X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Albo czysta fleganine z 15ml dwa razy dziennie i tylko do godz 16

ej Gizmek a co chodzi z ta 16? Bo ja staremu ostatnio ACC Optima dawalam o 19, a dzis w aptece kupowalam Flegamine i tez babka mowila "tylko do 17 prosze pic"

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    ja wiem wiem, pije flavamed bo mam i do 19 bo ja późno spać chodzę. Ale mam do tego mucosolvan tabletki raz dziennie i do ssania jakieś i gówno to daje. :/ wrrrr.
    Mucodolvan mi kazali brać dwie tabletki na raz trzy razy dziennie. Ale ja je polykac miałam a nie ssac

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flegamina jest wykrztuśna. Nie bierze się pod wieczór bo będzie źle się spało będzie dusił kaszel :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ej Gizmek a co chodzi z ta 16? Bo ja staremu ostatnio ACC Optima dawalam o 19, a dzis w aptece kupowalam Flegamine i tez babka mowila "tylko do 17 prosze pic"
    Flegamina ma chyba opóźniony zapłon i jak po 16-17 to wypijesz to w nocy pluca możesz zaczac w trakcie snu wypluwac. :D

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Mucodolvan mi kazali brać dwie tabletki na raz trzy razy dziennie. Ale ja je polykac miałam a nie ssac

no przeca napisałam,że ja też. mam mucosolvan I do ssania :D to jako inne :D hahahaha. I mi kazali raz tylko :P kurna idę ogarnąć tą inhalację.

Ps. Nie Gadi nie mam takich wypasów. Natomiast mam tubę do podawania wziewów ponieważ raz musiałam dziecku podawać (łącznie jakieś 5 razy) więc musiałam ponad stówkę zainwestować :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po inhalacjach najlepiej jest plecy wyklepac porządnie żeby wydzielina ktora sie rozrzedzi łatwo sie oderwala. No i lepiej nie jesc przed inhalacjami.

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to luuuuzik, bo ja staremu daje na rozrzedzenie plemniorow

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdyle, ale Wy laski obcykane jestesce w tych klimatach....

Gizmo, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo juz mu dajesz? Nie kaszla Ci ojczulek? :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja pierdyle, ale Wy laski obcykane jestesce w tych klimatach....
    Mówiłam ze wiedze medyczna i nt lekow posiadam. Dwóch alergikow mam w domu. Troje dzieci odchowane :P ogrom badan, pobytów w szpitalach robi swoje :D

Lago lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rodziny pielęgniarskiej pochodze. Aby ojciec nie robił w szpitalu, przyjęcia do kostnicy byly to mu matka powiedziala ze oddzielny talerz i sztućce bedzie miał :D

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Dlugo juz mu dajesz? Nie kaszla Ci ojczulek? :D

hahahhaha nie, bo on to pije tylko w czasie ovu. Acc Optima dzis nie bylo to babka mi Flegamine dala.....zoaczymy

• Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Z rodziny pielęgniarskiej pochodze. Aby ojciec nie robił w szpitalu, przyjęcia do kostnicy byly to mu matka powiedziala ze oddzielny talerz i sztućce bedzie miał :D

o masakra, hahahahhahhaahahahhaahah

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zobaczysz ze zwykla stara flegamina pomoże. Tych lekow sie tyle namnozylo teraz na rynku, nazw nowych od groma a moim zdaniem najlepsze stare leki. Np z antybiotykow na bazie ampicyliny. Żadne apapy tylko pyralgina. Itepe itede

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam problemu z łóżkiem. Bo na jakim bym nie spala, to i tak mam prawie całe łóżko dla siebie. Gorzej ma mój mężulek, bo praktycznie za każdym razem budzi się tylko jednym pośladkiem na łóżku i bez kołdry :P haha :P
    Chociaż ostatnio nie powiem, bo się poprawiam pod tym względem i zajmuję już mniej miejsca niż wcześniej. :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    I zobaczysz ze zwykla stara flegamina pomoże. Tych lekow sie tyle namnozylo teraz na rynku, nazw nowych od groma a moim zdaniem najlepsze stare leki. Np z antybiotykow na bazie ampicyliny. Żadne apapy tylko pyralgina. Itepe itede

no cos w tym jest, chociaz ja sie nie znam bo nie bylo potrzeby korzystania. Obys miala racje z ta Flegamina....
    id spac babki, bo oczy sie kleja, Jutro obowiazkowo widzimy sie z kawa:) Pa!

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Ja na szczęście nie mam problemu z łóżkiem. Bo na jakim bym nie spala, to i tak mam prawie całe łóżko dla siebie. Gorzej ma mój mężulek, bo praktycznie za każdym razem budzi się tylko jednym pośladkiem na łóżku i bez kołdry :P haha :P
    Chociaż ostatnio nie powiem, bo się poprawiam pod tym względem i zajmuję już mniej miejsca niż wcześniej. :P
    Poczekaj jak brzuszek sie pokaze :D wtedy calkiem męża wydelegujesz na kanapę w salonie :D

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na suchy i mokry kaszel polecam syrop Herbapect. Na wykrztuszenie też jest dobry :)

Gizmo lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa Lago :-* spokojnej nocy oby fala Cie nie zalała ;)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    A na suchy i mokry kaszel polecam syrop Herbapect. Na wykrztuszenie też jest dobry :)
    O tak. Ziolowe leki tez sa fajne.
    A co sadzicie o homeopatii??

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ