X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    jutro na 18. No wez sie nie smiej ze Ahmed, hahhahhaha. Babki w ciazy z tarczyca pisaly o nim dobrze, wiec dam mu szanse

babka w rejestracji chciala mnie zapisac na 20 lipca, ale powiedzialam jej ze mam tragiczne wyniki i nie wiem czy dozyje tej wizyty......no i sie ulitowala i mnie wcisnela:P
    ehhh to ja cipa jestem przy takich negocjacjach, gina mam dopiero na wtorek a mogłam powiedzieć że nie dożyję :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Pasok A w ogóle masz już jakieś objawy? Jak się czujesz? :)
    objawów nie mam żadnych ból brzucha to z nerwów, no może cycki mnie dziwnie bolą a jakie powinnam mieć to może czegoś się dopatrzę :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    ehhh to ja cipa jestem przy takich negocjacjach, gina mam dopiero na wtorek a mogłam powiedzieć że nie dożyję :)

heh ja tez kiedys grzecznie bralam co dawali, ale kiedys sie przekonalam ze warto sprobowac i jak kilka razy sie udalo, to teraz jecze, stekam i robie co moge zeby wyszlo na moje....czasem sie nie udaje ale czasem tak :D

ale w Twpim przypadku to i tak bardzo wczesnie ten gin, moze nawet za wczesnie....chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:21

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    no, bo to na razie jem,ale tylko 25 po tym jak najpierw mi endo zapisala dawke 12,5 :P

i o ile bedzie mi dalej kazal brac to chyba mu powiem ze chce Letrox...a no i powiem mu ze Gadi kazala mu przepisac mi to drugie na FTeki :) serio mu tak powiem. W dupie mam!
    hahahahah Twoja dawka 12,5 w ogóle mnie powaliła hahahaha jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś taką dawkę zapisywał... Nigdy wcześniej nie zbadali cie efteków? i dali Ci euthyrox? opublikuj ich nazwiska na czarnej liście lekarzy w waszym rejonie... to jest dramat..
    euthyroxu nie zapisuje się na podstawie wagi pacjenta hahahahah :D hahah

tylko ustala dawkę do wyników FT eków i TSH...
    a czemu chcesz letrox? masz nietolerancje laktozy? nieeee.... to wtedy moze być euthyrox... one się różnią od siebie tylko tym że letrox ma laktoze a euthyrox nie.. a tak to to samo...

on najlepiej będzie wiedział czy novothyral jest dla ciebie okey... to też zależy od konwersji ft4 do ft3 ... ale na pewno coś z tym zrobi.. i mam nadzieję że będzie w końcu okey... bardzo ważne podniesć u Ciebie FTeki

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    heh ja tez kiedys grzecznie bralam co dawali, ale kiedys sie przekonalam ze warto sprobowac i jak kilka razy sie udalo, to teraz jecze, stekam i robie co moge zeby wyszlo na moje....czasem sie nie udaje ale czasem tak :D

ale w Twpim przypadku to i tak bardzo wczesnie ten gin, moze nawet za wczesnie....chyba
    może źle to zabrzmi ale Lago po prostu masz jaja:) a to ja jestem starsza i powinnam być bardziej doświadczona życiowo :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już we wtorek idziesz do Gina? Nie za szybko?
    Ja na początku też jakis specjalnych objawów nie miałam. Ciagle czulam jakbym miala zaraz okres dostac. No może trochę mnie mulilo z rana, ale myślałam że to przez Bromka :P

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na tyle dziwnym pacjentem... i nie wiem skad się to wywodzi....
    że biore jeden dzień 37,5mg euthyroxu a drugi dzień 50mg letroxu
    a co kuźwa :D i tak już ponad 2 lata hahahaha a wcześniej byłam tylko na letroxie..

Lago lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    jeżeli beta urośnie to chcę żeby sprawdził stan szyjki spojrzał na wyniki i ewentualnie coś przepisał moze luteinę a jak beta spadnie to gin powinien wiedzieć co zrobić czy czekać czy czyścić.

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    jeżeli beta urośnie to chcę żeby sprawdził stan szyjki spojrzał na wyniki i ewentualnie coś przepisał moze luteinę a jak beta spadnie to gin powinien wiedzieć co zrobić czy czekać czy czyścić.
    Dziewczyno skąd tyle czarnych myśli u Ciebie?
    Weź wyluzuj i grocha nie stresuj! Jak beta będzie dobrze przyrastac to prawdopodobnie będzie ok! Moim skromnym zdaniem nie ma za bardzo po co iść do Gina teraz, bo i tak mała szansa, ze coś zobaczy. A po co Ci ta luteina?

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats a kiedy miałaś pierwszą wizytę ?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahahahah Twoja dawka 12,5 w ogóle mnie powaliła hahahaha jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś taką dawkę zapisywał... Nigdy wcześniej nie zbadali cie efteków? i dali Ci euthyrox? opublikuj ich nazwiska na czarnej liście lekarzy w waszym rejonie... to jest dramat..
    euthyroxu nie zapisuje się na podstawie wagi pacjenta hahahahah :D hahah

tylko ustala dawkę do wyników FT eków i TSH...
    a czemu chcesz letrox? masz nietolerancje laktozy? nieeee.... to wtedy moze być euthyrox... one się różnią od siebie tylko tym że letrox ma laktoze a euthyrox nie.. a tak to to samo...

on najlepiej będzie wiedział czy novothyral jest dla ciebie okey... to też zależy od konwersji ft4 do ft3 ... ale na pewno coś z tym zrobi.. i mam nadzieję że będzie w końcu okey... bardzo ważne podniesć u Ciebie FTeki

no wlasnie nie! Dopiero od Was sie dowiedzialam, ze tarczyca to nie tylo TSH.....
    a nietolerancje laktozy moge miec, ale wole tego nie sprawdzac, bo nigdy nie zrezygnuje z nabialu. Ale mleka pic nie moge bo.....szkoda gadac, hahahhahaahah

teraz jak sie zaglebilam w ta tarczyce, to i o starego sie boje. Jak tylko Ahmed sie sprawdzi to malza tez do niego zapisze, bo wlasnie skojarzylam, ze jak ostatnio dzwonilam do jego endo podac wyniki przez telefon, to ona nie przeliczala tego na % tylko analizowala czy jest w widelkach. No ale moze to dlatego ze to facet jest.....no zobaczymy. Na razie licze na Ahmeda :P

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyno skąd tyle czarnych myśli u Ciebie?
    Weź wyluzuj i grocha nie stresuj! Jak beta będzie dobrze przyrastac to prawdopodobnie będzie ok! Moim skromnym zdaniem nie ma za bardzo po co iść do Gina teraz, bo i tak mała szansa, ze coś zobaczy. A po co Ci ta luteina?
    to plamienie było chyba za długo, no właśnie chcę żeby sam ocenił, a co sprawdzę go :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wynikach bety zadzwoniłam do Gina i się go zapytałam kiedy przyjść najlepiej. Wtedy miałam bete powyżej 4 tyś. Powiedział, żeby mniej więcej za tydzień się umówić, ale poszłam za 3 dni, bo okazało się, ze nie ma terminów. Na usg było widać tylko pecherzyk 1 cm i pecherzyk zoltkowy. Wg USG to był 4tydz6dzien. Dowiedziałam się tylko tyle, ze to nie pozamaciczna, a potem stres do następnej wizyty czy będzie zarodek i serduszko.
    Może skonsultuj też się się ginem kiedy przyjść najlepiej :)

Posok82 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    to plamienie było chyba za długo, no właśnie chcę żeby sam ocenił, a co sprawdzę go :P

sprawdz sprawdz ale NIE PANIKUJ!!!!! i nie zawracaj sobie glowy luteina, no cos Ty Posok! Przeciez plamienia ustaly, to spokojna glowa. I jak Nats mowi, jakbys troszke zaczekala, to pewnie zobaczylabys pecherzyk, a tak to bedzie gdybanie i znajac zycie malo sie dowiesz

Posok82 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    no wlasnie nie! Dopiero od Was sie dowiedzialam, ze tarczyca to nie tylo TSH.....
    a nietolerancje laktozy moge miec, ale wole tego nie sprawdzac, bo nigdy nie zrezygnuje z nabialu. Ale mleka pic nie moge bo.....szkoda gadac, hahahhahaahah

teraz jak sie zaglebilam w ta tarczyce, to i o starego sie boje. Jak tylko Ahmed sie sprawdzi to malza tez do niego zapisze, bo wlasnie skojarzylam, ze jak ostatnio dzwonilam do jego endo podac wyniki przez telefon, to ona nie przeliczala tego na % tylko analizowala czy jest w widelkach. No ale moze to dlatego ze to facet jest.....no zobaczymy. Na razie licze na Ahmeda :P
    będzie dobrze.. tylko znajdź lekarza który Cię dobrze poprowadzi... ale jestem przekonana że bedzie Ci kazał zrobić anty TPO i anty TG... nie wiem czy nie powinnaś zrobić tego jeszcze dziś żeby miec jutro dla niego gotowe wyniki...
    a i jak się zapisywałaś do niego to ważne żeby robił usg u siebie ... tarczycy oczywiście

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Posok, ja obstawiam owu na ten 23dc... :)

Karolina, dopiero 11dc, a Ty juz negatywne myśli masz. Czasem jest tak ze jednego dnia blady test a następnego dwie grube krechy!

Dzięki za wsparcie <3 u mnie zazwyczaj na 12dc przypadała owulka ale testy wychodziły już wcześniej a przynajmniej z widoczną drugą kreską a teraz nic a nic nawet pod lupą biel :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh jenys... a ja umówiłam Fabiana do alergologa-pulmnologa... wczoraj byłam z nim na kontroli... płuco lewe dalej szmera... i to dosyć bo słyszę robiąc sobie membranę z ucha ... dostał sterdydy w inhalatorze... i kotnrola rtg po powrocie z polski

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    oh jenys... a ja umówiłam Fabiana do alergologa-pulmnologa... wczoraj byłam z nim na kontroli... płuco lewe dalej szmera... i to dosyć bo słyszę robiąc sobie membranę z ucha ... dostał sterdydy w inhalatorze... i kotnrola rtg po powrocie z polski
    życzę zdrówka, z płucami to nie przelewki... może klimat polski mu pomoże - będzie słonecznie ciepło a nie ponuro i wilgotno :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki za wsparcie <3 u mnie zazwyczaj na 12dc przypadała owulka ale testy wychodziły już wcześniej a przynajmniej z widoczną drugą kreską a teraz nic a nic nawet pod lupą biel :/
    hehe ja zazwyczaj mam 14-16 ale są wyjątki że wcześniej lub później :) może w tym cyklu ty masz taki wyjątek :P

Karolina2787 lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahahaha Tissaia coś Ty teraz nowego wymyśliłas? co za stresy Cię łapią? że co?

Bo zauważyłam że znów zaczynam jakieś analizy swoich objawów robić, porównywać co było w poprzednich cyklach i takie sranie w banie. I jakaś nerwowa byłam wczoraj przez to. Śluz płodny zanikl wczoraj całkiem. Może to zbieg okoliczności a może stresy tak na mnie wpłynęły.
    Ale dziś mi już lepiej :)

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ