X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam przerwy na OF ale w sumie zaglądam co jakiś czas, ale nawet mnie nie wylogowało
    ale za to fioletowa strona nie działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 13:51

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo czy U ciebie robią W szpitalu histeroskopie? jakie tam jest podejście do pacjenta? polecasz?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam :)

Gizmo jedziesz z koksem ;) heheh

Biedna Karolinka z zapaleniem pęcherza.. to jest dziadowstwo... wspólczuję

Lago nie wiem co Ci doradzić z ta luteiną

ja byłam w pracy...

napisałam wczoraj siostrze szczesliwą nowinę ale ona nie jest zadowolona, mało tego jakby miała do mnie pretensje że jestem nieodpowiedzialna że z moimi chorobami planowałam 3 dziecko...
    tak mi strasznie przykro...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej witam :)
    napisałam wczoraj siostrze szczesliwą nowinę ale ona nie jest zadowolona, mało tego jakby miała do mnie pretensje że jestem nieodpowiedzialna że z moimi chorobami planowałam 3 dziecko...
    tak mi strasznie przykro...

Gadi nie przejmuj się wszystkim nie dogodzisz a może siostra jest zazdrosna, ale jak się maleństwo urodzi pewnie będzie zachwycona :) my cieszymy się razem z Tobą :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi no co Ty mówisz?! Co Ci powiedziała Twoja siostra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa z resztą nie ważne co Ci powiedziała czy dała do zrozumienia. Teraz Ty jesteś najważniejsza i Twoje bobo reszta może gadać i myśleć co chce kit z nimi. My się tu bardzo cieszymy Twoim szczęściem i zawsze będziemy Cię wspierały pamiętaj <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 14:41

Caro lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Gizmo czy U ciebie robią W szpitalu histeroskopie? jakie tam jest podejście do pacjenta? polecasz?
    Miałam robiona u nas w szpitalu. O dziwo na podejscie pielegniarek na ginekologii nie narzekam. Za to tylko jeden lekarz byl przeciwny lyzeczkowaniu macicy gdy miałam okres częstych plamien i krwawień srodczyklicznych. Dr. Czosnyka na nfz mnie skierował na histero i tym samym chyba zycie mi uratowal. Pozostali chcieli skrobać moje 2mm endometrium a on stwierdził ze przeciez przy takim endo mogliby mi ściany macicy przebić.

Bylam pod narkoza godzinę czasu. Najpierw histeroslopia zwiadowcza no i przedlyzyli narkoze bo od razu odbyła sie histeroskopia operacyjna. W tak cienkim endometrium znaleźli polipy które ciagle krwawily.

Powiem Ci ze po samej zwiadowczej tego samego dnia puszczają. Mnie po dłuższej narkozie nadtepnego dnia puścili do domu.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Miałam robiona u nas w szpitalu. O dziwo na podejscie pielegniarek na ginekologii nie narzekam. Za to tylko jeden lekarz byl przeciwny lyzeczkowaniu macicy gdy miałam okres częstych plamien i krwawień srodczyklicznych. Dr. Czosnyka na nfz mnie skierował na histero i tym samym chyba zycie mi uratowal. Pozostali chcieli skrobać moje 2mm endometrium a on stwierdził ze przeciez przy takim endo mogliby mi ściany macicy przebić.

Bylam pod narkoza godzinę czasu. Najpierw histeroslopia zwiadowcza no i przedlyzyli narkoze bo od razu odbyła sie histeroskopia operacyjna. W tak cienkim endometrium znaleźli polipy które ciagle krwawily.

Powiem Ci ze po samej zwiadowczej tego samego dnia puszczają. Mnie po dłuższej narkozie nadtepnego dnia puścili do domu.
    Ja muszę miec usuniętego polipa. Długo czekalas żeby ci to zrobili?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję zapełnia pęcherza. Heh, sama mam dość często, więc nie lubię tego ;-) Mam nadzieja, że uda Ci się szybko z tym uporać :-)

Lago co do tej luteiny to po pierwszej oj Ty, oj Ty! Że zapomniałaś! A po drugie, to weź o te dwa dni krócej, trudno, Fasola będzie walczyć o siebie ;-)

Gaduaaa co Ty pierdzielisz?! Tak Ci powiedziała własna siostra? Jaaaa... Ty weź się nie przejmuj, dbaj teraz o siebie i o Twinsy. Nie ma czasu na pierdoły. Głowa do góry <3

Karolina2787 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiedziała właśnie że już się domyślała i po pierwsze to nieodpowiedzialne planowac i mieć dziecko z moimi chorobami (czyt, Hashimoto, EBV) że wirus EBV może nawet uszkodzić płód i po drugie będę już całkiem uziemiona w Irlandii ... nie wiem co sobie myślała...
    w każdym razie nawet jesli tak myśli to nie powinna mi tego tak mówić...
    wprowadziła mnie w jakiś dziwny stan wyrzutów sumienia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 15:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od rana się stresuję czy na pewno wszystko będzie okey czytam o tym wirusie EBV jaki ma wpływ na ciąże... ale zakaźnik powiedziała że nie przedostaje sie przez łożysko i nawet nie ma przecwskazań do porodu naturalnego.. czy dobrze zrobiłam decydując się na dziecko bo faktycznie moze być różnie..eh...
    ale ja przerobiłam mase lekarzy... i jakby choć jeden mi powiedział że z tym wirusem nie mogę mieć dzieci to bym się nie zdecydowała... :(

• Lago Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    od rana się stresuję czy na pewno wszystko będzie okey czytam o tym wirusie EBV jaki ma wpływ na ciąże... ale zakaźnik powiedziała że nie przedostaje sie przez łożysko i nawet nie ma przecwskazań do porodu naturalnego.. czy dobrze zrobiłam decydując się na dziecko bo faktycznie moze być różnie..eh...
    ale ja przerobiłam mase lekarzy... i jakby choć jeden mi powiedział że z tym wirusem nie mogę mieć dzieci to bym się nie zdecydowała... :(

kurde Gadulina wiem ze to straszne uslyszec cos takiego od siostry, ale przeciez lekarze wiedza lepiej. Skoro konsultowalas te choroby i nikt nic nie mowil no to moim zdaniem jest ok. Ja na Twoim miejscu nie czytalabym teraz o komplikacjach, bo masz w brzuchu twinsy i takim zamartwianiem sie tylko sobie zaszkodzisz. Czekaj cierpliwie na prenatalne i korzystaj z urokow stanu ciazowego :) Mozesz tez pogilac fasolki od cioci Madzi :P Pamietaj o pozytywnym mysleniu, ono dziala cuda. Ja na serio teraz odpycham od siebie wszystkie zle mysli i jakos tak lzej mi sie zyje, wiec jestem pewna ze Tobie to tez pomoze!!!

A ja wyslalam starego na spacer z psem....wrocil do domu z wiadrem kurek, znow dzis poplyne kulinarnie, moze w ciazy jestem i syndrom wicia gnizda przez gotowanie mi sie wlaczyl, hahahahhahahha

Gaduaaa, Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja muszę miec usuniętego polipa. Długo czekalas żeby ci to zrobili?
    Jakos z miesiąc. Bo polozylam sie zaraz po @ na planowana skrobanke ale ten Czosnyka wygnal mnie dosłownie z oddziału. Przepisał dupka w tamtym cyklu i po nowej @kazal sie stawić juz do histeriskopii.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi pamiętasz jak kiedys rozmawialysmy o tym jak ludzie reagują na wieść ze ktos jest w kolejnej ciąży? Wiesz ze jestes na wygranej pozycji bo w Irl szanują rodziny wielodzietne. Mnie to od razu z błotem zbesztają jak się dowiedzą ze brzuch mi rośnie ;)
    Wal opinie innych. Liczy sie Twój instykt macierzyński, Twoje pragnienia no i ważne ze w końcu spelnilo sie Twoje wielkie male marzenie :)

Gaduaaa, Karolina2787, Posok82, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że gdyby ten wirus był taki goroźny w ciąży to byłby badany tak samo jak toxo i cmv przy każdej ciąży i kazdemu by go zalecano... u tylu lekarzy ilu byłam w polsce i endo i gin i zakaźnik nikt mi nie powiedział że to groźne... mało tego podobno 85% populacji ma ten wirus... i być może miałam go już przed poprzednimi ciążami... eh...

w każdym razie nawet jeśli moja siostra sobie pomyślała to co sobie pomyślała to nie powinna była mi tego tak bezczelnie powiedzieć...
    nie mam pojęcia dlaczego tak mnie potraktowała i podeszła do mnie z taką pretensją....
    jest mi po prostu bardzo smutno i przykro...
    utwierdziła mnie tym bardziej że w Polsce nie mam czego szukać i nigdy nie będę miała..

• Lago Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    w każdym razie nawet jeśli moja siostra sobie pomyślała to co sobie pomyślała to nie powinna była mi tego tak bezczelnie powiedzieć...
    nie mam pojęcia dlaczego tak mnie potraktowała i podeszła do mnie z taką pretensją....
    jest mi po prostu bardzo smutno i przykro...
    utwierdziła mnie tym bardziej że w Polsce nie mam czego szukać i nigdy nie będę miała..

ja mysle ze nie spodziewala sie takiej wiadomosci i palnela glupote, albo moze faktycznie to jest zazdrosc? Mieszkasz w Irlandii i spokojnie mozesz sobie pozwolic na czworke, ups trojke :D dzieci. Ide o zaklad, ze sobie to przemysli i Cie przeprosi. Musi byc jakis podtekst, bo normalna reakcja to "ale super, bede miala siostrzenice" a ta najpierw z wirusami wyskakuje a pozniej z ugrzeznieciem w IRL. My sie cieszymy razem z Toba i czekamy na mala Balbine :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa kochanie nie przejmuj się gadaniem siostry. Ty wiesz swoje i rób po swojemu to Twoje życie i Twoje bobo. Niech się nikt nie wtrąca w to bo co komu do domu jak chałupa nie jego! won! Ty jesteś nasza i my Cię kochamy i zawsze będziemy z Tobą <3 Także nie smutaj mi tu tylko ciesz się ciążą i broń boże mi myśleć źle bo ja Ci tu zaraz manto sprawię :P lekarze wiedzą co robią i Ty też jesteś inteligentną kobietą i ja wiem że możesz czuć się bezpieczna no bo kuźwa kto by mi tak doradzał we wszystkim jak nie Ty :) i Ty właśnie masz rację nie daj się dołować bo to bez sensu olać ją z góry i tyle Ci radzę.

A pro po badań czy tp. właśnie mój wynik luknęłam 17-OH Progesteron i jest tak:
    2,06 ng/ml gdzie norma w FL: od 1,0 do 4,5 ng/ml czyli chyba w porzo co? Tylko poczytać muszę jeszcze o tym co i jak bo nie wiem bo co to :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 16:52

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    ja mysle ze nie spodziewala sie takiej wiadomosci i palnela glupote, albo moze faktycznie to jest zazdrosc? Mieszkasz w Irlandii i spokojnie mozesz sobie pozwolic na czworke, ups trojke :D dzieci. Ide o zaklad, ze sobie to przemysli i Cie przeprosi. Musi byc jakis podtekst, bo normalna reakcja to "ale super, bede miala siostrzenice" a ta najpierw z wirusami wyskakuje a pozniej z ugrzeznieciem w IRL. My sie cieszymy razem z Toba i czekamy na mala Balbine :D
    dzięki <3
    na razie nie bedę z nią rozmawiała.. bynajmniej nie odezwę się teraz pierwsza... bo nie mam ochoty...
    Pola będzie ;) hehehe

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gaduaaa kochanie nie przejmuj się gadaniem siostry. Ty wiesz swoje i rób po swojemu to Twoje życie i Twoje bobo. Niech się nikt nie wtrąca w to bo co komu do domu jak chałupa nie jego! won! Ty jesteś nasza i my Cię kochamy i zawsze będziemy z Tobą <3 Także nie smutaj mi tu tylko ciesz się ciążą i broń boże mi myśleć źle bo ja Ci tu zaraz manto sprawię :P lekarze wiedzą co robią i Ty też jesteś inteligentną kobietą i ja wiem że możesz czuć się bezpieczna no bo kuźwa kto by mi tak doradzał we wszystkim jak nie Ty :) i Ty właśnie masz rację nie daj się dołować bo to bez sensu olać ją z góry i tyle Ci radzę.

A pro po badań czy tp. właśnie mój wynik luknęłam 17-OH Progesteron i jest tak:
    2,06 ng/ml gdzie norma w FL: od 1,0 do 4,5 ng/ml czyli chyba w porzo co? Tylko poczytać muszę jeszcze o tym co i jak bo nie wiem bo co to :P
    dzięki, dzięki <3

no w normie jesteś to chyba okey ;) ogólnie to chyba wszytskie badania wyszły Ci dobrze... więc kurde no musi się udać !

• Lago Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dzięki <3
    na razie nie bedę z nią rozmawiała.. bynajmniej nie odezwę się teraz pierwsza... bo nie mam ochoty...
    Pola będzie ;) hehehe

i prawidlowo, a jak zapyta dlaczego sie nie odzywasz, to wprost powiedz ze przegiela!
    Pola super! Jak gwiazda :D

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ