X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    obrzydliwy dzisiaj dzień leje od wczoraj :(
    Mrówka gratuluję wygranej walki i życzę zdrówka :)
    Karola głowa do góry nowy cykl nowa nadzieja :)
    Malina no nie wierze, czekam na wynik bety...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Posok u mnie też taka sobie pogoda :/ a ja już mam dość tych kolejnych cykli ech... znasz jakieś dobre suplementy?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo
    u Nas wczoraj było <3 ale oczywiście z wyskokiem...
    i wyliczyłam pierwsze płodne z których moge korzystać to są pierwsze dni października .. oby nic mi się nie komplikowało i było okey...
    u Nas pogoda też masakryczna... leje i leje... nie mam samochodu, R. zabrał bo jego w warsztacie... i jestem uziemiona.. może i dobrze ..

Fajnie że zaglądają do Nas jakieś nowe osóbki :) Mrówka super historia :)

Suplementy do czego Karola? Ja biorę od jakiegoś czasu... femibion 1 ... dla starających się i do 12 tyg ciąży...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Gadi <3

Witaminy dla kobiet w ciąży chcę bo one zawsze mają lepszy skład znalazłam Solgar i opinie mają ok. Nie chcę łykać kilku naraz tylko jedną tabletkę co to wszystkie ma po trochu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:42

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie słyszałam o tym co już bierzesz nazwa handlowa nie ma znaczenia czy to inofem czy inofolic a oprócz tego to praktycznie każde witaminy dla starających się bo składy mają bardzo zbliżone a różnią się ceną

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewentualnie dla facetów to fertilman

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej a Caro where are you ?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę mamaDHA, w stacjonarnej aptece to ok 60 zł na miesiąc ale przez neta można kupić o połowę taniej

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będzie 5 miesiąc jak piję inofem i nie wiem czy wgl coś się zmieniło bo jakoś nie zaobserwowałam większych zmian. Brałam kiedyś właśnie tak jak Gadi ten Femibion natal 1 ale szukam co by było więcej w opakowaniu i nie za drogo bo Femibion ma tylko 30 tabletek za 30 zł to tak nie bardzo

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gadi <3

Karola no niestety ja mam wrażenie że na tych witaminach zbijają niezłą kasę bo wiedzą że kobiety starające się i w ciąży nie będa sobie odmawiać....

Gaduaaa lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja jeszcze w łóżku. Zaraz trzeba się ogarnąć i wciągnąć jakieś śniadanie.
    Malinka A te testy, które teraz robiłaś były tej samej firmy? Mam nadzieję, że beta jeszcze jest niska i dlatego nie ma drugiej kreski.Trzymam kciuki <3
    Karola Ciężko niestety jest znaleźć dobrego Gina, ale wyniki najlepiej skonsultować. Progesteron to korzystyny hormon dla ciazy, chyba nie moze byc za wysoki. Nie wiem dokladnie jak jest z tym co Ty badalas, ale najlepiej to sprawdzic. Myślę, że hsg to tez dobry pomysł. A masz zamiar sprawdzić tarczyce jeszcze?

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok to sądzisz że to nie ma sensu? Znaczy nie kupować?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Teraz będzie 5 miesiąc jak piję inofem i nie wiem czy wgl coś się zmieniło bo jakoś nie zaobserwowałam większych zmian. Brałam kiedyś właśnie tak jak Gadi ten Femibion natal 1 ale szukam co by było więcej w opakowaniu i nie za drogo bo Femibion ma tylko 30 tabletek za 30 zł to tak nie bardzo
    ale one chyba wszystkie mniej wiecej w takich cenach są ... jak się rozglądałam to znaleźc coś taniej graniczy z cudem

• Nats Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin ja biorę Falvit - sa dość tanie i jakoś tak na początku mi wpadły w ręce i nie chce zmieniać. Dodatkowo lykam też tran. Nie chce przesadzać z witaminami, bo wyniki mam w porządku, a tak naprawdę jak ktoś się zdrowo odżywia to mało kiedy potrzeba dodatkowego wspomagania.

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Posok to sądzisz że to nie ma sensu? Znaczy nie kupować?
    wszystko zależy jak się odżywiasz ja niestety nie miałam zbytnio regularnej i zdrowej diety brałam długo falvit ale ten zwykły przed ciążą, a potem przerzuciłam się na kwas foliowy a jak zaszłam znowu łykam kompleks witam.
    Widzisz wszystko jest suplementem diety a nie lekiem więc nie koniecznie w tej tabletce jest tyle tego co oferuje producent bo nie musi takie przepisy.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik ja mam podwyższony 17-OH progesteron a z tego co czytałam to może być PCOS albo choroby nadnerczy ale do końca jeszcze nie wiem bo nie zrobiłam wszystkich. Muszę zrobić kortyzol, androstendion i DHEA-s żeby dowiedzieć się wszystkiego ale to dopiero za miesiąc :( ech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok zgadzam się z Tobą. Jeśli chodzi o odżywianie to sama nie wiem czy dobrze się odżywiam bo nigdy nie patrzyłam na to. Wagę mam prawidłową nie miałam nigdy problemów z tym. Wiem że powinnam jeść więcej owoców i pić soków owocowych bo jednak tego mi brakuje. Wolę warzywa ;)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos różnych składów produktów, ostatnio opakowanie orzeszków ziemnych, skład: 100% orzeszków ziemnych; pod składem napis "Uwaga produkt może zawierać orzeszki" WTF?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Natsik ja mam podwyższony 17-OH progesteron a z tego co czytałam to może być PCOS albo choroby nadnerczy ale do końca jeszcze nie wiem bo nie zrobiłam wszystkich. Muszę zrobić kortyzol, androstendion i DHEA-s żeby dowiedzieć się wszystkiego ale to dopiero za miesiąc :( ech...
    masz Ty cierpliwość :D hy hy
    a jakie były normy i jaki miałaś wynik? bo nie pamiętam...

• Nats Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kurczę to troche masz tych badan do zrobienia. A może spróbuj się na monitoring umówić? Wydaje mi sie, ze jak nie masz długich cykli to raczej PCOS jest mało prawdopodobne. U Ciebie zawsze jest ładna druga faza i wzrost temperatur. Moxe warto sprawdzić czy jajko pęka tak jak powinno, bo przy PCO są cykle bez owu często.

3500 g 54 cm <3
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ