X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A w ogóle jak Wy babki patrzycie na dni plodne i terminy fr@ncy? W statystykach pod wykresem czy prognozach cykli?
    Mi sie bardzo często zdarza, ze mam rozbieżności w datach miedzy jednym a drugim. Tzn miedzy statystykami a prognozami
    Ja patrzę głównie na statystykę na bieżącym wykresie łącząc ją z własnym doświadczeniem :)
    Bo to co mam w prognozie trochę odbiega od rzeczywistości o parę dni.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A w ogóle jak Wy babki patrzycie na dni plodne i terminy fr@ncy? W statystykach pod wykresem czy prognozach cykli?
    Mi sie bardzo często zdarza, ze mam rozbieżności w datach miedzy jednym a drugim. Tzn miedzy statystykami a prognozami

U mnie zwykle się sprawdza w prognozie bo zazwyczaj mam od 10/11dc już płodne a owu przeważnie 12/13dc wypada

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak szyjka jest pulchna to co oznacza?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To co ona taka niezdecydowana? Najlepiej by było gdyby wgl nie przyszła wredna. No to sikamy razem w niedzielę jak nie zawita wcześniej? Bo u mnie tez potrafi czasem się pojawić nieproszona :/ grrr... a teścior zakupiłaś?
    No chyba dzis po 16skocze do Rossmana. Od razu bym jakies pampersy kupiła dla psiapsiuly. Wczoraj wyszla ze szpitala po cesarce no i trza maluszka odwiedzić w domku :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja patrzę głównie na statystykę na bieżącym wykresie łącząc ją z własnym doświadczeniem :)
    Bo to co mam w prognozie trochę odbiega od rzeczywistości o parę dni.
    O widzisz Monia. To tak jak u mnie. Jedno wróży tak, drugie tak a fr@nca i tak lezie kiedy chce :D

kozamonia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No chyba dzis po 16skocze do Rossmana. Od razu bym jakies pampersy kupiła dla psiapsiuly. Wczoraj wyszla ze szpitala po cesarce no i trza maluszka odwiedzić w domku :)

Gizmuś to już na zapas nie bierz testów co by nie zapeszać :) A synek czy córcia jej się urodziła? :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    U mnie pulchna, miekka i taka sflaczala zuzyta gabka to w okres jest :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:

Ja na szyjce niestety się nie znam więc nie pomogę ostatnio myślałam że się znam ale jednak nie dlatego odpuściłam sobie sprawdzanie.

Właśnie chciałam to napisać co Gizmo :) przed @ taka się staje. (ponoć) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:03

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    U mnie pulchna, miekka i taka sflaczala zuzyta gabka to w okres jest :D

niby miękka ale jak dotykam to twarda i sama nie wiem już :/

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Gizmuś to już na zapas nie bierz testów co by nie zapeszać :) A synek czy córcia jej się urodziła? :)
    Syna teraz urodziła :) Szymek ma na imię. Ma juz starszego syna 13letniego i córkę Paulę, ktora chodzi z moja Ali do klasy.
    Tak jej strasznie zazdroszczę :/ ale i pozytywnie tez. My z jednego wieku jestesmy. Wiedziała o moich staraniach od poczatku. Jej się udalo chociaż nie planowala, myślała ze menopauza jej się zaczyna a tu o. Pyk i ciaza. No a ja nadal sie koleboce z bzykankiem bez skutku :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    niby miękka ale jak dotykam to twarda i sama nie wiem już :/
    Ty juz tam nie gmeraj tej szyi żeby @ nie wywolac :) testuj z Nami w niedziele :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Siemka laseczki :)
    Witam nowoprzybyłą KammaMarre :) i nie poznana jeszcze Samare :)
    Człowiek nie czuje kiedy rymuje :D

Chwilkę wolnego mam póki obiad nie dojdzie. Od rana spraw troszke latwilam i na szybkie zakupy wyskoczylam jeszcze. Ale o kupnie pinka super czułego zapomniałam :/ Moze jeszcze po poludniu wyskoczę i zakupie od razu ze 2szt :D

Gadi dziękuję za cudowną wróżkę pod wykresem <3 zaczarujesz mi go tak żeby byl zielony kropek na koniec?? Albo nie. Końca cyklu niech nie bedzie :) niech sie ciągnie jeszcze z 8miesiecy
    właśnie tak :) hehehe

a ja właśnie zrobiłam spagetti carbonara... dzięki Lago zakochałam się ponownie w makaronach ^_^

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ty juz tam nie gmeraj tej szyi żeby @ nie wywolac :) testuj z Nami w niedziele :P

ach... doszukuje się wszystkiego - kochana myślę, że niedzieli nie doczekam, chociaż może Bóg zrobi mi prezent, skoro na urodziny dostałam prezent w postaci poronienia, to może 16go na imieniny w postaci II kresek?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Syna teraz urodziła :) Szymek ma na imię. Ma juz starszego syna 13letniego i córkę Paulę, ktora chodzi z moja Ali do klasy.
    Tak jej strasznie zazdroszczę :/ ale i pozytywnie tez. My z jednego wieku jestesmy. Wiedziała o moich staraniach od poczatku. Jej się udalo chociaż nie planowala, myślała ze menopauza jej się zaczyna a tu o. Pyk i ciaza. No a ja nadal sie koleboce z bzykankiem bez skutku :D

No to gratulejszyn dla kumpeli :D i mam nadzieję że jak ją odwiedzisz to niedzielne testowanie chociaż Tobie plusika przyniesie. Bo tyle serduch co u Ciebie w jednym cyklu to ja we wszystkich razem nie mam :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:15

• Samara Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ przychodzi punktualnie co 28 dni. Spóźnień mogę wyliczyć na palcach jednej ręki. Ustawiać zegarki sobie pod nią mogę.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    U mnie @ przychodzi punktualnie co 28 dni. Spóźnień mogę wyliczyć na palcach jednej ręki. Ustawiać zegarki sobie pod nią mogę.
    Zazdraszczam takich regularnych cykli :-O

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to gratulejszyn dla kumpeli :D i mam nadzieję że jak ją odwiedzisz to niedzielne testowanie chociaż Tobie plusika przyniesie. Bo tyle serduch co u Ciebie w jednym cyklu to ja we wszystkich razem nie mam :D haha
    Ba no i co ze serc tyle. Jak moze popiol w jajkach ma mój stary :D

• Samara Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Zazdraszczam takich regularnych cykli :-O

Żeby one jeszcze sprawę ułatwiały...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Ja też tak miałam do zeszłego roku, a teraz dupa od 26 do nawet 31 dni mi się cykle ciągną...

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Żeby one jeszcze sprawę ułatwiały...
    Przypomisz w czym problem u Was z zajściem? I jak długo sie staracie. O pierwsze, kolejne dziecko??

Osz Kuźwa ale gapa ze mnie. Podpisu nie zobaczyłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:41

‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ