X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago słyszałam o przypadku, ze ojce tak córki pilnowali żeby przed ślubem nie zaszła a ona chłopakowi w trakcie obiadu rodzinnego na kolanach siedziala i wtedy pyklo :D

Natsik beta w kosmos Ci strzeli taka wielka bedzie.

Ja sobie troszke popłakałam. Odbylam rozmowę z Tii i decyzja podjęta. Po niedzieli składam papiery na studia. Jak będę tak czekac na Groszka w nieskończoność to nic ze sobą nie zrobię w koncu. Jak się kiedys dziecko trafi to potem bede myśleć co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 09:23

Lago, Nats, Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Lago słyszałam o przypadku, ze ojce tak córki pilnowali żeby przed ślubem nie zaszła a ona chłopakowi w trakcie obiadu rodzinnego na kolanach siedziala i wtedy pyklo :D

Natsik beta w kosmos Ci strzeli taka wielka bedzie.

Ja sobie troszke popłakałam. Odbylam rozmowę z Tii i decyzja podjęta. Po niedzieli składam papiery na studia. Jak będę tak czekac na Groszka w nieskończoność to nic ze sobą nie zrobię w koncu. Jak się kiedys dziecko trafi to potem bede myśleć co dalej.

ja piernicze, nie dla mnie takie akcje, hahahahah ja musze miec swobode, hahahha

Gizmek a czemu plakalas?? To dobrze, ze zrobiliscie plan, wtedy jest latwiej. Ja tez za kilka cykli sie poddaje i ide na zywiol z zyciem a jak sie zdarzy to sie zdarzy. A co bedziesz studiowac?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:

Gizmek a czemu plakalas?? To dobrze, ze zrobiliscie plan, wtedy jest latwiej. Ja tez za kilka cykli sie poddaje i ide na zywiol z zyciem a jak sie zdarzy to sie zdarzy. A co bedziesz studiowac?

A bo jakos przykro mi się zrobilo ze znow sie nie udalo nic zmajstrować. Planów to ja miałam,juz milion pincet :) i wszystko bylo odkladane ze względu na dziecko. Ale ileż tak mozna? Czeka sie i czeka i stoi ze wszystkim w miejscu.
    U mnie w miescie dużego wyboru studiów nie ma. Na pielegniarstwo dzienne złożę dokumenty. Mam dość siedzenia w domu bo czuje ze sie cofam w rozwoju. I żeby nie Wy i ten watek to pewnie bym zapomniala jak się piszę i czyta. W realu w ogóle nie rozmawiam z ludźmi. Tylko dom, dzieci, dzialka.

Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A bo jakos przykro mi się zrobilo ze znow sie nie udalo nic zmajstrować. Planów to ja miałam,juz milion pincet :) i wszystko bylo odkladane ze względu na dziecko. Ale ileż tak mozna? Czeka sie i czeka i stoi ze wszystkim w miejscu.
    U mnie w miescie dużego wyboru studiów nie ma. Na pielegniarstwo dzienne złożę dokumenty. Mam dość siedzenia w domu bo czuje ze sie cofam w rozwoju. I żeby nie Wy i ten watek to pewnie bym zapomniala jak się piszę i czyta. W realu w ogóle nie rozmawiam z ludźmi. Tylko dom, dzieci, dzialka.

hahahhha Gizmek to ja na pocieszenie powiem Ci, ze mam odwrotna sytuacje. Dlabym wszystko aby miec prace nie zwiazana z przebywaniem z ludzmi. Ja od ponad 10 lat dzien w dzien kontakt z klientami mam i mnie to psychicznie wykancza, szczegolnie ze nasze spoelcznestwo jest oglupiale. Pewnie jakbym w biurze siedziala to bym nie miala takiego wstretu, ale z drugiejnstrony nie usiedzialabym na dupie za biurkiem, hahahaha. Jak to nasz Gadi mowi, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma:)
    Ty a jak bedziesz pielegniarka, to pozniej masz otwarte horyzonty pracy za granica:)

Gizmo lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole to powera dostalam. Ginek powiedzial, ze mam schudnac, bo w ciazy bede wygladala jak krowa, a pozniej Gadi zdjeciem kopytek poprawila. Moj cel: Miec Gadulaste giruny!!!!, hahahahah

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam wynik bety: 4514 IU/l
    2 dni temu była 2215 :D
    Przyrost o ponad 100% :D Łuhuu :D

Caro, Lago, Gizmo, Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Kolejny dzień z Bromkiem i brak większych skutków ubocznych. Zaczynam się zastanawiać czy on e ogóle na mnie działa haha ;-)

Natsik, piękna beta <3 Głośne i oficjalne GRATULACJE <3 <3

Gizmo, dobra decyzja. Może zapomnisz o staraniach, rzucisz się w wir szkoły, nauki, nowych inspiracji, wiedzy. Poznasz nowych ludzi, odżyjesz i wtedy pyk :-) Tego Ci życzę! I nie płakol <3

Lago, dobre postanowienie, dobre. Ja już się zbieram za jakieś ćwiczenia od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogę tego zrobić. Cały czas mowie sobie "oj tam znajdziesz w ciążę i tak przytyje" no i tak se tyje, ale ciąży nie ma haha :-P

Nats, Gizmo, Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Lago, dobre postanowienie, dobre. Ja już się zbieram za jakieś ćwiczenia od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogę tego zrobić. Cały czas mowie sobie "oj tam znajdziesz w ciążę i tak przytyje" no i tak se tyje, ale ciąży nie ma haha :-P

hahahahahha no ja wlasnie tak powiedzialam ginkowi, ze przeciez nie oplaca mi sie teraz meczyc i chudnac, bo zaraz bede w ciazy i znow przytyje. Popukal sie w glowe, (doslownie) i wlasnie wtedy powiedzial ze warto, bo jak teraz o to nie zadbam to bedzie tylko gorzej. Caro, ja to wogole mam lenia jesli chodzi o jakis sport, no plywanie najlepiej mi idzie, ale teraz nie mam czasu na basen jezdzic. Ja to bardziej dla zdrowotnosci bym chciala, bo kondycje to mam pozal sie Boze....

• Caro Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hahahahahha no ja wlasnie tak powiedzialam ginkowi, ze przeciez nie oplaca mi sie teraz meczyc i chudnac, bo zaraz bede w ciazy i znow przytyje. Popukal sie w glowe, (doslownie) i wlasnie wtedy powiedzial ze warto, bo jak teraz o to nie zadbam to bedzie tylko gorzej. Caro, ja to wogole mam lenia jesli chodzi o jakis sport, no plywanie najlepiej mi idzie, ale teraz nie mam czasu na basen jezdzic. Ja to bardziej dla zdrowotnosci bym chciala, bo kondycje to mam pozal sie Boze....

Noo prawda, prawda co ten gin mówi. Ja kiedyś uprawiałam czynnie sport, ale kontuzje mnie zniszczyły i jakoś osiadłam z doopką. Mam plany, ale zaraz sobie pomyślę, "oj owu zaraz, no nie będę się przemęczać, oj po owu to nie wiadomo może się zagnieżdża, nie będę mu przeszkadzać, oj małpa, no nie mam siły na bieganie" hahaha ;-)

Gizmo, Lago, Marteczka93 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba umarłam...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    chyba umarłam...

ale ze co? z goraca?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ale ze co? z goraca?
    mam zawalony nos na potęge i chyba od tego pęka mi głowa...
    a po 6 godzinach sprzątania z bolącą głową i zajebanym nosem w 30stopniowym upale właśnie zaliczam zgon...

• Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mam zawalony nos na potęge i chyba od tego pęka mi głowa...
    a po 6 godzinach sprzątania z bolącą głową i zajebanym nosem w 30stopniowym upale właśnie zaliczam zgon...

hahahhahaha to w Irlandi tez 30 stopni bywa??? Inhalacje ciotka na nosa, wyrko i pilot! Nalezy sie!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    hahahhahaha to w Irlandi tez 30 stopni bywa??? Inhalacje ciotka na nosa, wyrko i pilot! Nalezy sie!
    nie mam siły nawet sięgnąć po pilota...
    tylko wyrko i lapek...

no dziś jest hardcore w Irlandii..
    a może mam goraczkę i mi się wydaje? nie wiem...
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

• Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, a ja szukam o tym waskim kanale szyjkowym, zeby potwierdzic teorie gina i doopa blada. Dr Google wyrzuca tylko tematy ciazowe. Jak mnie lekarz wkreca to go chyba.....ukatrupie!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Kurna, a ja szukam o tym waskim kanale szyjkowym, zeby potwierdzic teorie gina i doopa blada. Dr Google wyrzuca tylko tematy ciazowe. Jak mnie lekarz wkreca to go chyba.....ukatrupie!
    ale że co? że masz za wąski kanał szyjkowy i przez to plemniory się dostać tam nie mogą?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/waska-szyjka-macicy-czy-bede-mogla-miec-dzieci

i

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/zbyt-waska-szyjka-macicy/86289/1/

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro mam dosłownie takie samo nastawienie jak Ty! :P słowo w słowo :p hahaha
    A tak nawiasem mówiąc (na poczatku napisałam "ananasem"), ovu przesunęła mi owulkę. I z 8 dni po owu zrobiło się zaledwie 3. Normalnie armagedon :P

Caro lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

nom, nie o cala szyjke chodzi tylko o kanal. Byl tak waski, ze lekarz nie mogl wprowadzic cewnika aby HSG zrobic. No i chcialam poczytac o takich przypadkach i o poszerzaniu tego kanalu, ale prawie nic nie ma. Dobra olewam to, test ovu wyszedl dzis pozytywny to nie ma co sobie glowy kanalami zawracac, hahahahha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    nom, nie o cala szyjke chodzi tylko o kanal. Byl tak waski, ze lekarz nie mogl wprowadzic cewnika aby HSG zrobic. No i chcialam poczytac o takich przypadkach i o poszerzaniu tego kanalu, ale prawie nic nie ma. Dobra olewam to, test ovu wyszedl dzis pozytywny to nie ma co sobie glowy kanalami zawracac, hahahahha
    Nawet jak jest wąski to nie przeszkadza zajść w ciążę :) ważne że drozny.. Jak test pozytywny to ostro w dym wal! Forma musi być zalana ;)

Lago lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ