Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu To, ze u faceta w rodzinie były bliźniaki to nie ma nic do rzeczy. Tylko kobieta może odziedziczyc tendencje do ciazy blizniczej, bo to zależy albo od 2 jajek, albo czy 1 się podzieli. Tak mi się wydaje przynajmniej, ze plemniki nic do tego nie mają.
    Spokojnie musisz cierpiliwe czekać i sie przekonasz. A na kiedy masz skan?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Gadu To, ze u faceta w rodzinie były bliźniaki to nie ma nic do rzeczy. Tylko kobieta może odziedziczyc tendencje do ciazy blizniczej, bo to zależy albo od 2 jajek, albo czy 1 się podzieli. Tak mi się wydaje przynajmniej, ze plemniki nic do tego nie mają.
    Spokojnie musisz cierpiliwe czekać i sie przekonasz. A na kiedy masz skan?
    czekam caly czas na list ze szpitala ale najszybciej w 12 tyg... czyli jeszcze 5 tyg czekania... no chyba że wcześniej polecę do Polski a tak pewnie będzie to sobie na szybkości zrobię USG

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czekam caly czas na list ze szpitala ale najszybciej w 12 tyg... czyli jeszcze 5 tyg czekania... no chyba że wcześniej polecę do Polski a tak pewnie będzie to sobie na szybkości zrobię USG
    No tak. Najgorsze to czekanie. A jak się czujesz ogólnie? Męczą Cię jakieś ciążowe dolegliwości? :)

3500 g 54 cm <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)

Gaduaaa Ehh to, że tam były bliźniaki to niczego nie dowodzi. Zresztą co ma być to będzie chyba nie? ;-) Teraz już zbyt wiele nie możesz zrobić, jak tylko dbać o sobie i brzuszek :-D A właśnie, podbijam pytanie Nats, coś się dopadło ciążowego?

Natsik suwaczek rośnie w oczach, aż miło <3

Nats lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Coś tam niby widać, ale bardziej to wygląda na wzdecie niż na ciążę :D Co do innych objawów to prawie brak. Od kilku dni tylko wszystko mnie wkurza trochę bardziej niż zwykle, ale każdy ma czasem takie dni :)
    W czwartek mam USG. Już się nie mogę doczekać :)
    A jak tam Twoje oczekiwanie? Kiedy testujesz?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no mdłości mnie trochę męczą.. ale da się przeżyć.. ;) ciągle chodzę śpiąca i mam mniej energii heh a tak to chyba nic więcej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Czytałam gdzieś że to niby kobieta ''decyduje'' o ilości dzieci tzn. jak podzieli się komórka a facet to bardziej od płci jest :) coś mi się obiło o oczy heh także ten tyle ode mnie o tym :P bo najważniejsze żeby było/były zdrowe <3

Natsik to my też czekamy z niecierpliwością razem z Tobą :)

Caro widzę że owu pięknie zaserduszkowana teraz najgorsze te czekanie przed Tobą mam nadzieję że tym razem będzie plusik piękny i zdrowy <3

Gaduaaa, Caro, Marteczka93, Nats lubią tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Melduję, że wróciłam dzisiaj z szalonego weekendu. Wesele było mega. Wytańczyłam się za wszystkie czasy. I mam wszędzie zakwasy, dosłownie wszędzie. Śmieję się, że nawet na oczach mam :P
    No i co najfajniejsze - wróciliśmy z 3 wódeczkami weselnymi :D
    A za 3 tyg mamy kolejne wesele, więc do tego czasu mam nadzieję że zakwasy już znikną i kto wie, może uda sie wygrać w konkursach kolejne wódeczki do kolekcji :P

Ja was kochane postaram się nadrobić tak szybko jak się da. Tak więc, zobaczę co tu nowego się wydarzyło :P

Nats lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny :)

Marteczka ale fajnie zazdro wesel :) można się wybawić na takich imprezach :)

ciekawe jak tam Gizmo

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo właśnie z uja zeszla :D

Witajcie ;)
    Marta a ja wczoraj wykresy przeglądałam i sie zastanawiałam,gdzie Ty jesteś i Tissaia.

Nats, Gaduaaa lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam dni kota - mogę spać i spać.
    GaduFajnie, że nie męczą Cię bardzo negatywne objawy. Podobno jak jest mało mdłości to cora będzie :D
    Marta a po co Ci tyle tych wodeczek? Zaraz 2 kreski wysikasz i będzie ban na wszystko co ma % :D
    A gdzie jest Lago ?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja od kilku dni mam dni kota - mogę spać i spać.
    GaduFajnie, że nie męczą Cię bardzo negatywne objawy. Podobno jak jest mało mdłości to cora będzie :D
    Marta a po co Ci tyle tych wodeczek? Zaraz 2 kreski wysikasz i będzie ban na wszystko co ma % :D
    A gdzie jest Lago ?
    z Cypkiem tez takie miałam hahaha
    chyba nie ma na to reguły :)

a Lago jeszcze tylko kilka dni do 2 kresek :)
    ja bym już testowała :D haha

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotuje jajka na twardo no taka ochota mnie naszła że musiałam ^_^

trochę wcześnie jak na zachcianki hehe

Nats lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :)
    ja też się melduję :) mam nadzieję że dzisiaj będzie spokojnie w robocie i będę na forum:) Wczoraj upuściłam masę krwi na cały pakiet badań.

Gizmo no no no oby tak dalej :)
    Gadi trzymaj się, tak jak reszta dziewczyn jestem z tobą i wspieram.
    a moim przyrostem bety się nie sugeruj bo weź pod uwagę jak ja ją w porównaniu do ciebie póżno robiłam, aha i udostępni kalendarz na fioletowej stronie :D

Co do zabobonów to się uśmiałam ropiejące oczy no padłam jak przeczytałam, ja dorzucę coś takiego że się w ciąży nie nosi żadnych łańcuszków bo dziecko będzie miało owiniętą pępowinę dookoła szyi, zaczynam się zastanawiać czy ubranie jest dozwolone :)

Witam nową koleżankę - nie opuszczaj nas :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Hej :-D

Gizmo widzę, że produkcja trwa w najlepsze i że nawet lekko spadek i odbicie było. Czyżby owu? B-)

Marteczka tez idę na wesele w sobotę, i chyba odpuszczę sobie alko. Zresztą nawet sukienki jeszcze nie mam hahaha :-P

Gaduaaa jajko na twardo? Mniam, mniam, sama bym wciągła :-D Z majonezem!

Natsik oczekiwania takie same co miesiąc ;-) Jakoś dziwnie się czuje teraz bez mierzenia tej tempki. No ale może w tym tkwi sukces <3 A Ty śpij, śpij, odpoczywaj, Groch się domaga :-P

Karola no oby się zjawił i został na dłużej, bo starałam się jak nigdy hihi by obstawić owu ze wszystkich stron :-D

Lago Ooo! Może nam tu zatestujesz? :-)

Posok Twój suwaczek też śmiga w górę aż miło się patrzy :-D Coś tam ciążowego Cię męczy?

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Kasia tylko chyba raz sie pokazala i zniknęła :(

Posok a u Ciebie jak z objawami??

Ja juz z Dudi u dentysty siedzę ;)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro serduchowo u Ciebie na wykresie czyli czekamy na zielonego kropka :)

a u mnie objawów w sumie brak czasem zdarzy się jeden gorszy dzień że aż sobie postękam i tyle czyli wg Nats powinna być dziewczynka a słyszałam że jak nie ma się ochoty na słodycze to chłopak to ja już sama nie wiem co będzie bo pasuje mi i jedno i drugie :D

Caro, Nats lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Caro serduchowo u Ciebie na wykresie czyli czekamy na zielonego kropka :)

a u mnie objawów w sumie brak czasem zdarzy się jeden gorszy dzień że aż sobie postękam i tyle czyli wg Nats powinna być dziewczynka a słyszałam że jak nie ma się ochoty na słodycze to chłopak to ja już sama nie wiem co będzie bo pasuje mi i jedno i drugie :D
    hehe ja już też nie wybrzydzam... ważne żeby było zdrowe... i tylko jedno hahahahah

a mam zachcianki i na dziewczynę i na chłopaka... a np z Cypkiem w ciąży jadłam na potęge lody a to słodkość więc dziewczynka.. a jest chłopak :)

Posok82, Caro, Nats lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi będą jaja jak w 12 tygodniu pójdziesz na usg i cztery rączki do ciebie pomachają :D ale w tej IRL trzymają kobiety w niepewności przez trzy miesiące oszaleć można, w PL praktycznie od razu leci się do gina podglądać :D

Caro, Gaduaaa lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok serduchowo, ale Gizmolcowi nie dorównam hihi B-)

Aaa bo z tymi "objawami" sugerującym płeć różnie bywa. U jednym idealnie się wpasują, a u innych nie. I Gaduaaa masz rację, byle by zdrowe było :-D A co będzie? Co da los? Przekonacie się pewnie już niedługo :-)

Posok82, Gaduaaa, Nats, Marteczka93 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ