X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu To, ze u faceta w rodzinie były bliźniaki to nie ma nic do rzeczy. Tylko kobieta może odziedziczyc tendencje do ciazy blizniczej, bo to zależy albo od 2 jajek, albo czy 1 się podzieli. Tak mi się wydaje przynajmniej, ze plemniki nic do tego nie mają.
    Spokojnie musisz cierpiliwe czekać i sie przekonasz. A na kiedy masz skan?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Gadu To, ze u faceta w rodzinie były bliźniaki to nie ma nic do rzeczy. Tylko kobieta może odziedziczyc tendencje do ciazy blizniczej, bo to zależy albo od 2 jajek, albo czy 1 się podzieli. Tak mi się wydaje przynajmniej, ze plemniki nic do tego nie mają.
    Spokojnie musisz cierpiliwe czekać i sie przekonasz. A na kiedy masz skan?
    czekam caly czas na list ze szpitala ale najszybciej w 12 tyg... czyli jeszcze 5 tyg czekania... no chyba że wcześniej polecę do Polski a tak pewnie będzie to sobie na szybkości zrobię USG

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czekam caly czas na list ze szpitala ale najszybciej w 12 tyg... czyli jeszcze 5 tyg czekania... no chyba że wcześniej polecę do Polski a tak pewnie będzie to sobie na szybkości zrobię USG
    No tak. Najgorsze to czekanie. A jak się czujesz ogólnie? Męczą Cię jakieś ciążowe dolegliwości? :)

3500 g 54 cm <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)

Gaduaaa Ehh to, że tam były bliźniaki to niczego nie dowodzi. Zresztą co ma być to będzie chyba nie? ;-) Teraz już zbyt wiele nie możesz zrobić, jak tylko dbać o sobie i brzuszek :-D A właśnie, podbijam pytanie Nats, coś się dopadło ciążowego?

Natsik suwaczek rośnie w oczach, aż miło <3

Nats lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Coś tam niby widać, ale bardziej to wygląda na wzdecie niż na ciążę :D Co do innych objawów to prawie brak. Od kilku dni tylko wszystko mnie wkurza trochę bardziej niż zwykle, ale każdy ma czasem takie dni :)
    W czwartek mam USG. Już się nie mogę doczekać :)
    A jak tam Twoje oczekiwanie? Kiedy testujesz?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no mdłości mnie trochę męczą.. ale da się przeżyć.. ;) ciągle chodzę śpiąca i mam mniej energii heh a tak to chyba nic więcej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Czytałam gdzieś że to niby kobieta ''decyduje'' o ilości dzieci tzn. jak podzieli się komórka a facet to bardziej od płci jest :) coś mi się obiło o oczy heh także ten tyle ode mnie o tym :P bo najważniejsze żeby było/były zdrowe <3

Natsik to my też czekamy z niecierpliwością razem z Tobą :)

Caro widzę że owu pięknie zaserduszkowana teraz najgorsze te czekanie przed Tobą mam nadzieję że tym razem będzie plusik piękny i zdrowy <3

Gaduaaa, Caro, Marteczka93, Nats lubią tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Melduję, że wróciłam dzisiaj z szalonego weekendu. Wesele było mega. Wytańczyłam się za wszystkie czasy. I mam wszędzie zakwasy, dosłownie wszędzie. Śmieję się, że nawet na oczach mam :P
    No i co najfajniejsze - wróciliśmy z 3 wódeczkami weselnymi :D
    A za 3 tyg mamy kolejne wesele, więc do tego czasu mam nadzieję że zakwasy już znikną i kto wie, może uda sie wygrać w konkursach kolejne wódeczki do kolekcji :P

Ja was kochane postaram się nadrobić tak szybko jak się da. Tak więc, zobaczę co tu nowego się wydarzyło :P

Nats lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dziewczyny :)

Marteczka ale fajnie zazdro wesel :) można się wybawić na takich imprezach :)

ciekawe jak tam Gizmo

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo właśnie z uja zeszla :D

Witajcie ;)
    Marta a ja wczoraj wykresy przeglądałam i sie zastanawiałam,gdzie Ty jesteś i Tissaia.

Nats, Gaduaaa lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam dni kota - mogę spać i spać.
    GaduFajnie, że nie męczą Cię bardzo negatywne objawy. Podobno jak jest mało mdłości to cora będzie :D
    Marta a po co Ci tyle tych wodeczek? Zaraz 2 kreski wysikasz i będzie ban na wszystko co ma % :D
    A gdzie jest Lago ?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ja od kilku dni mam dni kota - mogę spać i spać.
    GaduFajnie, że nie męczą Cię bardzo negatywne objawy. Podobno jak jest mało mdłości to cora będzie :D
    Marta a po co Ci tyle tych wodeczek? Zaraz 2 kreski wysikasz i będzie ban na wszystko co ma % :D
    A gdzie jest Lago ?
    z Cypkiem tez takie miałam hahaha
    chyba nie ma na to reguły :)

a Lago jeszcze tylko kilka dni do 2 kresek :)
    ja bym już testowała :D haha

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gotuje jajka na twardo no taka ochota mnie naszła że musiałam ^_^

trochę wcześnie jak na zachcianki hehe

Nats lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :)
    ja też się melduję :) mam nadzieję że dzisiaj będzie spokojnie w robocie i będę na forum:) Wczoraj upuściłam masę krwi na cały pakiet badań.

Gizmo no no no oby tak dalej :)
    Gadi trzymaj się, tak jak reszta dziewczyn jestem z tobą i wspieram.
    a moim przyrostem bety się nie sugeruj bo weź pod uwagę jak ja ją w porównaniu do ciebie póżno robiłam, aha i udostępni kalendarz na fioletowej stronie :D

Co do zabobonów to się uśmiałam ropiejące oczy no padłam jak przeczytałam, ja dorzucę coś takiego że się w ciąży nie nosi żadnych łańcuszków bo dziecko będzie miało owiniętą pępowinę dookoła szyi, zaczynam się zastanawiać czy ubranie jest dozwolone :)

Witam nową koleżankę - nie opuszczaj nas :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Hej :-D

Gizmo widzę, że produkcja trwa w najlepsze i że nawet lekko spadek i odbicie było. Czyżby owu? B-)

Marteczka tez idę na wesele w sobotę, i chyba odpuszczę sobie alko. Zresztą nawet sukienki jeszcze nie mam hahaha :-P

Gaduaaa jajko na twardo? Mniam, mniam, sama bym wciągła :-D Z majonezem!

Natsik oczekiwania takie same co miesiąc ;-) Jakoś dziwnie się czuje teraz bez mierzenia tej tempki. No ale może w tym tkwi sukces <3 A Ty śpij, śpij, odpoczywaj, Groch się domaga :-P

Karola no oby się zjawił i został na dłużej, bo starałam się jak nigdy hihi by obstawić owu ze wszystkich stron :-D

Lago Ooo! Może nam tu zatestujesz? :-)

Posok Twój suwaczek też śmiga w górę aż miło się patrzy :-D Coś tam ciążowego Cię męczy?

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Kasia tylko chyba raz sie pokazala i zniknęła :(

Posok a u Ciebie jak z objawami??

Ja juz z Dudi u dentysty siedzę ;)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro serduchowo u Ciebie na wykresie czyli czekamy na zielonego kropka :)

a u mnie objawów w sumie brak czasem zdarzy się jeden gorszy dzień że aż sobie postękam i tyle czyli wg Nats powinna być dziewczynka a słyszałam że jak nie ma się ochoty na słodycze to chłopak to ja już sama nie wiem co będzie bo pasuje mi i jedno i drugie :D

Caro, Nats lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Caro serduchowo u Ciebie na wykresie czyli czekamy na zielonego kropka :)

a u mnie objawów w sumie brak czasem zdarzy się jeden gorszy dzień że aż sobie postękam i tyle czyli wg Nats powinna być dziewczynka a słyszałam że jak nie ma się ochoty na słodycze to chłopak to ja już sama nie wiem co będzie bo pasuje mi i jedno i drugie :D
    hehe ja już też nie wybrzydzam... ważne żeby było zdrowe... i tylko jedno hahahahah

a mam zachcianki i na dziewczynę i na chłopaka... a np z Cypkiem w ciąży jadłam na potęge lody a to słodkość więc dziewczynka.. a jest chłopak :)

Posok82, Caro, Nats lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi będą jaja jak w 12 tygodniu pójdziesz na usg i cztery rączki do ciebie pomachają :D ale w tej IRL trzymają kobiety w niepewności przez trzy miesiące oszaleć można, w PL praktycznie od razu leci się do gina podglądać :D

Caro, Gaduaaa lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok serduchowo, ale Gizmolcowi nie dorównam hihi B-)

Aaa bo z tymi "objawami" sugerującym płeć różnie bywa. U jednym idealnie się wpasują, a u innych nie. I Gaduaaa masz rację, byle by zdrowe było :-D A co będzie? Co da los? Przekonacie się pewnie już niedługo :-)

Posok82, Gaduaaa, Nats, Marteczka93 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ