X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Albo czysta fleganine z 15ml dwa razy dziennie i tylko do godz 16

ej Gizmek a co chodzi z ta 16? Bo ja staremu ostatnio ACC Optima dawalam o 19, a dzis w aptece kupowalam Flegamine i tez babka mowila "tylko do 17 prosze pic"

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    ja wiem wiem, pije flavamed bo mam i do 19 bo ja późno spać chodzę. Ale mam do tego mucosolvan tabletki raz dziennie i do ssania jakieś i gówno to daje. :/ wrrrr.
    Mucodolvan mi kazali brać dwie tabletki na raz trzy razy dziennie. Ale ja je polykac miałam a nie ssac

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flegamina jest wykrztuśna. Nie bierze się pod wieczór bo będzie źle się spało będzie dusił kaszel :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ej Gizmek a co chodzi z ta 16? Bo ja staremu ostatnio ACC Optima dawalam o 19, a dzis w aptece kupowalam Flegamine i tez babka mowila "tylko do 17 prosze pic"
    Flegamina ma chyba opóźniony zapłon i jak po 16-17 to wypijesz to w nocy pluca możesz zaczac w trakcie snu wypluwac. :D

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Mucodolvan mi kazali brać dwie tabletki na raz trzy razy dziennie. Ale ja je polykac miałam a nie ssac

no przeca napisałam,że ja też. mam mucosolvan I do ssania :D to jako inne :D hahahaha. I mi kazali raz tylko :P kurna idę ogarnąć tą inhalację.

Ps. Nie Gadi nie mam takich wypasów. Natomiast mam tubę do podawania wziewów ponieważ raz musiałam dziecku podawać (łącznie jakieś 5 razy) więc musiałam ponad stówkę zainwestować :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po inhalacjach najlepiej jest plecy wyklepac porządnie żeby wydzielina ktora sie rozrzedzi łatwo sie oderwala. No i lepiej nie jesc przed inhalacjami.

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to luuuuzik, bo ja staremu daje na rozrzedzenie plemniorow

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdyle, ale Wy laski obcykane jestesce w tych klimatach....

Gizmo, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo juz mu dajesz? Nie kaszla Ci ojczulek? :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja pierdyle, ale Wy laski obcykane jestesce w tych klimatach....
    Mówiłam ze wiedze medyczna i nt lekow posiadam. Dwóch alergikow mam w domu. Troje dzieci odchowane :P ogrom badan, pobytów w szpitalach robi swoje :D

Lago lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rodziny pielęgniarskiej pochodze. Aby ojciec nie robił w szpitalu, przyjęcia do kostnicy byly to mu matka powiedziala ze oddzielny talerz i sztućce bedzie miał :D

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Dlugo juz mu dajesz? Nie kaszla Ci ojczulek? :D

hahahhaha nie, bo on to pije tylko w czasie ovu. Acc Optima dzis nie bylo to babka mi Flegamine dala.....zoaczymy

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Z rodziny pielęgniarskiej pochodze. Aby ojciec nie robił w szpitalu, przyjęcia do kostnicy byly to mu matka powiedziala ze oddzielny talerz i sztućce bedzie miał :D

o masakra, hahahahhahhaahahahhaahah

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zobaczysz ze zwykla stara flegamina pomoże. Tych lekow sie tyle namnozylo teraz na rynku, nazw nowych od groma a moim zdaniem najlepsze stare leki. Np z antybiotykow na bazie ampicyliny. Żadne apapy tylko pyralgina. Itepe itede

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemu z łóżkiem. Bo na jakim bym nie spala, to i tak mam prawie całe łóżko dla siebie. Gorzej ma mój mężulek, bo praktycznie za każdym razem budzi się tylko jednym pośladkiem na łóżku i bez kołdry :P haha :P
    Chociaż ostatnio nie powiem, bo się poprawiam pod tym względem i zajmuję już mniej miejsca niż wcześniej. :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    I zobaczysz ze zwykla stara flegamina pomoże. Tych lekow sie tyle namnozylo teraz na rynku, nazw nowych od groma a moim zdaniem najlepsze stare leki. Np z antybiotykow na bazie ampicyliny. Żadne apapy tylko pyralgina. Itepe itede

no cos w tym jest, chociaz ja sie nie znam bo nie bylo potrzeby korzystania. Obys miala racje z ta Flegamina....
    id spac babki, bo oczy sie kleja, Jutro obowiazkowo widzimy sie z kawa:) Pa!

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Ja na szczęście nie mam problemu z łóżkiem. Bo na jakim bym nie spala, to i tak mam prawie całe łóżko dla siebie. Gorzej ma mój mężulek, bo praktycznie za każdym razem budzi się tylko jednym pośladkiem na łóżku i bez kołdry :P haha :P
    Chociaż ostatnio nie powiem, bo się poprawiam pod tym względem i zajmuję już mniej miejsca niż wcześniej. :P
    Poczekaj jak brzuszek sie pokaze :D wtedy calkiem męża wydelegujesz na kanapę w salonie :D

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na suchy i mokry kaszel polecam syrop Herbapect. Na wykrztuszenie też jest dobry :)

Gizmo lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Lago :-* spokojnej nocy oby fala Cie nie zalała ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    A na suchy i mokry kaszel polecam syrop Herbapect. Na wykrztuszenie też jest dobry :)
    O tak. Ziolowe leki tez sa fajne.
    A co sadzicie o homeopatii??

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ