"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLago wrote:fajosko, ja najbardziej boje sie, zebym nie musiala lezec bo chyba bym sie w wieloryba zamienila. 9 miesiecy w wyrku...masakra![/QUOTE
Rożne sytuacje w życiu są tak jak mowisz ale w zyciu nie zabiłabym swojego dziecka..czasaem zastanawaim się jak do tego zdolne są niektóre kobiety.. -
zapachmalin wrote:A gdybym nawet hipotetycznie była, to jęczeć nie będę bo i o czym.
Ale to hipotetycznie, wydaje mi się, że i tak będę jedną z ostatnich jak już coś
To hipotetycznie wlacz pozytywne myslenie i wez jutro rano te pierwsze siuski w sloik to od razu zatestujesz:) -
Marteczka93 wrote:Eeej to widzę, że dla Was też sezon letni będzie taneczny
Ja tym bardziej się cieszę, bo idąc jako gość w końcu będę mogła się porządnie najeść, bo na swoim może jedynie liznęłam rosół hihi
Ja mialam tak samo nawet ciast nie próbowałam: ) he he
Ale rosol chociarz caly zjadlam
Ja lubie wesela ! -
Marteczka93 wrote:Eeej to widzę, że dla Was też sezon letni będzie taneczny
Ja tym bardziej się cieszę, bo idąc jako gość w końcu będę mogła się porządnie najeść, bo na swoim może jedynie liznęłam rosół hihi
No właśnie oglądam Twoje zdjęcia na fejsie. Miałas śliczną suknięWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 22:04
Marteczka93 lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Lago wrote:To hipotetycznie wlacz pozytywne myslenie i wez jutro rano te pierwsze siuski w sloik to od razu zatestujesz:)
Nie no daj spokój, tyle godzin w aucie? Wyjeżdżamy o 5-6 a na miejscu będziemy dopiero około 15. Więc wolę nie ryzykować, że coś się po drodze wyleje -
Judi22 wrote:Lago wrote:Rożne sytuacje w życiu są tak jak mowisz ale w zyciu nie zabiłabym swojego dziecka..czasaem zastanawaim się jak do tego zdolne są niektóre kobiety..
Zadna zdrowa kobieta tego by nie zrobila. Podejrzewam, ze tej dziewczynie zabraklo pomocy psychologa badz psychiatry, bo u nas wizyta u tego drugiego lekarza wciaz jest postrzegana jako wstyd. -
Lago wrote:A jeszcze slyszalam o stanie przedrzucawkowym w ciazy....co to i z czego sie to bierze?
Ja też o tym słyszałam i co najlepsze to występuje powyżej 20tygodnia ciąży bądź w pierwszych dwóch dobach połogu i nie można tego wyjaśnić w żaden inny sposób jak taki, że to się bierze z ciąży- przez ciążę.
A tu zerżnęłam z neta-
Przyczyny stanu przedrzucawkowego nie są do końca znane.
Czynnikami ryzyka wystąpienia stanu przedrzucawkowego są:
przebycie stanu przedrzucawkowego
choroby przewlekłe, takie jak nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, choroby nerek,
choroby z autoagresji, takie jak toczeń rumieniowaty układowy lub zespół antyfosfolipidowy
pierwsza ciąża
wiek - poniżej 18. lub powyżej 35. roku życia
-
zapachmalin wrote:Ja też o tym słyszałam i co najlepsze to występuje powyżej 20tygodnia ciąży bądź w pierwszych dwóch dobach połogu i nie można tego wyjaśnić w żaden inny sposób jak taki, że to się bierze z ciąży- przez ciążę.
A tu zerżnęłam z neta-
Przyczyny stanu przedrzucawkowego nie są do końca znane.
Czynnikami ryzyka wystąpienia stanu przedrzucawkowego są:
przebycie stanu przedrzucawkowego
choroby przewlekłe, takie jak nadciśnienie tętnicze, cukrzyca, choroby nerek,
choroby z autoagresji, takie jak toczeń rumieniowaty układowy lub zespół antyfosfolipidowy
pierwsza ciąża
wiek - poniżej 18. lub powyżej 35. roku życiaFabian Cyprian Tymuś -
Gizmo wrote:To ja wiek powyzej 35.
Z Ali pod koniec ciąży lezalam z podejrzeniem cholestazy. Tez dziadostwo groźneFabian Cyprian Tymuś