X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ona wydaje mi sie ze jeszcze tak zle ze mna nie jest :) jak @ przychodzi to poplacze przez jeden dzien moze a potem zapominam o tym ze sie staramy o dzidzie i przypominam sobie tydzien przed @. Jezeli polecasz ta ksiazke to chetnie przeczytam :)

Gaduaaa tak jak Ona napisala trzeba myslec pozytywnie kochana :):*

A ja wlasnie wstalam. W nocy spac nie moglam jajniki i dol brzucha tak daly o sobie znac ze jeszcze w zyciu mnie tak nie bolalo :/ a zwlaszcza brzuch mnie nigdy nie bolal tyle czasu przed @ :/
    Milego dnia laski :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ah boję się momentami że to jednak będzie za wcześnie na wznowienie działań ...

a dzieciaki tak wiesz.. raz się cieszą bo wrócą do swoich kumpli.. a z drugiej strony hehe wiedzą jak to jest w szkole... :) ale dzisiejsze zakupy na pewno ich cieszą :)
    też to najbardziej lubiłam z powrotu do szkoły heheh zakupy ! :)
    Ale gin dał Wam zgodę, tak? Jak teraz przyjdzie malpa to się wszystko oczyści do końca i będzie dobrze.Niektóre laski w ogóle nie czekaja... Chyba, ze mówisz o psychice, bo to już inna historia.

O tak. Zakupy szkolne są super. Zeszyty, piórniki - i wszystko nowe, aż chce się używać :)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ale gin dał Wam zgodę, tak? Jak teraz przyjdzie malpa to się wszystko oczyści do końca i będzie dobrze.Niektóre laski w ogóle nie czekaja... Chyba, ze mówisz o psychice, bo to już inna historia.

O tak. Zakupy szkolne są super. Zeszyty, piórniki - i wszystko nowe, aż chce się używać :)
    psychicznie własnie już najczętniej bym chciała zacząć, bo ja jestem strasznie niecierpliwa... i nie lubię marnować czasu... ale mam też rozsądek... i wiem że teraz to by nie było mądre.. i właśnie widzisz.. każdy mówi co innego... w szpitalu mi powiedzieli że po pierwszej @ spokojnie możemy się starać... moja ogólna powiedziała że można od razu... z kolei moja gin z polski z którą meiluje pisze że są wskazane 3 miesiące od poronienia czyli 2 miesiączki... i bądź tu mądrym...
    ja wiem że ja i tak po pierwszej @ zacznę... ale boję się tak czy inaczej żeby się sytuacja nie powtórzyła...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)
    A ja dopiero otworzyłam oczy :-O
    Jestem w dupie bo tyle rzeczy do zrobienia i jeszcze obiecałam siostrzencom męża że wezmę ich na działkę

Co do książki to każdej polecam , bo to nie chodzi tylko o ciaze a o życie no ja ją przeczytałam od deski do deski i wiem że wszystko co tam pisze to prawda gorzej już z praktyką :-P

Szkoła... hmm tak fakt niby cieszyła , u mnie nigdy się nie przelewalo w domu i dlatego też nie zawsze się cieszyłam albo brak zeszytów albo książek bo mama zawsze mówiła do 10- ego trzeba czekać to się kupi i pamiętam jak zawsze wstyd było chodzić:-( no ale się przetrwało

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :)

Ja dopiero teraz mam chwilę wolną. Gadi kochana będzie dobrze głowa do góry i myśli tylko pozytywne <3

Ona książki uwielbiam więc przeczytam jak najbardziej :) co do szkoły to nie jesteś jedyna u mnie w domu też było podobnie :/ ale było minęło. Szczerze to ja wolałam pracować niż do szkoły chodzić :P hehe

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam post i mi gdzieś zniknął :D
    Gadu Mi się też wydaje, że 3 miesiące to za długo tymbardziej, ze psychicznie jestes gotowa.
    A co powtórzenia się sytuacji to naprawdę to się bardzo rzadko zdarza. Chyba, że ktoś ma jakieś poważniejsze problemy (mutacje czy problemy z krwia). Ty masz 2 udane ciaze za sobą. Także teraz jak się Groszek pojawi to musi zostać na 9 miesięcy. Trzeba myśleć pozytywnie.

Karola, Lilith witamy w poniedziałek :)
    A gdzie reszta?
    Pasok, Malina, Lago, Gizmu, Caro, Marteczek Prosimy o raport weekendowy :D

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hejo właśnie też się zastanawiam gdzie Malina i Posok bo od dłuższego czasu nie widać :/ Co to ma być laski ejże??? Wyłazić z krzaczorów :P

Nats, Młoda19 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna! :D ale glupia jestem...od meisiaca jezdze spanikowana ze samochod przegladu nie ma (zawsze mi nie po drodze byla stacja diagnostyczna) no i dzis w koncu sie udalo dotrzec. Facet szarpie auto, sprawdza wszystko na koniec do biura, bierze dowod rejestracyjny i mowi do mnie "ale Pani ma przeglad wazny do 2017 roku" Facepalm, sesesese. No ale stoka w kieszeni zostala. A teraz rosolek bede zajadac na wiejskiej kurze :D

Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smacznego Lago :) a za tą stówkę sobie możesz coś dobrego kupić przynajmniej ;)

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To smacznego Lago :) a za tą stówkę sobie możesz coś dobrego kupić przynajmniej ;)

stowka odlozona na nastepna inseminacje....albo wizyte u gina :D
    Wiecie z emoj dziwny maz nie lubi rosolu???? Twiedzi, ze on wody z kluskami nie bedzie jadl....ja bym mogla codziennie rosol i pomidorowke :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago chyba na dziecięce śpioszki chciałaś powiedzieć bo drugiej IUI nie będzie :) Rosołek pychotka wolę od pomidorówki a mój P. znów odwrotnie ale ogólnie lubimy bardzo to może z ziemniakami mu zrób to polubi :D hehe

Lago lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    stowka odlozona na nastepna inseminacje....albo wizyte u gina :D
    Wiecie z emoj dziwny maz nie lubi rosolu???? Twiedzi, ze on wody z kluskami nie bedzie jadl....ja bym mogla codziennie rosol i pomidorowke :D

to przeciwieństwo mojego, jak mi się zdarza wyjazd na 2-4 dni, to gotuję garnek rosołu i może codziennie jeść :D

ma to po swojej Mamie ;) u nas tydzień bez rosołu, to tydzień stracony

Lago ta 100 to może na grzechotki? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:54

Lago lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, ja bym nie czekała 3 m-ce. To bardzo długo i sporo stresu, nerwów... czekanie dobija :*

0b52cec6da.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiadomo ze wolalabym na grzechotki albo ciuszki :P
    A w kwesti jedzenia to ostatnio zgadalo sie o odzywianiu i my zdecydowanie za duzo miesa jemy. Taka tacka pol kilo to u nas na jeden obiad a pozniej cholesterol fiuuuuuuu w gorze. Wczoraj podzielilam paczke udek na pol....boze jak malutko hahahahahha. Mam nadzieje ze po kilku dniach sie przyzwyczaimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś wgl mięsa mogłam nie jeść ale teraz jak mój ugotuje obiadek to pychotka :D ale od tego cyklu jem więcej owoców tzn więcej wgl jem owoce :P i zero pifka

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja kiedyś wgl mięsa mogłam nie jeść ale teraz jak mój ugotuje obiadek to pychotka :D ale od tego cyklu jem więcej owoców tzn więcej wgl jem owoce :P i zero pifka

my od jakiegos czasu tez browarow unikamy, ale jak jest tak goraco to ciezko. U mnie piwko szybko gasi pragnienie :D. Ostatnio u lekarza zapytalam jakie mam endo, a ze bylo ok to mowie "widac picie wina pomoglo" a lekarz do mnie "prosze Pani, wino na wszystko pomaga" hahahahah

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam.
    Tak aby wpadłam dać znać ze zyje. Weekend na dzialce sily regenerowalam. Po tych prochach od bolu i tak nie kontaktuje o co chodzi na forum. Przepraszam kochane.
    Zajarzylam aby ze Natsik odejść chciała bo rzyga ciazunia. Wnoszę sprzeciw!!! Natsik od Ciebie tyle ciepla i dobra bije ze nawet nie myśl żeby Nas opuszczać.

Gadulka proszę sie nie nerwowac i spokojnie starać :) a 3miesiace odpoczynku po poronieniu to chyba lekka przesada.

Lagus nie moge się doczekać Twoich dwóch kreseczek. Bede plakac z radości ze w końcu Ci sie udalo :-*

Musze ze trzy razy jeszcze poczytać posty nowych staraczek bo jeszcze trudno mi zapamiętać ich drogę staran po maluszka.

Ja dzis kontrol gardla zaliczyłam i okazalo sie ze mi je najzwyczajniej spierdolili. Dopiero dzis wet sie przyznal ze niechcący mi luk podniebienia uszkodzil. Za miesiąc kontrol i raczej szycie mnie nie ominie :/
    Jak nie urok to sraczka. Se Kuźwa poprawiłam z tym zabiegiem.

Jak mi sie nastrój poprawi to będę tu czesciej zaglądać. Nadal plamie od pobytu w szpitalu. Juz mnie to wkurza wszystko.

Miłego dnia kochane :-*

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jestem! :-D

Karola mnie wywoływałaś wczoraj, a ja na kolacji z rodzicami, a potem "żegnałam" się z Małżem ;-) Wróci w czwartek. Obiecał. Akurat w 14dc. <3

Natsik raport weekendowy - dużo słońca, dużo jedzenia i dużo sss ;-) hehehe :-P

Gaduaaa zakupy szkolne! To jest super sprawa! Nie mogłam się doczekać tego jak chodziłam do szkoły hihi. Aaaa i chłopaki wrócą do szkoły to Mamina Gaduaaa sobie odpocznie :-) I tam głupot nie słuchaj o 3miesiącach. Słuchaj swojego ciała i duszy Kochana. Na spokojnie.

Gizmo nadal plamisz? Kurczę ciekawe co tam się dzieje.. :-/
    Aaa co do gardła to nieźle jaja.. No już nawet lekarzom nie można ufać. Ja pierdziu. To coś tam poważnego z tym podniebieniem? Trzymaj się <3

Lago spokojnie, teraz kasiorke odkładaj na ciuszki, wózki, szafki, pampersy i takie tam pierdołki :-D

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema dziewczyny. Ja wróciłam od owiec i zasiadłam z kawką :)

Gaduaa jak sama się oczyściłaś, to saraj się od razu. Jak łyżeczkowali, to poczekaj żeby się tam odbudowało wszystko.

Ja jakaś wzdęta jestem i czuję się jakbym miała @ dostać w tej chwili... ciągnie i boli i jakoś takoś mi nie tak :/

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ