"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
KammaMarra wrote:muszę kupić, ale dziwnie bo w tamtym miesiącu to czułam, się jak na @ - opuchnięta, cera okropna,
a teraz nic... ale myślę, że przyjdzie @.
pierwszą po poronieniu @ miałam 25.07,
@ - 17.08
więc jak sama widzisz cykle pierwszy 24, ten 27.. wcześniej miałam miesiączki z reguły 30-35...
nic innego nie możesz zrobić jak czekać...
może zacznij od następnego cyklu mierzyć temp? robić testy owulacyjne?
będziesz wiedziała kiedy się wstrzelić...
oczywiście jeśli tym razem się nie uda..FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:może organizm wraca do normy i ten cykl będzie tak jak przed poronieniem...
nic innego nie możesz zrobić jak czekać...
może zacznij od następnego cyklu mierzyć temp? robić testy owulacyjne?
będziesz wiedziała kiedy się wstrzelić...
oczywiście jeśli tym razem się nie uda..
zastanawiam się nad tym komputerkiem cyklotest myplan...
no chyba, że owulka była niedawno i dlatego test nic nie pokazuje?
bo jeżeli przyjąć 14 dc jako owulację to wypada 30.08, chyba, że się przesunęła i może to mega wczesna ciąża? nie wiem czy iść na betę..05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:zastanawiam się nad tym komputerkiem cyklotest myplan...
no chyba, że owulka była niedawno i dlatego test nic nie pokazuje?
bo jeżeli przyjąć 14 dc jako owulację to wypada 30.08, chyba, że się przesunęła i może to mega wczesna ciąża? nie wiem czy iść na betę..
a kiedy była owulka to niestety ciężko powiedzieć... to jak wróżenie z fusów kawyFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:jesli ma to poprawić Twoje samopoczucie i zniwelować niepewność to idź
a kiedy była owulka to niestety ciężko powiedzieć... to jak wróżenie z fusów kawy
no tak... w piątek jak siedziałam w kinie to tak mnie bolała macica tzn taki ból jakby się coś wgryzało i przez chwilę zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie czasem dopiero jest zagnieżdżanie, wtedy by się zgadzało, że testy są ujemne, ale kurde nie chcę się nakręcać...
już wolę żeby ta @ szybko przyszła i żebyśmy zaczęli znowu się starać...
najgorsze, niedługo święta kuzynka w ciąży, szwagierka się stara chyba się pochlastam jak mi się nie uda05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Lago wrote:no i cisza i na teście i na dole...to chore jest
u mnie to samo... zwariować można, a najgorsze jest to , że nawet jak nie chcesz się nakręcać czy myśleć, to zwyczajnie się nie da...
podejrzewam, że przez to , że ciągle o tym myslimy i tak bardzo cchemy ogranizm się blokuje ;(05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:no tak... w piątek jak siedziałam w kinie to tak mnie bolała macica tzn taki ból jakby się coś wgryzało i przez chwilę zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie czasem dopiero jest zagnieżdżanie, wtedy by się zgadzało, że testy są ujemne, ale kurde nie chcę się nakręcać...
już wolę żeby ta @ szybko przyszła i żebyśmy zaczęli znowu się starać...
najgorsze, niedługo święta kuzynka w ciąży, szwagierka się stara chyba się pochlastam jak mi się nie uda
ile masz lat?FabianCyprian
Tymuś
-
Hej dziewczyny
Przepraszam, że ostatnio mało pisze, ale przez ten remont mam mega młyn w domu. Na szczęście już zbliżamy się do końca. Może dzisiaj już zaczniemy składać meble.
Lago A co za testy masz? Tak szczerze te niby "10" to o kant tyłka rozbić. Mi przy becie ok. 1000 pokazywał słabą kreskę. Najlepsze są te 25, ale z apteki bobotest i Quixx.
Też oglądałam wczoraj to "na noże". Nawet fajneW końcu coś innego
Gizmo Jak tyle punktów natrzaskałaś to coś musi być na rzeczy
Gadu Co u Ciebie? Jak tam odliczanie do @?
A gdzie Caro? Ona zaraz będzie testowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:01
KammaMarra, Gaduaaa lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Gaduaaa wrote:nie myśl takimi kategoriami... są niezdrowe... przez takie myślenie właśnie się blokujemy...
ile masz lat?
Wiem, że takie myślenie jest do bani... Mam 25l, po ślubie 2 lata, z mężem od 8 lat...
staram się normalnie funkcjonować, ale jakoś nie umiem...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Nats wrote:Hej dziewczyny
Przepraszam, że ostatnio mało pisze, ale przez ten remont mam mega młyn w domu. Na szczęście już zbliżamy się do końca. Może dzisiaj już zaczniemy składać meble.
Lago A co za testy masz? Tak szczerze te niby "10" to o kant tyłka rozbić. Mi przy becie ok. 1000 pokazywał słabą kreskę. Najlepsze są te 25, ale z apteki bobotest i Quixx.
Też oglądałam wczoraj to "na noże". Nawet fajneW końcu coś innego
Gizmo Jak tyle punktów natrzaskałaś to coś musi być na rzeczy
Gadu Co u Ciebie? Jak tam odliczanie do @?
A gdzie Caro? Ona zaraz będzie testować
no ja jestem 5dpo... więc jeszcze z 9 dni do @...odliczamy hehFabianCyprian
Tymuś
-
KammaMarra wrote:Wiem, że takie myślenie jest do bani... Mam 25l, po ślubie 2 lata, z mężem od 8 lat...
staram się normalnie funkcjonować, ale jakoś nie umiem...
co do tego cyklotestu to jak zaczniesz mierzyć temp i prowadzić wykres do tego obserwować śluz i ewentualnie szyjkę macicy to zaoszczędzisz 700zła wyjdzie na to samo.. tylko potrzeba kilku cykli żeby nabrać wprawy
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:wiem że to mało daje.. ale postaraj się wyluzować...
co do tego cyklotestu to jak zaczniesz mierzyć temp i prowadzić wykres do tego obserwować śluz i ewentualnie szyjkę macicy to zaoszczędzisz 700zła wyjdzie na to samo.. tylko potrzeba kilku cykli żeby nabrać wprawy
Niby tak, zastanawia mnie tylko fakt, że przed @ powinno być chyba dość sucho ,a ja tak nie mam...
mam kolegę, który pracuje w tej firmie co jest dystrybutorem , więc mogę mieć to za 300 zl, a nie 1300 dlatego się zastanawiam
nie wiem, co robić żeby się wyluzować... myslę 24/h o dziecku...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:Niby tak, zastanawia mnie tylko fakt, że przed @ powinno być chyba dość sucho ,a ja tak nie mam...
mam kolegę, który pracuje w tej firmie co jest dystrybutorem , więc mogę mieć to za 300 zl, a nie 1300 dlatego się zastanawiam
nie wiem, co robić żeby się wyluzować... myslę 24/h o dziecku...oczywiście nie życzę Ci tego..
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:no to może za 300zł warto się zastanowić... i może dzięki temu łątwiej będziesz znosiła cykle.. bo jest to jakieś zajęcie na codzień
oczywiście nie życzę Ci tego..
zastanawiam się tylko czemu nie możemy zaskoczyć, co 2 dni przytulanko, w owulkę codziennie... i nic... okresu dalej nie ma, ciąży też...
aż pracować mi się nie chcę, bo nie mogę się skupić na niczym...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:zastanawiam się tylko czemu nie możemy zaskoczyć, co 2 dni przytulanko, w owulkę codziennie... i nic... okresu dalej nie ma, ciąży też...
aż pracować mi się nie chcę, bo nie mogę się skupić na niczym...FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:a badania jakieś robiłaś? jak długo się staralście przed poronieniem?
w kwietniu powiedzieliśmy sobie, że zaczynamy starania i 30go już byłam w ciąży... więc w 1 cyklu się udało,
mój lekarz sprawdził moje wszystkie wyniki i twierdzi, że jest okej...
mi ciąża obumarła, poronienie zatrzymane, serduszko biło do 8t.3, a potem już nie, możliwe że to zakrzep, ale ciężko ustalić przyczynę...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:w kwietniu powiedzieliśmy sobie, że zaczynamy starania i 30go już byłam w ciąży... więc w 1 cyklu się udało,
mój lekarz sprawdził moje wszystkie wyniki i twierdzi, że jest okej...
mi ciąża obumarła, poronienie zatrzymane, serduszko biło do 8t.3, a potem już nie, możliwe że to zakrzep, ale ciężko ustalić przyczynę...FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:możliwe że po ciąży, po poronieniu.. wszystko się rozregulowało... i potrzeba więcej czasu na unormowanie hormonów.. i powinnas powtórzyć teraz LH,FSH, prolaktynę, progesteron.. badania tarczycy..
hormony mam okej.. robiłam...
nie wiem już co robić, mąż nasienie też ma okej ...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:hormony mam okej.. robiłam...
nie wiem już co robić, mąż nasienie też ma okej ...Ona29 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:a pokaż Mi je tutaj... wiesz ile dziewczyn miało tu dobre wyniki wg lekarzy? multum... są lekarze i lekarze,..
teraz nie mam jak bo jestem w pracy
mam mega dobrego lekarza, który jest naprawdę ceniony jako wybitny lekarz ginekolog onkolog do tego prowadzi ciążę i facet ma mega pojęcie, jakbym wiedziała, że dalej prowadzi ciąże to podejrzewam,że z pierwszą byłoby okej, bo pierwszy lekarz dal mi za mało duphastonu- na podtrzymanie ( u mnie mama 1 ciąże poroniła siostra też) ale pozostaje gdybanie, tak miało być...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....