X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli tak czy siak trzeba czekać na @ ból @ okazuje się być tym złym i dobrym ;)
    Ciekawe jak Gadi bo jej cycki spuchły ponoć jak u Pameli więc może coś też dopowie jak się zjawi ;) ciekawa jestem tych żyłek na piersiach bardziej widocznych bo ponoć to też objaw ale od kiedy znaczy ile przed @ miałaś albo masz tak? I czy są rzeczywiście tak widoczne jak to opisują w necie... wiem wiem że Cię gnębię z tym wypytywaniem ale już nie bd :P

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się naczytałam o tych żyłkach ale u siebie tego nie zauważyłam ani ciemniejszych brodawek :) a cycyki faktycznie trochę się bardziej zaokrągliły ale to już po tym jak wiedziałam że jestem w ciąży, Jejciu ja nie mam typowych objawów ciąży które opisują w necie to może ja jestem w ciąży urojonej ;)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cześć Karola Może właśnie taki cykl na luzaku dobrze Ci zrobi ;) Zazdroszczę urlopu. Jakie macie plany?
    Co do objawów to ja w ogóle nic nie czułam. Zawsze mi sie wydawało, ze jak będę w ciazy to na pewno będę czuła się inaczej, a tu już drugi trymestr, a czuję się dokładnie tak jak wcześniej. Tylko okresu nie mam :P

Pasok To niska masz trochę ta hemoglobine. Sok z buraka podobno jest dobry. No i suszone morele - mój ostatni hit :)

Posok82 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe przestań Posok :D to chyba ja co miesiąc jestem w takiej ciąży :D nie wiem po cholere ja to wszystko czytam a później wariuję. Chociaż w tym cyklu i tak się uspokoiłam trochę. Niedługo bd myślała nad zrobieniem reszty badań i się zastanawiam czy zrobić je też w 3dniu cyklu tak jak tamte czy obojętnie bo w sumie nie trzeba ich robić w wyznaczonym dniu dlatego się zastanawiam.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats hehe no właśnie gdyby nie brak okresy i robione USG to człowiek nie wiedziałby że zaciążył :)
    ostatnio obżerałam się suszoną żurawiną bo kwaśna a morele to wcinałam ale świeże, buraki to tylko w formie obiadu :), morfologią się nie przejmuję bo od dziecka miałam słabą widocznie tak to u mnie jest :)

Nats, Marteczka93 lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hehe przestań Posok :D to chyba ja co miesiąc jestem w takiej ciąży :D nie wiem po cholere ja to wszystko czytam a później wariuję. Chociaż w tym cyklu i tak się uspokoiłam trochę. Niedługo bd myślała nad zrobieniem reszty badań i się zastanawiam czy zrobić je też w 3dniu cyklu tak jak tamte czy obojętnie bo w sumie nie trzeba ich robić w wyznaczonym dniu dlatego się zastanawiam.
    a jakie badania Ci jeszcze zostały do zrobienia?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik w niedzielę jedziemy nad morze ale we wtorek już wracamy bo to taki krótki wypad tylko sobie zrobimy. Potem w rozjazdach bo do rodziców będziemy jeździć i w sumie tyle także urlop jedynie leniuchowanie ;)

A Ty Natsik też czułaś się jak na @ kiedy zaszłaś w ciążę? Znaczy w tym cyklu kiedy zaszłaś :)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Natsik w niedzielę jedziemy nad morze ale we wtorek już wracamy bo to taki krótki wypad tylko sobie zrobimy. Potem w rozjazdach bo do rodziców będziemy jeździć i w sumie tyle także urlop jedynie leniuchowanie ;)

A Ty Natsik też czułaś się jak na @ kiedy zaszłaś w ciążę? Znaczy w tym cyklu kiedy zaszłaś :)
    leniuchowanie też jest dobre ważne aby się wyspać i zrelaksować :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    a jakie badania Ci jeszcze zostały do zrobienia?

Głównie te DHEA-S, Kortyzol i Androstendion ale chciałam jeszcze dołożyć tarczycowe do tego

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Głównie te DHEA-S, Kortyzol i Androstendion ale chciałam jeszcze dołożyć tarczycowe do tego
    przy tych badaniach chyba nei ma znaczenia w jakim dniu cyklu będziesz robić pytanie czy tego dnia będziesz mieć tyle kasy aby za nie zapłacić :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    przy tych badaniach chyba nei ma znaczenia w jakim dniu cyklu będziesz robić pytanie czy tego dnia będziesz mieć tyle kasy aby za nie zapłacić :)

Wiem wiem że sporo wyjdzie za nie no ale niestety mus to mus :/ muszę zrobić wszystkie przed wizytą i mieć z głowy. A tarczycowe też obojętnie kiedy można robić? Tzn te Fki?

• Nats Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Super :) dobre i kilka dni. Nawdychacie się morskiego powietrza i odpoczniecie :)

Wiesz co ja jak zaszlam to mniej wiecej w tym samie czasie zaczęłam brać Bromka, bo mi gin na prolaktyne zalecił. Wzięłam 4 tabletki i okazało się, ze jestem w ciazy. Trochę mi się w głowie kręciło i mdlilo rano - ale myślałam, ze to od Bromka, bo on też takie objawy daje. Cycki bolały jak zawsze przed okresem. W końcu jednego dnia zrobilam zupę gulaszowa, zjadlam na raz 4 porcje i poszlam spac :D potem się obudziłam i coś mnie tknelo, żeby test zrobić i bum 2 kreski :D

Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wiem wiem że sporo wyjdzie za nie no ale niestety mus to mus :/ muszę zrobić wszystkie przed wizytą i mieć z głowy. A tarczycowe też obojętnie kiedy można robić? Tzn te Fki?
    z tego co wiem to nie ma znaczenia ale Gadi mogłaby się jeszcze wypowiedzieć

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Tarczyca to chyba bez różnicy kiedy i nie trzeba być na czczo:)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę fajnie tak :) ja to chyba nigdy nie zaciążę :( już tak długo się staramy nie wiem co jest grane. Co do wyników to jak na razie mam wszystkie w normie jedyne co to mi chodzi po głowie ten zabieg HSG żeby zrobić bo to może w tym tkwi problem i dlatego się nie udaje, nie wiem już sama. Może nowy gin tez coś pomoże tylko nie wiem co w jakiej kolejności czy najpierw iść do gina z wynikami czy zrobić jeszcze ten zabieg i z tym wszystkim pójść do gina :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski.Też tak myślałam że bez różnicy z tymi tarczycowymi a na czczo i tak bd musiała być bo Kortyzol muszę mieć zrobiony rano na czczo :/ tak mi gina zaleciła.

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola badasz siebie a Twój chłop też się bada?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli jutro nie przyjdzie @ to zrobię test. Ale stres mnie zżera..
    Tak bardzo bym chciała w końcu zobaczyć 2 kreski :(

Gaduaaa, Caro lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Dziewczyny, jeśli jutro nie przyjdzie @ to zrobię test. Ale stres mnie zżera..
    Tak bardzo bym chciała w końcu zobaczyć 2 kreski :(
    trzymam kciuki :) a jak długą masz zazwyczaj fazę lutealną?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Wizytę mam dopiero na 18. Zaraz się zajmie robieniem obiadu to jakoś zleci :) dzięki dziewczyny <3
    Caro Czekamy na fote w sobotę :)

A ja jestem w szoku, bo właśnie odebrałam wyniki morfologii. Hemoglobine mam lepszą niż ostatnio - 13,7. Ogólnie wszystko w normie tylko EO obniżone. Gadu ekspercie Ty nasz co to może znaczyć? Groźne to jest? Będę zyc? :D
    a mocno zaniżone? Eozynofile sa odpowiedzialne za alergie i pasożyty...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ