełni potem obliczacie bieżące miesiące u mnie wyszło 5 dni do pełni i w tym miesiącu pokazało że najbardziej płodnych mój dzień to 11dc czyli wczoraj i co ? Miałam wczoraj owulacje ! Co prawda nie potwierdzona ale bolał mnie lewy jajnik właśnie jak na owu ...
Kolejny miesiąc przypada mi 10dc według kalendarza wtedy będzie 4.06 i 5 dni przed pełnią no ciekawePosok82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie mam mieszane uczucia nie wiem sama co mam myśleć po tej wizycie... mam wrażenie że lekarz nie powiedział mi wszystkiego bo też bardzo wymijajaco odpowiadał jak o coś pytałam... długo nie mógł znaleźć zarodka niby znalazł ale stwierdził że jest mocno wklejony w miesien... powiedzial że jak jestem na wychowawczym to na razie lepiej nie wypisywać zwolnienia (bo chcialam) i że poczekamy z tym do 10 tc aż będzie wszystko bardziej pewne...
-
Wizyta 9 maja (wtedy będzie skończony 10tc) ale umówiłam się na przyszły tydzień do innego gina na samo usg... jeszcze zaniepokoilo mnie to na co zwrócił uwagę że szyjka macicy jest miękka a w ciąży powinna być długa twarda i zamknięta dużo niedomówień...
-
Hej Dziewczyny,
calanthe zgadzam się, my tu wszystkie jesteśmy hot 18nastkami (^.^) heheh.
Sniezka ja jestem rocznik 89'. I napewno nie czuję się na tyle lat ile mam, a już napewno się tak nie zachowuje. Heh stosownie do wieku haha Ale w tym wszystki właśnie o to chodzi
myszkaka wiesz ja nawet w weekend miałam budzik ustawiony na 6:30 i sumiennie się budziłam, termometr w dziób i spowrotem spać I jak masz taką rozbieżność to może warto spróbować testów owu? Robiłaś kiedyś? A właśnie olej z wiesiołka np z firmy GAL jest dobry na śluz.
Ona noo tak była wczoraj pełnia! I wszystko tak się złożyło? Hmm ciekawe, też czytałam kiedyś o tym kalendarzu. Trzeba skorzystać z każdej możliwości która przybliża do szczęścia A nuttela to dobra dobra. Kusi oj kusi
Posok noo zleciał ten czas. Pędzi jak szalony heh. Mówisz że Maluch daje popalić? Oj charakterny jest po prostu heh Dużo siły dla Maminy!! Wpadaj częściej!
Samara noo tak przy remoncie ciężko było o pakowanko A 30m, ehh ważne że jest ciepło rodzinne i miłość a na ilu metrach to się nie liczy:-)
magdzia no co Ty mówisz? Taki małomówny ten gin? Kurde noo dziwni ludzie. Ale wazne że jest zarodek! To jest pozytywne Nie denerwuj się na zapasa Kochana. Nie ma co. Noo i jeżeli to Cię uspokoi to bardzo dobrze, że umówiłaś się do kogoś innego. Może bardziej kompetentny i rozmowny się trafi. A jak nie no to wychodz z gabinetu bez jasmych2 informacji. A teraz na spokojnie:* Stres Ci nie potrzebny..
magdzia26, Posok82 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Hej Dziewczyny,
myszkaka wiesz ja nawet w weekend miałam budzik ustawiony na 6:30 i sumiennie się budziłam, termometr w dziób i spowrotem spać I jak masz taką rozbieżność to może warto spróbować testów owu? Robiłaś kiedyś? A właśnie olej z wiesiołka np z firmy GAL jest dobry na śluz.
Hej
Robiłam w jednym cyklu. Niestety to był zabójca libido Jak wyszło, że trzeba działać to w ogóle nie miałam ochoty i wszystko na siłę "bo trzeba, bo test wyszedł", słaba sprawa. Takie coś może zabić całą przyjemność. Niestety zdaję sobie sprawę, że przy dłuższych staraniach po prostu jest mus i się już o przyjemności zbytnio nie myśli, tylko chce żeby się udało. -
calanthe wrote:Myszkaka oby Was ta starankowa rutyna nie dopadła, a jeśli już coś takiego będzie miało miejsce to warto coś zmienić i rozpalić ogień na nowo
Mam nadzieję, że nie zdąży dopaść
Nie wiem, jak u Was ale szczerze mówiąc to jak mi lekarz mówi, że mamy cały cykl serduszkować co drugi dzień to ja wymiękam, nie mam aż takich potrzeb Może to ta prolaktyna wysoka i się to zmieni.. No ale nie wiem. -
witam sie i ja.
wróciliśmy przed chwilą z glukozy - ble
Jak macie możliwość to faktycznie zabierajcie ze sobą cytrynę - jest o niebo lepiej...
calanthe wrote:wiesz, nie chcę się wtrącać, ale po następnej wizycie może warto się nad nim zastanowić, ja nie mówię że masz od razu rezygnować, ale chyba warto wziąć poprawkę na niego poza tym i tak będzie dobrze
)
Może miał gorszy dzień? a może nie?
jeśli faktycznie tak się zachowuje to lepiej rozważyć lekarza który będzie prowadził ciążę bo w ciąży to dużo się ma wątpliwości więc lepiej mieć takiego który jest na każde zawołanie i odpowie wyczerpująco - w ciąży ma się tyle stresów, że wystarczy, nie tzreba się jeszcze stresowac małomównym ginem
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Wizyta 9 maja (wtedy będzie skończony 10tc) ale umówiłam się na przyszły tydzień do innego gina na samo usg... jeszcze zaniepokoilo mnie to na co zwrócił uwagę że szyjka macicy jest miękka a w ciąży powinna być długa twarda i zamknięta dużo niedomówień...
Kochana, nic się nie martw, bardzo dobrze, że idziesz do innego na usg, i mam nadzieję, że rozwieje swoje wątpliwości, zapisz sobie nawet swoje pytania na kartce żeby nie zapomnieć i lekarze od tego są żeby nam odpowiadali na nasze pytania... Trzymam mocno kciuki a doktorkiem się nie przejmuj, ja swoją ginkę mam mega dziwną i jak coś dowali to tylko mnie dołuje, ale staram się nie przejmować. Walić dziada i uszy do górymagdzia26 lubi tę wiadomość
kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]