X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki miałam okropny sen, (bo poszłam znów spać) i nie wiem czy on moze coś oznaczać ale byl straszny. :(

"Sen zaczął się od momentu, kiedy znalazłam się na łóżku szpitalnym, ocknięta po cesarce. Byłam bardzo wypoczęta i uśmiechnięta, nic mnie nie bolało. I chodziły przy mnie 2 pielęgniarki, na chwilkę nawet zobaczyłam lekarza. No i tak półsiedząc spojrzałam na koniec sali i widziałam główkę dziecka (ciemne włoski rzucały się w oczy). No ale zadowolona spytałam się pielęgniarek czy to są trojaczki czy bliźniaki. (nie wiem czemu nie wzięłam wtedy pod uwagę, ze może byc jedno dziecko). I mówię, że bliźniaki mi się marzą. A one uśmiechnięte i zdziwione odpowiedziały, że jedno. A wtedy ja odpowiedziałam, że jedno też może być. I spytałam się o płeć - syn.
    No więc podjeżdżając tym łóżkiem (byl na kółkach), im bardziej się zblizalam tym bardziej okazywało się, ze to nie noworodek lecz ok 1,5-2 letni chłopiec. Ale jak już podjechałam to zobaczyłam stojącą kroplówkę przy łóżku dziecka. Od razu mina mi zrzedła, zaczęłam się patrzeć pytająco na pielęgniarki, co jest grane. I wtedy one ze smutnymi minami powiedziały, że synek mial jakąś powazna chorobę (w śnie podały dokladnie nazwę, ale zapomniałam). Miał na twarzy dziwne plamki, plamy nawet. Skora dziwnie wygladala. Ale byl bardzo usmiechniety, i wyciągał do mnie ręce. Przybliżyłam się to polozyl mi główkę na klatkę piersiową. W pewnym momencie zaczelam się oddalać, glowka mu opadala za poręcze lóżka, ale tylko raz zdazylam ją mu podnieść na poduszkę. I wtedy zmarł. Potem sie oddalalam coraz bardziej. nie moglam juz go wiecej tulić. Plakalam bardzo mocno. Nie moglam nic zrobic. :( potem chcialam sie bardzo wybudzić, bardzo, ale nie moglam. Plakalam, wołałam mojego mężulka żeby mnie wybudzil z tego koszmaru. Ale dopiero po jakimś czasie sie udalo."

Wiem, ze dużo napisalam. Ale musiałam to napisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 10:33

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to tylko mój mąż moze wziąć z lodówki z talerza ostatniego schabowego i zostawić pusty talerzyk w lodówce! wrrr

Wierz mi, nie tylko :D hahahahhahaa <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago,mam pytanie odnośnie HSG. Czy przed badaniem musiałaś brać jakieś leki, globulki dowcipne? Bo mi lekarz zapisal z 5 różnych piguł, w tym antybiotyk da mnie i partnera i zastanawiam się czy to taki standard czy nie? No i mam zrobić morfologie i CRP.
    Jak u Ciebie to wyglądało?

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Lago,mam pytanie odnośnie HSG. Czy przed badaniem musiałaś brać jakieś leki, globulki dowcipne? Bo mi lekarz zapisal z 5 różnych piguł, w tym antybiotyk da mnie i partnera i zastanawiam się czy to taki standard czy nie? No i mam zrobić morfologie i CRP.
    Jak u Ciebie to wyglądało?

Kurde troche duzo tych pigul. Antybiotyk bralismy razem miesiac wczesniej, a przed samym HSG robilam posiew i tez antybiotyk przez 3 dni. Po samym zabiegu kazal mi wziac jedna tabletke anty a 2 dac staremu, ale to chyba tylko po to zeby sie nie zmarnowaly, hahahahah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta o kurde ale sen. Nie zazdroszczę.. Nie wiem jak go zinterpretować.. Ale podejrzewam że to twoja podświadomość sobie coś tam wymyśliła.. Może to jakieś twoje obawy gdzie wyszły z podświadomości.

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Marta o kurde ale sen. Nie zazdroszczę.. Nie wiem jak go zinterpretować.. Ale podejrzewam że to twoja podświadomość sobie coś tam wymyśliła.. Może to jakieś twoje obawy gdzie wyszły z podświadomości.

A wczoraj moja siostra miała sen dotyczący mnie. "To było lato. Ona szła z kuzynką i zauważyły mnie jak szłam w czarnym płaszczu i mimo, że szłam w ich kierunku to nic nie zrobiłam. Nawet nie spojrzałam na nie. Potem ona do mnie zadzwoniła by spytać co się stało, a ja jej odpowiedziałam, że mam problemy i muszę się leczyć. I wtedy ona się rozpłakała".
    Dziwne to wszystko, wczoraj ona miała taki sen, dzisiaj ja.
    Ale tak sobie cicho myślę, że może mam małego aniołka - synka w niebie i dzisiaj przyszedł mi złożyć życzenia urodzinowe :) I może przyszedł mi powiedzieć, że wkrótce będę cieszyć się maleństwem.. :)
    Wiem, gadam jak paranoiczka jakaś hihi :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GADULEC!!!!!! dzwonilas????

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jop :; chlamydii nie ma ;) generalnie jestem w pracy więc jak wrócę wrzucę wynik.. Właściwie wszystkie są w normie tylko TSH za niskie i ft 4 tes mógłby być wyższy

Lago, Nats, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jop :; chlamydii nie ma ;) generalnie jestem w pracy więc jak wrócę wrzucę wynik.. Właściwie wszystkie są w normie tylko TSH za niskie i ft 4 tes mógłby być wyższy

praca jest do doopy, rzuc to i lepiej ze mna pogadaj, hahahah

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo więc tak... badano 6dc FSH 6.5 IU/L, LH 5.6 IU/L , Prolaktyna 264mIU/L (102-496) , Testosteron 1.15 nmol/L (0.22-2.9) TSH 0.771 :( i FT4- 15,3 :( (12-22)

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nooo więc tak... badano 6dc FSH 6.5 IU/L, LH 5.6 IU/L , Prolaktyna 264mIU/L (102-496) , Testosteron 1.15 nmol/L (0.22-2.9) TSH 0.771 :( i FT4- 15,3 :( (12-22)

eeee no to ladnie wszystko. A sluchaj FSH i LH w ktorym dniu cyklu powinno sie badac? Bo ja robilam 9-10 i jak powiedzialam to nowemu ginowi to mnie obsmial, ale juz nie chcialam drazyc....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, ja też mam antybiotyk na 3 dni dla mnie i partnera. Sumamed.

LH i Fsh powinno się robić między 2 a 5 dniem cyklu.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

no własnie... u mnie taki 5,5 dnia cyklu hyhy
    więc uznajemy wyniki za miarodajne

Tissaia lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Wczesniej lykalam Sumamed, a terazniejszy gin dal mi Canbiox twierdzac, ze to jest to samo, tylko pierwszy kosztowal 25 zeta a drugi 12. Niby zadna roznica, ale jesli faktycznie to to samo, to po co przepisuja drozszy?

Czyli co? Moje badania o kant doopy rozbic? Gin ktory mi je zlecil to ten na NFZ i oczywiscie nie pwoiedzial kiedy mam je zrobic, wiec poszlam jak popadlo......znow wychodzi kurwa ze NFZ to ZLO. Trzeba u nich pracowac zeby sie orientowac....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Wczesniej lykalam Sumamed, a terazniejszy gin dal mi Canbiox twierdzac, ze to jest to samo, tylko pierwszy kosztowal 25 zeta a drugi 12. Niby zadna roznica, ale jesli faktycznie to to samo, to po co przepisuja drozszy?

Czyli co? Moje badania o kant doopy rozbic? Gin ktory mi je zlecil to ten na NFZ i oczywiscie nie pwoiedzial kiedy mam je zrobic, wiec poszlam jak popadlo......znow wychodzi kurwa ze NFZ to ZLO. Trzeba u nich pracowac zeby sie orientowac....
    hahah dobre :)

noo widać że musisz zrobić jeszcze raz te same badania w odpowiednim dniu cyklu

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i neisseria gonorrhoeae (dwoinka rzeżączki) też nie mam :) good news ;)

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahah dobre :)

noo widać że musisz zrobić jeszcze raz te same badania w odpowiednim dniu cyklu

pierd... teraz sobie zrobie AMH

ja pitole, czy onizawsze musza po lacinie pisac te chorobska...

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej laski zna sie ktoras z Was na kotach?

• Lago Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

a tak z ciekawosci, to jakie inne dragi Ci przepisal?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ej laski zna sie ktoras z Was na kotach?
    Ja tylko na tych w głowie ;) a co ci trzeba?

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ