SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    o to myślałam że ja jestem pod tym względem dinozaurem bo z kim nie rozmawiam to każdy bierze znieczulenie i się dziwi że ja nie, oczywiście nie biorę pod uwagę kanałowego leczenia bo to inna bajka :)
    tak.. kanałowe miałam tylko raz i oczywiście na pełnym znieczuleniu.. to samo z wyrywanie zęba.. ale zwykłe małe próchniczki wytrzymuje bez znieczuleń.. i właśnie też chodzę do dentysty co pół roku mniej więcej albo raz w roku na pewno.. i jeśli dentysta tylko zobaczy że coś zaczyna się dziać to od razu mi to robi.. wtedy jak taka dziurka jest mała to ten ząb nie boli przy wierceniu... i spokój mam :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety.
    Od 9siedze z Dudi u dentysty. 40min siedziala na fotelu i tylko znieczulenie dala zrobić. Wkurwilam sie i wyszłam a ona zostala tam z placzem ze chce zrobić tego zęba. Kazala mi jechac do domu :D i ze da mi znać żeby po nia wrócić. Nie wiem co doktor na to bo juz mi wstyd tam nawet wchodzić :(
    Dudi wie ze jak nie zrobi dzis zęba to nici z aparatu. A na 15ortodonte mamy żeby uzgodnić plan leczenia. Nie wiem czy odwolywac tą wizytę czy wogole cokolwiek jeszcze robic. No takich cyrkow z Dudi to jeszcze nie miałam :(

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :-)
    Caro Tylko uważaj, żeby nie przebić panny młodej tak się odstawisz :D
    Pokaż pazury :)

Ja też dziury i borowanie bez znieczulenia lecę u dentysty. Bardziej mnie ta igła w dziąsło przeraża niż chwila bólu.

Lago Progesteron działa i dlatego Ci wesoło :D Testuj, testuj dobrze Gadu mówi - trzeba się słuchać ciężarnej.

Gizmo Ale masz przeboje z tą córą, ale może dobrze dentystka zrobiła, że kazała Ci do domu jechać. daj znać czy się udało zrobić tego zęba :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Hej kobiety.
    Od 9siedze z Dudi u dentysty. 40min siedziala na fotelu i tylko znieczulenie dala zrobić. Wkurwilam sie i wyszłam a ona zostala tam z placzem ze chce zrobić tego zęba. Kazala mi jechac do domu :D i ze da mi znać żeby po nia wrócić. Nie wiem co doktor na to bo juz mi wstyd tam nawet wchodzić :(
    Dudi wie ze jak nie zrobi dzis zęba to nici z aparatu. A na 15ortodonte mamy żeby uzgodnić plan leczenia. Nie wiem czy odwolywac tą wizytę czy wogole cokolwiek jeszcze robic. No takich cyrkow z Dudi to jeszcze nie miałam :(
    o kurde.. ale cyrki...
    no tak dziewczyny.. chyba jednak chcę syna :) moi twardo do dentysty chodzą :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    o kurde.. ale cyrki...
    no tak dziewczyny.. chyba jednak chcę syna :) moi twardo do dentysty chodzą :)
    hehe a u mnie to zawsze ja twardo chodziłam do dentysty a brat się cykał, już nie wspomnę jak "odważny" jest ojciec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:10

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo dobrze że wyszłaś z gabinetu bo czasem nieobecność rodzica powoduje większą odwagę u dziecka, niestety nie ma reguły na to, daj znać jak poszło :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gizmo dobrze że wyszłaś z gabinetu bo czasem nieobecność rodzica powoduje większą odwagę u dziecka, niestety nie ma reguły na to, daj znać jak poszło :)
    no też tak myślę :) dzieci przy rodzicach zachowują się zupełnie inaczej

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w aucie na parkingu. Tylko widze jak pacjenci sie zmieniają, wchodzą i wychodzą. Czuje ze Dudi drugi raz dzis nie przyjmie. A mi tylko nerwy sie wzmagają. Znieczulenia i tak nie dostanie drugiego na bank.

Wogole to Dudi kazala mi jechac do domu a nie doktor. Doktor to kazala jej wrócić jak się zdecyduje ale ja powiedziałam ze wiecej tam nie pójdę. Strasznie mi wstyd za gowniare :(

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu nie no teraz musi być córcia, dom nie może być aż tak zdominowany przez chłopów :) a pamiętaj że twinsy więc może dwie córcie i będzie po równo :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Siedzę w aucie na parkingu. Tylko widze jak pacjenci sie zmieniają, wchodzą i wychodzą. Czuje ze Dudi drugi raz dzis nie przyjmie. A mi tylko nerwy sie wzmagają. Znieczulenia i tak nie dostanie drugiego na bank.

Wogole to Dudi kazala mi jechac do domu a nie doktor. Doktor to kazala jej wrócić jak się zdecyduje ale ja powiedziałam ze wiecej tam nie pójdę. Strasznie mi wstyd za gowniare :(
    myślę że dentysta raczej zna takie akcje i dla niego to nie pierwszyzna, a Ty się nie denerwuj tylko uwierz w Dudi może przełamie swój strach a lekarz jeszcze ją dzisiaj przyjmie

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie myslę że może denstysta nie ma podjeścia?
    może lepiej poszukać takiego dla bardziej wymagających młodych pacjentów?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi dla mnie ta doktor ma super podejscie. Jest mega cierpliwa, pozwalala nawet jej wyjść do wc w trakcie. Który lekarz zrezygnowalby z trzech pacjentów żeby poświęcić czas tylko jednemu? Który pojdzie na rękę i przyjmie bez planowanej wizyty? Poza tym pomoc dentystyczna jest bardzo ciepla w słowach tak samo jak doktor.

Slow mi juz brak na dzisiejsza wizytę. Plakac mi sie chce tylko. Zab nie zrobiony. Tii kaze odwołać wizytę u orto i dac Se spokoj z leczeniem. :(

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ortodonta poczeka a najgorsze że tego zęba i tak trzeba będzie zrobić bo za jakiś czas się okaże że pozostanie tylko rwanie...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wracając do tematu ortodonty to ja już widze u Fabiego poprawę.. a to niecałe 2 tyg aparatu... a Ty dla Dudi robisz ruchomy czy stały?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudi ma mieć najpierw założony dystalizator Pendulum na 3miesiace żeby przesunąć 6tki na górze i dopiero staly łuk na gore i dol. Właśnie się dowiedziałam ze ten pendulum 1tys, a za dwa luki stale 2,5tys. Chyba ze chce górny i dolny luk zakladac oddzielnie to wtedy po 1,5tys. Minimum 2lata musi nosić staly.
    Z pozoru wydaje sie ze ma ladne i proste zęby, ze tylko dwójki na górze troche wystają ale okazuje sie ze Dudi nie jest łatwym przypadkiem dla orto. :/ ma obustronna asymetrie szczeki. O dentyście juz nie wspomne :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Dudi ma mieć najpierw założony dystalizator Pendulum na 3miesiace żeby przesunąć 6tki na górze i dopiero staly łuk na gore i dol. Właśnie się dowiedziałam ze ten pendulum 1tys, a za dwa luki stale 2,5tys. Chyba ze chce górny i dolny luk zakladac oddzielnie to wtedy po 1,5tys. Minimum 2lata musi nosić staly.
    Z pozoru wydaje sie ze ma ladne i proste zęby, ze tylko dwójki na górze troche wystają ale okazuje sie ze Dudi nie jest łatwym przypadkiem dla orto. :/ ma obustronna asymetrie szczeki. O dentyście juz nie wspomne :(
    o kur zapiał... no to rzeczywiście... nie łatwe...

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam ze prościej bedzie i taniej. Do 7wrzesnia mam czas żeby zdecydowac czy zakładamy separatory przed wyciskami do dystalizarora czy rezygnujemy. Do tego czasu MUSOWO zęby ma miec wyleczone :/

Czekam juz na Ali pod basenem. Zaraz powinni byc i...dopiero ruch bedzie w domu

• Caro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo ale miałaś dzisiaj przeboje, huhu.. Ale powiem Ci że ja też jestem cykorem jeżeli chodzi o dentystę.. Najchętniej robiłabym to na znieczuleniu całkowitym. A propo dentysty.. Chyba będę musiała się niedługo wybrać na wizytę kontrolną.. Aaaaaa!

Ogólnie Natsik nie no coś Ty! Nie śmiałabym! Hihi ;-) To siostra Małża, jakoś za sobą wielce nie przepadamy, mamy odmienne wizję świata po prostu, więc wiesz ;-) B-)

A dziś "misja sukienka zakończona sukcesem! O dziwo!! Odbyło się bez "braniaczegośnasiłę" :-P I kolor nietypowy, popielato - biała :-) Był taki sam w kolorze pudrowego różu, ale to nie moje klimaty ;-) Ahh! Już nie mogę się doczekać. Nawet zapomniałam, o upływającym czasie :-D

Nats lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro pochwal się :)
    Czekam od rana na fotę pazurkow no a teraz juz i na kieckę ;)

• Caro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazurki. Moje krótkie szpony słabo eksponują :-D

70yzkm.jpg

ana1122, Marteczka93, Nats, Posok82, Karolina2787 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ