Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no własnie mówią że FT4 żeby zajść w ciąże musi być ponad 50%... inaczej niestety .... i ja też mam niskie i myślę że właśnie przez to cały czas się nie udaje... teraz będę u endo to pewnie podniesie mi dawkę i wtedy zobaczymy....
    truj ile chcesz ;) lubię ten temat hahah cały czas się dokształcam :D
    a co do glukozy to jest jeszcze badanie Hba1c :) okresla stężenie glukozy w organiźmie z ostatnich 3 miesiecy... może spróbuj w ten deseń? ja właśnie tak sprawdzam pracę mojej glukozy

dobrze, ze chociaz z Toba mohe bogadac bo ze startm juz sie ze 3 razy zdazylam poklucic o ta moja tarczyce.....on to jak wiekszosc ludzi widzi, ze mieszcza sie w widelkach wiec jest ok. Kurde w nocy znalazlam jakas babe w Bydgoszczy ze niby leczy zaburzenia plodnosci, zaraz bede dzwonic i sie umawiac. Jak mi nic nie powie konkretnego to jade do 3city!

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    dobrze, ze chociaz z Toba mohe bogadac bo ze startm juz sie ze 3 razy zdazylam poklucic o ta moja tarczyce.....on to jak wiekszosc ludzi widzi, ze mieszcza sie w widelkach wiec jest ok. Kurde w nocy znalazlam jakas babe w Bydgoszczy ze niby leczy zaburzenia plodnosci, zaraz bede dzwonic i sie umawiac. Jak mi nic nie powie konkretnego to jade do 3city!
    gadałam przed chwilą z Bydgoszczą i polecają Lille Senterkiewicz podobno babka przez 4 dni przyjmuje na ul Gnieźnieńskiej czy jakoś tak
    a jeden dzień na Nowych Ogrodach? niestety nie znam Bydgoszczy i nazwy ulic mogę przęręcić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:01

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago jak byś bliżej chciała lekarza niż w Trójmieście to w Przasnyszu jest dr. Hubisz. Przyjmuje tez w Makowie Mazow. http://www.przasnysz-ginekolog.pl/wizyta.html dwie babki ode mnie z miasta go polecają odnośnie nieplodnosci. Moze to i malo ale akurat tylko te dwie znam :) staraly sie latami a dzis maja prawie roczne babasy

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ale z eftekami możesz isć tylko do endokrynologa.....

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Lago ten Hubisz tez tarczyce bada

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema dzieuchy :)

Stwierdzam że mierzenie temperatury i obserwacja objawów źle na mnie wpływają. Dwa dni mierzylam tempke i znów jakieś stresy mnie łapią. Odpuszczam więc, co by znów sobie w głowę nie zaszkodzić :)

Lago lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok, ja obstawiam owu na ten 23dc... :)

Karolina, dopiero 11dc, a Ty juz negatywne myśli masz. Czasem jest tak ze jednego dnia blady test a następnego dwie grube krechy!

Posok82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Karolina, dopiero 11dc, a Ty juz negatywne myśli masz. Czasem jest tak ze jednego dnia blady test a następnego dwie grube krechy!
    tylko śluz zjebisty był wcześniej i jajcor napitalał też wcześniej, może plemniki i jajko były leniwe i się późno spotkały :P a potem zapłodnione nie spieszyło się do macicy hahah

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

tylko śluz zjebisty był wcześniej i jajcor napitalał też wcześniej, może plemniki i jajko były leniwe i się późno spotkały :P a potem zapłodnione nie spieszyło się do macicy hahah

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo dwa razy si e wysłało

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Siema dzieuchy :)

Stwierdzam że mierzenie temperatury i obserwacja objawów źle na mnie wpływają. Dwa dni mierzylam tempke i znów jakieś stresy mnie łapią. Odpuszczam więc, co by znów sobie w głowę nie zaszkodzić :)
    hahahaha Tissaia coś Ty teraz nowego wymyśliłas? co za stresy Cię łapią? że co?

Lago, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za namiary na lekarzy. Gadi wiem ze do endo musze isc i ta babka wlasnie jest endo i dodatkowo zajmuje sie hormonami zwiazanymi z plodnoscia. Zapisalam sie w bydgoszczy na Cito do jakiegos goscia Ahmeda co pracuje w bydgoskiej klinice plodnosci gin-endo. Zalezy mi na juz wizyta, ale jak bedzie mnie sciemnial to bede po kolei umawiac sie do tych, co polecacie. Jestescie kochane <3

od razu humor mi podskoczyl :) tak sie zestrachalam ze dzis z kawa czekalam 45 minut az sie lek wchlonie, hyhyhyhyh

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:

o tam. To tylko potwierdza teorie, ze kazdy organizm jest inny i nie ma co przyjmowac, ze zagniezdzenie trwa tyle i tyle albo owu wystepuje wtedy czy wtedy :) Jestes w ciazy ciotka!!! No kurde moze i my sie doczlapiemy w koncu do mety, sesese

nick nieaktualny, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Dzieki dziewczyny za namiary na lekarzy. Gadi wiem ze do endo musze isc i ta babka wlasnie jest endo i dodatkowo zajmuje sie hormonami zwiazanymi z plodnoscia. Zapisalam sie w bydgoszczy na Cito do jakiegos goscia Ahmeda co pracuje w bydgoskiej klinice plodnosci gin-endo. Zalezy mi na juz wizyta, ale jak bedzie mnie sciemnial to bede po kolei umawiac sie do tych, co polecacie. Jestescie kochane <3

od razu humor mi podskoczyl :) tak sie zestrachalam ze dzis z kawa czekalam 45 minut az sie lek wchlonie, hyhyhyhyh
    heheh i na kiedy wizyta u Ahmeda?

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    heheh i na kiedy wizyta u Ahmeda?

jutro na 18. No wez sie nie smiej ze Ahmed, hahhahhaha. Babki w ciazy z tarczyca pisaly o nim dobrze, wiec dam mu szanse

babka w rejestracji chciala mnie zapisac na 20 lipca, ale powiedzialam jej ze mam tragiczne wyniki i nie wiem czy dozyje tej wizyty......no i sie ulitowala i mnie wcisnela:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 11:06

Posok82, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a woogle to ja tez chyba mam za mala ta dawke w przeliczeniu na wage...o ile to tak samo sie liczy jak tabletki na odrobaczenie dla psow :D

Posok82 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    jutro na 18. No wez sie nie smiej ze Ahmed, hahhahhaha. Babki w ciazy z tarczyca pisaly o nim dobrze, wiec dam mu szanse

babka w rejestracji chciala mnie zapisac na 20 lipca, ale powiedzialam jej ze mam tragiczne wyniki i nie wiem czy dozyje tej wizyty......no i sie ulitowala i mnie wcisnela:P
    hahahahaha Ty jesteś kuźwa czarodziej ^_^

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a woogle to ja tez chyba mam za mala ta dawke w przeliczeniu na wage...o ile to tak samo sie liczy jak tabletki na odrobaczenie dla psow :D
    ale mówisz o czym? o euthyroxie?!

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale mówisz o czym? o euthyroxie?!

no, bo to na razie jem,ale tylko 25 po tym jak najpierw mi endo zapisala dawke 12,5 :P

i o ile bedzie mi dalej kazal brac to chyba mu powiem ze chce Letrox...a no i powiem mu ze Gadi kazala mu przepisac mi to drugie na FTeki :) serio mu tak powiem. W dupie mam!

Posok82 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasok A w ogóle masz już jakieś objawy? Jak się czujesz? :)

3500 g 54 cm <3
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ