X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Posok zgadzam się z Tobą. Jeśli chodzi o odżywianie to sama nie wiem czy dobrze się odżywiam bo nigdy nie patrzyłam na to. Wagę mam prawidłową nie miałam nigdy problemów z tym. Wiem że powinnam jeść więcej owoców i pić soków owocowych bo jednak tego mi brakuje. Wolę warzywa ;)
    i bardzo dobrze robisz, warzywa lepsze od owoców bo nie zawierają tyle cukru co owoce, obecnie w naszej diecie powinny dominować warzywa oczywiście urozmaicone

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    i bardzo dobrze robisz, warzywa lepsze od owoców bo nie zawierają tyle cukru co owoce, obecnie w naszej diecie powinny dominować warzywa oczywiście urozmaicone
    taaa ostatnio przeczytałam że jedna brzoskwinia zawiera około 1,5 łyzeczki cukru !!!!! aaaaa

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    taaa ostatnio przeczytałam że jedna brzoskwinia zawiera około 1,5 łyzeczki cukru !!!!! aaaaa
    Podobno i tak najgorsze sa winogrona :P

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    masz Ty cierpliwość :D hy hy
    a jakie były normy i jaki miałaś wynik? bo nie pamiętam...

17-OH Progesteron mój wynik: 2,06 ng/ml norma w FF:0,2-1,3

FSH, LH, PRL, TTE mam w normie (chociaż niektóre mogły by być niższe jako dla starającej)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Podobno i tak najgorsze sa winogrona :P
    lubię winogron i potrafię dużo go zjeść :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z owoców to tylko banany lubię ;) a warzywa to wczoraj kalafiorek wcinałam hihi uwielbiam buraczki do każdego obiadu mogę je wcinać mój się już mnie nie pyta jaką surówkę chce :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 09:09

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja z owoców to tylko banany lubię ;) a warzywa to wczoraj kalafiorek wcinałam hihi uwielbiam buraczki do każdego obiadu mogę je wcinać mój się już mnie nie pyta jaką surówkę chce :D haha
    a polskie owoce? jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, jagody maliny jeżyny porzeczki itd.?
    hehe same buraki to za mało :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawe chyba trzeba z Wami wypic co??? No to wypije zanim rzuce sie w wir obowiazkow....a co Wy tak rozprawiacie o zdrowym odzywianiu??? Lepiej byscie poradzily jak tu w ciaze zajsc hahahhhahah

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Kawe chyba trzeba z Wami wypic co??? No to wypije zanim rzuce sie w wir obowiazkow....a co Wy tak rozprawiacie o zdrowym odzywianiu??? Lepiej byscie poradzily jak tu w ciaze zajsc hahahhhahah
    sex sex sex i jeszcze raz sex hahahaha

Nats, Caro lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam owoce mogę na okrągło jeść :-) a teraz jak jest sezon to już w ogole. Chociaż też już czekam aż się zrobi zimniej i mandarynki się zaczną. Można tez owoce przemycić do smoothie, albo pic soki jednodniowe. Buraki też lubię, ale koniecznie z cebulką :D

Posok82 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    sex sex sex i jeszcze raz sex hahahaha

taaaaa a potem stary na kardiologie, hahahahahahah

a owoce to najlepiej jesc jak jest sezon i tez nie przesadzac, no chyba ze nie je sie bialego cukru. Powiem Wam ze ja sie przerazilam, bo genralnie cukru nie uzywam, ale teraz jak byli goscie i jest jeszcze mama to herbate zaczelam slodzic i tak sie wciagnelam, ze az mnie ciagnie. Mam ciezka do opanowania ochote na slodka herbate,,,,wiec tak, bialy cukier uzaleznia. Wczoraj skonczyl sie cukier i juz nie kupilam.....zamiast tego oslodzilam sie sliwkami :D Ale mundra jestem co? hehehehehhe

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my właśnie koktajle robimy z różnymi owocami i obowiązkowo ze szpinakiem :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    taaaaa a potem stary na kardiologie, hahahahahahah

a owoce to najlepiej jesc jak jest sezon i tez nie przesadzac, no chyba ze nie je sie bialego cukru. Powiem Wam ze ja sie przerazilam, bo genralnie cukru nie uzywam, ale teraz jak byli goscie i jest jeszcze mama to herbate zaczelam slodzic i tak sie wciagnelam, ze az mnie ciagnie. Mam ciezka do opanowania ochote na slodka herbate,,,,wiec tak, bialy cukier uzaleznia. Wczoraj skonczyl sie cukier i juz nie kupilam.....zamiast tego oslodzilam sie sliwkami :D Ale mundra jestem co? hehehehehhe
    śliwkami to mogłaś nawet miodem możesz:) ważne że nie kupiłaś cukru :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    my właśnie koktajle robimy z różnymi owocami i obowiązkowo ze szpinakiem :)

i jeszcze dorzuccie sobie do tego swieza kurkume :D gwarantowane zdrowie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    17-OH Progesteron mój wynik: 2,06 ng/ml norma w FF:0,2-1,3

FSH, LH, PRL, TTE mam w normie (chociaż niektóre mogły by być niższe jako dla starającej)
    Quote:
    Oznaczenia stężenia 17-OH-progesteronu dokonuje się w surowicy krwi. Wartości i zakres norm laboratoryjnych są takie same dla kobiet i mężczyzn, i wynoszą zwykle (w zależności od laboratorium): 0,9-3,9 nmol/l (30-130 ng/dl).

wiesz jakby naciągnął trochę to nie ma tragedi.. mocno podwyższony nie jest.. myśle że to nie jest nic poważnego

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    a polskie owoce? jabłka, gruszki, śliwki, truskawki, jagody maliny jeżyny porzeczki itd.?
    hehe same buraki to za mało :)

Nie no tylko napisałam że najbardziej lubię buraki ale nie tylko je jem :D z malinami to ostatnio zrobiłam sernik na herbatnikach ;) za jabłkami i śliwkami nie przepadam ogólnie wolę warzywa kalafior, brokuł, szpinak, marchewka itd. A no i też nie słodzę wgl

Posok82 lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    i jeszcze dorzuccie sobie do tego swieza kurkume :D gwarantowane zdrowie
    szczerze to bardziej dla smaku pijemy i kiedy coś się chce a nie wiadomo co i aby nie wciągnąć kolejnej tabliczko czekolady :)

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz jakby naciągnął trochę to nie ma tragedi.. mocno podwyższony nie jest.. myśle że to nie jest nic poważnego

Czytałam to i wszystkie chyba już artykuły o tym ale dopóki nie zrobię reszty hormonów to nic nie bd czytała bo to nic mi nie powie. Gadi mam nadzieję że to nic poważnego i że da się to szybko wyleczyć w razie czego

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Czytałam to i wszystkie chyba już artykuły o tym ale dopóki nie zrobię reszty hormonów to nic nie bd czytała bo to nic mi nie powie. Gadi mam nadzieję że to nic poważnego i że da się to szybko wyleczyć w razie czego
    pamiętam twoje objawy wczesniejsze.. piersiowe...
    to by troszkę współgrało z nadnerczami... ale podejrzewam że to na prawdę nic aż tak poważnego

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Karola olej to...ja tez olalam. Chyba trzeba po prostu czekac na zloty strzal. Ja co prawda zdecydowalam sie na inseminacje, ale jak sie nie uda to nie mam zamiaru dalej drazyc tylko zyc i czekac jak Gadi mowi.Jakies drobne whniecia w wynikach hormonow nie maja az takiego wplywu wiec sie nie przejmuj

Karolina2787 lubi tę wiadomość

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ