"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
calanthe wrote:Ladybag ooo matko 3 miesiące połóg? Faktycznie długo. Mnie się ciągnęło 1,5 miesiąca i myślałam, że się nie skończy, a co dopiero u Ciebie! Wymiękłam teraz :p
No równe 3 miechy ginekologicznie niby wszystko pieknie ładnie, a jednak cos tam leciało. byłam na wizycie równe 8 tyg po porodzie i gin powiedział, że daje mi jeszcze m-c a jak nie minie mam przyjsc znow. Ostatniego dnia po prostu jak ręką odjął minęło a ja odetchnęłam z ulgą.. już się bałam, że znów jakies cyrki będą, albo może jakiś antybiotyk i nie daj bog karmić nie będe mogła
calanthe wrote:Widzę decyzja o następnym maluszku zapadła - super! jak co do pary by się dziewczynka przydała, ale wiadomo to nie loteria trzeba brać co będzie
Kiedyś mówiłam, że fajnie by było jakby była para, a teraz myślę, że mógłby byc chłopczyk bo obsługę już mam opanowaną
Ale no wiadomo - najważniejsze by nie było powrótrek z rozrywki i by dzidzia była zdrowa a reszta to już będzie co będzie :>
calanthe wrote:Adaś jakie ładne postępy robi. Oby tak dalej. Później za nim nie nadążycie :p
Nieraz jak sobie opowiadamy z koleżankami to widzę, że kiwaja niby głową ale tak naprawdę ich mina mówi "nie zmyślaj on jest za mały by robił to czy tamto" a potem pokazuje zdjęcie czy filmik i widze szok na twarzy także ten
Już teraz trza mieć oczy na okolo glowy to co to będzie później
Pozdrawiam cieplutko :> ale nie słonecznie bo u nas dzis burzowo
Posok82 lubi tę wiadomość
-
My już prawie wyzdrowieliśmy jeszcze młody ma kaszelek ale i tak jest o niebo lepiej, jutro wizyta kontrolna i lekarza.
Ladybag tylko się cieszyć z postępów i chować wszelkie rzeczy w zasięgu małych rączek ja ostatnio za blisko krawędzi stołu zostawiłam pudełko chusteczek no cóż sporo sprzątania było bo podarte chusteczki były w całym pokoju a synuś był uradowany I oczywiście powodzenia w starankachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:45
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Odpuscilam , nie robilam.wyszlam z zalozenia ze jesli crp mam niskie , nic mi ne jest , posiewy ujemne to nic nie robie. Za 3 tyg bede robic znowu rutynowo to zobacze
W piatek mam polowkoweveritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i melduję się po połówkowym
Płeć się nie zmieniła, a wręcz potwierdziła, macica widoczna. Ogólnie lekarz nie dopatrzył się w niczym żadnych nieprawidłowości. Mała waży 380g, duże stopki ma jak na dziewczynkę ! Nie wiem po kim bo ja standardowe 38 no ale nieważne
Luteinę odstawiam ( co trochę mnie niepokoi bo jednak dawała mi jakieś poczucie bezpieczeństwa) ale lekarz powiedział, że szyjka ładna długa na 4,2 cm więc on naprawdę nie widzi potrzeby. Oczywiście zaufałam.
Nasza mała chyba nigdy nie śpi...Na usg znowu szalała, dzisiaj tez cały dzień ją wyraźnie czuję, ale nie narzekam bo to wspaniałe doświadczenie.
Następna wizyta standardowo za 4 tyg.myszkaka, Posok82, calanthe, Caro, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj wieczorem jedziemy w rejony męża czyli na wschód i zostajemy do niedzieli więc troszkę odpocznę. Tereny tam przepiękne, mąż mieszka można powiedzieć na wzgórzu , na dole rzeka,wszędzie drzewa, z tyłu las, sąsiedzi daleko na 300m. Sceneria piękna więc już się doczekać nie mogę.
Właśnie wrocilam z zakupów kupilam sobie sukienkę na lato i od razu mam lepszy humor
Dzisiaj rano mi stwardniał brzuch dość mocno, trochę się wystraszyłam ale pochodziłam i w zasadzie samo przeszło. Raz już też tak mialam , pytalam lekarza on mówił że jeśli to nie jest regularne to mam być spokojna. Tego się trzymam
życzę Wam udanej majówki!
calanthe lubi tę wiadomość
-
ZAFASOLKOWAŁY
Anusias ==> PTP: W brzuszku rośnie niespodzianka
ona32 ==> PTP: W brzuszku rośnie niespodzianka
veritaserum PTP: 13.09.2018 W brzuszku rośnie Ania
KlaudyŚ ==> PTP: W brzuszku rośnie niespodzianka
FORUMOWE MAMUŚKI
Nats 02.02.2017 ==> ZUZIA 3500g i 53 cm szczęścia!
KlaudyŚ 19.02.2017 ==> MIKOŁAJ ADAM 3490g i 56cm szczęścia
Posok82 12.03.2017 ==> PRZEMEK 3640g i 52 cm szczęścia!
LILITH.P 24.05.2017 ==> MICHAŁ FRANCISZEK 3050g i 53 cm szczęścia!
Samara 01.06.2017 ==> STANISŁAW IGNACY 2940g i 56 cm szczęścia!
ladybag PTP: 22.07.2017 ==> ADAŚ 4145g i 59cm szczęścia!
Gaduaa 09.08.2017 ==> TYMON 3250g szczęścia!
Caro 08.10.2017 ==> ANTONINA IGA 3480g 53cm szczęścia!
magdzia26 28.11.2017 ==> TEOŚ 3640g 54cm szczęścia!
calanthe 15.12.2017 ==>
WIKTORIA 3200g 49cm szczęścia!
zapachmalin 19.12.2017 ==> MICHAŚ 3790g 51cm szczęścia!
Marteczka93 ==> 02.01.2018 OLAF 3820g 57cm szczęścia!
Barbia ==> 17.01.2018 ZOSIA
kozamonia ==> 29.01.2018 JOASIA 2630g i 49cm szczęścia!
myszkaka ===> 05.04.2018 GRZEŚ 3070g i 55cm szczęścia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:11
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej Dziewczyny! Dawno mnie nie było
veritaserum gratuluję Córeczki No i same cudne wieści tutaj wyczytałam. Cieszę się, że się dobrze czujesz i incydenty z początku poszły w niepamięć. Wyprawka w przygotowaniu? Imię wybrane?
Yoselyn Kochana a jak u Was procedura adopcyjna? Powiem Ci, że moja sąsiadka (szczerze nie wiedziałam, że mieli takie problemy) straciła w 9msc Córeczkę, miała 5 inseminacji i 3 invitro i nic. Zaczęli starać się o adopcję i robili im problemy, a to za małe mieszkanie a to tamto. A tu nagle, prawie z dnia na dzień pojawiły się u nich cudowne 8msc bliźniaki Narazie jako rodzina zastępcza, ale wszystko idzie dalej
W ogóle moje Małe Cudowności skończyło 7msc a ja nie wiem kiedy to zleciało.
Buziaki dla Was:*****Posok82, Marteczka93 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyCaro wrote:Hej Dziewczyny! Dawno mnie nie było
veritaserum gratuluję Córeczki No i same cudne wieści tutaj wyczytałam. Cieszę się, że się dobrze czujesz i incydenty z początku poszły w niepamięć. Wyprawka w przygotowaniu? Imię wybrane?
Yoselyn Kochana a jak u Was procedura adopcyjna? Powiem Ci, że moja sąsiadka (szczerze nie wiedziałam, że mieli takie problemy) straciła w 9msc Córeczkę, miała 5 inseminacji i 3 invitro i nic. Zaczęli starać się o adopcję i robili im problemy, a to za małe mieszkanie a to tamto. A tu nagle, prawie z dnia na dzień pojawiły się u nich cudowne 8msc bliźniaki Narazie jako rodzina zastępcza, ale wszystko idzie dalej
W ogóle moje Małe Cudowności skończyło 7msc a ja nie wiem kiedy to zleciało.
Buziaki dla Was:*****
Tak, imię wybrane i będzie klasycznie Anna Trudno sobie wyobrazić ale ani w mojej rodzinie ani w męża nie ma żadnej Ani a nam się bardzo podoba i tak już pewnie zostanie.
U mnie się kręci jakoś do przodu, duzo odpoczywam, trochę brzuszek mi twardnieje zazwyczaj wieczorem ale nie jest to jeszcze jakoś super często więc mam nadzieję że jest dobrze. Codziennie czuję ruchy więc to mnie bardzo uspokaja.
Oj czas leci, Twoja Tosia już 7 miesięcy a dopiero pamiętam początki
O i myszkaka urodziła!!!! Nic nie wiedziałam. Serdecznie gratuluję :*
Co u reszty dziewczyn? calanthe, posok, ladybag i wszystkie które tu jeszcze zaglądacie meldujcie się -
veritaserum wrote:Tak, imię wybrane i będzie klasycznie Anna Trudno sobie wyobrazić ale ani w mojej rodzinie ani w męża nie ma żadnej Ani a nam się bardzo podoba i tak już pewnie zostanie.
U mnie się kręci jakoś do przodu, duzo odpoczywam, trochę brzuszek mi twardnieje zazwyczaj wieczorem ale nie jest to jeszcze jakoś super często więc mam nadzieję że jest dobrze. Codziennie czuję ruchy więc to mnie bardzo uspokaja.
Oj czas leci, Twoja Tosia już 7 miesięcy a dopiero pamiętam początki
O i myszkaka urodziła!!!! Nic nie wiedziałam. Serdecznie gratuluję :*
Co u reszty dziewczyn? calanthe, posok, ladybag i wszystkie które tu jeszcze zaglądacie meldujcie się
Piękne imię! Klasyczne, ale takie są najładniejsze Ahh ruchy Maluszka to było coś cudownego. Naciesz się tym, odpoczywaj ile wlezie, wiesz włącz tryb Leniwej Księżniczki Na twardniejący brzuszek dobry jest magnez tak zapobiegawczo. Ja polecam MagneB6.
Ohh za szybko. Nie pamiętam kiedy ten mój Ancymon, który budzi mnie codziennie szarpiąc za włosy i wciskając palce w oczy, była takim malutkim, malusieńkim bobaskiem. Siostra Małża jest w 30tc, termin ma na lipiec, to się znowu napatrze na Maluszka
Tak, tak Grześ już na świecie Mam nadzieję, że myszkaka wpadnie i opisze jak to było, a było śmiesznie
myszkaka !!!
KlaudyŚ Gratuluję jeszcze raz :***veritaserum lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)