X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka laski :)

Ja już w domku w końcu koniec jeżdżenia. Odpoczynek ufff jaka pogoda się zrobiła jak urlop ku końcowi się zbliża ech jak na złość.

Posok dla Ciebie pogoda pięknie się wiec zapowiada :)

Gizmo supcio :) już te wredolce nie bd Cię wkurzały. Lody już jadłaś pierwsze? ;) hihi

No i najważniejsze Malinko OGROMNE GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę <3

Teraz musi nam wszystkim się udać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane:-)
    Jestem tu nowa , aczkolwiek wieloletnia staraczka.... przyczyny że nie mogę??? Nie znam ... opowiem po krotce -zaczęło się około 2011 kiedy stwierdziliśmy z mężem że chcemy dzidziusia:-) chociaż od 2006 roku jesteśmy małżeństwem i również zdarzyło soe nie zabezpieczyć i że tak powiem zaszaleć...ale wrócę do 2011 bo wtedy był czas kiedy naprawdę sumiennie z kalendarzykiem testami owu lekarzami rozpoczęliśmy starania
    Badania mąż ma ok , ja miałam prolaktyne oczywiście zbita jak należy pozatym hormony ok powtarzane niedawno hsg robione w tym roku również wszystko drożne...
    Jestem po 5 cyklu z clostilbegyt i dupkiem 5 i ostatnim ...lekarz mówił że musi się udać bo inaczej klinika ....
    No i dziś przyszła @ ....książkowo jak zawsze co 28 dni ... byłam twarda ale szczerze ??? Pekłam mam dość już niewiem co robić próbuje wszystkiego lekarz przyczyny nie zna , wszystko jest jak powinno być ... Klinika ???przeraża mnie to nawet szczerze mężowi nie mówiłam on twierdzi krótko- zablokowałas się to psychika może i tak jest bo szaleje dosłownie jego futruje suplementami sama wiadomo na hormonach dodatkowo zauważyłam że blokuje się przed seksem kiedy można kiedy nie ...Jak się wyzbyć tego jak to zrobić by ciąża nie była na pierwszym miejscu ??? Jak zapomnieć że seks jest też dla przyjemności....
    Jestem tu bo chce się cieszyć razem z Wami dla tych którym się udało, i wspierać a przedewszystkim rozumieć te które również walczą jak ja .... Ja ciągle wierzę w ten cud <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 Witam Cię bardzo serdecznie na naszym wątku i zapraszam do naszej rodziny czuj się jak u siebie :)

U nas dziewczyny też starają się długo są i takie co kilka miesięcy a są i takie co latami. Ja osobiście staram się 20 miesięcy i bez rezultatów :/ badania jak na razie ok mój P. badanie nasienia ok jednak powtórka nas czeka. Ja niedługo pozostałe badania hormonów i też chcę zrobić sono HSG. Co do Ciebie może jednak racja że to psychika bo skoro wszystko jest ok z Wami a nadal się nie udaje to może warto chociaż jeden miesiąc sobie odpuścić? Wiem że łatwo to powiedzieć a trudniej wdrożyć w życie jednak pomyśl bo i Tobie i na pewno Twojemu mężowi przydałby się relaks i odpoczynek od staranek od myślenia i wszystkich tych wariacji ;) a jeśli chodzi o klinikę to ja już sama zaczęłam myśleć o inseminacji ale to jeszcze... Pozdrawiam Cię gorąco :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za przyjęcie:-)
    Tak naprawdę ciężko z kimkolwiek rozmawiać na ten temat a szczególnie z tymi co nie rozumia jak może być ciężko....
    Jak odpuścić??? Nie myśleć nie przytulać się??jak mi się dziś @ zaczęła i już patrzę po internecie czy nie zaopatrzyć się w żelik concencive czy kupić castangus bo ostatnio tyle stresów moze prl skoczyła...niewiem już sama co jeszcze mogę zrobić...
    Najgorsze jest to że mąż już auto na duże zmienia bo dziecko o psie mi zawraca głowę że jak ja to sobie wyobrażam że tu wózek nosić tu z psem chodzić- kochany jest myślę że próbuje jakoś mnie pocieszyć aby nadzieja nie zgasła a z drugiej strony czuje presję bo wiem że on też bardzo chce ... Jak narazie pewnie będę pisać listy bo tyle mam do powiedzenia :-) wątek ten czytam z dokładnością aby dowiedzieć się więcej o wszystkich staraczkach:-)
    A u Was co przypuszczasz może być przyczyną??czego jeszcze brak w badaniach co można i chciałabyś zrobić oprócz sono?
    Mam zamiar prowadzić wykres , może się więcej dowiem na temat sygnałów mojego ciała oprócz tego że co do dnia wiem kiedy mam owulacje chociaż wolałabym nie wiedzieć przynajmniej myslalabym " nie trafiliśmy " normalnie oszaleje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 ja Cię doskonale rozumiem bo nie staram się od 2 miesięcy a prawie od dwóch lat. Szczerze to starania były można powiedzieć i wcześniej tyle że sądziłam że szybko zajdę w ciążę i będzie wszystko pięknie ale jak jeden miesiąc potem drugi i kolejny się nie udało zaczęłam się martwić. Nie liczyłam już tych nieudanych od początku miesięcy więc przyjęłam okres późniejszy ale jakby nie było to 20 miesięcy jest też długim okresem oczekiwania na dziecko. Wiem że jest ciężko nie myśleć bo to w nas kobietach jest głęboko i nawet jak powiemy mężowi ''dobra odpuszczamy'' to on może zrozumie ale my nadal w głowie będziemy miały jedno :) wiem jak to jest. Mój już o tym nie myśli, ja teraz odpuściłam cykl bo nawet nie chciało mi się mierzyć temperatury poza tym urlop ale zapewne od następnego cyklu zacznę na nowo. Pisz ile chcesz my jesteśmy po to by się wspierać nawzajem i miło nam jest jeśli ktoś dołącza do naszej staraczkowej rodziny :) Co do mnie to na razie myślę że może to być z powodu podwyższonej PRL (bralam Castagnusa) jednak przerwałam drugie opakowanie. Może też podejrzenie PCOS ale o tym dowiem się po reszcie badań także jak na razię mogę tylko gdybać. Wyniki tych hormonów co zrobiłam są w normie jednak dla kobiety starającej niby zbyt wysokie i trzeba by było obniżyć. Reszta hormonów pokaże co jest nie tak ale na to jeszcze muszę poczekać. Teraz czekam na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zaczęłam się starać kiedy podjęliśmy taka decyzję odrazu nie zastanawiając się weszłam na neta i czytałam o objawach ciąży o hormonach o nieudanych podejściach o statystykach itd i pewnie się zablokowalam .
    Ojjjj może to źle zabrzmi ale chciałabym aby mi coś dolegalo przynajmniej bym wiedziała a tak to jedna wielka niewiadoma
    No tak racja w porównaniu do mnie 20 miesięcy to nic ale ....to też długo...Jak przyjdzie @ czego nie życzę :-) to lepiej działać bo czas nieublagalnie leci ...
    a jak w rodzinie masz siostry lub braci jesteś ciocia ???
    U mnie siostra ma 4- oro dzieci a druga najstarsza 1 tyle że najstarsza ma problemy z serduszkiem i na ciaze pozwolić już sobie nie może:-/

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Witaj Ona :) jak milusio ze do Nas dolaczylas. I kurczę nie zazdraszczam tylu lat staran :/ chociaż ja podobnie jak Karoloina, sierpień to moj 19ty miesiąc czekania na pozytywny test.

Robilas moze badanie na wrogi śluz? Czasem się zdarza ze kobieta ma jakby alergie na plemiory faceta. Moze w tym tkwi problem u Was skoro wszystkie inne badania wychodzą ok.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna nic jeszcze nie jadłam. Dopiero lyczka wody mi pozwolili wziac. Mam taki mega obrzęk ze juz akcja byla ze mna bo dusić sie zaczelam. Czułam ze odplywam juz. Dostałam 1000hydrokortyzonu w żyle i pomalu odpuściło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 ogólnie mam brata rodzonego który też jeszcze nie ma dzieci. Poza tym ostatnio kuzyna żona urodziła córeczkę mała ma 3 miesiące, kuzynka ma bliźnięta teraz chyba 10 miesięczne już. U nas w rodzinie nigdy nikt nie miał problemu więc nie wiem dlaczego ze mną coś nie tak jest :/

Gizmo to masakra jakaś!!! Współczuję kochana ja nie sądziłam że zabieg usunięcia migdałów może być taki poważny :/ Trzymaj się tak słonko <3

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam sie :) o dziwo mnie nie boli. Przynajmniej nie gorzej niż przy zapaleniu gardla. Ale fatalnie wyglądam w paszczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo najważniejsze że nie boli i masz z głowy :) a co do tego badania na wrogi śluz to jak i gdzie się robi?

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym wrogim śluzie wczesniej przed staraniami jeszcze czytałam. Wymaz jakis sie chyba robi ileś godzin po stosunku. Musiałabym poszukać znow info o tym i najwyżej Ci cos podrzucę do poczytania

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://staraniowy.pl/badanie-wrogosc-sluzu/

Takie tam pierwsze z brzegu. :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo Trzymaj się tam i niech Cię szybko wypuszcza :)
    ona29 Witamy w naszej rodzinie :)
    Przykro, ze malpa znowu przyszła. Prowadzenie wykresu to bardzo dobry pomysł. Tylko uważaj, bo mierzenie temperatury jest uzalezniajace :)
    Karola Szkoda, że już koniec urlopu. Mam nadzieję, ze porządnie odpoczeliscie.

A my właśnie wróciliśmy z basenu. Czuję się jak nowo narodzona. Chyba trochę ruchu mi brakowało. Teraz jestem głodna jak mały dinozaur i chyba zmiote pół lodówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:11

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny:-)
    Gizmo mój gin stwierdził że przy tak długim staranku badania na wrogość nie mają sensu bo nawet gdyby to sluz rzekomo już by się pogodził z plemniczkami tak naprawdę niewiem jak to jest zastanawia mnie jeszcze endometrioza bo chyba to jeszcze jedno z badań które nie miałam robionych tzn laparo ale i też podejrzeń w tym kierunku nie ma małpa przychodzi jak w zegarku żadnych plamien między jakiś tam specjalne innych dziwnych bóli ale co lekarz to inna praktyka np będąc na hsg niestety mój gin miał urlop i " wziął " mnie inny i pyta mnie dlaczego hsg ?? Więc mu mówię że szukamy przyczyny a on do mnie a może warto by pomyśleć o laparoskopi w celu wykluczenia endometriozy bo to teraz jeden z głównych przyczyn niemożności zajścia w ciaze ????
    Nie dyskutowalam bo po pierwsze nie wzięłam znieczulenia na ten zabieg i chciałam jak najszybciej skończyć a po drugie lekarz zastępca był nieziemsko przystojny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh ucielo mi posta :-)

Nats ja tu widzę cud <3 ogromne gratulacje <3
    Rosnijcie zdrowo dziewczynki:-)

Nats lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jeszcze jedyne co mi przychodzi do glowy to niewyleczony ząb :D śmiesznie brzmi ale wiele sie czytalo ze babka miala chory zab i nie zachodzila. A potem po reperacji sruuu i zaciazyla od razu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo Ty mi ani nie mów:-O od 6 lat mam 6 do zrobienia !( panicznie boję się dentystów) :-P co prawda wzięłam się wkoncu za to ale okazało się że mam takie dziursko że najpierw trzeba utwardzic żeby można było plombe dać i tak sobie chodzę z tym już ze 3 miechy ale wizytę mam na 29.08 :-)
    Tak czy siak zrobię to chociaż niebardzo wierzę że to może być przyczyną no ale spróbować trzeba wszystkiego:-)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba trafiona przyczyna. Pewnie tak samo jak u mnie migdalki blokowaly wszystko.
    Tak trąbili i nawet tu na of chyba w poradach bylo cos o tym. Ciągle stan zapalny który krąży po organizmie jest przeszkoda w staraniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz że to przez jednego zabka który tak naprawdę nawet nie bolał??? Jedynie co to zimno na niego działało....
    W poniedziałek miałam iść na wyrwanie ósemki która czasem mnie pobolewa a według dentystów nie ma sensu leczyć tylko rwac miałam i zrezygnowałam tylko dlatego że się boję panicznie ale coś mi się zdaje że jednak pójdę ...

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ