X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ona wydaje mi sie ze jeszcze tak zle ze mna nie jest :) jak @ przychodzi to poplacze przez jeden dzien moze a potem zapominam o tym ze sie staramy o dzidzie i przypominam sobie tydzien przed @. Jezeli polecasz ta ksiazke to chetnie przeczytam :)

Gaduaaa tak jak Ona napisala trzeba myslec pozytywnie kochana :):*

A ja wlasnie wstalam. W nocy spac nie moglam jajniki i dol brzucha tak daly o sobie znac ze jeszcze w zyciu mnie tak nie bolalo :/ a zwlaszcza brzuch mnie nigdy nie bolal tyle czasu przed @ :/
    Milego dnia laski :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ah boję się momentami że to jednak będzie za wcześnie na wznowienie działań ...

a dzieciaki tak wiesz.. raz się cieszą bo wrócą do swoich kumpli.. a z drugiej strony hehe wiedzą jak to jest w szkole... :) ale dzisiejsze zakupy na pewno ich cieszą :)
    też to najbardziej lubiłam z powrotu do szkoły heheh zakupy ! :)
    Ale gin dał Wam zgodę, tak? Jak teraz przyjdzie malpa to się wszystko oczyści do końca i będzie dobrze.Niektóre laski w ogóle nie czekaja... Chyba, ze mówisz o psychice, bo to już inna historia.

O tak. Zakupy szkolne są super. Zeszyty, piórniki - i wszystko nowe, aż chce się używać :)

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ale gin dał Wam zgodę, tak? Jak teraz przyjdzie malpa to się wszystko oczyści do końca i będzie dobrze.Niektóre laski w ogóle nie czekaja... Chyba, ze mówisz o psychice, bo to już inna historia.

O tak. Zakupy szkolne są super. Zeszyty, piórniki - i wszystko nowe, aż chce się używać :)
    psychicznie własnie już najczętniej bym chciała zacząć, bo ja jestem strasznie niecierpliwa... i nie lubię marnować czasu... ale mam też rozsądek... i wiem że teraz to by nie było mądre.. i właśnie widzisz.. każdy mówi co innego... w szpitalu mi powiedzieli że po pierwszej @ spokojnie możemy się starać... moja ogólna powiedziała że można od razu... z kolei moja gin z polski z którą meiluje pisze że są wskazane 3 miesiące od poronienia czyli 2 miesiączki... i bądź tu mądrym...
    ja wiem że ja i tak po pierwszej @ zacznę... ale boję się tak czy inaczej żeby się sytuacja nie powtórzyła...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)
    A ja dopiero otworzyłam oczy :-O
    Jestem w dupie bo tyle rzeczy do zrobienia i jeszcze obiecałam siostrzencom męża że wezmę ich na działkę

Co do książki to każdej polecam , bo to nie chodzi tylko o ciaze a o życie no ja ją przeczytałam od deski do deski i wiem że wszystko co tam pisze to prawda gorzej już z praktyką :-P

Szkoła... hmm tak fakt niby cieszyła , u mnie nigdy się nie przelewalo w domu i dlatego też nie zawsze się cieszyłam albo brak zeszytów albo książek bo mama zawsze mówiła do 10- ego trzeba czekać to się kupi i pamiętam jak zawsze wstyd było chodzić:-( no ale się przetrwało

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :)

Ja dopiero teraz mam chwilę wolną. Gadi kochana będzie dobrze głowa do góry i myśli tylko pozytywne <3

Ona książki uwielbiam więc przeczytam jak najbardziej :) co do szkoły to nie jesteś jedyna u mnie w domu też było podobnie :/ ale było minęło. Szczerze to ja wolałam pracować niż do szkoły chodzić :P hehe

• Nats Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam post i mi gdzieś zniknął :D
    Gadu Mi się też wydaje, że 3 miesiące to za długo tymbardziej, ze psychicznie jestes gotowa.
    A co powtórzenia się sytuacji to naprawdę to się bardzo rzadko zdarza. Chyba, że ktoś ma jakieś poważniejsze problemy (mutacje czy problemy z krwia). Ty masz 2 udane ciaze za sobą. Także teraz jak się Groszek pojawi to musi zostać na 9 miesięcy. Trzeba myśleć pozytywnie.

Karola, Lilith witamy w poniedziałek :)
    A gdzie reszta?
    Pasok, Malina, Lago, Gizmu, Caro, Marteczek Prosimy o raport weekendowy :D

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hejo właśnie też się zastanawiam gdzie Malina i Posok bo od dłuższego czasu nie widać :/ Co to ma być laski ejże??? Wyłazić z krzaczorów :P

Nats, Młoda19 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna! :D ale glupia jestem...od meisiaca jezdze spanikowana ze samochod przegladu nie ma (zawsze mi nie po drodze byla stacja diagnostyczna) no i dzis w koncu sie udalo dotrzec. Facet szarpie auto, sprawdza wszystko na koniec do biura, bierze dowod rejestracyjny i mowi do mnie "ale Pani ma przeglad wazny do 2017 roku" Facepalm, sesesese. No ale stoka w kieszeni zostala. A teraz rosolek bede zajadac na wiejskiej kurze :D

Gaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To smacznego Lago :) a za tą stówkę sobie możesz coś dobrego kupić przynajmniej ;)

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To smacznego Lago :) a za tą stówkę sobie możesz coś dobrego kupić przynajmniej ;)

stowka odlozona na nastepna inseminacje....albo wizyte u gina :D
    Wiecie z emoj dziwny maz nie lubi rosolu???? Twiedzi, ze on wody z kluskami nie bedzie jadl....ja bym mogla codziennie rosol i pomidorowke :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago chyba na dziecięce śpioszki chciałaś powiedzieć bo drugiej IUI nie będzie :) Rosołek pychotka wolę od pomidorówki a mój P. znów odwrotnie ale ogólnie lubimy bardzo to może z ziemniakami mu zrób to polubi :D hehe

Lago lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    stowka odlozona na nastepna inseminacje....albo wizyte u gina :D
    Wiecie z emoj dziwny maz nie lubi rosolu???? Twiedzi, ze on wody z kluskami nie bedzie jadl....ja bym mogla codziennie rosol i pomidorowke :D

to przeciwieństwo mojego, jak mi się zdarza wyjazd na 2-4 dni, to gotuję garnek rosołu i może codziennie jeść :D

ma to po swojej Mamie ;) u nas tydzień bez rosołu, to tydzień stracony

Lago ta 100 to może na grzechotki? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:54

Lago lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, ja bym nie czekała 3 m-ce. To bardzo długo i sporo stresu, nerwów... czekanie dobija :*

0b52cec6da.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiadomo ze wolalabym na grzechotki albo ciuszki :P
    A w kwesti jedzenia to ostatnio zgadalo sie o odzywianiu i my zdecydowanie za duzo miesa jemy. Taka tacka pol kilo to u nas na jeden obiad a pozniej cholesterol fiuuuuuuu w gorze. Wczoraj podzielilam paczke udek na pol....boze jak malutko hahahahahha. Mam nadzieje ze po kilku dniach sie przyzwyczaimy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś wgl mięsa mogłam nie jeść ale teraz jak mój ugotuje obiadek to pychotka :D ale od tego cyklu jem więcej owoców tzn więcej wgl jem owoce :P i zero pifka

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja kiedyś wgl mięsa mogłam nie jeść ale teraz jak mój ugotuje obiadek to pychotka :D ale od tego cyklu jem więcej owoców tzn więcej wgl jem owoce :P i zero pifka

my od jakiegos czasu tez browarow unikamy, ale jak jest tak goraco to ciezko. U mnie piwko szybko gasi pragnienie :D. Ostatnio u lekarza zapytalam jakie mam endo, a ze bylo ok to mowie "widac picie wina pomoglo" a lekarz do mnie "prosze Pani, wino na wszystko pomaga" hahahahah

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam.
    Tak aby wpadłam dać znać ze zyje. Weekend na dzialce sily regenerowalam. Po tych prochach od bolu i tak nie kontaktuje o co chodzi na forum. Przepraszam kochane.
    Zajarzylam aby ze Natsik odejść chciała bo rzyga ciazunia. Wnoszę sprzeciw!!! Natsik od Ciebie tyle ciepla i dobra bije ze nawet nie myśl żeby Nas opuszczać.

Gadulka proszę sie nie nerwowac i spokojnie starać :) a 3miesiace odpoczynku po poronieniu to chyba lekka przesada.

Lagus nie moge się doczekać Twoich dwóch kreseczek. Bede plakac z radości ze w końcu Ci sie udalo :-*

Musze ze trzy razy jeszcze poczytać posty nowych staraczek bo jeszcze trudno mi zapamiętać ich drogę staran po maluszka.

Ja dzis kontrol gardla zaliczyłam i okazalo sie ze mi je najzwyczajniej spierdolili. Dopiero dzis wet sie przyznal ze niechcący mi luk podniebienia uszkodzil. Za miesiąc kontrol i raczej szycie mnie nie ominie :/
    Jak nie urok to sraczka. Se Kuźwa poprawiłam z tym zabiegiem.

Jak mi sie nastrój poprawi to będę tu czesciej zaglądać. Nadal plamie od pobytu w szpitalu. Juz mnie to wkurza wszystko.

Miłego dnia kochane :-*

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jestem! :-D

Karola mnie wywoływałaś wczoraj, a ja na kolacji z rodzicami, a potem "żegnałam" się z Małżem ;-) Wróci w czwartek. Obiecał. Akurat w 14dc. <3

Natsik raport weekendowy - dużo słońca, dużo jedzenia i dużo sss ;-) hehehe :-P

Gaduaaa zakupy szkolne! To jest super sprawa! Nie mogłam się doczekać tego jak chodziłam do szkoły hihi. Aaaa i chłopaki wrócą do szkoły to Mamina Gaduaaa sobie odpocznie :-) I tam głupot nie słuchaj o 3miesiącach. Słuchaj swojego ciała i duszy Kochana. Na spokojnie.

Gizmo nadal plamisz? Kurczę ciekawe co tam się dzieje.. :-/
    Aaa co do gardła to nieźle jaja.. No już nawet lekarzom nie można ufać. Ja pierdziu. To coś tam poważnego z tym podniebieniem? Trzymaj się <3

Lago spokojnie, teraz kasiorke odkładaj na ciuszki, wózki, szafki, pampersy i takie tam pierdołki :-D

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema dziewczyny. Ja wróciłam od owiec i zasiadłam z kawką :)

Gaduaa jak sama się oczyściłaś, to saraj się od razu. Jak łyżeczkowali, to poczekaj żeby się tam odbudowało wszystko.

Ja jakaś wzdęta jestem i czuję się jakbym miała @ dostać w tej chwili... ciągnie i boli i jakoś takoś mi nie tak :/

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ