Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak czy siak trzeba czekać na @ ból @ okazuje się być tym złym i dobrym ;)
    Ciekawe jak Gadi bo jej cycki spuchły ponoć jak u Pameli więc może coś też dopowie jak się zjawi ;) ciekawa jestem tych żyłek na piersiach bardziej widocznych bo ponoć to też objaw ale od kiedy znaczy ile przed @ miałaś albo masz tak? I czy są rzeczywiście tak widoczne jak to opisują w necie... wiem wiem że Cię gnębię z tym wypytywaniem ale już nie bd :P

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się naczytałam o tych żyłkach ale u siebie tego nie zauważyłam ani ciemniejszych brodawek :) a cycyki faktycznie trochę się bardziej zaokrągliły ale to już po tym jak wiedziałam że jestem w ciąży, Jejciu ja nie mam typowych objawów ciąży które opisują w necie to może ja jestem w ciąży urojonej ;)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cześć Karola Może właśnie taki cykl na luzaku dobrze Ci zrobi ;) Zazdroszczę urlopu. Jakie macie plany?
    Co do objawów to ja w ogóle nic nie czułam. Zawsze mi sie wydawało, ze jak będę w ciazy to na pewno będę czuła się inaczej, a tu już drugi trymestr, a czuję się dokładnie tak jak wcześniej. Tylko okresu nie mam :P

Pasok To niska masz trochę ta hemoglobine. Sok z buraka podobno jest dobry. No i suszone morele - mój ostatni hit :)

Posok82 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe przestań Posok :D to chyba ja co miesiąc jestem w takiej ciąży :D nie wiem po cholere ja to wszystko czytam a później wariuję. Chociaż w tym cyklu i tak się uspokoiłam trochę. Niedługo bd myślała nad zrobieniem reszty badań i się zastanawiam czy zrobić je też w 3dniu cyklu tak jak tamte czy obojętnie bo w sumie nie trzeba ich robić w wyznaczonym dniu dlatego się zastanawiam.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats hehe no właśnie gdyby nie brak okresy i robione USG to człowiek nie wiedziałby że zaciążył :)
    ostatnio obżerałam się suszoną żurawiną bo kwaśna a morele to wcinałam ale świeże, buraki to tylko w formie obiadu :), morfologią się nie przejmuję bo od dziecka miałam słabą widocznie tak to u mnie jest :)

Nats, Marteczka93 lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hehe przestań Posok :D to chyba ja co miesiąc jestem w takiej ciąży :D nie wiem po cholere ja to wszystko czytam a później wariuję. Chociaż w tym cyklu i tak się uspokoiłam trochę. Niedługo bd myślała nad zrobieniem reszty badań i się zastanawiam czy zrobić je też w 3dniu cyklu tak jak tamte czy obojętnie bo w sumie nie trzeba ich robić w wyznaczonym dniu dlatego się zastanawiam.
    a jakie badania Ci jeszcze zostały do zrobienia?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik w niedzielę jedziemy nad morze ale we wtorek już wracamy bo to taki krótki wypad tylko sobie zrobimy. Potem w rozjazdach bo do rodziców będziemy jeździć i w sumie tyle także urlop jedynie leniuchowanie ;)

A Ty Natsik też czułaś się jak na @ kiedy zaszłaś w ciążę? Znaczy w tym cyklu kiedy zaszłaś :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Natsik w niedzielę jedziemy nad morze ale we wtorek już wracamy bo to taki krótki wypad tylko sobie zrobimy. Potem w rozjazdach bo do rodziców będziemy jeździć i w sumie tyle także urlop jedynie leniuchowanie ;)

A Ty Natsik też czułaś się jak na @ kiedy zaszłaś w ciążę? Znaczy w tym cyklu kiedy zaszłaś :)
    leniuchowanie też jest dobre ważne aby się wyspać i zrelaksować :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    a jakie badania Ci jeszcze zostały do zrobienia?

Głównie te DHEA-S, Kortyzol i Androstendion ale chciałam jeszcze dołożyć tarczycowe do tego

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Głównie te DHEA-S, Kortyzol i Androstendion ale chciałam jeszcze dołożyć tarczycowe do tego
    przy tych badaniach chyba nei ma znaczenia w jakim dniu cyklu będziesz robić pytanie czy tego dnia będziesz mieć tyle kasy aby za nie zapłacić :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    przy tych badaniach chyba nei ma znaczenia w jakim dniu cyklu będziesz robić pytanie czy tego dnia będziesz mieć tyle kasy aby za nie zapłacić :)

Wiem wiem że sporo wyjdzie za nie no ale niestety mus to mus :/ muszę zrobić wszystkie przed wizytą i mieć z głowy. A tarczycowe też obojętnie kiedy można robić? Tzn te Fki?

• Nats Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Super :) dobre i kilka dni. Nawdychacie się morskiego powietrza i odpoczniecie :)

Wiesz co ja jak zaszlam to mniej wiecej w tym samie czasie zaczęłam brać Bromka, bo mi gin na prolaktyne zalecił. Wzięłam 4 tabletki i okazało się, ze jestem w ciazy. Trochę mi się w głowie kręciło i mdlilo rano - ale myślałam, ze to od Bromka, bo on też takie objawy daje. Cycki bolały jak zawsze przed okresem. W końcu jednego dnia zrobilam zupę gulaszowa, zjadlam na raz 4 porcje i poszlam spac :D potem się obudziłam i coś mnie tknelo, żeby test zrobić i bum 2 kreski :D

nick nieaktualny, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wiem wiem że sporo wyjdzie za nie no ale niestety mus to mus :/ muszę zrobić wszystkie przed wizytą i mieć z głowy. A tarczycowe też obojętnie kiedy można robić? Tzn te Fki?
    z tego co wiem to nie ma znaczenia ale Gadi mogłaby się jeszcze wypowiedzieć

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Tarczyca to chyba bez różnicy kiedy i nie trzeba być na czczo:)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę fajnie tak :) ja to chyba nigdy nie zaciążę :( już tak długo się staramy nie wiem co jest grane. Co do wyników to jak na razie mam wszystkie w normie jedyne co to mi chodzi po głowie ten zabieg HSG żeby zrobić bo to może w tym tkwi problem i dlatego się nie udaje, nie wiem już sama. Może nowy gin tez coś pomoże tylko nie wiem co w jakiej kolejności czy najpierw iść do gina z wynikami czy zrobić jeszcze ten zabieg i z tym wszystkim pójść do gina :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski.Też tak myślałam że bez różnicy z tymi tarczycowymi a na czczo i tak bd musiała być bo Kortyzol muszę mieć zrobiony rano na czczo :/ tak mi gina zaleciła.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola badasz siebie a Twój chłop też się bada?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli jutro nie przyjdzie @ to zrobię test. Ale stres mnie zżera..
    Tak bardzo bym chciała w końcu zobaczyć 2 kreski :(

Gaduaaa, Caro lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Dziewczyny, jeśli jutro nie przyjdzie @ to zrobię test. Ale stres mnie zżera..
    Tak bardzo bym chciała w końcu zobaczyć 2 kreski :(
    trzymam kciuki :) a jak długą masz zazwyczaj fazę lutealną?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wizytę mam dopiero na 18. Zaraz się zajmie robieniem obiadu to jakoś zleci :) dzięki dziewczyny <3
    Caro Czekamy na fote w sobotę :)

A ja jestem w szoku, bo właśnie odebrałam wyniki morfologii. Hemoglobine mam lepszą niż ostatnio - 13,7. Ogólnie wszystko w normie tylko EO obniżone. Gadu ekspercie Ty nasz co to może znaczyć? Groźne to jest? Będę zyc? :D
    a mocno zaniżone? Eozynofile sa odpowiedzialne za alergie i pasożyty...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ ‹ 546 547 548 549 550 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ