Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też z wami witam! :)
    Ciężkie rozpoczęcie tygodnia miałam, tyyylu klientów, że ledwo się wyrobiłam i teraz to już jestem zmęczona i mogę iść do domu ;) a tu trzeba jeszcze do 17 pracować.

Weekend spędziliśmy na rowerach, wczoraj to nawet je spakowaliśmy do auta i wyjechaliśmy do Krakowa :) pogoda była super!

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Caro Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj bo Monia te poniedziałki to ciężkie są ;-) Ja dzisiaj, kutro i w środę to na spokojnie, a dopiero w czwartek zaczynamy wraz z rozpoczęciem roku szkolnego :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Aj bo Monia te poniedziałki to ciężkie są ;-) Ja dzisiaj, kutro i w środę to na spokojnie, a dopiero w czwartek zaczynamy wraz z rozpoczęciem roku szkolnego :-)
    Ale to tylko dwa dni, bo później znowu weekend ;) chyba, że też pracujesz?

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    my od jakiegos czasu tez browarow unikamy, ale jak jest tak goraco to ciezko. U mnie piwko szybko gasi pragnienie :D. Ostatnio u lekarza zapytalam jakie mam endo, a ze bylo ok to mowie "widac picie wina pomoglo" a lekarz do mnie "prosze Pani, wino na wszystko pomaga" hahahahah

spróbuj schłodzonego mocno kwasu chlebowego :D

super gasi pragnienie, nieco jak coca cola, ale mniej gazowane, coś jak piwko, ale bardziej słodkie ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie szyjka nisko wiec @ pewnie juz w drodze :(

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    A u mnie szyjka nisko wiec @ pewnie juz w drodze :(
    a na początku ciąży też tak nie jest? kiedyś moja znajoma określiła, że jak Ci sutki sterczą niemal non stop - to też objaw :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest szyjka wysoko w ciąży? Tak mi się właśnie wydaje, bo już kiedyś poruszałyśmy ten temat. Ale nie jestem pewna :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo witam ponownie :) nie zostaje mi nic innego jak nadal dziękować wam za wsparcie :) bardzo liczę sie z Waszym zdaniem...

szyjka jest wysoko i zamknięta w ciąży ...
    teraz jak byłam u gin w 5tyg to miała problem żeby ją wyczuć i znaleźć...

a my po zakupach szkolnych... a ja zmęczona jak koń po westernie ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, że na samym początku może nisko być jeszcze :) kiedy się podnosi? bo po jajeczkowaniu jest nisko i jak dojdzie do zaplodnienia to podnosi się powoli?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulianna wrote:
    myślałam, że na samym początku może nisko być jeszcze :) kiedy się podnosi? bo po jajeczkowaniu jest nisko i jak dojdzie do zaplodnienia to podnosi się powoli?
    po zapłodnieniu się zamyka,twardnieje i podnosi powoli

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilith fejn new profilowe ;)

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    spróbuj schłodzonego mocno kwasu chlebowego :D

super gasi pragnienie, nieco jak coca cola, ale mniej gazowane, coś jak piwko, ale bardziej słodkie ;)

chyba sprobuje, a wogole to kwas chlebowy modny ostatnio sie zrobic, bo wszedzie go widuje. Dawno temu pilam i mi nie smakowal, ale wtedy to wiele zdrowych rzeczy mi nie smakowalo. Moze tez staremu podrzuce, zamiast pepsi sesese

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a my po zakupach szkolnych... a ja zmęczona jak koń po westernie ;)

To teraz kawka i relaksik :D

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Lagus nie moge się doczekać Twoich dwóch kreseczek. Bede plakac z radości ze w końcu Ci sie udalo :-*

Ja dzis kontrol gardla zaliczyłam i okazalo sie ze mi je najzwyczajniej spierdolili. Dopiero dzis wet sie przyznal ze niechcący mi luk podniebienia uszkodzil. Za miesiąc kontrol i raczej szycie mnie nie ominie :/
    Jak nie urok to sraczka. Se Kuźwa poprawiłam z tym zabiegiem.

Jak mi sie nastrój poprawi to będę tu czesciej zaglądać. Nadal plamie od pobytu w szpitalu. Juz mnie to wkurza wszystko.

Miłego dnia kochane :-*

heheh ja tez bede ryczec,ale spokojnie to tylko 10% szansy....z tak swoja droga to ciekawe czy na serio te statystyki tak mowia czy doktorek specjalnie nie chce mnie nakrecac...

Boze Gizmek to Ty przez miesiac z rozwalonym podniebieniem masz funkcjonowac????? A te plamienia to pewnei po lekach szpitalnych...

• Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ojciec jest kwasopijcą ;) ja okropnie nie lubię... Jest jeszcze coś co się podpiwek nazywa ;)

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulianna wrote:
    Mój ojciec jest kwasopijcą ;) ja okropnie nie lubię... Jest jeszcze coś co się podpiwek nazywa ;)

a podpiwek to tylko taki napoj niskoalkoholowy....tam zadnych dobroczynnych wartosci nie ma :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Gizmo co Oni Ci za gnoju narobili :/ fuck !

Lago hihi relaksuje się już :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago chyba te statystyki są takie niskie, bo nam na jednej z wizyt gin gadała, że przy jednej inseminacji masz szans ok 30%, przy dwóch automatycznie szanse wzrastają :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a podpiwek to tylko taki napoj niskoalkoholowy....tam zadnych dobroczynnych wartosci nie ma :D
    obawiam się, że on nie szuka tych dobrodziejstw ;)

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Lago chyba te statystyki są takie niskie, bo nam na jednej z wizyt gin gadała, że przy jednej inseminacji masz szans ok 30%, przy dwóch automatycznie szanse wzrastają :)

ale ze co? im wiecej inseminacji tym szanse rosna?

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ