Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99fc549354a7.jpg

Karolina2787, Posok82, veritaserum, calanthe, rosamare, Caro, Marteczka93 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż muszę poczytać co tam u was bo widzę dzieje się :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia26 cudny maluszek :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczelam prace w ten poniedzialek, wiec powoli wracam w tematy sluzbowe ale stwierdzam ze mnie sie zrobila papka z mozgu

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 14:50

magdzia26 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Powroty są najtrudniejsze, ale wrobisz się i będzie ok ;) jak Przemuś pierwsze dni sam w żłobku?
    Dzisiaj mialam spotkanie ze swoim dzialem i nowym przelozonym (ogolnie pracuje z domu) az mnie glowa rozbolala...
    A Przemek zaczal przygode ze zlobkiem w kwietniu wiec teraz jest super cieszy sie jak go odprowadzam i cieszy sie jak go odbieram, podobno jest grzeczny ale napatrzy sie na tamtejsze ancymonki i bedzie urwisem :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miesiąc od ostatniego postu i nikt nic nie napisał! Skandal ;) Przywołuje Was do porządku i pisać co u Was i Waszych pociech słychać. Jakie plany wakacyjne?

Mój suwaczek zapiernicza, w czwartek mam kolejną wizytę więc zobaczymy. Na ostatniej wizycie 28.05 mała ważyła 770 gram i wszystko było okej. Mi osobiście nic ne dolega, waga rośnie jak szalona i to mnie przeraża a pilnuje się na każdym kroku. Powoli wijemy swoje gniazdko, wczoraj kupiliśmy wozek ( używany) i jestem przeszczęśliwa.

Koło 30 tyg zacznę może bardzo powoli prać, chociaz to i tak chyba za wcześnie ale się boje że na koniec coś się wydarzy i nie będe mogła tego dopilnować a mąż w ogole nie ogarnia co gdzie jak ;)
    Pozdrawiam Was i buziaki :*

calanthe, Posok82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny miesiąc od ostatniego postu i nikt nic nie napisał! Skandal ;) Przywołuje Was do porządku i pisać co u Was i Waszych pociech słychać. Jakie plany wakacyjne?

Mój suwaczek zapiernicza, w czwartek mam kolejną wizytę więc zobaczymy. Na ostatniej wizycie 28.05 mała ważyła 770 gram i wszystko było okej. Mi osobiście nic ne dolega, waga rośnie jak szalona i to mnie przeraża a pilnuje się na każdym kroku. Powoli wijemy swoje gniazdko, wczoraj kupiliśmy wozek ( używany) i jestem przeszczęśliwa.

Koło 30 tyg zacznę może bardzo powoli prać, chociaz to i tak chyba za wcześnie ale się boje że na koniec coś się wydarzy i nie będe mogła tego dopilnować a mąż w ogole nie ogarnia co gdzie jak ;)
    Pozdrawiam Was i buziaki :*

Veritaserum - czytam jak piszesz o swojej ciąży i odzyskuję nadzieję i spokój. Twój podpis daję nadzieję.

W ogóle lubię zaglądać w wątki gdzie są Dziewczyny, którym się udało. Ja ciągle postrzegam to jako abstrakcję. Po poronieniu w kwietniu jeszcze bardziej spadła mi nadzieja i umiejętność wyobrażenia sobie siebie w ciąży/z dzieckiem.
    A tak jak czytam, że Wam się udało, to iskierka się tli coraz mocniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Veritaserum - czytam jak piszesz o swojej ciąży i odzyskuję nadzieję i spokój. Twój podpis daję nadzieję.

W ogóle lubię zaglądać w wątki gdzie są Dziewczyny, którym się udało. Ja ciągle postrzegam to jako abstrakcję. Po poronieniu w kwietniu jeszcze bardziej spadła mi nadzieja i umiejętność wyobrażenia sobie siebie w ciąży/z dzieckiem.
    A tak jak czytam, że Wam się udało, to iskierka się tli coraz mocniej :)

Moje starania dla mnie były długie chociaż tutaj na forum raczej przeciętne ;) Spokojnie masz dopiero poł roku starań, cierpliwości i Ty się doczekasz. Przykro mi z powodu poronienia ale nawet tutaj w tym wątku były dziewczyny ze stratami a teraz są przeszczęśliwymi mamusiami ;)

KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość

• marlenafabijanowska Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 września 2018, 23:31

• calanthe Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Posok82, veritaserum lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe cieszę się że u Was dobrze a te lekka wadę na pewno szybko skorygujecie , ważne że jesteście pod opieką i trzymacie rękę na pulsie ;)

Moja mala z ostatniej wizyty tydzień temu 1330 gram i wszystko dobrze. Coraz bardziej do mnie dociera że to już niedługo tym bardziej że jedna dziewczyna ze szkoły rodzenia z naszej grupy już urodziła 34 tydzień ale jest wszystko dobrze ! W lipcu dokupimy jeszcze kilka brakujących rzeczy i myślę że większość mamy tylko teraz to uporządkować :)

Upaly są trochę męczące ale w zasadzie nie jakoś bardziej niż jak w ciąży nie byłam. Jak dużo chodzę to trochę mi stopy puchną ale źle nie jest. Taka pogoda jak jest teraz czyli ok 20 stopni to ideał :) ogólnie robię wszystko w domu jakoś się specjalnie nie oszczedzam i jest dobrze ;)

Pozdrawiam Was :*

calanthe lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum jak się czujesz? Wielki Dzień już niebawem <3 <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie widziałam że ktoś napisał :) Caro tak jak piszesz wielki dzień zbliża się krokami ogromnymi właśnie w piątek miałam wizytę mała Ania wazy już 2622 i ma podobno caaaala główkę we włosach :)
    Ja o dziwo czuję się dobrze nic mnie nie boli, troszkę puchne ale do ogarnięcia. Gdyby nie te upały to w ogóle byłby luzzzz. Ale i tak robię wszystko w domu sensie zakupy , gotuję itp. jedyne co to czyszczenie okien zostawiłam na donoszona ciążę ;p

Naprawdę do mnie nie dociera że to już niedługo, wszystko mamy gotowe zostało tylko spakować torbę do szpitala ale to codziennie zwlekam : D

A co u Was dziewczyny ? Czy ktoś tu zagląda jeszcze ?

Edit: w ogóle dziewczyny Yoselyn jest w ciąży !! już chyba 11 tydzień !! :) Organizm kobiety jest zaskakujacy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 07:05

calanthe, Caro, Posok82 lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja dawno tu nie zaglądałam! :) Veritaserum, super że się dobrze czujesz, faktycznie upały się dają we znaki, a w zaawansowanej ciąży to już w ogóle może być ciężko.

Grześ skończył już 4 miesiące, czas szybko leci, dopiero po dziecku to widać. Od kilku dni umie się przekręcać na brzuch i co chwilę to robi, nawet na przewijaku. Ja jestem na diecie eliminacyjnej bo niestety mały źle reaguje na nabiał i jajka. Niestety chyba jakoś wiele to nie pomaga bo cały czas ma krew utajoną w kale no i okropne zmiany na skórze, nie wiadomo czy to AZS, czy ŁZS czy co.

Wow, super że Yoselyn jest w ciąży! Wielkie gratulacje dla niej. A oni przeszli już całą procedurę adopcyjną? Los bywa przewrotny.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka super że się odezwałaś no czas leci wyjątkowo szybko : D ja teraz na tej końcówce daje sobie troszkę odpocząć ale w zasadzie myślę że moge powiedzieć że z wyjątkiem pierwszego trymestru i trochę teraz to byłam aktywna w ciąży ;)

Tak przeszli całą procedurę i czekają na dzieciątko. A raczej dzieci no bo brzusKowe i adopcyjne. Piękna sprawa.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to adopcyjne też będzie takie małe, czy starsze, wiesz coś?

Odpoczywaj póki możesz, później nie odpoczniesz :P
    Ja bym chciała się czasem tak zwyczajnie ponudzić, ale nie da rady :D no i dziecko rewiduje wszystkie plany, to się tak wydaje że wszystko zaplanujesz, że to kwestia organizacji, a później się okazuje że Ty planowałaś wychodzić na spacer o konkretnej godzinie, no bo przecież dzieci lubią rytuały, ale dziecko wyszło z założenia że chce jeść, albo usypia szybciej, no i przecież nie będziesz przekładać do wózka żeby się obudziło :P
    Grześ to np. w dzień śpi po 30 minut i nic zrobić wtedy nie mogę bo go budzi byle szelest. Jest wesoło :P Ale miłość do dziecka jest ogromna, może Cię wkurzyć marudzeniem bez powodu, ale wystarczy że się uśmiechnie i Ci wynagradza cały trud skakania nad nim i uspokajania.

Posok82 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe, no wszyscy lekarze twierdzą że badań z krwi nie ma co robić bo za mały. Tylko ten kał daliśmy do badania 3 razy i zawsze krew wychodzi :-/ w pieluszce też kilka razy widziałam delikatne nitki. Generalnie to lekarze uważają że to minie i mam się nie przejmować, ale jego skóra coraz gorzej wygląda i ciężko na to patrzeć. W sobotę dermatolog.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn gratulacje! Rośnijcie zdrowo! ;)

Pozdrawiam Was Dziewczyny Serdecznie. ^_^

calanthe, Caro lubią tę wiadomość

‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ