X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Witajcie piękne :)

Ja mam chwilkę przerwy w pracy no to skrobię do Was. Lago Twoje sny to tak samo szalone jak Ty :D

Marteczka gratulacje! :)

Gaduaaa polopirynka ciutkę pomogła dziś chyba też łyknę na noc :)
    No i elegancko :) weź znowu na noc.. Wrócisz do siebie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytam o tej polopirynie bo Gizmo ma rację rozrzedza krew. Kurczę ale w jaki sposób to może mi zaszkodzić bo nie kumam? :/

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gizmo mówisz? No dobra to se daruje dziś najwyżej gardło popłuczę przed spaniem i strepsilsa dalej żre :/
    Mi się tylko przypomniało ze kiedys pielegniarka doradzila przy bolesnych @ i jak skrzepy sie wala, to brac polopiryne. Ze krew rozrzedza i rozpuszcza te skrzepy. Ale wtedy ze mocniej zywa krew leci. Nie wiem czy to nie szkodzi przy staraniach np na jakość/grubosc endometrium. Musialabym poszukać info, poczytać, przeanalizowac :P nikogo absolutnie nie chce tu straszyć

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Mi się tylko przypomniało ze kiedys pielegniarka doradzila przy bolesnych @ i jak skrzepy sie wala, to brac polopiryne. Ze krew rozrzedza i rozpuszcza te skrzepy. Ale wtedy ze mocniej zywa krew leci. Nie wiem czy to nie szkodzi przy staraniach np na jakość/grubosc endometrium. Musialabym poszukać info, poczytać, przeanalizowac :P nikogo absolutnie nie chce tu straszyć

Spoko spoko rozumiem :) Ja podczas @ też czasem miewam takie skrzepy krwi :/ myślałam że to od wysiłku, przeciążenia organizmu. Nigdy jednak nie brałam podczas @ bo wtedy tylko mocniejsze środki mi pomagają. Mam nadzieję że teraz z Castagnusem nie będzie takiego bólu aż silnego, a najlepiej żeby @ wgl nie przyszła :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi gadala wtedy ta pigula ze okres jest bolący bo się skrzepy tworzą i gdzies tam sie blokują w piczce.
    A może jak krew ogólnie jest rzadsza to i sprzyja zaplodnieniu? Teraz czytalam ze na zagniezdzenie chyba dobrze działa, ze lepszy przepływ krwi jest w tworzącym sie lozysku. I badz tu mądrym :/

Narazie spadam stąd bo sprzątania mam masę w domu. A ja dopiero śniadanie zjadłam :D i w piżamie jeszcze siedzę haha

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo i jakie studia wybrałaś? :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Marta gratulejszyn :)
    Ja swojemu shih tzu wycinam miedzy poduszkami bo by chodzić inaczej nie mógł.

Karolinka ja bym za dużo nie brala tej polopiryny. Ona nie rozrzedza za bardzo krwi przypadkiem??? Tak cos mi się sni chyba.

Zarejestrowalam sie w systemie internetowym na kierunek !!! Oplate juz zrobiłam aby foto musze jutro strzelic, zeskanowac i wlepić do wniosku :D
    Tylko fryzjer telefonu nie odbiera a przecie jutro nie pójdę rozczochrana do zdjęcia :P
    RozrzedZa ale nie w takiej ilości hehe spokojnie... Polopirynę bierze się nawet profilaktycznie jako wskazanie przeciw zawalom

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Gizmo i jakie studia wybrałaś? :)
    Pielegniarstwo. 3letnie dzienne.

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mogę być spokojna rozumiem :) ja wczoraj brałam dwie rozpuszczone w wodzie bo ponoć tak lepiej się przyswajają, to dziś też sobie łyknęłabym poza tym chyba i tak już ostatnie w opakowaniu zostały :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no bez jaj.. Jakbyś brała miesiąc codziennie to okey to szkodzi bo faktycznie rozrzedza ale nie jak weźmiesz przez 3 dni.. Nie dajmy się zwariować.. Na prawdę Polopiryna jest wskazaniem profilaktycznym przy zawalach i udarach

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Gaduaaa dzięki :) ja kiedyś właśnie brałam i wgl nie wiedziałam o tym że krew rozrzedza a też brałam tylko przy chorobie. Teraz to jak nie przeczytasz ulotki czy w necie o danym leku to wszystko na coś szkodzi ech... weź tu się człowieku lecz

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak samo jak po rwaniu zęba powinno się brać tylko PYRALGINE.. Żadne ibupromy itd bo też rorzedzaja krew

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Pielegniarstwo. 3letnie dzienne.

W takim razie spokojnego i przyjemnego studiowania ci życzę <3 :)
    Ja na szczęście już kończę powoli, bo został mi jeszcze tylko rok. (i 5 lat będzie za mną, nie wiem kiedy to zleciało) :)

Gizmo lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chciałam od maliny.. Tylko co.. Coś zapytać hmmm

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Studiuj Gizmo.. Przyda nam się tu pielęgniarstwo hehe potem zrób położnicze hahah

Gizmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te tabletki co zawierają ibuprofen to szkodzą przy owulacji, coś czytałam że mogą być problemy. Tylko kurdę jak mi inne środki nie pomagają to co mam zrobić :( i tak teraz tylko jedną tabletkę biorę jak mnie najgorszy ból dopadnie a tak to staram się znosić bo jednak nie chcę się faszerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:30

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ale tu na forum jest watek, ze niektore dziewczyny wlasnie lykaja aspiryne i chyba akard na rozrzedzenie krwi. To przy zagniezdzeniu ma pomagac czy cos...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam sporo babek co właśnie akard łykają i się zastanawiałam dlaczego

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Te tabletki co zawierają ibuprofen to szkodzą przy owulacji, coś czytałam że mogą być problemy. Tylko kurdę jak mi inne środki nie pomagają to co mam zrobić :( i tak teraz tylko jedną tabletkę biorę jak mnie najgorszy ból dopadnie a tak to staram się znosić bo jednak nie chcę się faszerować.
    No nie raz trzeba i na pewno jedna tabletka nie szkodzi za bardzo.. One Szkodzą w dużych dawkach tak na prawdę.. 1 tab raz na jakiś czas nie jest zła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    No nie raz trzeba i na pewno jedna tabletka nie szkodzi za bardzo.. One Szkodzą w dużych dawkach tak na prawdę.. 1 tab raz na jakiś czas nie jest zła :)

Ty moja perełko kochana <3 co ja bym bez Ciebie zrobiła :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ