X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Jestem, żyję, melduję się!
    Hej Dziewczyny ;)

U mnie średnio na jeża ostatnio, dużo roboty, po ostatnim tygodniu na basenie nazbierało się trochę zaległości w domu, więc działam. Ale podczytuję na bieżąco :)

Laguś! chciałam tylko powiedzieć, że mój małż prawie się zgodził. Tzn potwierdził, że to świetny pomysł dla rozwoju młodego, jakieś zwierzątko itp. I pytał co jest czym, bo pokazywałam mu ostatnio zdjęcia :D Dopatrzyłaś się już czegoś pod ogonkami? :D

I ostatnie pytanie ma któraś z Was dziewczyny zestaw do hybryd? Chciałam sobie sprawić ale po pierwsze zupełnie nie wiem czy to ogarnę, bo nigdy tego nie robiłam i nie chcę żeby się okazało "za trudne". A po drugie ja mam krótkie paznokcie. Z racji dziecka i obowiązków typowo domowych nie wyobrażam sobie wyhodować szponów jak u kruka. I czy to wgl się opłaca robić na takich? Efekt jest "zadowalający"? :D

buziaki dla wszystkich :) <3
    Ja mam! Ja! :) Jestem z hybryd baaardzo zadowolona i nawet już mamie robię. Efekt jest ładny nawet na krótkich paznokciach, bo to przecież prawie to samo co zwykły lakier ;) trzyma się do dwóch tygodni spokojnie. Jak chcesz to mogę Ci wysłać zdjęcia na FB albo tutaj wkleić :)
    A samo nakładanie hybrydy też niewiele się różni od zwykłego lakieru tylko trzeba bardziej ostrożnie, żeby wszystko ładnie i równo się utwardzilo w lampie.

Tak to jest, jak parę dni spędza się w większości czasu poza domem to potem nagle zbiera się milion rzeczy do zrobienia.

zapachmalin lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... :)

Malinoo Ty bierzesz kota od Lago? dobrze rozumiem? ja sama hybrydy nie robię sobie... ale chodzę do laseczki która mi robi.. i najgorsze jest ściąganie.. bo ja zrywam zębami i potem moje paznkocie wyglądają fatalnie... i jak robie to najczęściej na krótkich... i uwielbiam ciemne kolory i czernie na krótkich pazurkach :)
    Marteczku ale poszalałaś... to wręcz jazda po bandzie żeby z wesela wrócić z guzami i zakwasami hahahaha
    najważniejsze że się wybawiłaś ;) a u skutkach ubocznych głośno się nie mówi haha

Marteczka93, zapachmalin, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! Jak tam? U mnie pogoda do kitu, az wstawac sie nie chce. Mialam taki piekny sen.. Robilam test ciazowy i pokazala sie bladziutka kreseczka. Az zal mi bylo jak sie obudzilam :/

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Laguś! chciałam tylko powiedzieć, że mój małż prawie się zgodził. Tzn potwierdził, że to świetny pomysł dla rozwoju młodego, jakieś zwierzątko itp. I pytał co jest czym, bo pokazywałam mu ostatnio zdjęcia :D Dopatrzyłaś się już czegoś pod ogonkami? :D

SUPER :D nie potrafimy rozpoznac plci jeszcze,ale moze w tym tygodniu kumpela do mnie wpadnie i mi pomoze. Zrobie im lepsze zdjecia, tzn pojedynczo zeby malz mogl sobie wybrac :D. Dzis wstalam o 6 do toalety, a te wszystkie na raz mnie przyatakowaly, tup tup tup za mna do kibelka, hahahhahahahaha

Marteczka93, zapachmalin lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Hejka dziewczyny! Jak tam? U mnie pogoda do kitu, az wstawac sie nie chce. Mialam taki piekny sen.. Robilam test ciazowy i pokazala sie bladziutka kreseczka. Az zal mi bylo jak sie obudzilam :/
    hihih u mnie tez dziś pogoda do duszy... ochłodzenie, szaro i ponuro...

a mój sen był dziś straszny... chyba jak zasypiałam leciał jakiś horror.. bo pół nocy mordowałam ludzi.. było pełno krwi.. strachu, przerażenia... jak sie przebudziłam to dziękowałam Bogu że to był tylko sen....
    matko !

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa mi sie skonczyla buuuuuu. Oj bedzie bol glowy dzis :(

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hihih u mnie tez dziś pogoda do duszy... ochłodzenie, szaro i ponuro...

a mój sen był dziś straszny... chyba jak zasypiałam leciał jakiś horror.. bo pół nocy mordowałam ludzi.. było pełno krwi.. strachu, przerażenia... jak sie przebudziłam to dziękowałam Bogu że to był tylko sen....
    matko !

Ja nienawidze horrorow! Pozniej pol nocy spac nie moge :D i tylko nasluchuje dzwiekow domu :D

Nasze serduszko Hania <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewczyny... :)

Malinoo Ty bierzesz kota od Lago? dobrze rozumiem?

tez chcesz jednego???? albo dwa??? sesesese

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    tez chcesz jednego???? albo dwa??? sesesese
    wiesz jak ja lubię koty.... ^_^

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Ja nienawidze horrorow! Pozniej pol nocy spac nie moge :D i tylko nasluchuje dzwiekow domu :D
    a ja go nie oglądałam.. on sobie leciał a ja spałam haha
    bo ja też się boję horrorów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 09:05

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ;-)
    Ja sobie jak królowa leże w łóżku i pije kawkę. Pogoda nawet ładna. Może popołudniu się na basen wybierzemy.
    Muszę się Wam jeszcze pochwalić, że mam najlepszą siostrę ever. Pojechała specjalnie na jakiś targ, gdzie sprzedają rzeczy dla dzieci i nakupowała mi całą torbę ubranek. Wynalazła jeszcze do tego nosidełko Chico za 5 funciaków - prawie nowe :D Wszystko jest takie piękne, że nie mogę się napatrzeć. Jak tak dalej pójdzie to będę mieć wyprawkę z głowy. Przynajmniej na początek :)

LagoDaj znać jak tam jajo :D
    Malinka To prawda, że dzieciaki lepiej się chowają jak obok jest jakiś zwierzak. Ja za kotami nie przepadam, ale kiedyś psa bardzo bym chciała mieć :)
    Gizmo Dziękuje za to co napisałaś. Jakoś się tak miło zrobiło :) Ale Cię urządzili w tym szpitalu, a niby usunięcie migdałków taki prosty zabieg.
    Monia Współczuje pracy w weekendy. Wiem co to znaczy, bo ja czasem całą niedziele w robocie siedziałam. Teraz mam wolne 7 dni w tygodniu także sobie odbijam :D

Gaduaaa, Caro lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj Nats, nie mam się aż tak źle, bo na szczęście pracuję tylko 4 godziny w co drugą sobotę ;) ale i tak już weekend, krótszy i taki mało odpoczynkowy.
    Zdarzyły mi się kiedyś zastępstwa w marketach, gdzie właśnie cała sobota i niedziela w pracy - to była męczarnia!

Odpoczywaj i odbijaj za wsze czasy! Od tego jest ciąża :) jak maluszek pojawi się już na świecie to może nie być czasu ;)

Nats lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Nats Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia A to faktycznie nie jest źle jak tylko 4 godziny, ale moim zdaniem te pracujące niedziele to przesada.
    Odpoczywam cały czas, ale czasem już mam dość - nie mam co ze sobą zrobić :D Na szczęście w przyszłym tygodniu zaczynamy remont to zajmę się nadzorem :)
    Pytałaś o hybrydy - moja znajoma robi tylko na krótkich paznokciach i efekt jest super. Tak jak dziewczyny piszą - masz 2 tygodnie spokoju.
    Gadu Myślę, że załatwienie sobie dupka, albo lutki w razie czego to dobry pomysł. W razie czego to może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi.

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina pytała o hybrydy, a ja polecałam :) bo sama sobie robię i jestem bardzo zadowolona.

zapachmalin, Nats lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja mam! Ja! :) Jestem z hybryd baaardzo zadowolona i nawet już mamie robię. Efekt jest ładny nawet na krótkich paznokciach, bo to przecież prawie to samo co zwykły lakier ;) trzyma się do dwóch tygodni spokojnie. Jak chcesz to mogę Ci wysłać zdjęcia na FB albo tutaj wkleić :)
    A samo nakładanie hybrydy też niewiele się różni od zwykłego lakieru tylko trzeba bardziej ostrożnie, żeby wszystko ładnie i równo się utwardzilo w lampie.

Super, a powiedz mi, jak przypadkiem Ci się wyjedzie, i troszkę się mazniesz tym lakierem to łatwo go usunąć? Bo tego boje się najbardziej :P Ja czasami jak się zajadę to aż się sama z siebie śmieje :P I drugie pytanie podasz mi linka do tego Twojego zestawu? Zastanawiam się ile kolorów potrzebuję na początek. Jak to wygląda? ;)

• Młoda19 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie wlasnie juz coraz mniej boli brzuch, czasami zakluje jajnik raz jeden raz drugi czy poboli chwile dol brzucha ale to taki bardziej skurcz ktory trwa moze z 10 sekund i ogolnie czuje sie jakbym miala tam jakiegos melona. Taka opuchnieta sie tam czuje... :/ Z jednej strony sie ciesze ze juz mnie tak nie boli a z drugiej nie bo boje sie ze @ w drodze :/
    Tylko jeszcze cycki nie daja o sobie zapomniec i mam wrazenie ze sutki zrobily sie jakies takie wrazliwe na dotyk

Lulianna lubi tę wiadomość

Nasze serduszko Hania <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Super, a powiedz mi, jak przypadkiem Ci się wyjedzie, i troszkę się mazniesz tym lakierem to łatwo go usunąć? Bo tego boje się najbardziej :P Ja czasami jak się zajadę to aż się sama z siebie śmieje :P I drugie pytanie podasz mi linka do tego Twojego zestawu? Zastanawiam się ile kolorów potrzebuję na początek. Jak to wygląda? ;)
    Dopóki nie utwardzisz lakieru w lampie to wszystko możesz usunąć i poprawić :) a po utwardzeniu zawsze możesz to przypiłować lakierem albo tak trochę podciąć cążkami, ja tak często robię przy malowaniu stóp bo mam takie małe paznokcie, że zawsze coś mi się rozleje ;)
    Ja zamawiałam taki zestaw, jak jeszcze był tańszy z Pro Cosmetics:
    http://sklep.procosmetics.pl/pl/p/Zestaw-do-manicure-hybrydowego-MEDIUM-/1514
    Ale dzisiaj mają przyjść mi też nowe hybrydki z firmy Neo Nail i będę je dopiero próbować, ale widziałam, że mają tańsze te zestawy startowe:
    http://www.neonail.pl/katalog/zele-hybrydowe-uv/565-zestawy-hybrydowe/5028-zestaw-starter-set-neonail-z-lampa-9-w.html

Na początek lepiej nie szaleć z ilością kolorów, tylko zamówić tak 3-5 i popróbować jak ci wychodzi malowanie :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Malinko jak miło że jesteś <3 Ja mam zestaw do żeli z lampą uv a raczej pozostałość po zestawie hehe bo sporo zużyłam już. W mojej lampie muszę wymienić żarówy bo już słabe są a bardzo chciałam zakupić sobie hybrydy i zobaczyć czy będą się trzymały rzeczywiście tak długo jak mówią. W sumie to tak samo się je robi jak żele :)

Marteczka Wy to stworzeni dla siebie jesteście z mężem takie podobne wypadki macie ;) mam nadzieję że wszystko dobrze z głową i że nie boli.

Gadu ja też uwielbiam ciemne kolorki na pazurkach :)teraz udało mi się trochę zapuścić ale pewno niedługo się połamią jak to zwykle bywa kiedy zaczynam się cieszyć...

Natsik supcio z ciuszkami jesteś ustawiona :D uwielbiam takie maleńkie rzeczy przeglądać mmm... :) kiedyś kupiłam sobie kilka ale teraz są u mojej mamy bo mi się nie przydały wtedy jeszcze nie wiedziałam że zajść w ciążę może być tak ciężko :(

Gaduaaa, Marteczka93, Nats lubią tę wiadomość

• Lulianna Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Czuję się jakbym kupustę na zmianę z fasolą jadła... a nic takiego nie zjadłam - ehhh nie podoba mi się to :D

pogoda w końcu znośna do życia. idę po kawę i zasiadam do pracy :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulianna wrote:
    Hejo :)

Czuję się jakbym kupustę na zmianę z fasolą jadła... a nic takiego nie zjadłam - ehhh nie podoba mi się to :D

pogoda w końcu znośna do życia. idę po kawę i zasiadam do pracy :)
    Ja też tak mam od wczoraj :/ może jakieś efekty uboczne owulacji mamy? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 13:35

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ