X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    LAGOOOOO !!!!!

O jesooooo no to z radosci :) jeszcze te 6 tygodni ze mna wytrzymasz, ale obiecuje ze bede sie starala trzymac jezyk za zebami :D czsem mi sie pewnie wynsknie :D

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro siemie lniane z gozdzikami jem, bo wczoraj sie naczytalam ze w naszym organizmie zyje cale mnostwo pasozytkow ktorych nie powinno tam byc i az mna wzdryglo 9jest takie slowo), no a ze siemie jest tez dobre na inne sprawy to jem z grymasem ale jem :D

• Nats Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :)
    My właśnie wracamy ze wsi. Zaraz zbieramy się na wycieczkę - dzisiaj zwiedzanie zamku. Mamy całe wiaderko jeżyn w bagażniku. Może jutro będę miała wene to jakaś tartę zrobię :)
    Gadu Już udostępniony. Tylko ja tam nic nic uzupelniam :D może wieczorem trochę danych wprowadze jak bede miala chwile :)
    Caro Co do zabobonow to słyszałam, ze w ciazy też nie powinno się włosów odcinać. Bo włosy =pepowina. A ja wyrodna przyszła matka w następnym tygodniu planuje strzyżenie :D olaboga!

Witam Nowa koleżankę :)

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :) u mnie dzisiaj w końcu po przeszło dwóch tygodniach wyszło słońce i jest na tyle ciepło, że szok. Bo jak już było to max17 stopni przy tym. Więc po obiadku wybieramy się na basen. Mały musi przetestować kółka które przysłali w paczce dziadkowie. :D Jako, że pogoda lepsza to i humor w porządku. Podobno u mnie po owu choć nie wiem. Właściwie codziennie coś tam rozciągliwego znajduje. Cholera wie, bo nie mierze temp. Oby tylko @ przyszedł normalnie jak coś.
    Poza tym... Coraz lepiej i wszystko jest na dobrej drodze więc nie ma co się dołować. :)

Przyszły tydzień ma cały czas padać i być max 16 stopni więc muszę wykorzystać dzień na maxa. Odezwę się wieczorkiem :) miłej niedzieli! <3

Ah i Witamy nową Koleżankę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 11:18

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Coraz lepiej i wszystko jest na dobrej drodze więc nie ma co się dołować. :)

no i taki nastroj to ja rozumiem :D Ja tes jakos tak pozytywnie ostatnio sie czuje w sumie nie wiem czemu. Dawno juz nie czulam takiego spokoju wewnetrznego, czary jakies czy cus?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski jestem i ja ;) byłam sobie na ryneczku z moim i firanki kupiłam bardzo tanio od babeczki bo ostatnio sprzedali nam cyganiaki podarte i byłam zła. Tym razem zakup się udał i jetem zadowolona :) poza tym cukinie kupiłam i bd na kolację wcinała placuchy :D a na obiadek robimy chłopski garnek mniam mniam

Witam serdecznie nową koleżankę :) w końcu ktoś nowy zawitał do naszej rodziny jak miło

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej laski jestem i ja ;) byłam sobie na ryneczku z moim i firanki kupiłam bardzo tanio od babeczki bo ostatnio sprzedali nam cyganiaki podarte i byłam zła. Tym razem zakup się udał i jetem zadowolona :) poza tym cukinie kupiłam i bd na kolację wcinała placuchy :D a na obiadek robimy chłopski garnek mniam mniam

Witam serdecznie nową koleżankę :) w końcu ktoś nowy zawitał do naszej rodziny jak miło

Karola a co to za kociolek? Moj stary wczoraj robil pappardelle- takie makaron grube wstazki ze swiezo mlotkowanym pieprzem, w sensie pieprz jest zagnieciny w ciescie, jezooooosie jak ja uwielbiam taki makaron

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Karola a co to za kociolek? Moj stary wczoraj robil pappardelle- takie makaron grube wstazki ze swiezo mlotkowanym pieprzem, w sensie pieprz jest zagnieciny w ciescie, jezooooosie jak ja uwielbiam taki makaron

Lago to coś takiego tylko my zamiast kiełbasy damy pierś z kuraka i zamiast ziemniaków makaron https://www.winiary.pl/produkt.aspx/373/winiary-pomysl-na-chlopski-garnek można wymyślać różnie. My robimy z papryki, cebuli, fasoli czerwonej, kapusty pekińskiej coś na podobe lecza :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lago to coś takiego tylko my zamiast kiełbasy damy pierś z kuraka i zamiast ziemniaków makaron https://www.winiary.pl/produkt.aspx/373/winiary-pomysl-na-chlopski-garnek można wymyślać różnie. My robimy z papryki, cebuli, fasoli czerwonej, kapusty pekińskiej coś na podobe lecza :)
    achaaa takie poaczenie fasolki po retonsku z leczo. Pyszka ja uwielbiam takie jednogarnkowe jedzenie

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    achaaa takie poaczenie fasolki po retonsku z leczo. Pyszka ja uwielbiam takie jednogarnkowe jedzenie

no właśnie cuś takiego :) taki śmietnik hehe wszystko po trochu co chcesz to wrzucasz i na serio bardzo mi to smakuje zwłaszcza z czerwona fasola :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :P
    Od razu witam Kasie :) cobym pozniej nie zapomniala i naprawde milusio ze ktos nowy do Nas tu zajrzal.

Natsik wczoraj czytalam o tych zabobonach i najlepszy jaki mnie powalił to : Nie wolno uprawiać sexu na 2miesiace przed porodem bo wtedy dziecku OCZY ROPIEJĄ :D :D :D

My z Tii juz po zakupach i kolo 15jedziemy do znajomych na grilla.

Karolina2787, Gaduaaa, Posok82, Marteczka93 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo gdzie żeś to wyczytała z tym zabobonem :D hahaha dobreee...

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Heloł :P
    Od razu witam Kasie :) cobym pozniej nie zapomniala i naprawde milusio ze ktos nowy do Nas tu zajrzal.

Natsik wczoraj czytalam o tych zabobonach i najlepszy jaki mnie powalił to : Nie wolno uprawiać sexu na 2miesiace przed porodem bo wtedy dziecku OCZY ROPIEJĄ :D :D :D

My z Tii juz po zakupach i kolo 15jedziemy do znajomych na grilla.

a co kupilas?
    nienawidze zabobonow..u mnie pracowala dziewczyna w ciazy i jej siostra poprosila ja na matke chrzestna, a pol rodziny sie temu sprzeciwilo, bo kobieta w ciazy nie ppwinna byc chrzestna....ja jebie, bo tylko to mi na mysl przychodzi....

• Caro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo przeczytałam o tym zabobonie Małżowi, parsknął śmiechem aż mnie opluł :-P Udanego grillowania!

Lago a ja na dzisiaj zrobiłam bogracza B-) Omniom mniam :-D A co do Twojej papki zdrowotnej to raczej ja bym nie przełkła.. No chyba, że faktycznie ktoś dobitnie pokazał by mi jakieś pozytywne właściwości :-)

Malina korzystaj ze słońca póki się pojawiło i cieszę się, że wszystko zmierza ku dobremu <3

Karola a ja to nie nawidzę firanek.. Mam w kuchni i w jednym pokoju takie rolety rzymskie blackout'owe. A w dużym pokoju karnisz i to była męka pańska dla mnie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 13:11

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tego w necie od groma i ciut ciut :D

Jeny jak mi się spać chceeee.

Dzieki Caro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 13:12

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Lago a ja na dzisiaj zrobiłam bogracza B-) Omniom mniam :-D A co do Twojej papki zdrowotnej to raczej ja bym nie przełkła.. No chyba, że faktycznie ktoś dobitnie pokazał by mi jakieś pozytywne właściwości :-)

se wygooglowalam. Kurna skad Wy znacie takie dania? U mnie to zawsze bbylo tradycyjne miecho, ziemniory i surowka, albo maczne kluski, pierogi. Co do zdrowotnych mikstur to ja lubie takie wynalazki bo wtedy mam dziwne przekonanie ze robie cos dla siebie i dbam o zdrowie. Pewnie bardziej mi to w glowie siedzi no ale zawsze hahahahah

• Caro Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    se wygooglowalam. Kurna skad Wy znacie takie dania? U mnie to zawsze bbylo tradycyjne miecho, ziemniory i surowka, albo maczne kluski, pierogi. Co do zdrowotnych mikstur to ja lubie takie wynalazki bo wtedy mam dziwne przekonanie ze robie cos dla siebie i dbam o zdrowie. Pewnie bardziej mi to w glowie siedzi no ale zawsze hahahahah

Moja mama przeplatała dania tradycyjne z kuchniami świata także i zrobię bogracza i zupę pomidorową, gołąbki i lasagne, schabowczaka i cannelloni i różne udziwnienia ;-) Co dla zdrowia to fakt inaczej się wcina, zależy jak to wygląda po przyrządzeniu B-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Karola tego w necie od groma i ciut ciut :D

Jeny jak mi się spać chceeee.

Dzieki Caro ;)

To muszę ja luknąć :D hehe i się pośmiać

Caro ja chciałam bardzo rolety ale u mnie są takie niewymiarowe okna że trza by było na zamówienie a tak mam firanki za 15 zł i zasłony do tego kupiłam wcześniej na necie za 50zł więc tylko okna umyć pozmieniać i gitara na szczęście tego się nie robi co tydzień :P

Caro lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejooo ;) no dobra Lago póki co Ci wybaczam :P

ej ja też lubie takie kociołki ! misz masz w każdym wykonaniu mniam mniam :)

też sie naczytałam o tych różnych zabobonach jak szukałam tematu pogrzebu w ciąży.. Boże czego ludzie nie wymyślą

Malinka u Nas w Irlandii dziś też słońce.. skorzystaliśmy trochę i byliśmy nad wodą więc rozumiem doskonale o czym mówisz... jak jets słońce i pogoda to humor zupełnie inny !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) poniedziałkowo :)

wczoraj pochwaliliśmy się dobrą nowiną teściowej.. i okazało się... UWAGA.... że rodzieństwo dziadka R było bliźniakami..........
    fuck.........

Posok82 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ