X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym mogła to bym pisała cały dzień z Wami ale niestety praca. Ja już po obiedzie zjedliśmy na mieście jutro się leczo zrobi. Pranie wstawić musiałam bo w drodze do domu poplamiła mi się biała bluza truskawkami :( łeee mam nadzieję że się spierze, mój walczy z plamą ;)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale na co są uczueleni? na jabłka? czy na co?

No na jabłka. Zwłaszcza młodszy. U małża słaba reakcja występuje. Mały.... masakra. Każda forma i postać. Surowe, gotowane, pieczone, smażone, sok, mus, kawałki, kompot... Obłęd. I 3-5 dni biegunka, wysypka. Kosmos. :/ A starszy też na brzozę przy tym, a to podobno rodzina jest. Cholera wie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:27

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jakbym mogła to bym pisała cały dzień z Wami ale niestety praca. Ja już po obiedzie zjedliśmy na mieście jutro się leczo zrobi. Pranie wstawić musiałam bo w drodze do domu poplamiła mi się biała bluza truskawkami :( łeee mam nadzieję że się spierze, mój walczy z plamą ;)
    no powinno się sprać.. jak nie to wanish załatwi wszystko hehehe

u mnie na obiad jeszcze gołąbki bo wczoraj tyle ich narobiłam ;)

zapachmalin, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    No na jabłka. Zwłaszcza młodszy. Duży słaba reakcja występuje. Mały.... masakra. Każda forma i postać. Surowe, gotowane, pieczone, smażone, sok, mus, kawałki, kompot... Obłęd. I 3-5 dni biegunka, wysypka. Kosmos. :/ A starszy też na brzozę przy tym, a to podobno rodzina jest. Cholera wie.
    ale jaja, kto by pomyślał że na jabłka można mieć uczulenie ..
    nie mam wiecej pytań hahaha

zapachmalin, Karolina2787, Tissaia lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale jaja, kto by pomyślał że na jabłka można mieć uczulenie ..
    nie mam wiecej pytań hahaha

No właśnie to samo pomyślałam. Hahahaha. Ale co zrobić. Ja rozumiem cytrusy czy jakieś inne egzotyki. Haha. Na samym początku nic mu nie było, dużo tego jadł, słoiczki itp. A tutaj masakra. Na początku nawet nie wiedziałam, że to od tego i dalej mu dawałam. Dopiero za 3-4 razem po kojarzyłam fakty i wyszło.

Choć i tak jak o tym mówię zawsze przypomina mi się sytuacja, jak dowiedzieliśmy się o tym i siedzimy z mężem i tak jednocześnie prawie- W sumie dobrze, że nie na czekoladę... Przykładni rodzice :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja nawet nie wiedziałam że można być uczulonym na jabłka. Ja osobiści nie przepadam ale uczulona nie jestem.

Gaduaaa właśnie wanishem pociągnął i modle się żeby zeszło teraz w praniu bo moja ulubiona bluza :( co do obiadu właśnie na mieście mój gołąbki jadł a ja eskalopek drobiowy mmm pycha. To chociaż obiad na dziś z głowy bo jakoś muli mnie i nic się nie chce.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kurczę ja nawet nie wiedziałam że można być uczulonym na jabłka. Ja osobiści nie przepadam ale uczulona nie jestem.

Gaduaaa właśnie wanishem pociągnął i modle się żeby zeszło teraz w praniu bo moja ulubiona bluza :( co do obiadu właśnie na mieście mój gołąbki jadł a ja eskalopek drobiowy mmm pycha. To chociaż obiad na dziś z głowy bo jakoś muli mnie i nic się nie chce.
    a Ty wiesz że ja też jakoś specjalnie jabłek nie jadam...
    od wielkiego dzwonu jak mnie najdzie to wciągnę jabłko ale mogłby dla mnie nie istnieć ;)
    trzymam kciuki żeby nie było śladu po plamie :)

Karolina2787, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    No właśnie to samo pomyślałam. Hahahaha. Ale co zrobić. Ja rozumiem cytrusy czy jakieś inne egzotyki. Haha. Na samym początku nic mu nie było, dużo tego jadł, słoiczki itp. A tutaj masakra. Na początku nawet nie wiedziałam, że to od tego i dalej mu dawałam. Dopiero za 3-4 razem po kojarzyłam fakty i wyszło.

Choć i tak jak o tym mówię zawsze przypomina mi się sytuacja, jak dowiedzieliśmy się o tym i siedzimy z mężem i tak jednocześnie prawie- W sumie dobrze, że nie na czekoladę... Przykładni rodzice :D
    hahahahh
    czekolada musi być hahahaha
    ważniejsza niż jabłka

Karolina2787, zapachmalin lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahahahh
    czekolada musi być hahahaha
    ważniejsza niż jabłka

no dokładnie :D Patrz ile owoców jest :D Uwielbia banany i truskawki np :D hahaha. A bez czekolady? co to za życie :D hahahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a Ty wiesz że ja też jakoś specjalnie jabłek nie jadam...
    od wielkiego dzwonu jak mnie najdzie to wciągnę jabłko ale mogłby dla mnie nie istnieć ;)
    trzymam kciuki żeby nie było śladu po plamie :)

Mój za to uwielbia jabłka a dla mnie mogą nie istnieć z resztą tak samo jak pomidory, dziś do obiadu w stołówce dostałam i wszystkie przełożyłam od razu na jego talerz ;)
    Za to bardzo owoce miłości lubię czyli banany :D haha no i czekoladę wiadomo szczególnie kiedy @ nadchodzi to się obżeram.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest nic.. mój Fabian ma alergie kontaktową na formaldehydy i galusany ;)
    bądź tu mądy i pisz wiersze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to jest nic.. mój Fabian ma alergie kontaktową na formaldehydy i galusany ;)
    bądź tu mądy i pisz wiersze :)

Czyli że na co???

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Czyli że na co???
    formaldehyd inaczej kwas mrówkowy który jest dodawany prawie do wszystkiego tj : kosmetyki,lakiery,farby, rozpuszczalniki, formalina, płyty wiórowe... np: dostał swój pierwszy wstrząs po malowaniu jego pokoju.. miał 2 lata... potem jak miał 5 i poszedł wg nowej reformy do "0" i miał zajęcia w nowej sali lekcyjnej gdzie były nowe ławki i krzesłka... niestety zareagował alergicznie, kolejny raz jak malował jajka uwaga!! w rękawiczkach.... dostał reakcji na ulatniający się formaldehyd z farbki... eh takich głupich przygód mieliśmy multum.. bo niestety formadehyd jest pod wieloma róznymi nazwami zapisywany i ciężko dojść do tego ... trzeba by było skonczyć Chemię...

a galusany to koserwanty występujace jedzeniu.. np E 450 , itp.. do tego, maragaryny, oleje roślinne, masło orzechowe... hmm jest tego mega dużooooo
    to co już je to je.. i nigdy nie wprowadzamy mu nic nowego...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę sikać na owulacyjny...
    Caro gdzie jesteś ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa toć to się żyć nie da z takimi alergiami masakra. A jak reaguje w sensie co się z nim dzieje jak występuje uczulenie? I jak to zwalczacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    idę sikać na owulacyjny...
    Caro gdzie jesteś ??

Powodzenia mój dziś był negatywny o 11

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gaduaaa toć to się żyć nie da z takimi alergiami masakra. A jak reaguje w sensie co się z nim dzieje jak występuje uczulenie? I jak to zwalczacie?
    mamy w domu adrenaline w razie W
    a tak to przeważnie jechaliśmy na pogotowie na zastrzyk z dexavenu lub hydrokortyzolu, zaczyna się wysypką... która szybko postępuje... plecy... za kilka godzin klatka piersiowa... wypieki na twarzy, przyspieszony puls, duszący kaszel... dalej nie sprawdzałam ;) jak już widze wysypkę i rumień na twarzy podaje mu leki na alergie... jak nie przechodzi a się pogarsza to od razy pogotowie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Powodzenia mój dziś był negatywny o 11
    mój chyba tez jeszcze nie pozytywny... a miałaś jaką tą drugą kreskę? dużo Ci brakuje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mamy w domu adrenaline w razie W
    a tak to przeważnie jechaliśmy na pogotowie na zastrzyk z dexavenu lub hydrokortyzolu, zaczyna się wysypką... która szybko postępuje... plecy... za kilka godzin klatka piersiowa... wypieki na twarzy, przyspieszony puls, duszący kaszel... dalej nie sprawdzałam ;) jak już widze wysypkę i rumień na twarzy podaje mu leki na alergie... jak nie przechodzi a się pogarsza to od razy pogotowie

Masakra... Bardzo współczuję bo to naprawdę okropne. W takich chwilach cieszę się że nie jestem na nic uczulona. A u Was tylko on jest uczulony czy to w genach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mój chyba tez jeszcze nie pozytywny... a miałaś jaką tą drugą kreskę? dużo Ci brakuje?

Ha kochana cały dzień mi chyba brakuje :D bo nic a nic kreski drugiej więc chyba dziś nie ma już co testować. Jutro może coś wylezie.A jak u Ciebie krechy są?

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ