X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znając życie pewnie zanim otrzymam wynik przyjdzie @

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    na razie jej nie ma, plamienie bardzo się zmniejszyło, brzuch nie boli więc dlatego poszłam na badanie krwi....
    No to trzymam kciuki za pozytywne wieści :-)
    A o której wyniki?

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No to trzymam kciuki za pozytywne wieści :-)
    A o której wyniki?
    wynik dopiero około 20:00-21:00 w necie

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzień. Slipia dopiero otworzyłam. Bolca mi wcale nie brak :D bardziej jakiegoś tulu tulu.

Powtórzę za innymi dziewczynami: Caro, Gadi - bedzie skok, bedzie owu. A potem obie w tym samym czasie zabzykacie i jednakowy termin porodu bedzie ;)

Natsik podoba mi się Twoje "meskoosobowe" pisanie :P i zastanawiam,sie jak Ty te W przekreslilas haha

Posok jak z tą @?? Jest? Nie ma??

Lago duzo masz tych okien do obrobienia??

Musze przepisu poszukać na ogórki po mazursku bo Tii koniecznie chce takie :/ nie lubię robic ogórków, których wcześniej sama nie widziałam i nie próbowałam.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Bry dzień. Slipia dopiero otworzyłam. Bolca mi wcale nie brak :D bardziej jakiegoś tulu tulu.

Powtórzę za innymi dziewczynami: Caro, Gadi - bedzie skok, bedzie owu. A potem obie w tym samym czasie zabzykacie i jednakowy termin porodu bedzie ;)

Natsik podoba mi się Twoje "meskoosobowe" pisanie :P i zastanawiam,sie jak Ty te W przekreslilas haha

Posok jak z tą @?? Jest? Nie ma??

Lago duzo masz tych okien do obrobienia??

Musze przepisu poszukać na ogórki po mazursku bo Tii koniecznie chce takie :/ nie lubię robic ogórków, których wcześniej sama nie widziałam i nie próbowałam.
    do wieczora czekam na wyniki po polazłam trochę krwi upuścić z ręki.
    Ogórki po mazursku? wow co to mój jest z Mazur ale nigdy o takich nie mówił

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    do wieczora czekam na wyniki po polazłam trochę krwi upuścić z ręki.
    Ogórki po mazursku? wow co to mój jest z Mazur ale nigdy o takich nie mówił
    Tzn ze betę robilas??? :P

Kinserwowe ogory z marchewka i cebula dodatkowo. Oprócz tych wszystkich obowiązkowych składników kopru, chrzanu itd

• Lago Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo no troche mam tych okien ze starej kamienicy na starowce :D kobita od ktorej wynajmowalismy lokal wymieniala wszystkie i je zgarnelam:) ja bardzo lubie starocie i wiedzialam, ze do czegos sie przydadza :)

baby a jak robicie mizerie to na slodko czy na wytrawnie? Bo ja zawsze na wytrawnie ale moj stary ostatnio zasmakowal takiej na slodko i chcezeby mu zrobic a ja nie wiem jak.....cukier do tej smietany sie daje tylko?

• Lago Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    znając życie pewnie zanim otrzymam wynik przyjdzie @

nie gadaj tak!!!
    kurde a labo zazdroszcze...u mnie nie dosc ze kolejki w ch.. to po wyniki trzeba osobiscie sie zglaszac....

wlasnie opowiadalam matce ze mam kupe roboty w ogrodku a czasu schodzi na tym w chuj, a ta mnie zrypala, ze przeklinam. No to ja jej na to ze Malina tez tak przeklina a ta sie pyta kto to jest Malina hahahhahahahahhaah to ja jej, ze nie wazne wazne ze nie tylko ja klne :P

Posok82, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago ja do śmietany dodaje i ocet i cukier. Ogórki sole i pieprze a potem sru zalewam tą śmietaną

Lago, Caro lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Tzn ze betę robilas??? :P

Kinserwowe ogory z marchewka i cebula dodatkowo. Oprócz tych wszystkich obowiązkowych składników kopru, chrzanu itd
    tak betę i progesteron, zobaczymy co wyjdzie.
    Takie ogórki znam tylko nie wiedziałam że tak się nazywają, teściowa takie robi ale nie mam pojęcia jak :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Gizmo no troche mam tych okien ze starej kamienicy na starowce :D kobita od ktorej wynajmowalismy lokal wymieniala wszystkie i je zgarnelam:) ja bardzo lubie starocie i wiedzialam, ze do czegos sie przydadza :)

baby a jak robicie mizerie to na slodko czy na wytrawnie? Bo ja zawsze na wytrawnie ale moj stary ostatnio zasmakowal takiej na slodko i chcezeby mu zrobic a ja nie wiem jak.....cukier do tej smietany sie daje tylko?
    mizeria :) u mnie w domu zawsze na wytrawnie a u mojego zawsze na słodko i teraz my robimy na słodko tzn jak śmietana jest kwaśna to faktycznie tylko cukier a jak jest słodkawa to dodajemy albo sok z cytryny albo ocet oczywiście wszystko na oko i do smaku :) pieprz i sól też jest i czasem jeszcze rzodkiewka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:24

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze lubimy taki mix do obiadu: Salata, duuzoo salaty, szczypior, duuzoo szczypioru i kwaśnym mlekiem zalać. Znaczy zsiadlym mlekiem.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to właśnie dzisiaj u mnie na obiad schabowy ziemniaki i mizeria :)

Gizmo lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

To przez ten telefon durny, a konkretnie autokorekte. Pisze czasem coś i mi z automatu inne słowo przeskakuje :D
    Postaram się ładniej pisać :P

To ja do mizerii daje jogurt grecki, pieprz swiezo mielony i gotowa przyprawe do sałatek (takie sosy np. Z knorra są. Koperkowo-ziołowy najlepszy). I koniecznie świeży koperek do tego ;-)

3500 g 54 cm <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, ja robię mizerie tak samo jak Gizmo :-)

Posok trzymam kciuki za wyniczki! @ nie ma to jest nadzieja <3

Oj Dziewczyny, mam nadzieję że uda Nam się z Gadulcem strzelić owu w tym samym dniu. Ale było by fajne oczekiwanie, co nie Gaduaaa? :-P ;-)

Nats, Gizmo lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Ja tysz na chwilkę do Was przylazłam. Testowałam dziś na owu ale negatyw jak na razie jeszcze. Widzę o ogórach gadacie i o żarciu ogólnie a ja nie wiem co na obiad dziś zrobić hmmm... wszystko się przeżarło.

Gizmo lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej laski :)

Ja tysz na chwilkę do Was przylazłam. Testowałam dziś na owu ale negatyw jak na razie jeszcze. Widzę o ogórach gadacie i o żarciu ogólnie a ja nie wiem co na obiad dziś zrobić hmmm... wszystko się przeżarło.
    O czesc Karolajn :)
    Spokojnie. Owu zaraz przyjdzie. Może Twoja też czeka na Caro i Gadu :) A ogólnie to co tam u Ciebie?
    Ja na obiad robię rosół. Mam sterte świeżych warzyw z targu i lubczyk do tego :) A na drugie został gulasz z wczoraj.

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3cukinie i nie wiem co z nich uczynić. Ochotę mam na naleśniki na slodko. I mleczko do tego. Jak zwykle zreszta na @ ochota mnie na nabial nachodzi :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Mam 3cukinie i nie wiem co z nich uczynić. Ochotę mam na naleśniki na slodko. I mleczko do tego. Jak zwykle zreszta na @ ochota mnie na nabial nachodzi :D
    Jak cukinię to leczo koniecznie. Albo takie faszerowane warzywami :)

Gizmo, Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    O czesc Karolajn :)
    Spokojnie. Owu zaraz przyjdzie. Może Twoja też czeka na Caro i Gadu :) A ogólnie to co tam u Ciebie?
    Ja na obiad robię rosół. Mam sterte świeżych warzyw z targu i lubczyk do tego :) A na drugie został gulasz z wczoraj.

Hejo Natsiku jak się czujesz? Nie rzygasz nie plujesz? ;) żarcik
    U mnie rosół był niedawno, wczoraj zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym. Dziś chyba się na miasto wyskoczy jakiś domowy obiad zjeść są gołąbki i coś tam jeszcze mój się uparł na gołąbki więc pewnie zjemy tam ale mimo to nie wiem co wymyśleć na kolejny dzień bo tak się stołować na mieście codziennie to nie będziemy.
    Co do owu to ja liczę na 8 że mi wtedy wypadnie ale ciekawa jestem jak w tym cyklu z testami w ostatnim nic nie wyszło.

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ