X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    o to myślałam że ja jestem pod tym względem dinozaurem bo z kim nie rozmawiam to każdy bierze znieczulenie i się dziwi że ja nie, oczywiście nie biorę pod uwagę kanałowego leczenia bo to inna bajka :)
    tak.. kanałowe miałam tylko raz i oczywiście na pełnym znieczuleniu.. to samo z wyrywanie zęba.. ale zwykłe małe próchniczki wytrzymuje bez znieczuleń.. i właśnie też chodzę do dentysty co pół roku mniej więcej albo raz w roku na pewno.. i jeśli dentysta tylko zobaczy że coś zaczyna się dziać to od razu mi to robi.. wtedy jak taka dziurka jest mała to ten ząb nie boli przy wierceniu... i spokój mam :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety.
    Od 9siedze z Dudi u dentysty. 40min siedziala na fotelu i tylko znieczulenie dala zrobić. Wkurwilam sie i wyszłam a ona zostala tam z placzem ze chce zrobić tego zęba. Kazala mi jechac do domu :D i ze da mi znać żeby po nia wrócić. Nie wiem co doktor na to bo juz mi wstyd tam nawet wchodzić :(
    Dudi wie ze jak nie zrobi dzis zęba to nici z aparatu. A na 15ortodonte mamy żeby uzgodnić plan leczenia. Nie wiem czy odwolywac tą wizytę czy wogole cokolwiek jeszcze robic. No takich cyrkow z Dudi to jeszcze nie miałam :(

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :-)
    Caro Tylko uważaj, żeby nie przebić panny młodej tak się odstawisz :D
    Pokaż pazury :)

Ja też dziury i borowanie bez znieczulenia lecę u dentysty. Bardziej mnie ta igła w dziąsło przeraża niż chwila bólu.

Lago Progesteron działa i dlatego Ci wesoło :D Testuj, testuj dobrze Gadu mówi - trzeba się słuchać ciężarnej.

Gizmo Ale masz przeboje z tą córą, ale może dobrze dentystka zrobiła, że kazała Ci do domu jechać. daj znać czy się udało zrobić tego zęba :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Hej kobiety.
    Od 9siedze z Dudi u dentysty. 40min siedziala na fotelu i tylko znieczulenie dala zrobić. Wkurwilam sie i wyszłam a ona zostala tam z placzem ze chce zrobić tego zęba. Kazala mi jechac do domu :D i ze da mi znać żeby po nia wrócić. Nie wiem co doktor na to bo juz mi wstyd tam nawet wchodzić :(
    Dudi wie ze jak nie zrobi dzis zęba to nici z aparatu. A na 15ortodonte mamy żeby uzgodnić plan leczenia. Nie wiem czy odwolywac tą wizytę czy wogole cokolwiek jeszcze robic. No takich cyrkow z Dudi to jeszcze nie miałam :(
    o kurde.. ale cyrki...
    no tak dziewczyny.. chyba jednak chcę syna :) moi twardo do dentysty chodzą :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o kurde.. ale cyrki...
    no tak dziewczyny.. chyba jednak chcę syna :) moi twardo do dentysty chodzą :)
    hehe a u mnie to zawsze ja twardo chodziłam do dentysty a brat się cykał, już nie wspomnę jak "odważny" jest ojciec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:10

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo dobrze że wyszłaś z gabinetu bo czasem nieobecność rodzica powoduje większą odwagę u dziecka, niestety nie ma reguły na to, daj znać jak poszło :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gizmo dobrze że wyszłaś z gabinetu bo czasem nieobecność rodzica powoduje większą odwagę u dziecka, niestety nie ma reguły na to, daj znać jak poszło :)
    no też tak myślę :) dzieci przy rodzicach zachowują się zupełnie inaczej

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w aucie na parkingu. Tylko widze jak pacjenci sie zmieniają, wchodzą i wychodzą. Czuje ze Dudi drugi raz dzis nie przyjmie. A mi tylko nerwy sie wzmagają. Znieczulenia i tak nie dostanie drugiego na bank.

Wogole to Dudi kazala mi jechac do domu a nie doktor. Doktor to kazala jej wrócić jak się zdecyduje ale ja powiedziałam ze wiecej tam nie pójdę. Strasznie mi wstyd za gowniare :(

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu nie no teraz musi być córcia, dom nie może być aż tak zdominowany przez chłopów :) a pamiętaj że twinsy więc może dwie córcie i będzie po równo :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Siedzę w aucie na parkingu. Tylko widze jak pacjenci sie zmieniają, wchodzą i wychodzą. Czuje ze Dudi drugi raz dzis nie przyjmie. A mi tylko nerwy sie wzmagają. Znieczulenia i tak nie dostanie drugiego na bank.

Wogole to Dudi kazala mi jechac do domu a nie doktor. Doktor to kazala jej wrócić jak się zdecyduje ale ja powiedziałam ze wiecej tam nie pójdę. Strasznie mi wstyd za gowniare :(
    myślę że dentysta raczej zna takie akcje i dla niego to nie pierwszyzna, a Ty się nie denerwuj tylko uwierz w Dudi może przełamie swój strach a lekarz jeszcze ją dzisiaj przyjmie

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie myslę że może denstysta nie ma podjeścia?
    może lepiej poszukać takiego dla bardziej wymagających młodych pacjentów?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi dla mnie ta doktor ma super podejscie. Jest mega cierpliwa, pozwalala nawet jej wyjść do wc w trakcie. Który lekarz zrezygnowalby z trzech pacjentów żeby poświęcić czas tylko jednemu? Który pojdzie na rękę i przyjmie bez planowanej wizyty? Poza tym pomoc dentystyczna jest bardzo ciepla w słowach tak samo jak doktor.

Slow mi juz brak na dzisiejsza wizytę. Plakac mi sie chce tylko. Zab nie zrobiony. Tii kaze odwołać wizytę u orto i dac Se spokoj z leczeniem. :(

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ortodonta poczeka a najgorsze że tego zęba i tak trzeba będzie zrobić bo za jakiś czas się okaże że pozostanie tylko rwanie...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wracając do tematu ortodonty to ja już widze u Fabiego poprawę.. a to niecałe 2 tyg aparatu... a Ty dla Dudi robisz ruchomy czy stały?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudi ma mieć najpierw założony dystalizator Pendulum na 3miesiace żeby przesunąć 6tki na górze i dopiero staly łuk na gore i dol. Właśnie się dowiedziałam ze ten pendulum 1tys, a za dwa luki stale 2,5tys. Chyba ze chce górny i dolny luk zakladac oddzielnie to wtedy po 1,5tys. Minimum 2lata musi nosić staly.
    Z pozoru wydaje sie ze ma ladne i proste zęby, ze tylko dwójki na górze troche wystają ale okazuje sie ze Dudi nie jest łatwym przypadkiem dla orto. :/ ma obustronna asymetrie szczeki. O dentyście juz nie wspomne :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Dudi ma mieć najpierw założony dystalizator Pendulum na 3miesiace żeby przesunąć 6tki na górze i dopiero staly łuk na gore i dol. Właśnie się dowiedziałam ze ten pendulum 1tys, a za dwa luki stale 2,5tys. Chyba ze chce górny i dolny luk zakladac oddzielnie to wtedy po 1,5tys. Minimum 2lata musi nosić staly.
    Z pozoru wydaje sie ze ma ladne i proste zęby, ze tylko dwójki na górze troche wystają ale okazuje sie ze Dudi nie jest łatwym przypadkiem dla orto. :/ ma obustronna asymetrie szczeki. O dentyście juz nie wspomne :(
    o kur zapiał... no to rzeczywiście... nie łatwe...

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam ze prościej bedzie i taniej. Do 7wrzesnia mam czas żeby zdecydowac czy zakładamy separatory przed wyciskami do dystalizarora czy rezygnujemy. Do tego czasu MUSOWO zęby ma miec wyleczone :/

Czekam juz na Ali pod basenem. Zaraz powinni byc i...dopiero ruch bedzie w domu

• Caro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo ale miałaś dzisiaj przeboje, huhu.. Ale powiem Ci że ja też jestem cykorem jeżeli chodzi o dentystę.. Najchętniej robiłabym to na znieczuleniu całkowitym. A propo dentysty.. Chyba będę musiała się niedługo wybrać na wizytę kontrolną.. Aaaaaa!

Ogólnie Natsik nie no coś Ty! Nie śmiałabym! Hihi ;-) To siostra Małża, jakoś za sobą wielce nie przepadamy, mamy odmienne wizję świata po prostu, więc wiesz ;-) B-)

A dziś "misja sukienka zakończona sukcesem! O dziwo!! Odbyło się bez "braniaczegośnasiłę" :-P I kolor nietypowy, popielato - biała :-) Był taki sam w kolorze pudrowego różu, ale to nie moje klimaty ;-) Ahh! Już nie mogę się doczekać. Nawet zapomniałam, o upływającym czasie :-D

Nats lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro pochwal się :)
    Czekam od rana na fotę pazurkow no a teraz juz i na kieckę ;)

• Caro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazurki. Moje krótkie szpony słabo eksponują :-D

70yzkm.jpg

ana1122, Marteczka93, Nats, Posok82, Karolina2787 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ